Ontdek › Plan

PCB ZALMPLAAT Onderwijs inclusief

Aangemaakt: 03 april 2018

Heb hart voor onderwijs

We kunnen in de school preventief passende hulp bieden zodat we uitval voorkomen en leerlingen in hun kracht zetten.

In dit plan willen we graag net als het mooie initiatief van Sven de Lange met de Mytylschool inclusief onderwijs aanbieden. Leerlingen die al snel laten zien dat ze moeite hebben om tot lezen te komen kunnen bij ons dan naar onze leeshulp klas. In deze klas kunnen om te beginnen leerlingen van onze school direct gebruik maken van intensieve leesondersteuning.We kunnen hiermee onze 450 leerlingen bedienen in onze school zodat deze leerlingen op tijd de juiste hulp krijgen om succesvolle lezers te worden. Ook willen we een zgn. ‘Opvanggroep gedrag ‘ in de school realiseren zodat kinderen bij overprikkeling of bij een bepaald soort gedrag waar de leerkracht en andere leerlingen last van hebben naar de ‘time out’ klas kunnen.

Waarom goed voor Rotterdam?

We kunnen zorgen dat onze leerlingen preventief en passende hulp krijgen binnen onze school. Hierdoor krijgen kinderen gelijke kansen en is de juiste hulp binnen de school aanwezig (SOP) . Inclusief onderwijs. We kunnen daardoor de onderwijskansen van deze leerlingen verhogen en kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Waarom vernieuwend?

Er is nog geen basisschool die op deze wijze werkt. We kunnen daarna onze ervaringen delen met andere scholen in Hoogvliet of Rotterdam.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Zalmplaatschool

Contactpersoon: Janneke Oudshoorn

Wij zoeken

Opgedane ervaring vragen bij PPO en time-out klasjes en zgn. lees klinieken

Gerelateerde Plannen

Ct 001 ava p1

ConnecTeach010– Hét Rotterdamse lerarenplatform

ConnecTeach010 is een online en offline platform voor de Rotterdamse leerkracht. ConnecTeach010 brengt leerkrachten van VVE tot WO met elkaar in verbinding zonder tussenkomst van besturen.

Bekijk dit plan
Shutterstock 95571682

Met Taal Vooraan; taalverrijking op de VVE

Taalontwikkeling van kinderen op de VVE verbetert door kwalitatief goed taalaanbod. Hogeschool Rotterdam, ZOLORO en drie VVE-lokaties ontwikkelen ‘Taal Vooraan’, waarin pedagogisch medewerkers on-the-job gecoacht worden.

Bekijk dit plan
Talkx

TALKX - het sprekend kind- lesmethodiek & event

Kinderen een podium geven om hun belevenissen en bevindingen te leren delen. Volwassenen leren te luisteren naar het verhaal en de stem van het kind.

Bekijk dit plan
Engels

Na onderwijs komt wereldwijs

Met een actief naschools programma kinderen klaarstomen voor een kansrijke toekomst

Bekijk dit plan
Ikbenwij5ktransp

IK BEN WIJ

Binden en verbinden door middel van creativiteit en dialoog met als slogan; Vier de verschillen en benut de overeenkomsten.

Bekijk dit plan
10615451 383301478491784 5498673520405854829 n

Mijn superpap

De burgerkracht van kinderen die een ouder moeten missen wordt vergroot doordat het sociaal netwerk preventief bewustwording creëert en het onderwerp oppakt met het kind, door middel van het boek 'mijn superpap'!

Bekijk dit plan
Shutterstock 113457850

ONDERWIJSLAB & TALENTSCOUTPROGRAMMA

Het realiseren van een voltijds onderwijsvoorziening voor hoog-intelligente én hoog-sensitieve leerlingen, waarbij de school op een innovatieve manier als onderwijslab en talentscoutprogramma wordt ingericht.

Bekijk dit plan
Beeld voor internet

Taal voor Mekaar

We zetten kinderen met een taalachterstand in hun kracht door gelijkere kansen te bieden op een succesvolle toekomst in onze samenleving.

Bekijk dit plan
Meer plannen