Ontdek › Plan

PCB ZALMPLAAT Onderwijs inclusief

Subsidie toegekend € 25.000,00

Aangemaakt: 03 april 2018

Heb hart voor onderwijs

We kunnen in de school preventief passende hulp bieden zodat we uitval voorkomen en leerlingen in hun kracht zetten.

In dit plan willen we graag net als het mooie initiatief van Sven de Lange met de Mytylschool inclusief onderwijs aanbieden. Leerlingen die al snel laten zien dat ze moeite hebben om tot lezen te komen kunnen bij ons dan naar onze leeshulp klas. In deze klas kunnen om te beginnen leerlingen van onze school direct gebruik maken van intensieve leesondersteuning.We kunnen hiermee onze 450 leerlingen bedienen in onze school zodat deze leerlingen op tijd de juiste hulp krijgen om succesvolle lezers te worden. Ook willen we een zgn. ‘Opvanggroep gedrag ‘ in de school realiseren zodat kinderen bij overprikkeling of bij een bepaald soort gedrag waar de leerkracht en andere leerlingen last van hebben naar de ‘time out’ klas kunnen.

Waarom goed voor Rotterdam?

We kunnen zorgen dat onze leerlingen preventief en passende hulp krijgen binnen onze school. Hierdoor krijgen kinderen gelijke kansen en is de juiste hulp binnen de school aanwezig (SOP) . Inclusief onderwijs. We kunnen daardoor de onderwijskansen van deze leerlingen verhogen en kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Waarom vernieuwend?

Er is nog geen basisschool die op deze wijze werkt. We kunnen daarna onze ervaringen delen met andere scholen in Hoogvliet of Rotterdam.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Afbeelding onderwijs inclusief op de zalmplaatschool

Doe mee

Organisatie: Zalmplaatschool

Contactpersoon: Janneke Oudshoorn

Wij zoeken

Opgedane ervaring vragen bij PPO en time-out klasjes en zgn. lees klinieken

Gerelateerde Plannen

BuurtBizKids

In BuurtBizKids leren basisschoolkinderen hun mening te vormen en te uiten en gaan de dialoog aan met elkaar en buurtbewoners.

Bekijk dit plan
31123296 s %281%29.jpg

De Gelukkige Driehoek

De Gelukkige Driehoek zorgt voor een school waar kinderen graag naar toe gaan. Een school waar het pedagogische klimaat voorop staat en alle kinderen mogen zijn wie ze zijn.

Bekijk dit plan
Download

Leren voor de toekomst

Het tegengaan van ongelijkheid in het onderwijs door meer dan alleen huiswerkbegeleiding aan te bieden. Zoals het bespreken van obstakels die functioneren in de Rotterdamse samenleving kunnen belemmeren en het aanmoedigen van ouderbetrokkenheid.

Bekijk dit plan
Logo maakotheek

Maakotheek

Maakotheek helpt scholen en leerlingen om Wetenschap & Techniek zo leuk en uitdagend te maken als het is. De Maakotheek komt naar de scholen toe met een gebalanceerd aanbod van kennis, spullen en onderhoud in een roulerend systeem.

Bekijk dit plan
Talkx

TALKX - het sprekend kind- lesmethodiek & event

Kinderen een podium geven om hun belevenissen en bevindingen te leren delen. Volwassenen leren te luisteren naar het verhaal en de stem van het kind.

Bekijk dit plan
15027785 1453632861328632 8517574308174883803 n

De onderneming, dat ben jij!

De leerlingen van Rotterdam-Zuid willen wij ondernemende vaardigheden mee geven, zodat zij niet alleen nu, maar ook in de toekomst in staat zijn onze wijk naar “the next level” te tillen.

Bekijk dit plan
Diploma uitreiking

IMC Weekendschool Delfshaven & Rotterdam Zuid

Bij IMC Weekendschool laten wij nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals uit uiteenlopende vakgebieden.

Bekijk dit plan
Meer plannen