Ontdek › Plan

PCB ZALMPLAAT Onderwijs inclusief

Subsidie toegekend € 25.000,00

Aangemaakt: 03 april 2018

Heb hart voor onderwijs

We kunnen in de school preventief passende hulp bieden zodat we uitval voorkomen en leerlingen in hun kracht zetten.

In dit plan willen we graag net als het mooie initiatief van Sven de Lange met de Mytylschool inclusief onderwijs aanbieden. Leerlingen die al snel laten zien dat ze moeite hebben om tot lezen te komen kunnen bij ons dan naar onze leeshulp klas. In deze klas kunnen om te beginnen leerlingen van onze school direct gebruik maken van intensieve leesondersteuning.We kunnen hiermee onze 450 leerlingen bedienen in onze school zodat deze leerlingen op tijd de juiste hulp krijgen om succesvolle lezers te worden. Ook willen we een zgn. ‘Opvanggroep gedrag ‘ in de school realiseren zodat kinderen bij overprikkeling of bij een bepaald soort gedrag waar de leerkracht en andere leerlingen last van hebben naar de ‘time out’ klas kunnen.

Waarom goed voor Rotterdam?

We kunnen zorgen dat onze leerlingen preventief en passende hulp krijgen binnen onze school. Hierdoor krijgen kinderen gelijke kansen en is de juiste hulp binnen de school aanwezig (SOP) . Inclusief onderwijs. We kunnen daardoor de onderwijskansen van deze leerlingen verhogen en kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Waarom vernieuwend?

Er is nog geen basisschool die op deze wijze werkt. We kunnen daarna onze ervaringen delen met andere scholen in Hoogvliet of Rotterdam.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Afbeelding onderwijs inclusief op de zalmplaatschool

Doe mee

Organisatie: Zalmplaatschool

Contactpersoon: Janneke Oudshoorn

Wij zoeken

Opgedane ervaring vragen bij PPO en time-out klasjes en zgn. lees klinieken

Gerelateerde Plannen

Zuider Gymnasium

Het onderwijs beter aan laten sluiten bij de behoeften en de wensen van onze gymnasiumleerlingen uit Rotterdam-Zuid en omstreken. Wij willen onze leerlingen de kans geven om hun talenten te ontplooien in een veilige, uitdagende leeromgeving.

Bekijk dit plan

AL DOENDE, LEER JE

Het voorkomen van vroegtijdig schooluitval en het werken aan een beter toekomstperspectief voor leerlingen van het Mbo door het bieden van een baan of hen te begeleiden naar een voor hun passend onderwijs.

Bekijk dit plan
P3220093

Onderzoekend leren op de Zalmplaatschool

Onderzoekend en ontwerpend leren op de Zalmplaatschool ! 21 ste Century Skills

Bekijk dit plan
Imc basis logo

IMC Basis Rotterdam

Op school leer je voor later, bij IMC Basis leer nú wat later is

Bekijk dit plan
Coolll

COOLLL (werknaam)

Experimentele vaardigheden en techniek voor VO-leerlingen. Serieus werk maken van verbinding van VO- en PO-scholen, inhoudelijke aanbieders, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

De Gamer 010

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan
Meer plannen