Ontdek › Plan

PCB ZALMPLAAT Onderwijs inclusief

Subsidie toegekend € 25.000,00

Aangemaakt: 03 april 2018

Heb hart voor onderwijs

We kunnen in de school preventief passende hulp bieden zodat we uitval voorkomen en leerlingen in hun kracht zetten.

In dit plan willen we graag net als het mooie initiatief van Sven de Lange met de Mytylschool inclusief onderwijs aanbieden. Leerlingen die al snel laten zien dat ze moeite hebben om tot lezen te komen kunnen bij ons dan naar onze leeshulp klas. In deze klas kunnen om te beginnen leerlingen van onze school direct gebruik maken van intensieve leesondersteuning.We kunnen hiermee onze 450 leerlingen bedienen in onze school zodat deze leerlingen op tijd de juiste hulp krijgen om succesvolle lezers te worden. Ook willen we een zgn. ‘Opvanggroep gedrag ‘ in de school realiseren zodat kinderen bij overprikkeling of bij een bepaald soort gedrag waar de leerkracht en andere leerlingen last van hebben naar de ‘time out’ klas kunnen.

Waarom goed voor Rotterdam?

We kunnen zorgen dat onze leerlingen preventief en passende hulp krijgen binnen onze school. Hierdoor krijgen kinderen gelijke kansen en is de juiste hulp binnen de school aanwezig (SOP) . Inclusief onderwijs. We kunnen daardoor de onderwijskansen van deze leerlingen verhogen en kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Waarom vernieuwend?

Er is nog geen basisschool die op deze wijze werkt. We kunnen daarna onze ervaringen delen met andere scholen in Hoogvliet of Rotterdam.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Afbeelding onderwijs inclusief op de zalmplaatschool

Doe mee

Organisatie: Zalmplaatschool

Contactpersoon: Janneke Oudshoorn

Wij zoeken

Opgedane ervaring vragen bij PPO en time-out klasjes en zgn. lees klinieken

Gerelateerde Plannen

Nao %282%29

Nao nou! Een robot in de kleuterklas.

Een robot kan een leerkracht niet vervangen, wel ondersteunen. Wij maken een robotdidactiek voor kleuters en een simpele manier om de robot aan te sturen.

Bekijk dit plan

Jeugdacademie Rotterdam

Jeugdacademie Rotterdam is een platform voor jongeren van 12 t/m 16 die geïnteresseerd zijn in filosofie, kunst en wetenschap.

Bekijk dit plan
Perpetual plastic

Perpetual Plastic 010

Waar lespakketten vaak in de schoolbanken blijven hangen willen wij de eerste interactieve recycle-les-machines in de klassen van Rotterdam introduceren zodat Rotterdams plastic afval een bron wordt voor een nieuwe ding.

Bekijk dit plan
Calvijn business school rgb

Versterk je netwerk

Wij willen de leerlingen van Calvijn Business school nog beter voorbereiden op de toekomst. Dat willen wij, naast het bieden van een sterk onderwijscurriculum, doen door onze leerlingen, op structurele basis, kennis te laten maken met het werkveld.

Bekijk dit plan
Logo2 meesterlijk

Meesterlijk Rotterdam

Vakmanschap in Onderwijs! voor een betere aansluiting op het beroepsveld.

Bekijk dit plan

Speel het Challenge the future-game!

Met een creatief spel zetten bewoners zelf hun wijk ‘op de kaart’. Kinderen/buurtbewoners spelen het spel. Doel is om hen bewust te maken van uitdagingen en keuzes in hun wijk, en via ‘Right to Challenge’ budget te genereren.

Bekijk dit plan
Li 400x400 logo

De Muren hebben Oren

In dit project ontmoeten Rotterdamse leerlingen tussen de 10-12 jaar uit diverse wijken van de stad elkaar en interviewen zij samen stadsgenoten over hun geschiedenis. Al deze persoonlijke verhalen verbinden de inwoners met elkaar en met Rotterdam.

Bekijk dit plan
Knikkergek

KnikkerGEK

Experimenteren, leren in het basisonderwijs met en door knikkers: knettergek van knikkers.

Bekijk dit plan
Meer plannen