Ontdek › Plan

Piccolo Stella

Aangemaakt: 26 juni 2017

Dus echt iedereen aan het werk

Het creeren van werkervaringsplaatsen voor zwakkeren op de arbeidsmarkt middels een suistanable businessmodel.

Zwakkeren op de arbeidsmarkt de mogelijkheid geven om te integreren in de arbeidsmarkt, dan wel wel de Nederlandse (zaken)cultuur. Dit middels een bewezen Businessplan (bewezen in de VS) voor het bedrukken van kleding (van T-shirt tot Jack) met actuele teksten en/of afbeeldingen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Zwakkeren op de arbeidsmarkt krijgen de mogelijkheid om kennis te maken met de Nederlandse (business)cultuur. Bovenal genereert het een nieuw communicatie middel om middels actuele teksten en/of afbeeldingen in te spelen op locale actuele gebeurtenissen/evenementen.

Waarom vernieuwend?

Het Businessmodel (bedrukken van kleding) heeft zich reeds bewezen, echter de combinatie met het geven van werkervaringsplaatsen/re-integratietrajecten is vernieuwend. In het bijzonder door dat door deze combinatie een sustainable/zelfvoorzienende organisatie wordt gecreëerd die sociale betrokkenheid van Rotterdammers en hun Stad promoot.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Little star v1

Doe mee

Contactpersoon: mr Peter-Johan Maximiliaan van Lieshout BSc MSc MBA

Wij zoeken

Ik zoek hulp van de overheid en het bedrijfsleven om de kick-off te geven aan een bedrijfsmodel dat zowel sociaal betrokkenheid garandeert als dat dit zelf financierend is.

Gerelateerde Plannen

Ben jij werkfit?

Voor iedere burger in Rotterdam, die het recht heeft op een eerlijke kans om aan zichzelf te werken en werkfit te worden.

Bekijk dit plan
Videobooth010 nieuw

Videobooth010

Laat zien wie je bent. Zien is geloven.

Bekijk dit plan

Opleider in de wijk!

Gratis opleidingen in toegangkelijk locaties (Afrikaanderwijk) voor kansloze werklozen en voor de minima's die willen doorstromen.

Bekijk dit plan
Linkedin cover

Empowering female newcomers to enter the labour market

She Matters is a social enterprise recruitment agency empowering women who have a refugee or forced migration background.

Bekijk dit plan
Pac

Prins Alexander Connected (PAC)

‘Prins Alexander connected’ is hét on- en offline platform dat werkzoekende 45 plussers in de deelgemeente Prins Alexander op een langdurig en succesvolle manier verbindt aan lokale ondernemers en instanties.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 10 31 om 12.04.17

Food for Talk

Food for Talk is een maaltijdvoorziening op wijkniveau voor ouderen: Vrouwen en mannen uit de wijk worden opgeleid om maaltijden te bereiden, studenten worden ingezet om te maaltijden te bezorgen en samen met de ouderen te eten.

Bekijk dit plan
Meer plannen