Ontdek › Plan

Pincoffmarkt

Aangemaakt: 22 maart 2017

Rotterdam economisch vooruit

Een buurtmarkt op het Lodewijkpincoffplein op de Kop van Zuid, door wijkgenoten en voor wijkgenoten

Een cooperarieve weekmarkt op dit zielentogende plein. Kramen worden bij voorkeur bemant door bewoners uit het gebied tussen de Laan op Zuid en de Rosenstraat. Het doel is om de buurt bewoners uit de wijk dichter bij elkaar te brengen. Tevens om meer varieteit in het aanbod van voeding en consumptie goederen te brengen en eventueel een toeristsche route door de Kop van Zuid vanaf de Kaap naar het Entrepot gebouw tot stand te brengen. De daar nu vorm krijgende broccante markt zou naar een iets hoger niveau getild kunnen worden. E.e.a. zou in de vorm van een cooperatie moeten gebeuren waarbij op de langere termijn eventuele winst terug zou moeten vloeien naar projecten in de wijk. De wijk heeft veel ondernemers die vanuit huis al een onderneming drijven mbt voeding, wijn, vis, kaas, brood. Daarnaast zijn er mensen met andere bezigheden zoals kunstenaars die hier een platform kunnen krijgen. Ook de gemeente zou via deze markt zaken onder de aandacht van de buurtbewoners kunnen brengen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Bevordering van cohesie binnen de wijk en de verschillende groepen bewoners. Het ondernemersklimaat in het Entrepot Gebied vergroten. Tevens kunnen andere stadsinitiatieven onder de aandacht worden gebracht. Daarnaast zou een op de loer liggende verloedering van de wijk hiermee tegen kunnenworden gegaan.

Waarom vernieuwend?

Een wijkinitiatief gedragen door de bewoners uit het Entrepotgebied zelf. Dus geen reguliere weekmarkt met marktkooplieden die niets met de wijk en/ of Rotterdam te maken hebben.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Geen

Contactpersoon: Nancy Verwoerd

E-mail: nancyverwoerd@xs4all.nl

Wij zoeken

Hulp bij het marktonderzoek voor de haalbaarheid van het plan evenals het mobiliseren van de wijkbewoners en het opstarten.

Gerelateerde Plannen

Bierpapier kopie

PapierLab Rotterdam

Een plek realiseren waar cellulose-houdende reststromen uit Rotterdam e.o. omgezet worden tot waardevolle grondstof voor het maken van papier en karton. In dit PapierLab kunnen mensen verschillende werk en creatieve ervaringen opdoen.

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 24 at 12.53.49 pm

Tweedehands Rotterdam

We fotograferen tweedehands kleding in Rotterdam en bieden deze gezamenlijk aan op een online platform. Met slimme zoek en aanbeveling technieken maken we Tweedehands Rotterdam het betere alternatief voor een uniek modieus uiterlijk.

Bekijk dit plan
Img 2824 %281%29

Firmhouse Venture Lab

Firmhouse Venture Lab is een programma voor ondernemers, waarbij deelnemers op hun individuele vaardigheden worden geselecteerd en tijdens het programma de volle ruimte krijgen om met elkaar startups te vormen rondom hun beste eigenschappen.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 06 om 14.21.27

Rotterdam Deelstad

‘Rotterdam Deelstad’ verzamelt alle Rotterdamse deelinitiatieven op een online platform. Zodat met deze kennis delen voor alle Rotterdammers makkelijker wordt en zij hun leven zo duurzamer en socialer maken, en geld besparen.

Bekijk dit plan
Plaatje

Offcourse: on track towards Coderdam

Opzetten van een gratis toegankelijk fysiek en viruteel platform waar mensen samen komen om te leren programmeren en beter aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Het water centraal

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Bekijk dit plan

Rotterdam Connected

Door heel Rotterdam gefaseerd high speed internet aanleggen. Bij elke herinrichting van straten meteen een (loze) leiding opnemen waar glasvezel ingeblazen kan worden.

Bekijk dit plan
Hopstago

HopstaGo, a Go-to-Market Accelerator

HopstaGo is a Go-To-Market Accelerator program for New Innovative and Impactful products from Rotterdam. The Accelerator program is funded through "pay it forward" financial model, supporting new Innovative Products to make a Global Impact.

Bekijk dit plan
Meer plannen