Ontdek › Plan

Pincoffmarkt

Aangemaakt: 22 maart 2017

Rotterdam economisch vooruit

Een buurtmarkt op het Lodewijkpincoffplein op de Kop van Zuid, door wijkgenoten en voor wijkgenoten

Een cooperarieve weekmarkt op dit zielentogende plein. Kramen worden bij voorkeur bemant door bewoners uit het gebied tussen de Laan op Zuid en de Rosenstraat. Het doel is om de buurt bewoners uit de wijk dichter bij elkaar te brengen. Tevens om meer varieteit in het aanbod van voeding en consumptie goederen te brengen en eventueel een toeristsche route door de Kop van Zuid vanaf de Kaap naar het Entrepot gebouw tot stand te brengen. De daar nu vorm krijgende broccante markt zou naar een iets hoger niveau getild kunnen worden. E.e.a. zou in de vorm van een cooperatie moeten gebeuren waarbij op de langere termijn eventuele winst terug zou moeten vloeien naar projecten in de wijk. De wijk heeft veel ondernemers die vanuit huis al een onderneming drijven mbt voeding, wijn, vis, kaas, brood. Daarnaast zijn er mensen met andere bezigheden zoals kunstenaars die hier een platform kunnen krijgen. Ook de gemeente zou via deze markt zaken onder de aandacht van de buurtbewoners kunnen brengen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Bevordering van cohesie binnen de wijk en de verschillende groepen bewoners. Het ondernemersklimaat in het Entrepot Gebied vergroten. Tevens kunnen andere stadsinitiatieven onder de aandacht worden gebracht. Daarnaast zou een op de loer liggende verloedering van de wijk hiermee tegen kunnenworden gegaan.

Waarom vernieuwend?

Een wijkinitiatief gedragen door de bewoners uit het Entrepotgebied zelf. Dus geen reguliere weekmarkt met marktkooplieden die niets met de wijk en/ of Rotterdam te maken hebben.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Geen

Contactpersoon: Nancy Verwoerd

E-mail: nancyverwoerd@xs4all.nl

Wij zoeken

Hulp bij het marktonderzoek voor de haalbaarheid van het plan evenals het mobiliseren van de wijkbewoners en het opstarten.

Gerelateerde Plannen

13700146 548350882019941 6436243010701029569 n

Stadse Streekwinkel Rotterdam

De Stadse Streekwinkel combineert de dagelijkse beschikbaarheid en korte afstand tot de consument in de stad met een boerderijwinkel. Het is de plek waar boeren en makers uit de regio zichtbaar en dagelijks toegankelijk worden voor de stedeling.

Bekijk dit plan

Restart Network: We Rise By Lifting Others

In the heart of Rotterdam, we create a world class, tuition-free technology school for refugees and underprivileged people. Restart Network offers an empowering one year long experience and enables people to kickstart a career in the IT industry.

Bekijk dit plan
Rustaurant

Rustaurant Rotterdam

Een akoestisch aangename setting (rust) kan restaurantbezoekers met een gehoorprobleem helpen het sociale karakter van een gezamenlijk etentje op een prettige manier te ervaren.

Bekijk dit plan
24 6 2017

Meal under water

Het is een origineel idee van een restaurant wat mensen zal aantrekken omdat het heel anders is dan normaal. Het restaurant bevat glazen bollen die in een meer bewegen.

Bekijk dit plan

SB/ Stunning B

Zelf ontworpen babyproducten met een pedagogische visie.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 15 om 19.50.27

Big Data Rotterdam

Onafhankelijk ecosysteem waar bedrijven de juiste kennis krijgen om succes te hebben met Big Data en Wetenschap.

Bekijk dit plan
Letters yj

WYJzer 7mijlslaarzen plan

Ondernemers beter, slimmer, creatiever en rendabeler laten werken, zodat grote stappen mogelijk zijn met hun prachtige idee of dienst. Door opheffen van blokkades, omdenken van de problemen op het diverse gebieden.

Bekijk dit plan
Meer plannen