Ontdek › Plan

Pincoffmarkt

Aangemaakt: 22 maart 2017

Rotterdam economisch vooruit

Een buurtmarkt op het Lodewijkpincoffplein op de Kop van Zuid, door wijkgenoten en voor wijkgenoten

Een cooperarieve weekmarkt op dit zielentogende plein. Kramen worden bij voorkeur bemant door bewoners uit het gebied tussen de Laan op Zuid en de Rosenstraat. Het doel is om de buurt bewoners uit de wijk dichter bij elkaar te brengen. Tevens om meer varieteit in het aanbod van voeding en consumptie goederen te brengen en eventueel een toeristsche route door de Kop van Zuid vanaf de Kaap naar het Entrepot gebouw tot stand te brengen. De daar nu vorm krijgende broccante markt zou naar een iets hoger niveau getild kunnen worden. E.e.a. zou in de vorm van een cooperatie moeten gebeuren waarbij op de langere termijn eventuele winst terug zou moeten vloeien naar projecten in de wijk. De wijk heeft veel ondernemers die vanuit huis al een onderneming drijven mbt voeding, wijn, vis, kaas, brood. Daarnaast zijn er mensen met andere bezigheden zoals kunstenaars die hier een platform kunnen krijgen. Ook de gemeente zou via deze markt zaken onder de aandacht van de buurtbewoners kunnen brengen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Bevordering van cohesie binnen de wijk en de verschillende groepen bewoners. Het ondernemersklimaat in het Entrepot Gebied vergroten. Tevens kunnen andere stadsinitiatieven onder de aandacht worden gebracht. Daarnaast zou een op de loer liggende verloedering van de wijk hiermee tegen kunnenworden gegaan.

Waarom vernieuwend?

Een wijkinitiatief gedragen door de bewoners uit het Entrepotgebied zelf. Dus geen reguliere weekmarkt met marktkooplieden die niets met de wijk en/ of Rotterdam te maken hebben.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Geen

Contactpersoon: Nancy Verwoerd

E-mail: nancyverwoerd@xs4all.nl

Wij zoeken

Hulp bij het marktonderzoek voor de haalbaarheid van het plan evenals het mobiliseren van de wijkbewoners en het opstarten.

Gerelateerde Plannen

T shirt avocado 02

TOMATEN T-SHIRT Rotterdams textiel van reststromen

Kunnen we van plantaardige reststromen uit de regio textiel maken?

Bekijk dit plan
13700146 548350882019941 6436243010701029569 n

Stadse Streekwinkel Rotterdam

De Stadse Streekwinkel combineert de dagelijkse beschikbaarheid en korte afstand tot de consument in de stad met een boerderijwinkel. Het is de plek waar boeren en makers uit de regio zichtbaar en dagelijks toegankelijk worden voor de stedeling.

Bekijk dit plan

Business succes: jong geleerd, oud gedaan!

Startende ondernemers worden persoonlijk begeleid door ervaren Rotterdamse Ondernemers

Bekijk dit plan
L45 finaldesign

Line 45

Een zipline in hartje Rotterdam

Bekijk dit plan
Img 2824 %281%29

Firmhouse Venture Lab

Firmhouse Venture Lab is een programma voor ondernemers, waarbij deelnemers op hun individuele vaardigheden worden geselecteerd en tijdens het programma de volle ruimte krijgen om met elkaar startups te vormen rondom hun beste eigenschappen.

Bekijk dit plan
Viapunten drone beeld

ViaTim

De wijk verbinden door een netwerk van ViaPunten. Een ViaPunt is een buurtgenoot die pakketten voor zijn/haar buurt ontvangt.

Bekijk dit plan
Spireaux header7 01

Verse Spirulina productie in het centrum van Rotterdam

Het produceren van verse Spirulina in zelf ontworpen, hoog efficiënte, fotobioreactoren in het oude Tropicana zwembad

Bekijk dit plan
Hopstago

HopstaGo, a Go-to-Market Accelerator

HopstaGo is a Go-To-Market Accelerator program for New Innovative and Impactful products from Rotterdam. The Accelerator program is funded through "pay it forward" financial model, supporting new Innovative Products to make a Global Impact.

Bekijk dit plan
Meer plannen