Ontdek › Plan

Pincoffmarkt

Aangemaakt: 22 maart 2017

Rotterdam economisch vooruit

Een buurtmarkt op het Lodewijkpincoffplein op de Kop van Zuid, door wijkgenoten en voor wijkgenoten

Een cooperarieve weekmarkt op dit zielentogende plein. Kramen worden bij voorkeur bemant door bewoners uit het gebied tussen de Laan op Zuid en de Rosenstraat. Het doel is om de buurt bewoners uit de wijk dichter bij elkaar te brengen. Tevens om meer varieteit in het aanbod van voeding en consumptie goederen te brengen en eventueel een toeristsche route door de Kop van Zuid vanaf de Kaap naar het Entrepot gebouw tot stand te brengen. De daar nu vorm krijgende broccante markt zou naar een iets hoger niveau getild kunnen worden. E.e.a. zou in de vorm van een cooperatie moeten gebeuren waarbij op de langere termijn eventuele winst terug zou moeten vloeien naar projecten in de wijk. De wijk heeft veel ondernemers die vanuit huis al een onderneming drijven mbt voeding, wijn, vis, kaas, brood. Daarnaast zijn er mensen met andere bezigheden zoals kunstenaars die hier een platform kunnen krijgen. Ook de gemeente zou via deze markt zaken onder de aandacht van de buurtbewoners kunnen brengen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Bevordering van cohesie binnen de wijk en de verschillende groepen bewoners. Het ondernemersklimaat in het Entrepot Gebied vergroten. Tevens kunnen andere stadsinitiatieven onder de aandacht worden gebracht. Daarnaast zou een op de loer liggende verloedering van de wijk hiermee tegen kunnenworden gegaan.

Waarom vernieuwend?

Een wijkinitiatief gedragen door de bewoners uit het Entrepotgebied zelf. Dus geen reguliere weekmarkt met marktkooplieden die niets met de wijk en/ of Rotterdam te maken hebben.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Geen

Contactpersoon: Nancy Verwoerd

E-mail: nancyverwoerd@xs4all.nl

Wij zoeken

Hulp bij het marktonderzoek voor de haalbaarheid van het plan evenals het mobiliseren van de wijkbewoners en het opstarten.

Gerelateerde Plannen

Hopstago

HopstaGo, a Go-to-Market Accelerator

HopstaGo is a Go-To-Market Accelerator program for New Innovative and Impactful products from Rotterdam. The Accelerator program is funded through "pay it forward" financial model, supporting new Innovative Products to make a Global Impact.

Bekijk dit plan
L45 finaldesign

Line 45

Een zipline in hartje Rotterdam

Bekijk dit plan
Logo cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

Bekijk dit plan
Afbeelding voor plan

Een stad zonder gas

De Nederlandse samenleving staat voor een grote opgave bij de verduurzaming van de woningvoorraad en het dagelijkse leven.

Bekijk dit plan
Rotterdam flexpackerz city

Rotterdam Flexpackerz City

Maak van Rotterdam 1 grote coworking space! Met de Flexpackerz app brengen we alle flexwerkplekken in kaart, verbinden we zzp'ers, ondernemers, professionals en studenten face to face, creëren waardevolle connecties en maken Rotterdam nog gerser!

Bekijk dit plan
Vuilnis

Met BetterBeGreen op weg naar de cellulose economie

BetterBeGreen gaat met gangbare, simpele en kleinschalige apparatuur productie van cellulose bioplastic uit oud papier maken

Bekijk dit plan
R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Het water centraal

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Bekijk dit plan
Paint design

Rotterdams likkie verf

De Maas en onze prachtige stad liggen vol met plastic afval. Laten we dit waardeloze plastic afval transformeren naar een waardevol Rotterdams likkie verf.

Bekijk dit plan
Meer plannen