Ontdek › Plan

Pincoffmarkt

Aangemaakt: 22 maart 2017

Rotterdam economisch vooruit

Een buurtmarkt op het Lodewijkpincoffplein op de Kop van Zuid, door wijkgenoten en voor wijkgenoten

Een cooperarieve weekmarkt op dit zielentogende plein. Kramen worden bij voorkeur bemant door bewoners uit het gebied tussen de Laan op Zuid en de Rosenstraat. Het doel is om de buurt bewoners uit de wijk dichter bij elkaar te brengen. Tevens om meer varieteit in het aanbod van voeding en consumptie goederen te brengen en eventueel een toeristsche route door de Kop van Zuid vanaf de Kaap naar het Entrepot gebouw tot stand te brengen. De daar nu vorm krijgende broccante markt zou naar een iets hoger niveau getild kunnen worden. E.e.a. zou in de vorm van een cooperatie moeten gebeuren waarbij op de langere termijn eventuele winst terug zou moeten vloeien naar projecten in de wijk. De wijk heeft veel ondernemers die vanuit huis al een onderneming drijven mbt voeding, wijn, vis, kaas, brood. Daarnaast zijn er mensen met andere bezigheden zoals kunstenaars die hier een platform kunnen krijgen. Ook de gemeente zou via deze markt zaken onder de aandacht van de buurtbewoners kunnen brengen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Bevordering van cohesie binnen de wijk en de verschillende groepen bewoners. Het ondernemersklimaat in het Entrepot Gebied vergroten. Tevens kunnen andere stadsinitiatieven onder de aandacht worden gebracht. Daarnaast zou een op de loer liggende verloedering van de wijk hiermee tegen kunnenworden gegaan.

Waarom vernieuwend?

Een wijkinitiatief gedragen door de bewoners uit het Entrepotgebied zelf. Dus geen reguliere weekmarkt met marktkooplieden die niets met de wijk en/ of Rotterdam te maken hebben.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Geen

Contactpersoon: Nancy Verwoerd

E-mail: nancyverwoerd@xs4all.nl

Wij zoeken

Hulp bij het marktonderzoek voor de haalbaarheid van het plan evenals het mobiliseren van de wijkbewoners en het opstarten.

Gerelateerde Plannen

Viapunten drone beeld

ViaTim

De wijk verbinden door een netwerk van ViaPunten. Een ViaPunt is een buurtgenoot die pakketten voor zijn/haar buurt ontvangt.

Bekijk dit plan
Infantes e 2015 asparagopsis taxiformis ojoinvasoras 20 10 2016

Blue Harvest Nederland

Blue Harvest gaat een heel speciaal soort zeewier kweken in Blue City. Dit speciale tropische zeewier kan de methaanuitstoot van vee met wel 99% verminderen.

Bekijk dit plan

Business succes: jong geleerd, oud gedaan!

Startende ondernemers worden persoonlijk begeleid door ervaren Rotterdamse Ondernemers

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 15 om 19.50.27

Big Data Rotterdam

Onafhankelijk ecosysteem waar bedrijven de juiste kennis krijgen om succes te hebben met Big Data en Wetenschap.

Bekijk dit plan
Img 0471

Korte keten van bodem tot bord

Direct online producten kopen bij de boer uit jouw regio en afhalen bij een afhaalpunt bij jou in de wijk

Bekijk dit plan
Afbeelding voor plan

Een stad zonder gas

De Nederlandse samenleving staat voor een grote opgave bij de verduurzaming van de woningvoorraad en het dagelijkse leven.

Bekijk dit plan
Letters yj

WYJzer 7mijlslaarzen plan

Ondernemers beter, slimmer, creatiever en rendabeler laten werken, zodat grote stappen mogelijk zijn met hun prachtige idee of dienst. Door opheffen van blokkades, omdenken van de problemen op het diverse gebieden.

Bekijk dit plan
Meer plannen