Ontdek › Plan

pluswhat programma

Subsidie toegekend € 100.000,00

Aangemaakt: 13 april 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Het pluswhat programma werkt met jongeren om hun talenten en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen dmv (audio)visuele projecten.

Teveel jongeren krijgen door een gebrek aan begeleiding de kans om zich creatief en professioneel te ontwikkelen. Het pluswhat programma moet deze drempel verlagen en een platform aanbieden waar de jongeren zich zowel creatief als professioneel kunnen ontplooien. Met dit programma willen wij ze de mogelijkheid geven om producties te maken met een sociaal en cultureel thema waar zij zich aan verbonden voelen. Door ze aan de hand van een wekelijks programma (audio)visuele content te laten creëren worden de jongeren zowel in hun creatieve als in hun ondernemende vaardigheden aangespoord om te blijven ontwikkelen en te professionaliseren. Op deze manier worden ze voorbereid om na afloop van het project als stagiair, werknemer, of zelfstandig ondernemer, verder te gaan als creative professionals en changemakers.

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij verlagen de drempel voor jongeren tussen de 16 en de 27 om zich professioneel en creatief te ontwikkelen binnen de (audio)visuele wereld, hun stem te laten horen, en terug te geven aan de maatschappij. Rotterdam ontwikkelt zich als een grote speler op het (inter)nationale audiovisuele circuit en het is van uiterst belang dat iedereen die hier wat aan toe wil voegen ook daadwerkelijk die kans krijgt.

Waarom vernieuwend?

Er is momenteel geen programma of creative agency in Nederland die de bestaat uit kwetsbare multi-getalenteerde jongeren die (audio)visuele content maken over initiatieven en ideeën met een sociale impact. Dit programma onderscheid zich omdat we op zoek zijn naar kwetsbare jongeren die, om diverse redenen, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Wij bieden een intensief traject waarin de jongeren hun vaardigheden en talenten kunnen ontwikkelen en versterken in een omgeving die up-to-date is met

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Screen shot 2018 04 13 at 2.47.36 pm

Doe mee

Organisatie: Stichting wedowe

Contactpersoon: Aiman Hassani

E-mail: aiman@wedowe.org

Wij zoeken

Partners in het sociaal domein veld, het werk veld, het educatieve veld.

Gerelateerde Plannen

Stadslab

Duizel Stadslab

Duizel Stadslab gaat samen met kunstenaars, ontwerpers en bewoners toekomstgericht werken aan duurzaamheid. Ons platform is het bruisende festival Duizel in het Park, drukbezocht en opgebouwd in en met Rotterdam Noord

Bekijk dit plan

ParcFloor

Met plastic afval een mobiel vloersysteem produceren. 100% circulair en voorkomen van schades aan bodem, voor, tijdens na evenementen.

Bekijk dit plan
161107 abri disclaimer

ABRI: the Future of Making

De nieuwste 3D maaktechnologie wordt levensgroot toegepast in een Rotterdams pioniersproject: een 3D betongeprinte watertaxi halte. Deze revolutionaire, duurzame bouwmethode heeft een grote invloed op de bouw, infrastructuur en architectuur.

Bekijk dit plan

Healthy People Lab: casus 2

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Bekijk dit plan
Mi4h crowdfunding site

5 Fair Design Labs

Materieel voor 5 prototyping en productie faciliteiten. Voor hét Rotterdamse stadslab voor lokale design productie in 4Havens Rotterdam.

Bekijk dit plan

RE GENERATE

REGENERATE is een tweejarig project gericht op de doorontwikkeling van het online platform voor beginnend creatief ondernemers.

Bekijk dit plan

Rotterdams Beeldfonds

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Dit doen we door de stad fotografisch te documenteren en bestaand fotografisch materiaal te openbaren.

Bekijk dit plan
Uitzwaai visual

de uit(Z)waai

Innovatief landmark in de buitenruimte om uit te waaien, welkom te heten, te ontmoeten, te bewegen dus te beleven.

Bekijk dit plan
Meer plannen