Ontdek › Plan

pluswhat programma

Subsidie toegekend € 100.000,00

Aangemaakt: 13 april 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Het pluswhat programma werkt met jongeren om hun talenten en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen dmv (audio)visuele projecten.

Teveel jongeren krijgen door een gebrek aan begeleiding de kans om zich creatief en professioneel te ontwikkelen. Het pluswhat programma moet deze drempel verlagen en een platform aanbieden waar de jongeren zich zowel creatief als professioneel kunnen ontplooien. Met dit programma willen wij ze de mogelijkheid geven om producties te maken met een sociaal en cultureel thema waar zij zich aan verbonden voelen. Door ze aan de hand van een wekelijks programma (audio)visuele content te laten creëren worden de jongeren zowel in hun creatieve als in hun ondernemende vaardigheden aangespoord om te blijven ontwikkelen en te professionaliseren. Op deze manier worden ze voorbereid om na afloop van het project als stagiair, werknemer, of zelfstandig ondernemer, verder te gaan als creative professionals en changemakers.

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij verlagen de drempel voor jongeren tussen de 16 en de 27 om zich professioneel en creatief te ontwikkelen binnen de (audio)visuele wereld, hun stem te laten horen, en terug te geven aan de maatschappij. Rotterdam ontwikkelt zich als een grote speler op het (inter)nationale audiovisuele circuit en het is van uiterst belang dat iedereen die hier wat aan toe wil voegen ook daadwerkelijk die kans krijgt.

Waarom vernieuwend?

Er is momenteel geen programma of creative agency in Nederland die de bestaat uit kwetsbare multi-getalenteerde jongeren die (audio)visuele content maken over initiatieven en ideeën met een sociale impact. Dit programma onderscheid zich omdat we op zoek zijn naar kwetsbare jongeren die, om diverse redenen, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Wij bieden een intensief traject waarin de jongeren hun vaardigheden en talenten kunnen ontwikkelen en versterken in een omgeving die up-to-date is met

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Screen shot 2018 04 13 at 2.47.36 pm

Doe mee

Organisatie: Stichting wedowe

Contactpersoon: Aiman Hassani

E-mail: aiman@wedowe.org

Wij zoeken

Partners in het sociaal domein veld, het werk veld, het educatieve veld.

Gerelateerde Plannen

Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan
Mhl rotterdam happylist

MyHappyList

Houd jouw lijst bij met activiteiten die jij nog graag wilt doen in Rotterdam, deel deze lijst met je goede vrienden en collega's en beleef de happy momenten samen!

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 28 om 16.28.55

De Rotterdamse Podcast Fabriek

Dé online en offline locatie voor het produceren, distribueren, informeren en inspireren omtrent het medium podcast.

Bekijk dit plan
Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan
Momv3 800px

Miracles of Music

In Miracles of Music leren mantelzorgers hoe zij muziek kunnen inzetten tijdens de zorg voor hun kwetsbare naaste. Om daarmee het eigen leven en dat van hun kind, ouder of partner plezieriger en aangenamer te maken.

Bekijk dit plan
Madieke josefien01

Meekit Teams

Makerspaces en scholen verbinden aan jonge makers, zodat zij met techniek en creativiteit aan de slag gaan én aan de slag blijven!

Bekijk dit plan

Maasstad Fotowedstrijd

Met de Fotowedstrijd willen fotografen uit heel Nederland oproepen om de Nieuwe Maas, haar oevers, de havens op een creatieve wijze in beeld te brengen.

Bekijk dit plan

Gebouw De Heuvel ‘PLEK voor GESPREK’

Gebouw De Heuvel heeft de ambitie om een PLEK voor GESPREK te ontwikkelen waar de vier Unesco-thema’s aan de orde komen. Ondersteund door gastvrije horeca kan zowel binnen als buiten de kunst van het luisteren en spreken geoefend worden.

Bekijk dit plan
Meer plannen