Ontdek › Plan

pluswhat programma

Aangemaakt: 13 april 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Het pluswhat programma werkt met jongeren om hun talenten en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen dmv (audio)visuele projecten.

Teveel jongeren krijgen door een gebrek aan begeleiding de kans om zich creatief en professioneel te ontwikkelen. Het pluswhat programma moet deze drempel verlagen en een platform aanbieden waar de jongeren zich zowel creatief als professioneel kunnen ontplooien. Met dit programma willen wij ze de mogelijkheid geven om producties te maken met een sociaal en cultureel thema waar zij zich aan verbonden voelen. Door ze aan de hand van een wekelijks programma (audio)visuele content te laten creëren worden de jongeren zowel in hun creatieve als in hun ondernemende vaardigheden aangespoord om te blijven ontwikkelen en te professionaliseren. Op deze manier worden ze voorbereid om na afloop van het project als stagiair, werknemer, of zelfstandig ondernemer, verder te gaan als creative professionals en changemakers.

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij verlagen de drempel voor jongeren tussen de 16 en de 27 om zich professioneel en creatief te ontwikkelen binnen de (audio)visuele wereld, hun stem te laten horen, en terug te geven aan de maatschappij. Rotterdam ontwikkelt zich als een grote speler op het (inter)nationale audiovisuele circuit en het is van uiterst belang dat iedereen die hier wat aan toe wil voegen ook daadwerkelijk die kans krijgt.

Waarom vernieuwend?

Er is momenteel geen programma of creative agency in Nederland die de bestaat uit kwetsbare multi-getalenteerde jongeren die (audio)visuele content maken over initiatieven en ideeën met een sociale impact. Dit programma onderscheid zich omdat we op zoek zijn naar kwetsbare jongeren die, om diverse redenen, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Wij bieden een intensief traject waarin de jongeren hun vaardigheden en talenten kunnen ontwikkelen en versterken in een omgeving die up-to-date is met

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Screen shot 2018 04 13 at 2.47.36 pm

Doe mee

Organisatie: Stichting wedowe

Contactpersoon: Aiman Hassani

E-mail: aiman@wedowe.org

Wij zoeken

Partners in het sociaal domein veld, het werk veld, het educatieve veld.

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Experiencing Rotterdam

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Bekijk dit plan
Stadslab

Duizel Stadslab

Duizel Stadslab gaat samen met kunstenaars, ontwerpers en bewoners toekomstgericht werken aan duurzaamheid. Ons platform is het bruisende festival Duizel in het Park, drukbezocht en opgebouwd in en met Rotterdam Noord

Bekijk dit plan
12144913 493646767476386 4740432954770592212 n

Hackerspace Pixelbar

Een plek om deze community te huisvesten om dingen te veranderen ter verbetering, voor de fun of om ervan te leren.

Bekijk dit plan
Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan
Madieke josefien01

Meekit Teams

Makerspaces en scholen verbinden aan jonge makers, zodat zij met techniek en creativiteit aan de slag gaan én aan de slag blijven!

Bekijk dit plan
Mediaring rotterdam logo

Mediaring: ‘Rotterdam in Beeld’

Mediaring Rotterdam is een platform waarmee Rotterdam zich met meerdere hoogwaardige tv-opname locaties op de kaart zet en waarbinnen de lokale podia zich kunnen versterken met nieuwe digitale mediadiensten.

Bekijk dit plan
Sweet spot

From Black Spot to Sweet Spot

10 bedrijven worden gekoppeld aan 10 kunstenaars. Samen onderzoeken ze creativiteit en ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Meer plannen