Ontdek › Plan

POND. Power of New Discoveries

Aangemaakt: 03 november 2018

Veilige stad

POND. wordt wereldwijd het eerste verlichtingsnetwerk dat brandt op circulaire energie terwijl het de stad een stukje veiliger maakt.

POND. haalt haar energie volledig uit de microben die leven in de oevers van wateren in Rotterdam. Met deze energie kunnen de lampen in het netwerk oplichten. Dit om de veiligheidsbeleving van de Rotterdammers die langs de kades lopen of fietsen te vergroten en met deze energie kan POND. fungeren als een data hub om bijvoorbeeld het waterkwaliteit controleren en deze gegevens door te sturen.

De oevers in Rotterdam bevatten enorm veel organisch materiaal. En wanneer dit materiaal afgebroken wordt door bacteriën, dan worden er elektronen uitgestoten door de bacteriën. Met de nieuwe, revolutionaire Microbial Fuel Cell technologie kunnen deze elektronen opgevangen worden en worden omgezet in elektriciteit. Als bijeffect van dit proces wordt het water ook nog eens gezuiverd. Dankzij de ontwikkelingen van de laatste jaren op het gebied van deze technologie is het momentum daar om de technologie uit het lab te halen en actief toe te gaan passen. Deze technologie werkt op de processe

Waarom goed voor Rotterdam?

POND. zal er voor zorgen dat op de meest donkere plekjes van Rotterdam, langs oevers en kades, interactieve lampen op een magische wijze aangaan als er mensen langskomen. Hierdoor kan men van een afstand zien of er iemand aankomt, zonder al te veel lichtvervuiling te veroorzaken.

Tevens kunnen er dus andere (data)functies aan POND. worden toegevoegd, zoals bijvoorbeeld het monitoren van de water- en/ of luchtkwaliteit in de buurt.

Waarom vernieuwend?

POND. is een netwerk aan drijvende lampen dat gebruik maakt van de Microbial Fuel Cell technologie. Deze technologie is in staat om direct energie te onttrekken uit de organische componenten die in het water leven. Hierdoor is POND. instaat om off-grid, zonder kabels of andere complexe infrastructuren, de wateren in Rotterdam op een CO2 neutrale wijze op te lichten.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Pond afbeelding

Doe mee

Organisatie: Living Light

Contactpersoon: Karllijn Arts

Wij zoeken

Gelieve financiële steun zodat wij de eerste twee fases door kunnen komen en POND. kunnen realiseren in de wateren van Rotterdam.

Gerelateerde Plannen

Tourbuzz

Tour-buzz

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
Symbol invi

Invi

Als reactie op het maatschappelijke probleem van seksueel geweld ontwikkelen wij een nieuw zelfverdedigingsproduct: de Invi armband. Geïnspireerd op de natuur wordt geur ingezet om jezelf op geweldloze en legale manier te kunnen verdedigen.

Bekijk dit plan
Large city crowd walking down street red slow 1012434

De zorgzame wijk

Wat doe je wanneer je iemand op straat ziet die in psychische nood verkeert of verward gedrag vertoont? We willen trainingen 'eerste hulp bij psychische problemen' voor sleutelpersonen in de wijk en bewoners faciliteren én de effecten hiervan meten.

Bekijk dit plan
Psst.... er zijn ook grenzen!

PSST.....er zijn ook grenzen!!

VERBALE, MENTALE EN FYSIEKE WEERBAARHEID VOOR JONGEREN BIJ SEKSUELE INTIMIDATIE OP STRAAT

Bekijk dit plan
Voorbeeld kenteken kenteken bewijs

kenteken bewijs en kenteken plaatje voor de fiets

het onmogelijk maken van gestolen fietsen door te verkopen. Iedere fiets een kenteken en de eigenaar een kentekenbewijs.

Bekijk dit plan
1618122 463433943759162 2084847145617161354 o

Van Voedseltuin naar Voedselpark

Méér dan een tuin alleen: de Voedseltuin Rotterdam wordt een park voor iedereen!

Bekijk dit plan
E learning wijwijs

#Jij, Ik & de Wereld. (preventie radicalisering)

Lesmateriaal, Educatieve clips, Foto's en Film in een E-Learning omgeving. Waarbij zowel het gesprek op school als op straat en thuis worden ondersteund en gefaciliteerd.

Bekijk dit plan
Jellyfish

STRAATManieren

Wij willen bereiken dat iedereen, en vrouwen in het bijzonder, gebruik kan maken van de openbare ruimte zonder te worden lastiggevallen.

Bekijk dit plan
Meer plannen