Ontdek › Plan

POND. Power of New Discoveries

Aangemaakt: 03 november 2018

Veilige stad

POND. wordt wereldwijd het eerste verlichtingsnetwerk dat brandt op circulaire energie terwijl het de stad een stukje veiliger maakt.

POND. haalt haar energie volledig uit de microben die leven in de oevers van wateren in Rotterdam. Met deze energie kunnen de lampen in het netwerk oplichten. Dit om de veiligheidsbeleving van de Rotterdammers die langs de kades lopen of fietsen te vergroten en met deze energie kan POND. fungeren als een data hub om bijvoorbeeld het waterkwaliteit controleren en deze gegevens door te sturen.

De oevers in Rotterdam bevatten enorm veel organisch materiaal. En wanneer dit materiaal afgebroken wordt door bacteriën, dan worden er elektronen uitgestoten door de bacteriën. Met de nieuwe, revolutionaire Microbial Fuel Cell technologie kunnen deze elektronen opgevangen worden en worden omgezet in elektriciteit. Als bijeffect van dit proces wordt het water ook nog eens gezuiverd. Dankzij de ontwikkelingen van de laatste jaren op het gebied van deze technologie is het momentum daar om de technologie uit het lab te halen en actief toe te gaan passen. Deze technologie werkt op de processe

Waarom goed voor Rotterdam?

POND. zal er voor zorgen dat op de meest donkere plekjes van Rotterdam, langs oevers en kades, interactieve lampen op een magische wijze aangaan als er mensen langskomen. Hierdoor kan men van een afstand zien of er iemand aankomt, zonder al te veel lichtvervuiling te veroorzaken.

Tevens kunnen er dus andere (data)functies aan POND. worden toegevoegd, zoals bijvoorbeeld het monitoren van de water- en/ of luchtkwaliteit in de buurt.

Waarom vernieuwend?

POND. is een netwerk aan drijvende lampen dat gebruik maakt van de Microbial Fuel Cell technologie. Deze technologie is in staat om direct energie te onttrekken uit de organische componenten die in het water leven. Hierdoor is POND. instaat om off-grid, zonder kabels of andere complexe infrastructuren, de wateren in Rotterdam op een CO2 neutrale wijze op te lichten.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Pond afbeelding

Doe mee

Organisatie: Living Light

Contactpersoon: Karllijn Arts

Wij zoeken

Gelieve financiële steun zodat wij de eerste twee fases door kunnen komen en POND. kunnen realiseren in de wateren van Rotterdam.

Gerelateerde Plannen

Afbeelding1

MiRaS

Mitigatie van Radicalisering van jongeren door Self-empowerment

Bekijk dit plan
Symbol invi

Invi

Als reactie op het maatschappelijke probleem van seksueel geweld ontwikkelen wij een nieuw zelfverdedigingsproduct: de Invi armband. Geïnspireerd op de natuur wordt geur ingezet om jezelf op geweldloze en legale manier te kunnen verdedigen.

Bekijk dit plan
Chance 2 change

Chance 2 Change

De totaalaanpak die overlast van problematische jeugdgroepen laat afnemen en mogelijk verdwijnen door inzet op alle leefgebieden.

Bekijk dit plan
Banner

Het Goede Gebeuren

Het Goede Gebeuren wil de sociale cohesie in de stad Rotterdam versterken door meer aandacht te besteden aan vriendelijkheid en behulpzaamheid.

Bekijk dit plan
Beukelswij

Verleiden tot veiligheid

Een veiliger en prettiger leefomgeving aan en rond de Beukelsweg en Beukelsdijk door met innovatieve, duurzame maatregelen het gedrag van verkeersdeelnemers te beïnvloeden.

Bekijk dit plan
E learning wijwijs

#Jij, Ik & de Wereld. (preventie radicalisering)

Lesmateriaal, Educatieve clips, Foto's en Film in een E-Learning omgeving. Waarbij zowel het gesprek op school als op straat en thuis worden ondersteund en gefaciliteerd.

Bekijk dit plan
12809561 935907393192036 9135257442044512869 n

ESSENBURGPARK

Een ruig en ongerepte groenstrook (RFC weg Rdam) behouden voor Rotterdam en het toegankelijk maken voor iedereen.

Bekijk dit plan

Secure ticketing 010 - voorkom ticketfraude

Met Securitix willen wij ticketingfraude tegengaan bij evenementen zoals populaire concerten en sportwedstrijden binnen de stad. Dit willen wij bereiken door (pop)cultuurpartners te verenigen en hen een veilig ticketingplatform te bieden.

Bekijk dit plan
Meer plannen