Ontdek › Plan

President van de Verenigde Straten

Aangemaakt: 31 mei 2018

Kinderen kiezen hun eigen President van de Verenigde Straten en maken hiermee kennis met allerlei aspecten waaronder democratische waarden en het verkondigen van een mening.

Door middel van mini-verkiezingen willen we vanuit de democratische waarden kinderen leren en ondersteunen hoe ze zich kunnen inzetten voor hun eigen buurt. Net zoals een "echte" president bevoegdheden heeft, zal ook de verkozen "mini" president bevoegdheden en verantwoordelijkheden krijgen over een te besteden budget voor de eigen buurt. Ook zal de president 2 ministers benoemen die hem tijdens de “regeerperiode” zullen ondersteunen en zullen voorzien van adviezen.

De doelgroep van dit project bestaat uit kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool. Er is bewust gekozen voor deze leeftijd omdat de sociaal emotionele ontwikkeling een belangrijke fase doormaakt, waarin het kind kritisch naar het handelen van zichzelf en anderen kijkt. Ideaal moment om op in te spelen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen van vandaag zijn de bestuurders van morgen! Kinderen tussen 8-12 jaar worden gemotiveerd en gestimuleerd zich positief te uiten en zich in te zetten voor hun buurt en omgeving. Zij ontwikkelen hun uitdrukkingsvaardigheden en weten hoe ze op constructieve wijze hun mening aan de man moeten brengen.

Waarom vernieuwend?

Het project President van de Verenigde Straten zet vroeg in op sociaal emotionele ontwikkeling van het kind en het creëren van je eigen persoonlijkheid. Ontwikkeling van de sociale cognitie en uitdrukkingsvaardigheden worden benadrukt in een stadium waarin het kind nog te vormen is. Een preventieve aanpak, die een sterke indruk maakt op de buurt en het kind.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Youssef el Bahri - Sadik Kacir

Gerelateerde Plannen

Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

The Place to Be op Zuid

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

Bekijk dit plan
Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan

KONINKRIJKSRACE

De Koninkrijksrace is een zeiltocht van Rotterdam naar Willemstad Curacao met een bemanning die een weerspiegeling van de Nederlandse samenleving vormt.

Bekijk dit plan

Tijd voor jezelf

Voorlichting geven en ondersteuning bieden aan moeders om hun weerbaarder en sterk te maken en uit hun isolement halen.

Bekijk dit plan
Afbeelding 2 versie 2 kl

365 dagen zwemmen in de Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas is perfect zwemwater, maar vaak erg koud. Wij willen kijken hoe we het aangenamer kunnen maken.

Bekijk dit plan
Jurriaan snikkers 99062

CityGoals - Heel Rotterdam aan de participatie

CityGoals biedt een podium voor Rotterdamse ideeën afkomstig van bewoners wiens stem nog niet genoeg gehoord wordt.

Bekijk dit plan
Choice logo

Choice - Direction for tomorrow

Choice is een laagdrempelig mobiel platform dat de mogelijkheid biedt om burgerschap & participatie samen te brengen.

Bekijk dit plan
Banner

MASH UP ON TOUR

Mash up is een clubavond die verschillende subculturen samenbrengt binnen Rotterdam. Hiermee verbindt Mash up verschillende culturen die anders nooit samen zouden komen op een plek.

Bekijk dit plan
Meer plannen