Ontdek › Plan

President van de Verenigde Straten

Aangemaakt: 31 mei 2018

Kinderen kiezen hun eigen President van de Verenigde Straten en maken hiermee kennis met allerlei aspecten waaronder democratische waarden en het verkondigen van een mening.

Door middel van mini-verkiezingen willen we vanuit de democratische waarden kinderen leren en ondersteunen hoe ze zich kunnen inzetten voor hun eigen buurt. Net zoals een "echte" president bevoegdheden heeft, zal ook de verkozen "mini" president bevoegdheden en verantwoordelijkheden krijgen over een te besteden budget voor de eigen buurt. Ook zal de president 2 ministers benoemen die hem tijdens de “regeerperiode” zullen ondersteunen en zullen voorzien van adviezen.

De doelgroep van dit project bestaat uit kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool. Er is bewust gekozen voor deze leeftijd omdat de sociaal emotionele ontwikkeling een belangrijke fase doormaakt, waarin het kind kritisch naar het handelen van zichzelf en anderen kijkt. Ideaal moment om op in te spelen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen van vandaag zijn de bestuurders van morgen! Kinderen tussen 8-12 jaar worden gemotiveerd en gestimuleerd zich positief te uiten en zich in te zetten voor hun buurt en omgeving. Zij ontwikkelen hun uitdrukkingsvaardigheden en weten hoe ze op constructieve wijze hun mening aan de man moeten brengen.

Waarom vernieuwend?

Het project President van de Verenigde Straten zet vroeg in op sociaal emotionele ontwikkeling van het kind en het creëren van je eigen persoonlijkheid. Ontwikkeling van de sociale cognitie en uitdrukkingsvaardigheden worden benadrukt in een stadium waarin het kind nog te vormen is. Een preventieve aanpak, die een sterke indruk maakt op de buurt en het kind.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Youssef el Bahri - Sadik Kacir

Gerelateerde Plannen

HIEROtterdam

Reuzenletters op Centraal Station plein t.b.v. foto's/selfies etc.

Bekijk dit plan
Grupo

Veerkracht HUB

Het is een sociaal internet platform die wordt opgebouwd na een onderzoekproces door de opstelling van dialoogtafels bij verschillende buurthuizen en ouderkamers van Rotterdam gedurende drie maanden.

Bekijk dit plan
Citylab010

City guide to Balancing work & family

Ambitieus Rotterdam inspireren om succesvol werk en gezin te combineren.

Bekijk dit plan
Choice logo

Choice - Direction for tomorrow

Choice is een laagdrempelig mobiel platform dat de mogelijkheid biedt om burgerschap & participatie samen te brengen.

Bekijk dit plan
Blijstroom

Blijstroom

Blijstroom wil samen met de bewoners van Rotterdam vijf zonnevelden realiseren in de stad

Bekijk dit plan
Prostudentlife   logo transparant

Prostudentlife

Een online community voor jongeren en studenten die alles uit hun leven willen halen

Bekijk dit plan

Open deuren, open gemeenschappen

Het organiseren van een open nacht voor alle gebedshuizen in Rotterdam, met als doel het leggen van verbindingen tussen verschillende groepen in de stad.

Bekijk dit plan
Meer plannen