Ontdek › Plan

President van de Verenigde Straten

Aangemaakt: 31 mei 2018

Kinderen kiezen hun eigen President van de Verenigde Straten en maken hiermee kennis met allerlei aspecten waaronder democratische waarden en het verkondigen van een mening.

Door middel van mini-verkiezingen willen we vanuit de democratische waarden kinderen leren en ondersteunen hoe ze zich kunnen inzetten voor hun eigen buurt. Net zoals een "echte" president bevoegdheden heeft, zal ook de verkozen "mini" president bevoegdheden en verantwoordelijkheden krijgen over een te besteden budget voor de eigen buurt. Ook zal de president 2 ministers benoemen die hem tijdens de “regeerperiode” zullen ondersteunen en zullen voorzien van adviezen.

De doelgroep van dit project bestaat uit kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool. Er is bewust gekozen voor deze leeftijd omdat de sociaal emotionele ontwikkeling een belangrijke fase doormaakt, waarin het kind kritisch naar het handelen van zichzelf en anderen kijkt. Ideaal moment om op in te spelen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen van vandaag zijn de bestuurders van morgen! Kinderen tussen 8-12 jaar worden gemotiveerd en gestimuleerd zich positief te uiten en zich in te zetten voor hun buurt en omgeving. Zij ontwikkelen hun uitdrukkingsvaardigheden en weten hoe ze op constructieve wijze hun mening aan de man moeten brengen.

Waarom vernieuwend?

Het project President van de Verenigde Straten zet vroeg in op sociaal emotionele ontwikkeling van het kind en het creëren van je eigen persoonlijkheid. Ontwikkeling van de sociale cognitie en uitdrukkingsvaardigheden worden benadrukt in een stadium waarin het kind nog te vormen is. Een preventieve aanpak, die een sterke indruk maakt op de buurt en het kind.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Youssef el Bahri - Sadik Kacir

Gerelateerde Plannen

Boksclinic1

Tienermoeders in beeld

We willen een innovatief trainingsprogramma voor tienermoeders in Rotterdam op de kaart zetten.

Bekijk dit plan

Multi Muziek Rotterdam

Gastvrijer vestigingsklimaat voor Rotterdamse multiculturele bands/muziekcollectieven met weinig of geen budget.

Bekijk dit plan
Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan

Bestel Bewust app

Jouw gemeente als koploper in de strijd tegen voedselverspilling

Bekijk dit plan

KONINKRIJKSRACE

De Koninkrijksrace is een zeiltocht van Rotterdam naar Willemstad Curacao met een bemanning die een weerspiegeling van de Nederlandse samenleving vormt.

Bekijk dit plan
Prototype

Awareness010

Awareness010 is een conceptuele applicatie die ervoor zorgt dat de burgers van Rotterdam bewuster worden van zijn/haar ecologische voetafdruk. We leveren informatie en dienen als support voor de bewoner die een duurzamere levensstijl wilt aanspannen.

Bekijk dit plan
Citylab010

City guide to Balancing work & family

Ambitieus Rotterdam inspireren om succesvol werk en gezin te combineren.

Bekijk dit plan
Meer plannen