Ontdek › Plan

President van de Verenigde Straten

Aangemaakt: 31 mei 2018

Kinderen kiezen hun eigen President van de Verenigde Straten en maken hiermee kennis met allerlei aspecten waaronder democratische waarden en het verkondigen van een mening.

Door middel van mini-verkiezingen willen we vanuit de democratische waarden kinderen leren en ondersteunen hoe ze zich kunnen inzetten voor hun eigen buurt. Net zoals een "echte" president bevoegdheden heeft, zal ook de verkozen "mini" president bevoegdheden en verantwoordelijkheden krijgen over een te besteden budget voor de eigen buurt. Ook zal de president 2 ministers benoemen die hem tijdens de “regeerperiode” zullen ondersteunen en zullen voorzien van adviezen.

De doelgroep van dit project bestaat uit kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool. Er is bewust gekozen voor deze leeftijd omdat de sociaal emotionele ontwikkeling een belangrijke fase doormaakt, waarin het kind kritisch naar het handelen van zichzelf en anderen kijkt. Ideaal moment om op in te spelen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen van vandaag zijn de bestuurders van morgen! Kinderen tussen 8-12 jaar worden gemotiveerd en gestimuleerd zich positief te uiten en zich in te zetten voor hun buurt en omgeving. Zij ontwikkelen hun uitdrukkingsvaardigheden en weten hoe ze op constructieve wijze hun mening aan de man moeten brengen.

Waarom vernieuwend?

Het project President van de Verenigde Straten zet vroeg in op sociaal emotionele ontwikkeling van het kind en het creëren van je eigen persoonlijkheid. Ontwikkeling van de sociale cognitie en uitdrukkingsvaardigheden worden benadrukt in een stadium waarin het kind nog te vormen is. Een preventieve aanpak, die een sterke indruk maakt op de buurt en het kind.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Youssef el Bahri - Sadik Kacir

Gerelateerde Plannen

Baby voeden in de stad

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Bekijk dit plan

Maak van je brood een deugd- Broodkazernes

In de wijken oud brood inzamelen en met vers gekweekte kruiden bakken tot toast en croutons ( maand houdbaar). Ideaal voor minima, tegen pestdieren, duurzaam, smakelijk, leerzaam, economisch aantrekkelijk, verbindend.

Bekijk dit plan
Choice logo

Choice - Direction for tomorrow

Choice is een laagdrempelig mobiel platform dat de mogelijkheid biedt om burgerschap & participatie samen te brengen.

Bekijk dit plan
Ikbenwij5ktransp

Stichting IKBENWIJ

IKBENWIJ zet zich in tegen de polarisatie in de maatschappij. Wij verbinden mensen van alle leeftijden en achtergronden en brengen ze met elkaar in gesprek en creëren beweging.

Bekijk dit plan
1. homecrew logo

Homecrew

Buren worden dienstverleners! Vakmensen en buren met talent worden lokaal verbonden.

Bekijk dit plan
Citylab010

City guide to Balancing work & family

Ambitieus Rotterdam inspireren om succesvol werk en gezin te combineren.

Bekijk dit plan
Jurriaan snikkers 99062

CityGoals - Heel Rotterdam aan de participatie

CityGoals biedt een podium voor Rotterdamse ideeën afkomstig van bewoners wiens stem nog niet genoeg gehoord wordt.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 11 08 om 11.18.10

Green Life Community

Een online community platform speciaal ingericht voor studenten, met alle duurzame (student gericht) initiatieven gecategoriseerd.

Bekijk dit plan
Meer plannen