Ontdek › Plan

Project Smart 2018

Aangemaakt: 14 december 2017

Dus echt iedereen aan het werk

De kortste weg naar een betaalde baan in 2018; en unieke werkervaringsplaatsen.

Werkzoekenden (wz) in Rotterdam Rijnmond, die nog niet in een re-integratie traject zitten brengen wij in hun kracht om een assessment- en match test te maken zodat duidelijk wordt welke functie, opleiding of begeleiding ingezet moet worden. Wanneer wz geen arbeidsritme (etc) heeft wordt hij/zij direct ingezet op een werkervaringsplaats (wep) (eigen locatie hiervoor ingericht). Vastgesteld wordt of een wz kan werken. Lukt dit nog niet dan wz gecoacht / geholpen. Iedere wz is gebaat bij dit plan. Er zijn ruim 40.000 werklozen in Rotterdam en alleen de Gemeente Rotterdam of partijen die zich inzetten kunnen deze problematiek niet alleen aan. De Gemeente, inwoners en vooral de wz zijn gebaat bij dit plan. Het draagvlak onder wz, bewoners en belanghebbenden is zeer groot. Begroting is afhankelijk van het aantal mensen die opgepakt gaan worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam heeft het hoogste werkloosheidscijfer van Nederland en telt zo'n 40.000 werklozen. Rotterdam heeft dus duidelijk hulp nodig en daarom is dit plan goed voor Rotterdam en de werkzoekende Rotterdammer.

Waarom vernieuwend?

Er is hard gewerkt om enerzijds een vernieuwende tool te ontwikkelen en anderzijds werkervaringsruimten te creëren waar de werkzoekende Rotterdammer terecht kan om duidelijk te krijgen waar zijn kracht ligt en hij/zij de focus moet leggen om in een betaalde baan te komen. Wij hebben onderzocht en vastgesteld, dat de Gemeente Rotterdam of andere partijen ons instrument / match tool en unieke werkervaringsplaatsen niet hebben en dit plan een vernieuwend is .

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

To reach 2697951 600 300x182 2x

Doe mee

Organisatie: SmartPLUS Resources BV

Contactpersoon: Marty Picauly

E-mail: mp@smartplus4u.nl

Telefoon: 0652312472

Wij zoeken

Subsidie om project mee te financieren.

Gerelateerde Plannen

Bewegen naar werk 2.0

Proeftuin Bewegen naar Werk 2.0 Delfshaven

Een innovatieve integrale schaalbare aanpak op werkloosheid, vanuit onze beproefde interventie Bewegen naar Werk 1.0. Het Rotterdamse bedrijfsleven en wijknetwerk neemt actief medeverantwoordelijkheid in het werkloosheidsvraagstuk in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Foto deelnemer wmo radar %283%29

Talent aan het werk

Traineeship van 23 maanden voor jongeren met een afgeronde Mbo 2 opleiding bij diverse bedrijven van de Facillicom Group

Bekijk dit plan
17792467 3d people man person with pieces jigsaw puzzle

Start met Status

Werkgevers met een personeelsvraag koppelen aan werkzoekende statushouders op het bedrijventerrein Schiebroek. Met een innovatieve aanpak vullen we een personeelsbehoefte in en verhogen we de arbeidsmarktparticipatie van statushouders.

Bekijk dit plan
Logo eigendraads

EigenDraads

Werk maken van en met textiel in de Rotterdamse stad en haven

Bekijk dit plan
Logo seedz rgb

SeedZ - socio-economische incubator in Rotterdam

Door een pragmatische en creatieve aanpak biedt SeedZ met Rotterdamse eigenzinnigheid een werkzaam perspectief op betaald werk en/of zelfstandig ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Schermafdruk 2018 10 08 15.18.09

DeBroekriem, bijeenkomsten voor werkzoekenden

Vrijwilligers organiseren netwerkbijeenkomsten waarbij werkzoekenden onderling profiteren van elkaars ervaringen en elkaars netwerk.

Bekijk dit plan
Meer plannen