Ontdek › Plan

Project Smart 2018

Aangemaakt: 14 december 2017

Dus echt iedereen aan het werk

De kortste weg naar een betaalde baan in 2018; en unieke werkervaringsplaatsen.

Werkzoekenden (wz) in Rotterdam Rijnmond, die nog niet in een re-integratie traject zitten brengen wij in hun kracht om een assessment- en match test te maken zodat duidelijk wordt welke functie, opleiding of begeleiding ingezet moet worden. Wanneer wz geen arbeidsritme (etc) heeft wordt hij/zij direct ingezet op een werkervaringsplaats (wep) (eigen locatie hiervoor ingericht). Vastgesteld wordt of een wz kan werken. Lukt dit nog niet dan wz gecoacht / geholpen. Iedere wz is gebaat bij dit plan. Er zijn ruim 40.000 werklozen in Rotterdam en alleen de Gemeente Rotterdam of partijen die zich inzetten kunnen deze problematiek niet alleen aan. De Gemeente, inwoners en vooral de wz zijn gebaat bij dit plan. Het draagvlak onder wz, bewoners en belanghebbenden is zeer groot. Begroting is afhankelijk van het aantal mensen die opgepakt gaan worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam heeft het hoogste werkloosheidscijfer van Nederland en telt zo'n 40.000 werklozen. Rotterdam heeft dus duidelijk hulp nodig en daarom is dit plan goed voor Rotterdam en de werkzoekende Rotterdammer.

Waarom vernieuwend?

Er is hard gewerkt om enerzijds een vernieuwende tool te ontwikkelen en anderzijds werkervaringsruimten te creëren waar de werkzoekende Rotterdammer terecht kan om duidelijk te krijgen waar zijn kracht ligt en hij/zij de focus moet leggen om in een betaalde baan te komen. Wij hebben onderzocht en vastgesteld, dat de Gemeente Rotterdam of andere partijen ons instrument / match tool en unieke werkervaringsplaatsen niet hebben en dit plan een vernieuwend is .

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

To reach 2697951 600 300x182 2x

Doe mee

Organisatie: SmartPLUS Resources BV

Contactpersoon: Marty Picauly

E-mail: mp@smartplus4u.nl

Telefoon: 0652312472

Wij zoeken

Subsidie om project mee te financieren.

Gerelateerde Plannen

Logo5.0 01

GenderTalent: Aan 't werk met Talent van Transgenders

GenderTalent helpt trans personen concreet aan het werk door vanuit een veilige haven trans personen te coachen, trainen en bemiddelen naar een werkplek bij een veilige werkgever.

Bekijk dit plan
2018 10 23 14 50 46

Game and Work / Speak

Mensen met een achterstand op o.a taal aan het werk helpen door middel van games

Bekijk dit plan
Nwelogouitjezelf

van SPANG ONDERNEMEN tot ....Starrenbucks

Spang Ondernemen: Leren, ondernemen en zorgen voor elkaar vanuit een betrokken gemeenschap als basis voor succesvol ondernemerchap

Bekijk dit plan

lerenondernemerteworden praktijkopleiding

moelijk plaatsbaren jongeren? een doel tegeven

Bekijk dit plan
Logo midden

De Blauwe Krokodil

Mensen met een arbeidsbeperking die hun digitale talent inzetten en hiermee aanvullend inkomen genereren. Ze kunnen op deze manier deelnemen aan de veranderende arbeidsmarkt die steeds flexibeler wordt.

Bekijk dit plan
Schermafdruk 2018 10 08 15.18.09

DeBroekriem, bijeenkomsten voor werkzoekenden

Vrijwilligers organiseren netwerkbijeenkomsten waarbij werkzoekenden onderling profiteren van elkaars ervaringen en elkaars netwerk.

Bekijk dit plan
Rebelz afbeelding

Rebelz aan de Rotte

Het creëren van extra leerwerkplekken specifiek voor de doelgroep vrouwelijke ex-gedetineerden met een taalachterstand. D.mv. de aanleg van een drijvend terras voor het restaurant Rebelz aan de Rotte.

Bekijk dit plan
170522 rmunt oaseopzuid inbeeld

Stadskruidentuin R'Munt maakt de Oase op Zuid

Wij maken een oase op Zuid van meer van 100 soorten kruiden en eetbare bloemen, uit alle windstreken. In deze oase groeit plezier in het werk, inzicht in je eigen kracht en de kracht van je omgeving, en vakkunde over natuurlijke groei & echte smaak.

Bekijk dit plan
Meer plannen