Ontdek › Plan

Project Smart 2018

Aangemaakt: 14 december 2017

Dus echt iedereen aan het werk

De kortste weg naar een betaalde baan in 2018; en unieke werkervaringsplaatsen.

Werkzoekenden (wz) in Rotterdam Rijnmond, die nog niet in een re-integratie traject zitten brengen wij in hun kracht om een assessment- en match test te maken zodat duidelijk wordt welke functie, opleiding of begeleiding ingezet moet worden. Wanneer wz geen arbeidsritme (etc) heeft wordt hij/zij direct ingezet op een werkervaringsplaats (wep) (eigen locatie hiervoor ingericht). Vastgesteld wordt of een wz kan werken. Lukt dit nog niet dan wz gecoacht / geholpen. Iedere wz is gebaat bij dit plan. Er zijn ruim 40.000 werklozen in Rotterdam en alleen de Gemeente Rotterdam of partijen die zich inzetten kunnen deze problematiek niet alleen aan. De Gemeente, inwoners en vooral de wz zijn gebaat bij dit plan. Het draagvlak onder wz, bewoners en belanghebbenden is zeer groot. Begroting is afhankelijk van het aantal mensen die opgepakt gaan worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam heeft het hoogste werkloosheidscijfer van Nederland en telt zo'n 40.000 werklozen. Rotterdam heeft dus duidelijk hulp nodig en daarom is dit plan goed voor Rotterdam en de werkzoekende Rotterdammer.

Waarom vernieuwend?

Er is hard gewerkt om enerzijds een vernieuwende tool te ontwikkelen en anderzijds werkervaringsruimten te creëren waar de werkzoekende Rotterdammer terecht kan om duidelijk te krijgen waar zijn kracht ligt en hij/zij de focus moet leggen om in een betaalde baan te komen. Wij hebben onderzocht en vastgesteld, dat de Gemeente Rotterdam of andere partijen ons instrument / match tool en unieke werkervaringsplaatsen niet hebben en dit plan een vernieuwend is .

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

To reach 2697951 600 300x182 2x

Doe mee

Organisatie: SmartPLUS Resources BV

Contactpersoon: Marty Picauly

E-mail: mp@smartplus4u.nl

Telefoon: 0652312472

Wij zoeken

Subsidie om project mee te financieren.

Gerelateerde Plannen

Vangnet

Vangnetovereenkomst

Basisinkomen via een private Vangnetovereenkomst

Bekijk dit plan
Sparespace ondernemers jpeg

SpareSpace; Verborgen ondernemerschap in Rotterdam

Veel ondernemerschap is verborgen op zolderkamers of schuurtjes en kan niet/ durft niet een onderneming te starten. SpareSpace bouwwt samen met lokale experts een platform om verborgen ondernemerschap te vinden, verbinden en zichtbaar te maken.

Bekijk dit plan
Logo taal werk

Taal/Werk

Wij maken werk van en voor werkzoekenden met een taalachterstand. Dit doen wij samen met werkgevers die werk voor deze doelgroep creëren.

Bekijk dit plan
Images

Re-integratie - van kansloos naar kansrijk

Ieder burger in Rotterdam heeft recht op een eerlijke kans om zichzelf te scholen en te werken. Met dit plan stimuleren wij jongeren om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien tot een waardevolle werknemer/ondernemer

Bekijk dit plan

Sollicitatietraing voor Turkse uitkeringsgerechtigden

De Turkse uitkeringsgerechtigden beschikken over een curriculum vitae en ze kunnen een motivatiebrief schrijven.

Bekijk dit plan

Training voor Statushouders

Vluchtelingen willen zo snel mogelijk participeren in de Nederlandse samenleving. Hierbij ga ik ze ondersteunen.

Bekijk dit plan
Logo 1

De WelWillers

Een groep uitkeringsgerechtigden gaan samen, met en voor elkaar aan de slag om zoveel mogelijk regulier betaalde arbeid te vinden

Bekijk dit plan
Logo eigendraads

EigenDraads

Werk maken van en met textiel in de Rotterdamse stad en haven

Bekijk dit plan
Meer plannen