Ontdek › Plan

PSST.....er zijn ook grenzen!!

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Veilige stad

VERBALE, MENTALE EN FYSIEKE WEERBAARHEID VOOR JONGEREN BIJ SEKSUELE INTIMIDATIE OP STRAAT

Iedere Rotterdammer moet veilig en ongehinderd over straat kunnen gaan. Rotterdam kent nog te veel straten waar straatintimidatie eerder regel dan uitzondering is. Meisjes, vrouwen en homoseksuelen lopen geregeld aan tegen seksisme op straat, zoals naroepen, gesis en andere vormen van seksuele intimidatie op straat. Het macho gedrag van jongens en mannen is een serieus probleem wat leidt tot overlast in de stad.
Via Professionals in de wijken krijgen we steeds meer signalen tot ons over ongewenste verbale intimidatie door jongens richting meisjes en homoseksuelen. Dit is dan ook reden voor Dona Daria om gericht op de Rotterdamse jongeren in te zetten. Binnen onze aanpak richten we ons niet alleen op slachtoffers van intimidatie/geweld op straat en huiselijk geweld maar ook op hun kinderen en de daders.

Waarom goed voor Rotterdam?

Samen kunnen we iets veranderen!
De methode richt zich op mentale, verbale en fysieke technieken voor slachtoffers maar is er ook op gericht dat de wereld van slachtoffer en dader samen komen. Voor beide groepen (slachtoffer/dader) willen gedragsverandering realiseren. Gedurende dit project een positieve benadering opbouwen tussen de twee groepen zodat het vermogen om de eigen verantwoordelijkheid te nemen wordt vergroot zodat de groep aan de slag kan gaan met nieuwe waarden.

Waarom vernieuwend?

Project PSST..Kent ook grenzen! is innovatief omdat de methode een integrale aanpak betreft en dus gericht is op slachtoffers, daders en ouders. Binnen Rotterdam is een dergelijke integrale aanpak op het onderwerp seksuele intimidatie op straat nog niet van start gegaan.Innovatief omdat we ervan overtuigd zijn dat we alleen samen kunnen veranderen door het dialoog met elkaar aan te gaan. Pas dan kunnen we werken aan de levensvaardigheden die horen bij de Rotterdamse normen en waarden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Psst.... er zijn ook grenzen!

Doe mee

Organisatie: Dona Daria centrum voor Emancipatie en Participatie

Contactpersoon: Patricia Ooms

Wij zoeken

Samen kunnen we veranderen! Samenwerken aan de uitvoering van dit plan? neem dan aub contact met ons op.

Gerelateerde Plannen

Safty app

Safer Rotterdam

Create a safety app that makes life in Rotterdam safer for its inhabitants

Bekijk dit plan
Vr bril

Moet ik me hiermee bemoeien? Doe ik hieraan mee!?

Jongeren ervaren met behulp van VR-technologie hoe zij reageren in Rotterdamse concrete lastige situaties. Wat is hun ‘Freeze’, ‘Flight’ of ‘Fight’ reactie en is het altijd noodzakelijk om je ergens mee te bemoeien of ergens aan mee te doen?

Bekijk dit plan
12809561 935907393192036 9135257442044512869 n

ESSENBURGPARK

Een ruig en ongerepte groenstrook (RFC weg Rdam) behouden voor Rotterdam en het toegankelijk maken voor iedereen.

Bekijk dit plan
Pond afbeelding

POND. Power of New Discoveries

POND. wordt wereldwijd het eerste verlichtingsnetwerk dat brandt op circulaire energie terwijl het de stad een stukje veiliger maakt.

Bekijk dit plan
Sympfonie de veilige straat

Symfonie ‘De Veilige Straat’

Door het opzetten van een nieuw samenwerkingsverband tussen partners op het gebied van veiligheid, onderwijs, radicalisering, welzijn en cultuur, willen we de overlast van jongeren op straat verhelpen en jongeren een nieuwe kans geven.

Bekijk dit plan
Person 2910695 1920

Raise A Flag

Raise A Flag verhoogt de (ervaren) veiligheid en stelt mensen in staat om te durven doen wat ze willen. Het zegt: Hier ben ik! Bij mij ben je veilig.

Bekijk dit plan
Large city crowd walking down street red slow 1012434

De zorgzame wijk

Wat doe je wanneer je iemand op straat ziet die in psychische nood verkeert of verward gedrag vertoont? We willen trainingen 'eerste hulp bij psychische problemen' voor sleutelpersonen in de wijk en bewoners faciliteren én de effecten hiervan meten.

Bekijk dit plan
Meer plannen