Ontdek › Plan

PSST.....er zijn ook grenzen!!

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Veilige stad

VERBALE, MENTALE EN FYSIEKE WEERBAARHEID VOOR JONGEREN BIJ SEKSUELE INTIMIDATIE OP STRAAT

Iedere Rotterdammer moet veilig en ongehinderd over straat kunnen gaan. Rotterdam kent nog te veel straten waar straatintimidatie eerder regel dan uitzondering is. Meisjes, vrouwen en homoseksuelen lopen geregeld aan tegen seksisme op straat, zoals naroepen, gesis en andere vormen van seksuele intimidatie op straat. Het macho gedrag van jongens en mannen is een serieus probleem wat leidt tot overlast in de stad.
Via Professionals in de wijken krijgen we steeds meer signalen tot ons over ongewenste verbale intimidatie door jongens richting meisjes en homoseksuelen. Dit is dan ook reden voor Dona Daria om gericht op de Rotterdamse jongeren in te zetten. Binnen onze aanpak richten we ons niet alleen op slachtoffers van intimidatie/geweld op straat en huiselijk geweld maar ook op hun kinderen en de daders.

Waarom goed voor Rotterdam?

Samen kunnen we iets veranderen!
De methode richt zich op mentale, verbale en fysieke technieken voor slachtoffers maar is er ook op gericht dat de wereld van slachtoffer en dader samen komen. Voor beide groepen (slachtoffer/dader) willen gedragsverandering realiseren. Gedurende dit project een positieve benadering opbouwen tussen de twee groepen zodat het vermogen om de eigen verantwoordelijkheid te nemen wordt vergroot zodat de groep aan de slag kan gaan met nieuwe waarden.

Waarom vernieuwend?

Project PSST..Kent ook grenzen! is innovatief omdat de methode een integrale aanpak betreft en dus gericht is op slachtoffers, daders en ouders. Binnen Rotterdam is een dergelijke integrale aanpak op het onderwerp seksuele intimidatie op straat nog niet van start gegaan.Innovatief omdat we ervan overtuigd zijn dat we alleen samen kunnen veranderen door het dialoog met elkaar aan te gaan. Pas dan kunnen we werken aan de levensvaardigheden die horen bij de Rotterdamse normen en waarden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Psst.... er zijn ook grenzen!

Doe mee

Organisatie: Dona Daria centrum voor Emancipatie en Participatie

Contactpersoon: Patricia Ooms

Wij zoeken

Samen kunnen we veranderen! Samenwerken aan de uitvoering van dit plan? neem dan aub contact met ons op.

Gerelateerde Plannen

Logo

Blijvend uit de Bajes

Om recidiven te verlagen, gaan wij (ex-)gedetineerden begeleiden met inzet van ervaringsdeskundigen, rolmodellen en sport.

Bekijk dit plan
Voorbeeld kenteken kenteken bewijs

kenteken bewijs en kenteken plaatje voor de fiets

het onmogelijk maken van gestolen fietsen door te verkopen. Iedere fiets een kenteken en de eigenaar een kentekenbewijs.

Bekijk dit plan
Vr bril

Moet ik me hiermee bemoeien? Doe ik hieraan mee!?

Jongeren ervaren met behulp van VR-technologie hoe zij reageren in Rotterdamse concrete lastige situaties. Wat is hun ‘Freeze’, ‘Flight’ of ‘Fight’ reactie en is het altijd noodzakelijk om je ergens mee te bemoeien of ergens aan mee te doen?

Bekijk dit plan
Tourbuzz

Tour-buzz

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 31 om 23.53.44

Maxed Guardian | Rotterdam

Een veiligheidsapplicatie in combinatie met een high-tech armband, waarmee je virtueel begeleid kan worden door je eigen netwerk naar jouw bestemming.

Bekijk dit plan
Ocolus samsung gear aut vrij

Virtual Buurtpreventie Academy Rotterdam

Om buurtpreventieteams optimaal voor te bereiden op onveilige situaties, ontwikkelen wij een Virtual Reality training. Dankzij deze levensechte en vernieuwende aanpak krijgen teamleden meer zelfvertrouwen en is Buurtpreventie klaar voor de toekomst.

Bekijk dit plan
Sympfonie de veilige straat

Symfonie ‘De Veilige Straat’

Door het opzetten van een nieuw samenwerkingsverband tussen partners op het gebied van veiligheid, onderwijs, radicalisering, welzijn en cultuur, willen we de overlast van jongeren op straat verhelpen en jongeren een nieuwe kans geven.

Bekijk dit plan
Meer plannen