Ontdek › Plan

QAbroedplaats APP

Aangemaakt: 04 mei 2017

Wijkbreed in zetten op samenwerken, gebruikmakend van talenten en ervaringen van personen, instanties en bedrijven om als professionals tot een doorgaande lijn te komen op het gebied van de algehele ontwikkeling van het kind, door middel van een APP

Het doel is de wijk betrekken in het onderwijs op het gebied van lessen, zorg en stageplekken. De wereld gaat snel, de werkdruk is hoog in het onderwijs. Leerkrachten kunnen niet alles meer zelf en zijn op zoek naar expertise van buitenaf. Hoe beter is het niet dat de fietsenmaker van de hoek kan laten zien hoe en fiets werkt en wat hij allemaal moet doen in zijn eigen bedrijf. Voor de kinderen wordt zichtbaar welke banen er in de omgeving zijn en waar zij voor kunnen gaan studeren.
De koppeling voor het VO en MBO is gemaakt op het gebied van stagelopen. De lijnen zijn korter, waardoor studenten sneller een plek kunnen vinden om tot ontplooiing te komen.
Daarnaast is er een component voor de zorg. WIj hebben gemerkt dat de wijkteams nog niet volop draaien. Om in je netwerk anoniem een casus in te brengen, wijkbreed onder zorgprofessionals, wordt het sneller duidelijk wat een zorgprofessional voor een kind nodig heeft om verder te komen in de zoektocht naar hulp.

Waarom goed voor Rotterdam?

Ons initiatief om de wijk te betrekken bij het onderwijs zou een goede aanvulling zijn op het loopbaan leren. Het wordt duidelijk voor de kinderen wat Rotterdam biedt aan banen en wat er te doen is in de wijk. Verbind de Rotterdammers!

Waarom vernieuwend?

Het snijdt een actueel onderwerp aan waar Rotterdam mee bezig is. Elkaar verbinden, toonbaar maken welke banen er zijn in Rotterdam. Iedereen kan de app op zijn telefoon zetten en uitzetten wanneer zij thuis zijn. Het snelle van appen is helemaal van nu, gericht op generatie Z.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

1494409531752 1494382941

Doe mee

Contactpersoon: Masja Harsveld-post

E-mail: m.harsveldpost@gmail.com

Wij zoeken

Hulp bij het maken/ zoeken van app makers en testers gezocht.

Gerelateerde Plannen

Hardnekkige vragen

Hardnekkige problemen pakken wij bij de wortel aan

Wij hebben een overvloed aan best practices, tools en experts. Waar zijn diegenen, die ervoor zorgen dat niet alleen de deeloplossingen functioneren, maar ook het geheel op bedrijfs- en systeemniveau?

Bekijk dit plan
Afbeelding 2 versie 2 kl

365 dagen zwemmen in de Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas is perfect zwemwater, maar vaak erg koud. Wij willen kijken hoe we het aangenamer kunnen maken.

Bekijk dit plan
Hugo simons to the 3rd port pertroleum  1024x1024

Rotte Canoe

Kano tochten, water ring Rotterdam. Vanaf Maritiem Museum naar Euromast, Kralingseplas of Lage bergse bos over de Rotte.

Bekijk dit plan

Baby voeden in de stad

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Bekijk dit plan

President van de Verenigde Straten

Kinderen kiezen hun eigen President van de Verenigde Straten en maken hiermee kennis met allerlei aspecten waaronder democratische waarden en het verkondigen van een mening.

Bekijk dit plan
Grupo

Veerkracht HUB

Het is een sociaal internet platform die wordt opgebouwd na een onderzoekproces door de opstelling van dialoogtafels bij verschillende buurthuizen en ouderkamers van Rotterdam gedurende drie maanden.

Bekijk dit plan
1. homecrew logo

Homecrew

Buren worden dienstverleners! Vakmensen en buren met talent worden lokaal verbonden.

Bekijk dit plan

Groen, grijs en gelukkig

Ouderen stimuleren om in de tuin te werken, stil te staan bij de schoonheid van natuur, natuurherinneringen van vroeger ophalen.

Bekijk dit plan
Meer plannen