Ontdek › Plan

QAbroedplaats APP

Aangemaakt: 04 mei 2017

Wijkbreed in zetten op samenwerken, gebruikmakend van talenten en ervaringen van personen, instanties en bedrijven om als professionals tot een doorgaande lijn te komen op het gebied van de algehele ontwikkeling van het kind, door middel van een APP

Het doel is de wijk betrekken in het onderwijs op het gebied van lessen, zorg en stageplekken. De wereld gaat snel, de werkdruk is hoog in het onderwijs. Leerkrachten kunnen niet alles meer zelf en zijn op zoek naar expertise van buitenaf. Hoe beter is het niet dat de fietsenmaker van de hoek kan laten zien hoe en fiets werkt en wat hij allemaal moet doen in zijn eigen bedrijf. Voor de kinderen wordt zichtbaar welke banen er in de omgeving zijn en waar zij voor kunnen gaan studeren.
De koppeling voor het VO en MBO is gemaakt op het gebied van stagelopen. De lijnen zijn korter, waardoor studenten sneller een plek kunnen vinden om tot ontplooiing te komen.
Daarnaast is er een component voor de zorg. WIj hebben gemerkt dat de wijkteams nog niet volop draaien. Om in je netwerk anoniem een casus in te brengen, wijkbreed onder zorgprofessionals, wordt het sneller duidelijk wat een zorgprofessional voor een kind nodig heeft om verder te komen in de zoektocht naar hulp.

Waarom goed voor Rotterdam?

Ons initiatief om de wijk te betrekken bij het onderwijs zou een goede aanvulling zijn op het loopbaan leren. Het wordt duidelijk voor de kinderen wat Rotterdam biedt aan banen en wat er te doen is in de wijk. Verbind de Rotterdammers!

Waarom vernieuwend?

Het snijdt een actueel onderwerp aan waar Rotterdam mee bezig is. Elkaar verbinden, toonbaar maken welke banen er zijn in Rotterdam. Iedereen kan de app op zijn telefoon zetten en uitzetten wanneer zij thuis zijn. Het snelle van appen is helemaal van nu, gericht op generatie Z.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

1494409531752 1494382941

Doe mee

Contactpersoon: Masja Harsveld-post

E-mail: m.harsveldpost@gmail.com

Wij zoeken

Hulp bij het maken/ zoeken van app makers en testers gezocht.

Gerelateerde Plannen

Tijd voor jezelf

Voorlichting geven en ondersteuning bieden aan moeders om hun weerbaarder en sterk te maken en uit hun isolement halen.

Bekijk dit plan

Open deuren, open gemeenschappen

Het organiseren van een open nacht voor alle gebedshuizen in Rotterdam, met als doel het leggen van verbindingen tussen verschillende groepen in de stad.

Bekijk dit plan
Dsc 0140

Zonne-energie in combinatie met Zonwering

Het integreren van zonnecellen in zonwering in de vorm van bevestiging van zonnecelfolie op buitenzonwering! Fabricage en eventuele montage door gepensioneerde ouderen en/of door arbeidsgehandicapten.

Bekijk dit plan

HIEROtterdam

Reuzenletters op Centraal Station plein t.b.v. foto's/selfies etc.

Bekijk dit plan
Met elkaar voor elkaar

Magic Mix

Idealisme in de praktijk toepassen is een vernieuwend concept. Door diverse doelgroepen te mixen, ontstaat de magic mix.

Bekijk dit plan
Blijstroom

Blijstroom

Blijstroom wil samen met de bewoners van Rotterdam vijf zonnevelden realiseren in de stad

Bekijk dit plan
Citylab010

City guide to Balancing work & family

Ambitieus Rotterdam inspireren om succesvol werk en gezin te combineren.

Bekijk dit plan
Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

The Place to Be op Zuid

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

Bekijk dit plan
Meer plannen