Ontdek › Plan

QAbroedplaats APP

Aangemaakt: 04 mei 2017

Wijkbreed in zetten op samenwerken, gebruikmakend van talenten en ervaringen van personen, instanties en bedrijven om als professionals tot een doorgaande lijn te komen op het gebied van de algehele ontwikkeling van het kind, door middel van een APP

Het doel is de wijk betrekken in het onderwijs op het gebied van lessen, zorg en stageplekken. De wereld gaat snel, de werkdruk is hoog in het onderwijs. Leerkrachten kunnen niet alles meer zelf en zijn op zoek naar expertise van buitenaf. Hoe beter is het niet dat de fietsenmaker van de hoek kan laten zien hoe en fiets werkt en wat hij allemaal moet doen in zijn eigen bedrijf. Voor de kinderen wordt zichtbaar welke banen er in de omgeving zijn en waar zij voor kunnen gaan studeren.
De koppeling voor het VO en MBO is gemaakt op het gebied van stagelopen. De lijnen zijn korter, waardoor studenten sneller een plek kunnen vinden om tot ontplooiing te komen.
Daarnaast is er een component voor de zorg. WIj hebben gemerkt dat de wijkteams nog niet volop draaien. Om in je netwerk anoniem een casus in te brengen, wijkbreed onder zorgprofessionals, wordt het sneller duidelijk wat een zorgprofessional voor een kind nodig heeft om verder te komen in de zoektocht naar hulp.

Waarom goed voor Rotterdam?

Ons initiatief om de wijk te betrekken bij het onderwijs zou een goede aanvulling zijn op het loopbaan leren. Het wordt duidelijk voor de kinderen wat Rotterdam biedt aan banen en wat er te doen is in de wijk. Verbind de Rotterdammers!

Waarom vernieuwend?

Het snijdt een actueel onderwerp aan waar Rotterdam mee bezig is. Elkaar verbinden, toonbaar maken welke banen er zijn in Rotterdam. Iedereen kan de app op zijn telefoon zetten en uitzetten wanneer zij thuis zijn. Het snelle van appen is helemaal van nu, gericht op generatie Z.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

1494409531752 1494382941

Doe mee

Contactpersoon: Masja Harsveld-post

E-mail: m.harsveldpost@gmail.com

Wij zoeken

Hulp bij het maken/ zoeken van app makers en testers gezocht.

Gerelateerde Plannen

Banner

MASH UP ON TOUR

Mash up is een clubavond die verschillende subculturen samenbrengt binnen Rotterdam. Hiermee verbindt Mash up verschillende culturen die anders nooit samen zouden komen op een plek.

Bekijk dit plan

Baby voeden in de stad

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Bekijk dit plan

Tijd voor jezelf

Voorlichting geven en ondersteuning bieden aan moeders om hun weerbaarder en sterk te maken en uit hun isolement halen.

Bekijk dit plan
Jurriaan snikkers 99062

CityGoals - Heel Rotterdam aan de participatie

CityGoals biedt een podium voor Rotterdamse ideeën afkomstig van bewoners wiens stem nog niet genoeg gehoord wordt.

Bekijk dit plan

HIEROtterdam

Reuzenletters op Centraal Station plein t.b.v. foto's/selfies etc.

Bekijk dit plan
Img 20180519 wa0014

SpelenisDelen

Een mobiele Pop-up Playground om Rotterdammers weer te laten spelen. Met als doel weerbaarheid en creatief oplossingsvermogen te vergroten.

Bekijk dit plan
1. homecrew logo

Homecrew

Buren worden dienstverleners! Vakmensen en buren met talent worden lokaal verbonden.

Bekijk dit plan
Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan
Meer plannen