Ontdek › Plan

QUAKE

Aangemaakt: 09 mei 2018

Sport beweegt Rotterdam

Quake is een applicatie waarmee jongeren uit aandachtswijken worden gestimuleerd om meer gebruik te maken van outdoor sportvelden en pleintjes in hun wijk.

Quake is een interactieve app die informatie deelt over sportvelden en pleintjes in Rotterdamse wijken. Doormiddel van een meetinstrument, een “seismograaf”, wordt de activiteit op pleintjes gemeten en via een interactieve app gedeeld. Kinderen zien o.a. waar de meest actieve pleintjes en speelvelden in hun buurt te vinden zijn. Kinderen die juist behoefte hebben aan rustige pleintjes, komen via dezelfde app te weten waar zij naartoe kunnen. Op basis van de audio registratie van het meetinstrument ziet men ook welke type activiteiten er op dat moment plaatsvinden. De meest actieve pleintjes worden beloond door een bekende sporter of vlogger die kant op te sturen. Op die manier worden jongeren die minder actief zijn, ook gestimuleerd om naar buiten te gaan.

Waarom goed voor Rotterdam?

We zien dat met name de jeugd uit aandachtsgebieden, weinig tot geen toegang heeft tot betaalde sportactiviteiten. Maar we zien ook veel leuke pleintjes en sportvelden, met grote potentie. Quake biedt een smartcity oplossing die het samenkomen en sporten op buurtpleintjes aantrekkelijker maakt, en doet dat door dicht bij hun leefwereld te blijven. Naast bewegen, draagt dit project ook bij aan sociale cohesie en vergroten van de levendigheid in de wijken.

Waarom vernieuwend?

Jongeren meer laten bewegen is op zichzelf geen vernieuwende doelstelling. Maar de oplossing die Quake biedt wel. Het houdt namelijk rekening met de uitdagingen die het ditiale tijdperk met zich mee brengt. Jongeren zijn niet weg te slaan van hun smartphones. En om jongeren meer te laten bewegen, moet rekening gehouden worden met hun digitale leefwereld. Daarom maakt Quake juist gebruik van die smartphones om te communiceren en te stimuleren om meer te bewegen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Quake

Doe mee

Organisatie: Brand New Guys

Contactpersoon: Cye Wong-Loi-Sing

Wij zoeken

Financiële ondersteuning.

Gerelateerde Plannen

Dsc 7266 als slim object1

Sport Events & People Connected

Mensen pro-actief en laagdrempelig verbinden met sport events, activiteiten en faciliteiten in de buurt die aansluiten op hun persoonlijke interesse profiel.

Bekijk dit plan
20160730 081337 resized

Fitnesspark Buitensport in Hoogvliet.

SPORTEN MAAKT SAMENLEVINGEN ACTIEF MET TRAINEN VOOR IEDEREEN.

Bekijk dit plan
Dance

Challenge

Jongeren met problemen helpen om hun eigen leven op orde te krijgen met hulp om zich voor te bereiden op een mooie toekomst.

Bekijk dit plan
Tribune rotterdam united droombeeld

Rotterdam United: de missing link in het Essenburgpark

Integratie van sportcomplex vv Rotterdam United in het Essenburgpark en een Sportbuurthuis van de Toekomst waar sport, welzijn en cultuur samenkomen.

Bekijk dit plan
17634417 1663071593707105 5861239733568243920 n

International Pillow Fight 2018

We are 2 people, who are organizing event near Blaak, on 14 of April. It is second year that we are organizing this event, though last year we did it in Cyprus.

Bekijk dit plan
12507182 1710198765892216 4698722798878400859 n

Hockeyclub Delfshaven

We starten een hockeyclub in Rotterdam Delfshaven, een club waar ieder kind de ruimte krijgt om mee te spelen!

Bekijk dit plan
E sport 010

E-sport 010

De nieuwe wereld van E-sport is gigantisch aan het worden. De sport moet geacepteerd en gefaciliteerd worden, daarom dit plan!

Bekijk dit plan
Meer plannen