Ontdek › Plan

QUAKE

Aangemaakt: 09 mei 2018

Sport beweegt Rotterdam

Quake is een applicatie waarmee jongeren uit aandachtswijken worden gestimuleerd om meer gebruik te maken van outdoor sportvelden en pleintjes in hun wijk.

Quake is een interactieve app die informatie deelt over sportvelden en pleintjes in Rotterdamse wijken. Doormiddel van een meetinstrument, een “seismograaf”, wordt de activiteit op pleintjes gemeten en via een interactieve app gedeeld. Kinderen zien o.a. waar de meest actieve pleintjes en speelvelden in hun buurt te vinden zijn. Kinderen die juist behoefte hebben aan rustige pleintjes, komen via dezelfde app te weten waar zij naartoe kunnen. Op basis van de audio registratie van het meetinstrument ziet men ook welke type activiteiten er op dat moment plaatsvinden. De meest actieve pleintjes worden beloond door een bekende sporter of vlogger die kant op te sturen. Op die manier worden jongeren die minder actief zijn, ook gestimuleerd om naar buiten te gaan.

Waarom goed voor Rotterdam?

We zien dat met name de jeugd uit aandachtsgebieden, weinig tot geen toegang heeft tot betaalde sportactiviteiten. Maar we zien ook veel leuke pleintjes en sportvelden, met grote potentie. Quake biedt een smartcity oplossing die het samenkomen en sporten op buurtpleintjes aantrekkelijker maakt, en doet dat door dicht bij hun leefwereld te blijven. Naast bewegen, draagt dit project ook bij aan sociale cohesie en vergroten van de levendigheid in de wijken.

Waarom vernieuwend?

Jongeren meer laten bewegen is op zichzelf geen vernieuwende doelstelling. Maar de oplossing die Quake biedt wel. Het houdt namelijk rekening met de uitdagingen die het ditiale tijdperk met zich mee brengt. Jongeren zijn niet weg te slaan van hun smartphones. En om jongeren meer te laten bewegen, moet rekening gehouden worden met hun digitale leefwereld. Daarom maakt Quake juist gebruik van die smartphones om te communiceren en te stimuleren om meer te bewegen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Quake

Doe mee

Organisatie: Brand New Guys

Contactpersoon: Cye Wong-Loi-Sing

Wij zoeken

Financiële ondersteuning.

Gerelateerde Plannen

Dsc 3910 %281%29

JUST DO IT - Sporten met topsporters

Ons project heeft als doel om de Rotterdamse jeugd actief aan het sporten te krijgen door de inzet van topsporters als rolmodel.

Bekijk dit plan
01 logo

De Doorlopert - uitdagende sportroutes

De ‘DooRlopert’ is een initiatief dat sporten in de buitenlucht spannend en laagdrempelig maakt.

Bekijk dit plan
E sport 010

E-sport 010

De nieuwe wereld van E-sport is gigantisch aan het worden. De sport moet geacepteerd en gefaciliteerd worden, daarom dit plan!

Bekijk dit plan
20160730 081337 resized

Fitnesspark Buitensport in Hoogvliet.

SPORTEN MAAKT SAMENLEVINGEN ACTIEF MET TRAINEN VOOR IEDEREEN.

Bekijk dit plan
Logo zuiderpark frisbee experience

Zuiderpark Frisbee Experience

Een innovatief en sportief nieuw Frisbee plan.

Bekijk dit plan
Logo sportschool 010

SportSchool 010

SportSchool 010 combineert sport en leren voor iedereen!

Bekijk dit plan
Festafit online

Gezond Feesten met FestaFit

Concept om Rotterdammers op een vernieuwende manier fitter en meer ontspannen te maken door te dansen!

Bekijk dit plan
Meer plannen