Ontdek › Plan

Rebelz aan de Rotte

Subsidie toegekend € 50.000,00

Aangemaakt: 25 april 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Het creëren van extra leerwerkplekken specifiek voor de doelgroep vrouwelijke ex-gedetineerden met een taalachterstand. D.mv. de aanleg van een drijvend terras voor het restaurant Rebelz aan de Rotte.

Het project zet in op het re-integreren van ex-gedetineerde vrouwen in de samenleving door het volgen van een horeca-opleiding, praktijkbegeleiding en baangarantie. Deze combinatie biedt de ex-gedetineerde vrouwen de kans op een stabiel toekomstperspectief.
Voor dit project moet een ponton geplaatst worden in de Rotte. Dit ponton moet aangekocht en ingericht worden als drijvend terras. Vervolgens moet dit ponton aangelegd worden aan een nog aan te leggen steiger. Daarbij moet kleine aanpassingen gedaan worden aan de berm, moet een oversteekplaats en hekwerk aangelegd worden om het pand (het restaurant zelf) en de steiger te verbinden. Om dit überhaupt te mogen uitvoeren moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. moeten leges betaald worden en een architect ingeschakeld worden. Al deze kosten vergen een eenmalige investering.

Waarom goed voor Rotterdam?

De nieuwe kandidaten zullen – aansluitend op het thema “Dus echt iedereen aan het werk” van Citylab010 2018 - worden geselecteerd uit de doelgroep gedetineerden met een taalachterstand. In de vrouwengevangenis Nieuwersluis wordt bij binnenkomst iedere vrouw getest op taal. Als er sprake is van een taalachterstand worden er cursussen aangeboden. In de laatste fase van detentie is er de mogelijkheid om deel te gaan nemen aan het project Rebelz aan de Rotte.

Waarom vernieuwend?

Van de vrouwelijke ex-gedetineerden hebben velen een opleiding gericht op zorg en kinderopvang. Voor het vinden van een baan is hiervoor een VOG voor nodig. Zonder werk is de kans op recidive groot. In de horeca is veelal géén VOG vereist. Gedetineerden gaan in de laatste fase van hun detentie (in de vrouwengevangenis Nieuwersluis) met een enkelband 4 dagen per week stage lopen in het restaurant. Dit is een doorbraakinnovatie. Innovatief zijn de flexibele mbo- opleidingen tot basis kok en gastv

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rebelz afbeelding

Doe mee

Organisatie: Rebelz aan de Rotte

Contactpersoon: Klaas Jan Krook

E-mail: klaasjankrook@gmail.com

Wij zoeken

Reeds 2 x gesprek gehad met mevrouw Malika Kassriouri.
Op haar advies delen wij ons plan.
Onze hulpvraag gaat uit naar een financiële ondersteuning van € 50.000.

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2018 10 31 om 12.04.17

Food for Talk

Food for Talk is een maaltijdvoorziening op wijkniveau voor ouderen: Vrouwen en mannen uit de wijk worden opgeleid om maaltijden te bereiden, studenten worden ingezet om te maaltijden te bezorgen en samen met de ouderen te eten.

Bekijk dit plan

Groen Rekruten @ CityLab010

Deze (nieuwe) business case richt zich op het ondersteunen van jongeren en jongvolwassenen met een taalachterstand bij het scoren

Bekijk dit plan
Foto deelnemer wmo radar %283%29

Talent aan het werk

Traineeship van 23 maanden voor jongeren met een afgeronde Mbo 2 opleiding bij diverse bedrijven van de Facillicom Group

Bekijk dit plan
Logo seedz rgb

SeedZ - socio-economische incubator in Rotterdam

Door een pragmatische en creatieve aanpak biedt SeedZ met Rotterdamse eigenzinnigheid een werkzaam perspectief op betaald werk en/of zelfstandig ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Nwelogouitjezelf

van SPANG ONDERNEMEN tot ....Starrenbucks

Spang Ondernemen: Leren, ondernemen en zorgen voor elkaar vanuit een betrokken gemeenschap als basis voor succesvol ondernemerchap

Bekijk dit plan
170522 rmunt oaseopzuid inbeeld

Stadskruidentuin R'Munt maakt de Oase op Zuid

Wij maken een oase op Zuid van meer van 100 soorten kruiden en eetbare bloemen, uit alle windstreken. In deze oase groeit plezier in het werk, inzicht in je eigen kracht en de kracht van je omgeving, en vakkunde over natuurlijke groei & echte smaak.

Bekijk dit plan

Ben jij werkfit?

Voor iedere burger in Rotterdam, die het recht heeft op een eerlijke kans om aan zichzelf te werken en werkfit te worden.

Bekijk dit plan
Videobooth010 nieuw

Videobooth010

Laat zien wie je bent. Zien is geloven.

Bekijk dit plan
Meer plannen