Ontdek › Plan

Recycled park Rotterdam

Subsidie toegekend

Aangemaakt: 20 maart 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Een drijvend landschap, gemaakt van gerecycled plastic. Zo stimuleren we drijvend groen en de circulaire economie!

Tijdens de WereldHavenDagen 2016 zijn de eerste drie bouwstenen van Recycled park gepresenteerd in de Rijnhaven. Dit park zal groeien tot 190 m2 drijvend groen. Het Recycled park Rotterdam zet op een constructieve, duurzame manier een belevenis voor de stadsbewoners, jong en oud en een nieuwe bezienswaardigheid voor de toeristen die Rotterdam op steeds grotere schaal ontdekken. Op z’n Rotterdams laten we zie hoe verbeeldingskracht en innovatie een lokale oplossing bieden voor een wereldwijde uitdaging van de plastic soep.

In samenwerking met Rijkswaterstaat is reeds een deel van het benodigde budget gerealiseerd. Het andere deel van het budget is nodig om hier een echte showcase voor gerecycled kunststof van te maken. De locatie Rijnhaven is reeds toegezegd, waardoor we daar ook het ontwerp op hebben aangepast.

Vrijwilligers helpen actief het plastic uit de Maas te houden. Doet u ook mee?http://recycledpark.com/support.html

Waarom goed voor Rotterdam?

Het Recycled Park Rotterdam zet op een constructieve, duurzame manier een belevenis voor de stadsbewoners, jong en oud en een nieuwe bezienswaardigheid voor de toeristen die Rotterdam steeds vaker bezoeken. Het park draagt bij aan een beter milieu. Het drijvend groen vangt Co2 op uit de lucht en onder het Park bevindt zich een zuiverend helofytenfilter. In de ondiepe rivier kunnen vissen en ander kleine fauna hun broedplek krijgen, wat de biodiversiteit in de stenige stadshavens stimuleert.

Waarom vernieuwend?

Recycled park is vernieuwend vanwege drie factoren: materiaalgebruik, ontwerp en cross-sectorale toepassing. Nog nooit is een drijvend park gerealiseerd van gerecycled plastic, terwijl de verwachting is dat plastic bij drijvend bouwen steeds vaker gebruikt zal worden. Daarnaast is het ontwerp uniek. De zeshoekige bouwstenen zijn zo geschakeld dat het publiek er overheen kan lopen. Tot slot is het concept uniek: de toepassing van plastic in een groenvoorziening, die ook nog drijft.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Impressie website

Doe mee

Organisatie: Recycled Island Stichting

Contactpersoon: Ramon Knoester

E-mail: ramon@recycledisland.com

Wij zoeken

Wil je helpen om plastic recycling op te schroeven in Rotterdam? Erger je je aan drijvend vuil? Zet dan die ergernis om in een vrolijke, actieve ochtend en kom met ons plastic vissen! Kijk op de website (www.recycledpark.com/support) voor alle data!

Gerelateerde Plannen

"Hout van Rotterdam"

"De eerste wereldstad die zijn eigen gekapte hout inzet als gemeengoed, samen met zijn inwoners, binnen de buitenruimte!"

Bekijk dit plan
Grondstoffen station schetsontwerp

Afrikaandermarkt grondstoffen station

Het plaatsen van een afvalinzamel- en verwerkingsstation voor de Afrikaandermarkt, om meer restafval hoogwaardig te kunnen hergebruiken, zwerfafval te voorkomen en te communiceren over afval is grondstof.

Bekijk dit plan
Scan 25

De Muizentrapstraat in De Taaltuin in Spangen

De Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.

Bekijk dit plan

Parkeervergunningen wijgen m.b.v. app

Een app waarin je zowel als inwoner als ondernemer binnen Gemeente Rotterdam je parkeervergunning aan/uit kan zetten en wisselen van kentekens

Bekijk dit plan

STADSSTUKKEN

City Pieces maakt de diversiteit van stedelijke omgeving zichtbaar middels interactieve installaties die een verbinding maken met de omgeving en haar bewoners.

Bekijk dit plan
Img 1214 meeuw

De Heilige Meeuw - ObeCity -

De Heilige Meeuw is een gezonde impuls voor de wijk Beverwaard. Lokale basisschoolkinderen maakten dit ontwerp om buitenspelen in de buurt te stimuleren en Beverwaard op de kaart te zetten.

Bekijk dit plan
Meer plannen