Ontdek › Plan

Recycled park Rotterdam

Subsidie toegekend

Aangemaakt: 20 maart 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Een drijvend landschap, gemaakt van gerecycled plastic. Zo stimuleren we drijvend groen en de circulaire economie!

Tijdens de WereldHavenDagen 2016 zijn de eerste drie bouwstenen van Recycled park gepresenteerd in de Rijnhaven. Dit park zal groeien tot 190 m2 drijvend groen. Het Recycled park Rotterdam zet op een constructieve, duurzame manier een belevenis voor de stadsbewoners, jong en oud en een nieuwe bezienswaardigheid voor de toeristen die Rotterdam op steeds grotere schaal ontdekken. Op z’n Rotterdams laten we zie hoe verbeeldingskracht en innovatie een lokale oplossing bieden voor een wereldwijde uitdaging van de plastic soep.

In samenwerking met Rijkswaterstaat is reeds een deel van het benodigde budget gerealiseerd. Het andere deel van het budget is nodig om hier een echte showcase voor gerecycled kunststof van te maken. De locatie Rijnhaven is reeds toegezegd, waardoor we daar ook het ontwerp op hebben aangepast.

Vrijwilligers helpen actief het plastic uit de Maas te houden. Doet u ook mee?http://recycledpark.com/support.html

Waarom goed voor Rotterdam?

Het Recycled Park Rotterdam zet op een constructieve, duurzame manier een belevenis voor de stadsbewoners, jong en oud en een nieuwe bezienswaardigheid voor de toeristen die Rotterdam steeds vaker bezoeken. Het park draagt bij aan een beter milieu. Het drijvend groen vangt Co2 op uit de lucht en onder het Park bevindt zich een zuiverend helofytenfilter. In de ondiepe rivier kunnen vissen en ander kleine fauna hun broedplek krijgen, wat de biodiversiteit in de stenige stadshavens stimuleert.

Waarom vernieuwend?

Recycled park is vernieuwend vanwege drie factoren: materiaalgebruik, ontwerp en cross-sectorale toepassing. Nog nooit is een drijvend park gerealiseerd van gerecycled plastic, terwijl de verwachting is dat plastic bij drijvend bouwen steeds vaker gebruikt zal worden. Daarnaast is het ontwerp uniek. De zeshoekige bouwstenen zijn zo geschakeld dat het publiek er overheen kan lopen. Tot slot is het concept uniek: de toepassing van plastic in een groenvoorziening, die ook nog drijft.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Impressie website

Doe mee

Organisatie: Recycled Island Stichting

Contactpersoon: Ramon Knoester

E-mail: ramon@recycledisland.com

Wij zoeken

Wil je helpen om plastic recycling op te schroeven in Rotterdam? Erger je je aan drijvend vuil? Zet dan die ergernis om in een vrolijke, actieve ochtend en kom met ons plastic vissen! Kijk op de website (www.recycledpark.com/support) voor alle data!

Gerelateerde Plannen

Route    initiatieven groen recreatie

De Groene Marathon Rotterdam

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

Bekijk dit plan
Dsc 8506

PleinPark 't Landje Cool-Zuid

Plein 't Landje in Cool-Zuid is nu een stenig en monofunctioneel sport- en speelplein. Stadslab Cool-Zuid wil samen met gebruikers en betrokkenen van plein 't Landje het plein transformeren tot een zachter en groener PleinPark voor de hele buurt.

Bekijk dit plan
Pretotype 1  city sky temple met uitleg

City Sky Temple

Door middel van het intrigeren van een therapeutische rooftop stilte tuin hebben de overprikkelde Rotterdammers een toevluchtsoord van groenvoorziening te midden van de stad waar zij tot rust kunnen komen en kunnen ontspannen.

Bekijk dit plan
Sam 5522

Rondje Coolhaven

Bewoners, ondernemers, instellingen, studenten en docenten werken samen aan een strategie om de kades rondom de Coolhaven te vergroenen. Deze plek is een van de weinige plekken van de stad waar je echt dicht bij het water kunt zijn.

Bekijk dit plan

STADSSTUKKEN (City Pieces)

City Pieces maakt de diversiteit van stedelijke omgeving zichtbaar middels interactieve installaties die een verbinding maken met de omgeving en haar bewoners.

Bekijk dit plan
Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Bekijk dit plan
27540907 1654057537993505 4442018546364373022 n

Rotterdamse Academie voor Stadsastronauten (RASA)

RASA is een multidisciplinair project van schrijfster en theatermaker Marjolijn van Heemstra en futurologiestudio Monnik. De missie van RASA is om de sterrenhemel zichtbaar te maken boven de Blaak.

Bekijk dit plan

Kinderen maken de stad

Een ontmoetingsplek waar generaties samen kunnen spelen en waar sociale barrières worden doorbroken.

Bekijk dit plan
Meer plannen