Ontdek › Plan

Red De Hef!

Aangemaakt: 25 september 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Redt het monument De Hef van megalomane architecten en projectontwikkelaars die er een tourist trap van willen maken.

Een bestemmingsplan maken voor De Hef, waarin expliciet beschreven staat dat het monument voor eeuwig een monument moet blijven, en dat er net als andere historische monumentale gebouwen, er niets, maar dan ook niets aan veranderd mag worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Hef is Rotterdam. Punt.

Waarom vernieuwend?

Niet vernieuwend. Behoudend. Maar het Rotterdams erfgoed behouden is wel het minste wat wij - de burgers - voor onze stad kunnen doen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Unknown

Doe mee

Organisatie: Vrienden van De Hef

Contactpersoon: Jack van Messel

Wij zoeken

Hulp van B+W, de Rotterdamse Gemeenteraad en alle ambtenaren die vinden dat De Hef Rotterdams erfgoed is.

Gerelateerde Plannen

Voor door

WERKPLAATS VOOR DOOR

Creatieve werkplaats in Middelland voor jongeren, ter verbreding van de horizon en een beter toekomstperspectief. Door en met support van kunstenaars, vakmensen en coaches.

Bekijk dit plan

RE GENERATE

REGENERATE is een tweejarig project gericht op de doorontwikkeling van het online platform voor beginnend creatief ondernemers.

Bekijk dit plan
Tunnelvisie01

Tunnelvisie

Tunnelvisie is een lange reeks aaneengeschakelde schermen in de metrotunnel, die door de snelheid van de metro een geanimeerd verhaal vertellen.

Bekijk dit plan
Skarlokaal kids

SKARlokaal

SKARlokaal is een vorm van “embedded kunstenaarschap”: kunstenaars huren leegstaande ruimten in of nabij een school, en gaan vandaaruit een langdurige relatie aan met school en omgeving.

Bekijk dit plan
Daydream sideview

Daydream

Een donkere, zachte ruimte waarin zakenlui tussen de werkuren door kunnen genieten van muziek en visuals, gebaseerd op de brainwave entertainment voor een optimaal resultaat. Rust en ruimte staan centraal.

Bekijk dit plan
Mediaring rotterdam logo

Mediaring: ‘Rotterdam in Beeld’

Mediaring Rotterdam is een platform waarmee Rotterdam zich met meerdere hoogwaardige tv-opname locaties op de kaart zet en waarbinnen de lokale podia zich kunnen versterken met nieuwe digitale mediadiensten.

Bekijk dit plan

Healthy People Lab: casus 2

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Bekijk dit plan
Shooters paradise front

Shooters Paradise

Shooters Paradise is een Rotterdamse galerie die fotografen met een grote online following op socialmedia een platform biedt om hun werk zichtbaar te maken aan de stad.

Bekijk dit plan
Meer plannen