Ontdek › Plan

Reken in Beweging

Aangemaakt: 30 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Met ‘rekenen’ in beweging zijn kinderen op een actieve manier in beweging en leren ze tegelijkertijd hoe ze moeten klok kijken, hoe ze moeten meten en REKENEN! De opgaven die gemaakt worden sluiten nauw aan op de rekenvaardigheden van de basisschool beginnende bij groep 5! Hoe werkt het? De docent(e) opent onze webapp en selecteert de sommen die hij/zij wil behandelen met de klas. Een vraag kent verschillende antwoordmogelijkheden, door middel van een bepaalde bewegingsoefening geven de leerlingen antwoord op de vraag.

Waarom goed voor Rotterdam?

Deze Webapp zorgt ervoor dat leerlingen op een actieve manier gaan leren. In het Rotterdamse klaslokaal zitten kinderen niet langer stil tijdens de rekenopgaven, maar zijn zij actief aan het bewegen. Daarnaast mag het rekenonderwijs in Rotterdam en Nederland wel een oppepper gebruiken nu er zo'n 13.000 kinderen groep 8 verlaten zonder het benodigde rekenniveau. Verder spelen we met deze Webapp in op de dalende motivatie van leerlingen in het onderwijs.

Waarom vernieuwend?

Deze Webapp is innovatief, omdat de Webapp bewegen integreert in het onderwijs. Rekenen is tot dusver niet veel ontwikkeld t.o.v. vroeger. De vorm kan verschillen door een andere vraagstelling of door gebruik van een tablet, maar het maken van sommetjes gebeurt allemaal zittend achter een bureau of aan een tafel. De Webapp voegt een totaal nieuwe dimensie toe aan het rekenonderwijs en de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat ons betreft is de Webapp dan ook continue in ontwikkeling!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rekenen in beweging app 2

Doe mee

Organisatie: Stichting Actief Leren

Contactpersoon: Steven Vreugdenhil

Wij zoeken

App-makers, docenten en andere enthousiastelingen!

Gerelateerde Plannen

Shutterstock 113457850

ONDERWIJSLAB & TALENTSCOUTPROGRAMMA

Het realiseren van een voltijds onderwijsvoorziening voor hoog-intelligente én hoog-sensitieve leerlingen, waarbij de school op een innovatieve manier als onderwijslab en talentscoutprogramma wordt ingericht.

Bekijk dit plan
Logo dit is talent

DIT IS TALENT

Versneld afgestudeerd HBO-ers opleiden tot startbekwaam groepsleerkracht in het basisonderwijs voor de gemeente Rotterdam.

Bekijk dit plan
1218 rotterdam marketing

Smart port, meiden aan boord

Wij stimuleren meiden te kiezen voor een carrière in de Rotterdamse haven en industrie. Dit doen we met een magazine vol rolmodellen, voor en door meiden, de "Havenskills"-netwerktraining en praktijkbezoeken.

Bekijk dit plan
Veerkracht010 gr

VEERKRACHT010

Onze jongeren van nu, zijn de Rotterdammers van morgen. Samen bouwen wij aan hun veerkracht en zelfredzaamheid

Bekijk dit plan
Mijn boek boek

Mijn boek - Verhalen uit Rotterdam

Rotterdamse verhalen voor leerlingen van alle Rotterdamse basisscholen. Omdat lezen leuk is!

Bekijk dit plan

Zuider Gymnasium

Het onderwijs beter aan laten sluiten bij de behoeften en de wensen van onze gymnasiumleerlingen uit Rotterdam-Zuid en omstreken. Wij willen onze leerlingen de kans geven om hun talenten te ontplooien in een veilige, uitdagende leeromgeving.

Bekijk dit plan
Meer plannen