Ontdek › Plan

Reken in Beweging

Aangemaakt: 30 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Met ‘rekenen’ in beweging zijn kinderen op een actieve manier in beweging en leren ze tegelijkertijd hoe ze moeten klok kijken, hoe ze moeten meten en REKENEN! De opgaven die gemaakt worden sluiten nauw aan op de rekenvaardigheden van de basisschool beginnende bij groep 5! Hoe werkt het? De docent(e) opent onze webapp en selecteert de sommen die hij/zij wil behandelen met de klas. Een vraag kent verschillende antwoordmogelijkheden, door middel van een bepaalde bewegingsoefening geven de leerlingen antwoord op de vraag.

Waarom goed voor Rotterdam?

Deze Webapp zorgt ervoor dat leerlingen op een actieve manier gaan leren. In het Rotterdamse klaslokaal zitten kinderen niet langer stil tijdens de rekenopgaven, maar zijn zij actief aan het bewegen. Daarnaast mag het rekenonderwijs in Rotterdam en Nederland wel een oppepper gebruiken nu er zo'n 13.000 kinderen groep 8 verlaten zonder het benodigde rekenniveau. Verder spelen we met deze Webapp in op de dalende motivatie van leerlingen in het onderwijs.

Waarom vernieuwend?

Deze Webapp is innovatief, omdat de Webapp bewegen integreert in het onderwijs. Rekenen is tot dusver niet veel ontwikkeld t.o.v. vroeger. De vorm kan verschillen door een andere vraagstelling of door gebruik van een tablet, maar het maken van sommetjes gebeurt allemaal zittend achter een bureau of aan een tafel. De Webapp voegt een totaal nieuwe dimensie toe aan het rekenonderwijs en de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat ons betreft is de Webapp dan ook continue in ontwikkeling!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rekenen in beweging app 2

Doe mee

Organisatie: Stichting Actief Leren

Contactpersoon: Steven Vreugdenhil

Wij zoeken

App-makers, docenten en andere enthousiastelingen!

Gerelateerde Plannen

Imc basis logo

IMC Basis Rotterdam

Op school leer je voor later, bij IMC Basis leer nú wat later is

Bekijk dit plan
Mijn boek boek

Mijn boek - Verhalen uit Rotterdam

Rotterdamse verhalen voor leerlingen van alle Rotterdamse basisscholen. Omdat lezen leuk is!

Bekijk dit plan
Img 6344

"Maak nieuwsgierig onderwijs"

Een nieuw onderwijsconcept. Binnen -en buitenschools worden nieuwe kennis en vaardigheden gekoppeld aan innovatie op alle gebieden

Bekijk dit plan
Projc

"Maak je eigen vliegplan"

Innovatief en uniek onderwijsproject luchtvaart voor de Rotterdamse VMBO-BB/KB/GL scholen binnen het vak Technologie & Toepassing!

Bekijk dit plan
Buitenspelen

De Buitenwereld

We breiden de lesruimte van OBS De Kleine Wereld uit naar het plein en de buurt, zodat kinderen uitdagingen aan kunnen gaan in een veilige omgeving. Nieuwsgierigheid, ontmoeting en zorg voor de omgeving zijn sleutelwoorden van De Buitenruimte.

Bekijk dit plan
Buitenzijde denktank grijs logo vmbo

Livestream community

Leren binnen en buiten de school door drempelloze kennisdeling

Bekijk dit plan
Beeld voor internet

Taal voor Mekaar

We zetten kinderen met een taalachterstand in hun kracht door gelijkere kansen te bieden op een succesvolle toekomst in onze samenleving.

Bekijk dit plan
Img 0470

Havenschool

Ondernemende, nieuwsgierige en betrokken jongeren opleiden die bewuste toekomstkeuzes kunnen maken

Bekijk dit plan
Meer plannen