Ontdek › Plan

Reken in Beweging

Aangemaakt: 30 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Met ‘rekenen’ in beweging zijn kinderen op een actieve manier in beweging en leren ze tegelijkertijd hoe ze moeten klok kijken, hoe ze moeten meten en REKENEN! De opgaven die gemaakt worden sluiten nauw aan op de rekenvaardigheden van de basisschool beginnende bij groep 5! Hoe werkt het? De docent(e) opent onze webapp en selecteert de sommen die hij/zij wil behandelen met de klas. Een vraag kent verschillende antwoordmogelijkheden, door middel van een bepaalde bewegingsoefening geven de leerlingen antwoord op de vraag.

Waarom goed voor Rotterdam?

Deze Webapp zorgt ervoor dat leerlingen op een actieve manier gaan leren. In het Rotterdamse klaslokaal zitten kinderen niet langer stil tijdens de rekenopgaven, maar zijn zij actief aan het bewegen. Daarnaast mag het rekenonderwijs in Rotterdam en Nederland wel een oppepper gebruiken nu er zo'n 13.000 kinderen groep 8 verlaten zonder het benodigde rekenniveau. Verder spelen we met deze Webapp in op de dalende motivatie van leerlingen in het onderwijs.

Waarom vernieuwend?

Deze Webapp is innovatief, omdat de Webapp bewegen integreert in het onderwijs. Rekenen is tot dusver niet veel ontwikkeld t.o.v. vroeger. De vorm kan verschillen door een andere vraagstelling of door gebruik van een tablet, maar het maken van sommetjes gebeurt allemaal zittend achter een bureau of aan een tafel. De Webapp voegt een totaal nieuwe dimensie toe aan het rekenonderwijs en de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat ons betreft is de Webapp dan ook continue in ontwikkeling!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rekenen in beweging app 2

Doe mee

Organisatie: Stichting Actief Leren

Contactpersoon: Steven Vreugdenhil

Wij zoeken

App-makers, docenten en andere enthousiastelingen!

Gerelateerde Plannen

Teach de Teacher-blijvend professionaliseren.

Alle leerkrachten, zowel pabo als zittende krijgen een actuele LAB omgeving waarin voldoende ontwikkel- en professionaliserings- en opleidingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden voor zowel leerlingen als leraren.

Bekijk dit plan
Super schoool

Super Schoool

De ambitie van Super Schoool is om reguliere basisscholen de keuze te bieden een excellente school te worden in het toepassen van de Wet Passend Onderwijs.

Bekijk dit plan
31123296 s %281%29.jpg

De Gelukkige Driehoek

De Gelukkige Driehoek zorgt voor een school waar kinderen graag naar toe gaan. Een school waar het pedagogische klimaat voorop staat en alle kinderen mogen zijn wie ze zijn.

Bekijk dit plan
Dsc 0054

Nieuwe technologie in Rotterdams primair onderwijs

Rotterdamse scholen worden klaargestoomd voor de 21e eeuw met onze lessen en workshops in nieuwe technologie en programmeren in het primair onderwijs. Voor kind èn leerkracht.

Bekijk dit plan
Img 2268

Gedijen aan de Maas

Jongerencoachen in een warme, positieve motiverende omgeving.Natuurlijk opvoeden in een tweede thuishuis.

Bekijk dit plan
10615451 383301478491784 5498673520405854829 n

Mijn superpap

De burgerkracht van kinderen die een ouder moeten missen wordt vergroot doordat het sociaal netwerk preventief bewustwording creëert en het onderwerp oppakt met het kind, door middel van het boek 'mijn superpap'!

Bekijk dit plan

Flippen in Rotterdam; actieve leerlingen in de klas!

De leerling en docent creëren samen in een theaterlab kunstgeschiedenis instructiefilmpjes voor het voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Logo imc basis nieuwe huisstijlkleuren

IMC Basis op de Talmaschool

Maatschappijgericht onderwijs integreren op de Talmaschool met als doel de leerlingen erop voor te bereiden dat ze later zelfstandige, gemotiveerde en verantwoorde keuzes kunnen maken voor hun opleiding en beroep.

Bekijk dit plan
Meer plannen