Ontdek › Plan

Robotics

Aangemaakt: 31 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Leerlingen leren de onderwijsrobot programmeren om hem te laten dansen op eigen geprogrammeerde muziek. In dit plan wordt techniek verbonden met muziek en dans.

Leerlingen leren onder begeleiding van professionele docenten de onderwijsrobot programmeren in blokkentaal om hem te laten dansen. Daarnaast wordt tevens hiervoor door de leerlingen een muziekstuk/beat geprogrammeerd op tablets. Dit alles wordt samengevoegd in een digitale leeromgeving. Een professionele danser gaat vervolgens met behulp van een instructievideo samen met de leerlingen en de robot de robotdans instuderen. Aan het einde van de lessenreeks geven de leerlingen een geweldige performance waarin zij hun zelf geprogrammeerde robotdans, muziekstuk en choreografie laten zien en horen. Een heuse kruisbestuiving tussen enerzijds techniek en anderzijds dans en muziek. Techniek is cool!

Waarom goed voor Rotterdam?

Robots nemen een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Robots kunnen zaken oplossen die mensen niet kunnen oplossen zoals het opereren van bijvoorbeeld hersenstamkanker. Het is belangrijk kinderen hier nu al kennis mee te laten maken en te enthousiasmeren. Robots zijn de toekomst, evenals de leerlingen.
Dans en muziek leveren een positieve bijdrage aan je mentale gesteldheid, de ontwikkeling van sociale vaardigheden, evenals de stimulatie van taal- en rekenvaardigheid.

Waarom vernieuwend?

De combinatie van dans en muziek met techniek maakt dat de leerlingen beter in staat zullen zijn technische problemen en vraagstukken op een creatieve en innoverende manier op te lossen. Ook maakt de combinatie van dans, muziek en techniek toegankelijker, met name voor meiden. Meer meiden de techniek in!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Noa

Doe mee

Organisatie: Culture Quest

Contactpersoon: Marcel Joling

Gerelateerde Plannen

31123296 s %281%29.jpg

De Gelukkige Driehoek

De Gelukkige Driehoek zorgt voor een school waar kinderen graag naar toe gaan. Een school waar het pedagogische klimaat voorop staat en alle kinderen mogen zijn wie ze zijn.

Bekijk dit plan
Bij artikel

"Samen voor Taal"

Samen met ouders de (taal)ontwikkeling van kinderen in de plusopvang stimuleren. Een aantrekkelijk, eenvoudig en vooral LEUK programma ontwikkelen waarin samen oefenen en voorbeeld gedrag voorop staan.

Bekijk dit plan
Plaatje city lab

Thuis in Taal

Met Thuis in Taal werken we op o.a. peuterscholen samen met laaggeletterde ouders om overdracht van taalproblemen te voorkomen.

Bekijk dit plan
Buitenspelen

De Buitenwereld

We breiden de lesruimte van OBS De Kleine Wereld uit naar het plein en de buurt, zodat kinderen uitdagingen aan kunnen gaan in een veilige omgeving. Nieuwsgierigheid, ontmoeting en zorg voor de omgeving zijn sleutelwoorden van De Buitenruimte.

Bekijk dit plan
Ruimtereis 2016

Ruimtemissie voor leerlingen

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Bekijk dit plan

PCB ZALMPLAAT Onderwijs inclusief

We kunnen in de school preventief passende hulp bieden zodat we uitval voorkomen en leerlingen in hun kracht zetten.

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan
Logo imc basis nieuwe huisstijlkleuren

IMC Basis op de Talmaschool

Maatschappijgericht onderwijs integreren op de Talmaschool met als doel de leerlingen erop voor te bereiden dat ze later zelfstandige, gemotiveerde en verantwoorde keuzes kunnen maken voor hun opleiding en beroep.

Bekijk dit plan
Meer plannen