Ontdek › Plan

Robotics

Aangemaakt: 31 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Leerlingen leren de onderwijsrobot programmeren om hem te laten dansen op eigen geprogrammeerde muziek. In dit plan wordt techniek verbonden met muziek en dans.

Leerlingen leren onder begeleiding van professionele docenten de onderwijsrobot programmeren in blokkentaal om hem te laten dansen. Daarnaast wordt tevens hiervoor door de leerlingen een muziekstuk/beat geprogrammeerd op tablets. Dit alles wordt samengevoegd in een digitale leeromgeving. Een professionele danser gaat vervolgens met behulp van een instructievideo samen met de leerlingen en de robot de robotdans instuderen. Aan het einde van de lessenreeks geven de leerlingen een geweldige performance waarin zij hun zelf geprogrammeerde robotdans, muziekstuk en choreografie laten zien en horen. Een heuse kruisbestuiving tussen enerzijds techniek en anderzijds dans en muziek. Techniek is cool!

Waarom goed voor Rotterdam?

Robots nemen een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Robots kunnen zaken oplossen die mensen niet kunnen oplossen zoals het opereren van bijvoorbeeld hersenstamkanker. Het is belangrijk kinderen hier nu al kennis mee te laten maken en te enthousiasmeren. Robots zijn de toekomst, evenals de leerlingen.
Dans en muziek leveren een positieve bijdrage aan je mentale gesteldheid, de ontwikkeling van sociale vaardigheden, evenals de stimulatie van taal- en rekenvaardigheid.

Waarom vernieuwend?

De combinatie van dans en muziek met techniek maakt dat de leerlingen beter in staat zullen zijn technische problemen en vraagstukken op een creatieve en innoverende manier op te lossen. Ook maakt de combinatie van dans, muziek en techniek toegankelijker, met name voor meiden. Meer meiden de techniek in!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Noa

Doe mee

Organisatie: Culture Quest

Contactpersoon: Marcel Joling

Gerelateerde Plannen

Logo2 meesterlijk

Meesterlijk Rotterdam

Vakmanschap in Onderwijs! voor een betere aansluiting op het beroepsveld.

Bekijk dit plan

Speel het Challenge the future-game!

Met een creatief spel zetten bewoners zelf hun wijk ‘op de kaart’. Kinderen/buurtbewoners spelen het spel. Doel is om hen bewust te maken van uitdagingen en keuzes in hun wijk, en via ‘Right to Challenge’ budget te genereren.

Bekijk dit plan
Super schoool

Super Schoool

De ambitie van Super Schoool is om reguliere basisscholen de keuze te bieden een excellente school te worden in het toepassen van de Wet Passend Onderwijs.

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

De Gamer 010

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

Bekijk dit plan
Logo ja rotterdam

Worldschool Junior Academy Rotterdam

Leren onderzoeken en mondiale maatschappelijke betrokkenheid in het Rotterdamse voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan

Vreedzame wijk 3036

Het uitrollen van de Vreedzame school naar Vreedzame wijk

Bekijk dit plan
Logo imc basis nieuwe huisstijlkleuren

IMC Basis op de Talmaschool

Maatschappijgericht onderwijs integreren op de Talmaschool met als doel de leerlingen erop voor te bereiden dat ze later zelfstandige, gemotiveerde en verantwoorde keuzes kunnen maken voor hun opleiding en beroep.

Bekijk dit plan
Meer plannen