Ontdek › Plan

Robotics

Aangemaakt: 31 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Leerlingen leren de onderwijsrobot programmeren om hem te laten dansen op eigen geprogrammeerde muziek. In dit plan wordt techniek verbonden met muziek en dans.

Leerlingen leren onder begeleiding van professionele docenten de onderwijsrobot programmeren in blokkentaal om hem te laten dansen. Daarnaast wordt tevens hiervoor door de leerlingen een muziekstuk/beat geprogrammeerd op tablets. Dit alles wordt samengevoegd in een digitale leeromgeving. Een professionele danser gaat vervolgens met behulp van een instructievideo samen met de leerlingen en de robot de robotdans instuderen. Aan het einde van de lessenreeks geven de leerlingen een geweldige performance waarin zij hun zelf geprogrammeerde robotdans, muziekstuk en choreografie laten zien en horen. Een heuse kruisbestuiving tussen enerzijds techniek en anderzijds dans en muziek. Techniek is cool!

Waarom goed voor Rotterdam?

Robots nemen een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Robots kunnen zaken oplossen die mensen niet kunnen oplossen zoals het opereren van bijvoorbeeld hersenstamkanker. Het is belangrijk kinderen hier nu al kennis mee te laten maken en te enthousiasmeren. Robots zijn de toekomst, evenals de leerlingen.
Dans en muziek leveren een positieve bijdrage aan je mentale gesteldheid, de ontwikkeling van sociale vaardigheden, evenals de stimulatie van taal- en rekenvaardigheid.

Waarom vernieuwend?

De combinatie van dans en muziek met techniek maakt dat de leerlingen beter in staat zullen zijn technische problemen en vraagstukken op een creatieve en innoverende manier op te lossen. Ook maakt de combinatie van dans, muziek en techniek toegankelijker, met name voor meiden. Meer meiden de techniek in!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Noa

Doe mee

Organisatie: Culture Quest

Contactpersoon: Marcel Joling

Gerelateerde Plannen

Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan
Beweeglokaal

BeweegPlus School

Minder zitten - meer bewegen!

Bekijk dit plan
Lampje

Wij-maken-Rotterdam: jouw licht op vragen van de stad!

Rotterdamse leerlingen laten hun licht schijnen over sociaal-maatschappelijke vraagstukken van de stad in contextrijk onderwijs & een gemeenschap te creëren die bijdragen aan een duurzame wij-samenleving

Bekijk dit plan
Logo dit is talent

DIT IS TALENT

Versneld afgestudeerd HBO-ers opleiden tot startbekwaam groepsleerkracht in het basisonderwijs voor de gemeente Rotterdam.

Bekijk dit plan
Vieze handen

Tuintje Tono

Groene, (maatschappelijk) duurzame Peuterplus opvang voor kwetsbare kinderen en gezinnen met Hoofd, Hart en Handen.

Bekijk dit plan
Calvijn business school rgb

Versterk je netwerk

Wij willen de leerlingen van Calvijn Business school nog beter voorbereiden op de toekomst. Dat willen wij, naast het bieden van een sterk onderwijscurriculum, doen door onze leerlingen, op structurele basis, kennis te laten maken met het werkveld.

Bekijk dit plan
Hetadviesbureau small

Het Adviesbureau.

Leerlingen uit de onderbouw van het HAVO/VWO van scholen in Rotterdam gaan werken als onderzoekers en ontwerpers voor echte opdrachtgevers.

Bekijk dit plan
Img 0470

Havenschool

Ondernemende, nieuwsgierige en betrokken jongeren opleiden die bewuste toekomstkeuzes kunnen maken

Bekijk dit plan
Meer plannen