Ontdek › Plan

Robotics

Aangemaakt: 31 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Leerlingen leren de onderwijsrobot programmeren om hem te laten dansen op eigen geprogrammeerde muziek. In dit plan wordt techniek verbonden met muziek en dans.

Leerlingen leren onder begeleiding van professionele docenten de onderwijsrobot programmeren in blokkentaal om hem te laten dansen. Daarnaast wordt tevens hiervoor door de leerlingen een muziekstuk/beat geprogrammeerd op tablets. Dit alles wordt samengevoegd in een digitale leeromgeving. Een professionele danser gaat vervolgens met behulp van een instructievideo samen met de leerlingen en de robot de robotdans instuderen. Aan het einde van de lessenreeks geven de leerlingen een geweldige performance waarin zij hun zelf geprogrammeerde robotdans, muziekstuk en choreografie laten zien en horen. Een heuse kruisbestuiving tussen enerzijds techniek en anderzijds dans en muziek. Techniek is cool!

Waarom goed voor Rotterdam?

Robots nemen een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Robots kunnen zaken oplossen die mensen niet kunnen oplossen zoals het opereren van bijvoorbeeld hersenstamkanker. Het is belangrijk kinderen hier nu al kennis mee te laten maken en te enthousiasmeren. Robots zijn de toekomst, evenals de leerlingen.
Dans en muziek leveren een positieve bijdrage aan je mentale gesteldheid, de ontwikkeling van sociale vaardigheden, evenals de stimulatie van taal- en rekenvaardigheid.

Waarom vernieuwend?

De combinatie van dans en muziek met techniek maakt dat de leerlingen beter in staat zullen zijn technische problemen en vraagstukken op een creatieve en innoverende manier op te lossen. Ook maakt de combinatie van dans, muziek en techniek toegankelijker, met name voor meiden. Meer meiden de techniek in!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Noa

Doe mee

Organisatie: Culture Quest

Contactpersoon: Marcel Joling

Gerelateerde Plannen

Logo2 meesterlijk

Meesterlijk Rotterdam

Vakmanschap in Onderwijs! voor een betere aansluiting op het beroepsveld.

Bekijk dit plan
Artikel ad 20 maart 2018

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen.

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen en hun familie met uitleen uitdagende spellen en boeken rondom thema hoogbegaafdheid in combinatie met ontmoetingen voor de ouders.

Bekijk dit plan
Hetadviesbureau small

Het Adviesbureau.

Leerlingen uit de onderbouw van het HAVO/VWO van scholen in Rotterdam gaan werken als onderzoekers en ontwerpers voor echte opdrachtgevers.

Bekijk dit plan
Vieze handen

Tuintje Tono

Groene, (maatschappelijk) duurzame Peuterplus opvang voor kwetsbare kinderen en gezinnen met Hoofd, Hart en Handen.

Bekijk dit plan
Img 2268

Gedijen aan de Maas

Jongerencoachen in een warme, positieve motiverende omgeving.Natuurlijk opvoeden in een tweede thuishuis.

Bekijk dit plan
Koeientuin ztekst 2

Floating Farm Educatie

De Floating Farm (FF) wil basisschoolleerlingen in de regio Rotterdam verbinden met de agrarische sector (veehouderij) en dit combineren met kennis over een gezond voedingspatroon.

Bekijk dit plan
P3220093

Onderzoekend leren op de Zalmplaatschool

Onderzoekend en ontwerpend leren op de Zalmplaatschool ! 21 ste Century Skills

Bekijk dit plan
Buitenzijde denktank grijs logo vmbo

Livestream community

Leren binnen en buiten de school door drempelloze kennisdeling

Bekijk dit plan
Meer plannen