Ontdek › Plan

Rondje Rechthuislaan

Aangemaakt: 30 april 2018

Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Samen met kinderen, bewoners en ondernemers een tijdelijk en inrichtingselement te bedenken voor de Rechthuislaan. Een ‘podium’ dat mensen uitnodigt tot ontmoeten en een plek biedt voor het organiseren van buurtactiviteiten.

Patatje halen bij de Smikkelshop, kinderen ophalen bij de naschoolse opvang, een kraslot bij de Sigarenboer, een afzakkertje bij café Norge. Tijdens het dagelijkse rondje door de buurt komen mensen elkaar tegen in de Rechthuislaan. Nieuwe en oude Kapenezen. Jong en bejaard. Toeristen en buurtbewoners. Hoe leuk zou het zijn als de inrichting van de straat dan ook uitnodigt er wat langer te verblijven? Als de straat iets van de allure van vroeger terug zou krijgen, maar dan eigentijds? Als wij samen van de straat een plek kunnen maken waar buurtbewoners bijeenkomen, waar ze blij van worden en waar het leuk is iets samen te organiseren?
Het doel is deze thema’s te integreren in een (tijdelijke) multifunctioneel inrichtingselement waar verschillende wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Waarom goed voor Rotterdam?

Behalve dat de Rechthuislaan bijdraagt aan de sociale verbinding tussen wijkbewoners door de buurtvoorzieningen, is de straat ook een belangrijke fysieke verbinding in de wijk. Door de centrale ligging vormt de straat een belangrijke schakel in de wandelroute tussen het Deliplein - Fenixloods en het SS Rotterdam. Hoe leuk zou het zijn als de straat kan bijdragen aan een betere oriëntatie van bezoekers aan de Kaap? Te denken valt aan een ludieke richtingaanwijzer of een uitkijkpunt.

Waarom vernieuwend?

Co-creatie in ontwerp: Met de input van de bewoners wordt het basisidee van een ‘podium’ uitgewerkt tot een multifunctioneel inrichtingselement. Waarin onverwachte combinaties kunnen leiden tot verrassend gebruik. Te denken valt aan combinaties van afvalinzameling-recycling-ontmoeting.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 7921

Doe mee

Contactpersoon: Marjan Ketner

Wij zoeken

mensen uit de buurt die mee willen organiseren

Gerelateerde Plannen

Img 0472

Blommersdijkselaan

Ruimtelijke verbetering Blommersdijkselaan

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2016 04 06 om 12.12.48

Toekomstvisie Blommersdijkselaan

Als bewoners van de Blommersdijkselaan ontwikkelen we een toekomstvisie voor de straat

Bekijk dit plan
20160921 schets

Een leefstoep voor de Ruilstraat

Een levendige stoep, en openheid en kwaliteit in de gevels van de Ruilstraat. Met relatief kleine fysieke ingrepen op het snijpunt van gevel en straat, bereiken we een tijdens de experimentperiode een groot effect op ruimtelijk en sociaal gebied.

Bekijk dit plan
Front droomstraat

Vrijstraat Hoogland

Ontwerpend onderzoek naar een toekomst voor dit stukje Hooglandstraat als experiment. De bewoners testen inrichtingsvarianten.

Bekijk dit plan
2016 10 07 droomstraat willebrordusstraat hunk design8

Urban jungle playground

In de Willebrordusstraat zullen 5 parkeerplaatsen tijdelijk een andere invulling krijgen.

Bekijk dit plan
Ctiwtazusaa7h v

Droomstraat Lambertusstraat

De Lambertusstraat en Annastraat worden veiliger, toegankelijker, groener en leuker

Bekijk dit plan
Pastedimagebase640

Kaapsestrand

Het Katendrechtse strand samen met de buurt omtoveren!

Bekijk dit plan
Logo nieuw groen

Kaap Workout

Een workoutpark waar kunst en sport samensmelten, waar kunstobjecten als sporttoestellen fungeren. Buitensporten op Katendrecht, toegankelijk voor een ieder, voor zowel jong als oud.

Bekijk dit plan
Meer plannen