Ontdek › Plan

Rondje Rechthuislaan

Aangemaakt: 30 april 2018

Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Samen met kinderen, bewoners en ondernemers een tijdelijk en inrichtingselement te bedenken voor de Rechthuislaan. Een ‘podium’ dat mensen uitnodigt tot ontmoeten en een plek biedt voor het organiseren van buurtactiviteiten.

Patatje halen bij de Smikkelshop, kinderen ophalen bij de naschoolse opvang, een kraslot bij de Sigarenboer, een afzakkertje bij café Norge. Tijdens het dagelijkse rondje door de buurt komen mensen elkaar tegen in de Rechthuislaan. Nieuwe en oude Kapenezen. Jong en bejaard. Toeristen en buurtbewoners. Hoe leuk zou het zijn als de inrichting van de straat dan ook uitnodigt er wat langer te verblijven? Als de straat iets van de allure van vroeger terug zou krijgen, maar dan eigentijds? Als wij samen van de straat een plek kunnen maken waar buurtbewoners bijeenkomen, waar ze blij van worden en waar het leuk is iets samen te organiseren?
Het doel is deze thema’s te integreren in een (tijdelijke) multifunctioneel inrichtingselement waar verschillende wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Waarom goed voor Rotterdam?

Behalve dat de Rechthuislaan bijdraagt aan de sociale verbinding tussen wijkbewoners door de buurtvoorzieningen, is de straat ook een belangrijke fysieke verbinding in de wijk. Door de centrale ligging vormt de straat een belangrijke schakel in de wandelroute tussen het Deliplein - Fenixloods en het SS Rotterdam. Hoe leuk zou het zijn als de straat kan bijdragen aan een betere oriëntatie van bezoekers aan de Kaap? Te denken valt aan een ludieke richtingaanwijzer of een uitkijkpunt.

Waarom vernieuwend?

Co-creatie in ontwerp: Met de input van de bewoners wordt het basisidee van een ‘podium’ uitgewerkt tot een multifunctioneel inrichtingselement. Waarin onverwachte combinaties kunnen leiden tot verrassend gebruik. Te denken valt aan combinaties van afvalinzameling-recycling-ontmoeting.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 7921

Doe mee

Contactpersoon: Marjan Ketner

Wij zoeken

mensen uit de buurt die mee willen organiseren

Gerelateerde Plannen

Logo veilig veiliger middelland

Veilig, veiliger Middelland

Hoe stuur je automobilisten richting verantwoord rijgedrag?

Bekijk dit plan
Ctiwtazusaa7h v

Droomstraat Lambertusstraat

De Lambertusstraat en Annastraat worden veiliger, toegankelijker, groener en leuker

Bekijk dit plan
Sparkjes soetendaalseweg

Sparkjes aan de Soetendaalseweg

Stoepparkjes of Sparkjes zijn multifunctionele parkmeubels die bewoners verleiden om de deuren te openen en samen buiten te leven!

Bekijk dit plan
Collage lucht park

- Lucht Park - een buurt park op hoogte

Een tijdelijk Lucht Park aanleggen in de Robertfruinstraat om te onderzoeken of het mogelijk is om de reguliere functies van een straat samen te laten gaan met de wensen van de bewoners. Het is geïnspireerd door de uitkomst van 2 Droomworkshops.

Bekijk dit plan
Img 0472

Blommersdijkselaan

Ruimtelijke verbetering Blommersdijkselaan

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2016 04 06 om 12.12.48

Toekomstvisie Blommersdijkselaan

Als bewoners van de Blommersdijkselaan ontwikkelen we een toekomstvisie voor de straat

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2016 04 06 om 17.04.46

Droomstraat Kettingstraat

Deelname aan het project Droomstraten

Bekijk dit plan
11949280 881553231951674 7676635529193697849 n

De buur(t) droom(t)

Wij willen experimenteren met de buitenruimte om er samen achter te komen wat de leefkwaliteit van de Berkelselaan ten goede komt

Bekijk dit plan
Meer plannen