Ontdek › Plan

rotstuin voor de buurt

Aangemaakt: 13 februari 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Even vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.

Een bouwvallige loods geeft het binnenterrein dat wordt omsloten door de Waaldijk, Oostkousdijk en Westzeedijk een verwaarloosde aanblik. Piet de Jonge en COFOarchitects zijn in gesprek met de gemeente over de sloop. Hiervoor is inmiddels financiering gevonden. Het puin dat overblijft bij de sloop wordt gebruikt voor een rotstuin. De omwonenden zijn betrokken bij de plannen, zij zijn enthousiast en willen helpen met de aanleg. Het wordt een onderhoudsarme tuin die het hele jaar aantrekkelijk is. De locatie kan een ontmoetingsplek worden voor de buurt en een bijzondere speelplek voor kinderen. De begroting is bijgevoegd in de bijlagen.

Waarom goed voor Rotterdam?

De locatie is nu erg verwaarloosd en biedt een naar uitzicht voor de mensen die aan dit binnenterrein wonen. De nieuwe rotstuin geeft een nieuwe en mooie aanblik en nodigt uit om van dichtbij bekeken te worden. Er wordt voorzien in een afwatering voor overtollig regenwater.

Waarom vernieuwend?

Door het puin van de loods te laten liggen is het niet nodig dit te vervoeren en te verwerken. Dat is een duurzame manier om met bouwafval om te gaan. Voor de aanleg worden alpine planten gebruikt. Die groeien langzaam zodat er weinig onderhoud vereist wordt.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

2012 800 impressie new web

Doe mee

Organisatie: Zelfstandig

Contactpersoon: Piet de Jonge

Wij zoeken

COFOarchitects en ik hebben overleg met de gemeente over de sloop van de loods. Er is inmiddels financiering voor de sloop gevonden maar voor de aanleg van de rotstuin is nog geld nodig. Er zijn mogelijkheden om regenwater op te vangen en te bewaren. We zoeken hulp om zoveel mogelijk fondsen te vinden om de tuin te realiseren.

Gerelateerde Plannen

Gezondewijk2

GezondeWijk door VoedselEducatie010

Stichting VoedselEducatie010 rolt een structureel educatief programma uit, over Voedselwijsheid, Gezonde Leefstijl en Taalvaardigheid, voor ouders en kinderen in de wijk Bloemhof.

Bekijk dit plan
Picture rudolf teunissen lunetten

Social citylights

We gaan de openbare ruimte beleving verbeteren met ecologisch verantwoord lichtdesign wat een straat aantrekkelijk en veilig maakt in beleving en identiteit. Het versterkt de beleving en identiteit van de buurt.

Bekijk dit plan
Groengoed!

Kansrijke Tuinen

Gezamenlijk tuinieren in de wijk voor een mooie, veilige en kindvriendelijke buitenruimte

Bekijk dit plan
Img 8114

Oostplein Verlicht!

Een lichtend voorbeeld hoe bewoners, ondernemers, kunstenaars en architecten van een doorgangsplein een verblijfsplein maken.

Bekijk dit plan
Pieterdehoochbrugbrug impressiecitylab010

OPEN DICHT bruggedichten.

Wachten was nog nooit zo leuk! De onderkant van bruggen over de Delfshavense Schie wordt verfraaid met poëzie en de bijbehorende website met DIY programma overbrugt de weg naar school en thuis.

Bekijk dit plan
23137.1587.2b1d 1

Unieke Rotterdamse Zebrapaden

Zebrapaden Uniek Rotterdams maken

Bekijk dit plan
Straatkijkers2

De Rotterdamse Straatkijkers

100 dagen uitkijken op 1 lijn. De straten maken Rotterdam! Deze willen wij in de kijker zetten als onderdeel van de stad!

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Boomtoppers: alle Rotterdammers kunnen de boom in!

Boomtoppers wil een outdoor sportprogramma rond boomklimmen in een stedelijke omgeving ontwikkelen dat geschikt is voor alle doelgroepen.

Bekijk dit plan
Meer plannen