Ontdek › Plan

rotstuin voor de buurt

Aangemaakt: 13 februari 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Even vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.

Een bouwvallige loods geeft het binnenterrein dat wordt omsloten door de Waaldijk, Oostkousdijk en Westzeedijk een verwaarloosde aanblik. Piet de Jonge en COFOarchitects zijn in gesprek met de gemeente over de sloop. Hiervoor is inmiddels financiering gevonden. Het puin dat overblijft bij de sloop wordt gebruikt voor een rotstuin. De omwonenden zijn betrokken bij de plannen, zij zijn enthousiast en willen helpen met de aanleg. Het wordt een onderhoudsarme tuin die het hele jaar aantrekkelijk is. De locatie kan een ontmoetingsplek worden voor de buurt en een bijzondere speelplek voor kinderen. De begroting is bijgevoegd in de bijlagen.

Waarom goed voor Rotterdam?

De locatie is nu erg verwaarloosd en biedt een naar uitzicht voor de mensen die aan dit binnenterrein wonen. De nieuwe rotstuin geeft een nieuwe en mooie aanblik en nodigt uit om van dichtbij bekeken te worden. Er wordt voorzien in een afwatering voor overtollig regenwater.

Waarom vernieuwend?

Door het puin van de loods te laten liggen is het niet nodig dit te vervoeren en te verwerken. Dat is een duurzame manier om met bouwafval om te gaan. Voor de aanleg worden alpine planten gebruikt. Die groeien langzaam zodat er weinig onderhoud vereist wordt.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

2012 800 impressie new web

Doe mee

Organisatie: Zelfstandig

Contactpersoon: Piet de Jonge

Wij zoeken

COFOarchitects en ik hebben overleg met de gemeente over de sloop van de loods. Er is inmiddels financiering voor de sloop gevonden maar voor de aanleg van de rotstuin is nog geld nodig. Er zijn mogelijkheden om regenwater op te vangen en te bewaren. We zoeken hulp om zoveel mogelijk fondsen te vinden om de tuin te realiseren.

Gerelateerde Plannen

Fullsizeoutput 951e

BTA: De Gezondste Beleef en Leef tuin van Rotterdam

Het opzetten van een organisatie waarbij wij het volgende willen bereiken: De Botanische Tuin Afrikaanderwijk groeit uit tot een (inter)nationaal bekende en financieel onafhankelijke tuin.

Bekijk dit plan

STADSSTUKKEN

City Pieces maakt de diversiteit van stedelijke omgeving zichtbaar middels interactieve installaties die een verbinding maken met de omgeving en haar bewoners.

Bekijk dit plan
Kaartje zuid driehoek

ROAR

Een kunstproject rondom de steunpilaren van metrolijn D/E in Rotterdam Zuid.

Bekijk dit plan
Img 20180225 151557

ROTTERDAM'S PURE ARTERIES AND VEINS.

Houd waterlichamen en de omliggende gebieden vrij van menselijke afvalstoffen en natuurlijk afval. Verbeter de ecologie voor zwemvogels en het uiterlijk van de stad.

Bekijk dit plan
Image

Vondelpark in Rotterdam

Een leuk vondelpark (Amsterdam) in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Citylab010 voorstelspeeltuintjeplaatje

Mooi Mooier Middelland Speeltuintje

De bewoners van de Hondiusstraat en de omliggende straten willen de verwaarloosde speelplek op de hoek graag herinrichten, zodat alle kinderen dicht bij huis weer lekker buiten kunnen spelen en de plek weer een vrolijke en verzorgde aanblik biedt.

Bekijk dit plan
Orka

SEA-ECO-LOGIC Blauwe Vinvis Dolfijn Orka Haai Zeehond

Het bouwen van vijf levengrootte beelden van zeedieren die verwijzen naar de zee en de haven.

Bekijk dit plan
Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
Meer plannen