Ontdek › Plan

rotstuin voor de buurt

Aangemaakt: 13 februari 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Even vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.

Een bouwvallige loods geeft het binnenterrein dat wordt omsloten door de Waaldijk, Oostkousdijk en Westzeedijk een verwaarloosde aanblik. Piet de Jonge en COFOarchitects zijn in gesprek met de gemeente over de sloop. Hiervoor is inmiddels financiering gevonden. Het puin dat overblijft bij de sloop wordt gebruikt voor een rotstuin. De omwonenden zijn betrokken bij de plannen, zij zijn enthousiast en willen helpen met de aanleg. Het wordt een onderhoudsarme tuin die het hele jaar aantrekkelijk is. De locatie kan een ontmoetingsplek worden voor de buurt en een bijzondere speelplek voor kinderen. De begroting is bijgevoegd in de bijlagen.

Waarom goed voor Rotterdam?

De locatie is nu erg verwaarloosd en biedt een naar uitzicht voor de mensen die aan dit binnenterrein wonen. De nieuwe rotstuin geeft een nieuwe en mooie aanblik en nodigt uit om van dichtbij bekeken te worden. Er wordt voorzien in een afwatering voor overtollig regenwater.

Waarom vernieuwend?

Door het puin van de loods te laten liggen is het niet nodig dit te vervoeren en te verwerken. Dat is een duurzame manier om met bouwafval om te gaan. Voor de aanleg worden alpine planten gebruikt. Die groeien langzaam zodat er weinig onderhoud vereist wordt.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

2012 800 impressie new web

Doe mee

Organisatie: Zelfstandig

Contactpersoon: Piet de Jonge

Wij zoeken

COFOarchitects en ik hebben overleg met de gemeente over de sloop van de loods. Er is inmiddels financiering voor de sloop gevonden maar voor de aanleg van de rotstuin is nog geld nodig. Er zijn mogelijkheden om regenwater op te vangen en te bewaren. We zoeken hulp om zoveel mogelijk fondsen te vinden om de tuin te realiseren.

Gerelateerde Plannen

Levendlicht concept

Levend Licht

Het project brengt door interactief licht de brugwachtershuisjes van Rotterdam tijdens zonsondergang tot leven. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan een levendig, poetisch en menselijk straatbeeld in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Kindervuurwerk

Nationale Kinder Vuurwerk Rotterdam

Een groot vuurwerk bij de Erasmusbrug om 19.00 uur op 31 december om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te beginnen. Speciaal voor kinderen en gezinnen om hen op te laten groeien met een traditie van groot georganiseerd vuurwerk.

Bekijk dit plan

ketting ruimen

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Bekijk dit plan
Scan 25

De Muizentrapstraat in De Taaltuin in Spangen

De Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.

Bekijk dit plan
Bohlogo

Tuin Ben Oude NijHuis

Het inrichten van een veilige tuin voor (dementerende) ouderen met een laag inkomen; een tuin die ook voor buurtbewoners toegankelijk is en waar allerlei buurtactiviteiten gehouden zullen worden.

Bekijk dit plan
12095074 1563914070514491 3124467014853026157 o

BroodNodig

No bread to waste! - BroodNodig haalt het brood van straat en uit de vuilnisbak!

Bekijk dit plan
Rattrap

Het Rattenparadijs

Het rattenparadijs is een plan om de rattenoverlast in het groen te verminderen. We doen dit met een nieuwe observatie- en vangmethode waarbij grote aantrekkelijke kooien als observatie- en vangmethode worden gebruikt.

Bekijk dit plan
Trp background

TROEP-COUP

Rotterdamse kinderen plegen een coup om een schonere stad te maken.

Bekijk dit plan
Meer plannen