Ontdek › Plan

rotstuin voor de buurt

Aangemaakt: 13 februari 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Even vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.

Een bouwvallige loods geeft het binnenterrein dat wordt omsloten door de Waaldijk, Oostkousdijk en Westzeedijk een verwaarloosde aanblik. Piet de Jonge en COFOarchitects zijn in gesprek met de gemeente over de sloop. Hiervoor is inmiddels financiering gevonden. Het puin dat overblijft bij de sloop wordt gebruikt voor een rotstuin. De omwonenden zijn betrokken bij de plannen, zij zijn enthousiast en willen helpen met de aanleg. Het wordt een onderhoudsarme tuin die het hele jaar aantrekkelijk is. De locatie kan een ontmoetingsplek worden voor de buurt en een bijzondere speelplek voor kinderen. De begroting is bijgevoegd in de bijlagen.

Waarom goed voor Rotterdam?

De locatie is nu erg verwaarloosd en biedt een naar uitzicht voor de mensen die aan dit binnenterrein wonen. De nieuwe rotstuin geeft een nieuwe en mooie aanblik en nodigt uit om van dichtbij bekeken te worden. Er wordt voorzien in een afwatering voor overtollig regenwater.

Waarom vernieuwend?

Door het puin van de loods te laten liggen is het niet nodig dit te vervoeren en te verwerken. Dat is een duurzame manier om met bouwafval om te gaan. Voor de aanleg worden alpine planten gebruikt. Die groeien langzaam zodat er weinig onderhoud vereist wordt.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

2012 800 impressie new web

Doe mee

Organisatie: Zelfstandig

Contactpersoon: Piet de Jonge

Wij zoeken

COFOarchitects en ik hebben overleg met de gemeente over de sloop van de loods. Er is inmiddels financiering voor de sloop gevonden maar voor de aanleg van de rotstuin is nog geld nodig. Er zijn mogelijkheden om regenwater op te vangen en te bewaren. We zoeken hulp om zoveel mogelijk fondsen te vinden om de tuin te realiseren.

Gerelateerde Plannen

Voorbeeld container bijplaatsing

AI foto analyse buitenruimte

Het ontwikkelen van een algoritme waarmee foto's van de buitenruimte geanalyseerd kunnen worden, zodat automatisch bepaald kan worden of er misstanden in de omgeving aanwezig zijn.

Bekijk dit plan

STADSSTUKKEN (City Pieces)

City Pieces maakt de diversiteit van stedelijke omgeving zichtbaar middels interactieve installaties die een verbinding maken met de omgeving en haar bewoners.

Bekijk dit plan
Afbeelding poort van hoop 1

Poort van Hoop

De poort van Hoop is een reële tastbare poort die gesitueerd is op Maasvlakte 2. Een nieuw landmark voor de stad en voor het land.

Bekijk dit plan
Route    initiatieven groen recreatie

De Groene Marathon Rotterdam

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

Bekijk dit plan
Levendlicht concept

Levend Licht

Het project brengt door interactief licht de brugwachtershuisjes van Rotterdam tijdens zonsondergang tot leven. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan een levendig, poetisch en menselijk straatbeeld in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Img 1214 meeuw

De Heilige Meeuw - ObeCity -

De Heilige Meeuw is een gezonde impuls voor de wijk Beverwaard. Lokale basisschoolkinderen maakten dit ontwerp om buitenspelen in de buurt te stimuleren en Beverwaard op de kaart te zetten.

Bekijk dit plan
Straatkijkers2

De Rotterdamse Straatkijkers

100 dagen uitkijken op 1 lijn. De straten maken Rotterdam! Deze willen wij in de kijker zetten als onderdeel van de stad!

Bekijk dit plan
Img 8114

Oostplein Verlicht!

Een lichtend voorbeeld hoe bewoners, ondernemers, kunstenaars en architecten van een doorgangsplein een verblijfsplein maken.

Bekijk dit plan
Meer plannen