Ontdek › Plan

Rotterdam: bewust en veilig op het internet

Aangemaakt: 31 mei 2017

Heb hart voor onderwijs

Rotterdamse jeugd, ouders en professionals bewuster en veiliger op het internet maken.

Het plan is om jeugd, ouders en professionals (betrokken bij jeugd en ouders) bewustwordingstrainingen aan te bieden. Deze (opvoed)trainingen, welke gegeven worden in een unieke samenwerking tussen criminologen en ervaren pedagogen maken hen:

- bewust van de informatie die zij op het internet en sociale media plaatsen
- bewust van de risico's die zij hierdoor lopen (o.a. sexting, sextortion, cyberpesten, cyberstalking, grooming, reputatieschade, identiteitsfraude en oplichting)
- bewust van de maatregelen die zij kunnen nemen om niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving te beschermen.

Ouders worden daarnaast praktische opvoedtools aangereikt om beter in gesprek te kunnen gaan met hun kind en om vanuit daar een gezond online opvoedklimaat te stimuleren.

Met behulp van de praktische en interactieve trainingen die Aware Online aanbiedt, zullen bewustwording en online veiligheid zich als een sneeuwbal onder de Rotterdamse jeugd, ouders en professionals verspreiden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door Rotterdamse jeugd, ouders en professionals inzicht te bieden in de informatie die zij dagelijks op het internet plaatsen, in de risico’s die hieraan verbonden zijn en in de maatregelen die zij kunnen nemen, verkleinen zij onder andere de kans om het slachtoffer te worden van sexting, sextortion, cyberpesten, cyberstalking, grooming, phishing, ransomware, identiteitsfraude, oplichting en reputatieschade en vergroten zij niet alleen hun eigen veiligheid, maar ook die van hun omgeving.

Waarom vernieuwend?

Aware Online biedt unieke en interactieve trainingen aan die in samenwerking met criminologen en ervaren pedagogen zijn ontwikkeld, welke specifiek gericht zijn op bewustwording en welke in samenwerking met het netwerk (scholen, CJG, NJI, Stichting School en Veiligheid en wijkteams) zullen worden aangeboden aan jeugd, ouders en professionals in Rotterdam. Deze trainingen, welke NJI geaccrediteerd worden, zullen Rotterdammers middels bewustwording direct en indirect veiliger op internet maken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Aware online   training bewust op het internet voor ouders3

Doe mee

Organisatie: Aware Online

Contactpersoon: Elaine van Oorschot

Wij zoeken

- Subsidie CityLab010
- Relevante netwerken om de inhoud van de bewustwordingstrainingen te kunnen afstemmen met professionals in het vakgebied (criminologen, screeningsspecialisten, pedagogen, specialisten op het gebied van sociale media, wetenschappers, psychologen, intern begeleiders, maatschappelijk werkers, leerkrachten, docenten, medewerkers van wijkteams en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG Rijnmond), het Nederlands Jeugdinstituut (NJI), et cetera.

Gerelateerde Plannen

1218 rotterdam marketing

Smart port, meiden aan boord

Wij stimuleren meiden te kiezen voor een carrière in de Rotterdamse haven en industrie. Dit doen we met een magazine vol rolmodellen, voor en door meiden, de "Havenskills"-netwerktraining en praktijkbezoeken.

Bekijk dit plan
Koeientuin ztekst 2

Floating Farm Educatie

De Floating Farm (FF) wil basisschoolleerlingen in de regio Rotterdam verbinden met de agrarische sector (veehouderij) en dit combineren met kennis over een gezond voedingspatroon.

Bekijk dit plan
Noa

Robotics

Leerlingen leren de onderwijsrobot programmeren om hem te laten dansen op eigen geprogrammeerde muziek. In dit plan wordt techniek verbonden met muziek en dans.

Bekijk dit plan
Super schoool

Super Schoool

De ambitie van Super Schoool is om reguliere basisscholen de keuze te bieden een excellente school te worden in het toepassen van de Wet Passend Onderwijs.

Bekijk dit plan

Adminbedriijf.nl (future financials)

Een ‘ontmoetingsplaats’ waar studenten van het Mbo en van het Hbo uitstekend worden voorbereid op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Ct 001 ava p1

ConnecTeach010– Hét Rotterdamse lerarenplatform

ConnecTeach010 is een online en offline platform voor de Rotterdamse leerkracht. ConnecTeach010 brengt leerkrachten van VVE tot WO met elkaar in verbinding zonder tussenkomst van besturen.

Bekijk dit plan
1383758 1421285188084569 1395309728 n

Onderwijs van de 21e eeuw!

Een onderwijsysteem invoeren waarin ieder kind zich maximaal ontplooit, talent mag ontwikkelen en klaar is voor de toekomst.

Bekijk dit plan
Hetadviesbureau small

Het Adviesbureau.

Leerlingen uit de onderbouw van het HAVO/VWO van scholen in Rotterdam gaan werken als onderzoekers en ontwerpers voor echte opdrachtgevers.

Bekijk dit plan
Meer plannen