Ontdek › Plan

Rotterdam Connected

Aangemaakt: 20 juni 2016

Rotterdam economisch vooruit

Door heel Rotterdam gefaseerd high speed internet aanleggen. Bij elke herinrichting van straten meteen een (loze) leiding opnemen waar glasvezel ingeblazen kan worden.

De stad is constant in ontwikkeling. De stad (en maatschappij) van de toekomst zal meer en meer gebaseerd zijn op "the internet of things". De inwoners van de toekomst zullen dan ook sneller internet verwachten. Ik stel voor dat bij elke herinrichting (als de straten open liggen) er ten minste een loze leiding in gaat zodat toekomstige investeringen in het Rotterdamse (glasvezel)-netwerk veel lager liggen. Connectiviteit is alles in de toekomst.

Waarom goed voor Rotterdam?

Snel internet is een must voor de ondernemers van morgen, de families van morgen, de bedrijven van vandaag (en morgen). Om nieuwe tech startups te trekken is een goede en snelle verbinding van groot belang. Bovendien is er in maatschappij van morgen steeds meer ruimte om vanuit huis te werken, en zal apparatuur zelfs met elkaar onderling communiceren. DUS: creeer een snel netwerk als voorwaarde voor slimme stad, de stad van de toekomst.

Waarom vernieuwend?

Dit is niet zozeer vernieuwend, maar wel slimmer omgaan met reguliere renovatie en onderhoud activiteiten. Als de ergens in de stad een straat opengaat (denk aan onderhoud riolering, water, gas, nieuwe bestrating etc…) zijn de meerkosten voor een glasvezel kabeltje verwaarloosbaar. Het zou dus een standaard post moeten in elk bestek voor de openbare ruimte. Bouw een goed netwerk op waar iedereen van profiteert zonder dat het drukt op de begroting.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: particulier met een goed idee

Contactpersoon: klaas Boersma

Wij zoeken

Dit plan gaat niet om een investering, maar om beleid. Ik zou ik de gemeente er toe willen bewegen om bij herinrichtingsprojecten in de openbare ruimte standaard glasvezel, of loze leidingen tbv glasvezel, op te nemen in aanbestedingsbestekken. Hoge snelheid internet is een randvoorwaarde voor de stad van de toekomst en ik denk dat we er allemaal bij gebaat zijn om tegen minimale investeringen (glasvezel/loze leidingen aan leggen als de straat toch al open ligt is namelijk praktisch verwaarloosbaar) in de komende jaren het beste netwerk van alle steden in nederland te bouwen, zodat Rotterdam haar aanzienlijke sprint in stedelijke competitiviteit van de afgelopen jaren kan voortzetten.

Gerelateerde Plannen

Logo wm

WEmove - Economie van de Vriendschap

Mensen met een minimuminkomen en weinig kansen op de arbeidsmarkt vormen zelfregiegroepen en gaan op kleine schaal ondernemen.

Bekijk dit plan
Bierpapier kopie

PapierLab Rotterdam

Een plek realiseren waar cellulose-houdende reststromen uit Rotterdam e.o. omgezet worden tot waardevolle grondstof voor het maken van papier en karton. In dit PapierLab kunnen mensen verschillende werk en creatieve ervaringen opdoen.

Bekijk dit plan
Logo metromining

Van biomassa naar bioplastic

MetroMining gaat voedselresten van Rotterdamse bedrijven converteren naarenergie en in een volgende fase naarbioplastics.

Bekijk dit plan
Rotterdam flexpackerz city

Rotterdam Flexpackerz City

Maak van Rotterdam 1 grote coworking space! Met de Flexpackerz app brengen we alle flexwerkplekken in kaart, verbinden we zzp'ers, ondernemers, professionals en studenten face to face, creëren waardevolle connecties en maken Rotterdam nog gerser!

Bekijk dit plan
Iam

IAM

Dromenjagers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen met multimedia! Startend met unieke CV video’s of foto portretten en een aansluitend, inspirerend online blog die het gezicht toont van dromenjagers in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Logo cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

Bekijk dit plan
London union   dinerama   daytime mezzanine shot 11   credit johnny stephens

VREETjeROT

Een ongebruikte plek in Rotterdam omtoveren tot een unieke eet- en drinkgelegenheid waar streetfood ondernemers hun eten kunnen aanbieden, heel het jaar door.

Bekijk dit plan
Vuilnis

Met BetterBeGreen op weg naar de cellulose economie

BetterBeGreen gaat met gangbare, simpele en kleinschalige apparatuur productie van cellulose bioplastic uit oud papier maken

Bekijk dit plan
Meer plannen