Ontdek › Plan

Rotterdam Connected

Aangemaakt: 20 juni 2016

Rotterdam economisch vooruit

Door heel Rotterdam gefaseerd high speed internet aanleggen. Bij elke herinrichting van straten meteen een (loze) leiding opnemen waar glasvezel ingeblazen kan worden.

De stad is constant in ontwikkeling. De stad (en maatschappij) van de toekomst zal meer en meer gebaseerd zijn op "the internet of things". De inwoners van de toekomst zullen dan ook sneller internet verwachten. Ik stel voor dat bij elke herinrichting (als de straten open liggen) er ten minste een loze leiding in gaat zodat toekomstige investeringen in het Rotterdamse (glasvezel)-netwerk veel lager liggen. Connectiviteit is alles in de toekomst.

Waarom goed voor Rotterdam?

Snel internet is een must voor de ondernemers van morgen, de families van morgen, de bedrijven van vandaag (en morgen). Om nieuwe tech startups te trekken is een goede en snelle verbinding van groot belang. Bovendien is er in maatschappij van morgen steeds meer ruimte om vanuit huis te werken, en zal apparatuur zelfs met elkaar onderling communiceren. DUS: creeer een snel netwerk als voorwaarde voor slimme stad, de stad van de toekomst.

Waarom vernieuwend?

Dit is niet zozeer vernieuwend, maar wel slimmer omgaan met reguliere renovatie en onderhoud activiteiten. Als de ergens in de stad een straat opengaat (denk aan onderhoud riolering, water, gas, nieuwe bestrating etc…) zijn de meerkosten voor een glasvezel kabeltje verwaarloosbaar. Het zou dus een standaard post moeten in elk bestek voor de openbare ruimte. Bouw een goed netwerk op waar iedereen van profiteert zonder dat het drukt op de begroting.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: particulier met een goed idee

Contactpersoon: klaas Boersma

Wij zoeken

Dit plan gaat niet om een investering, maar om beleid. Ik zou ik de gemeente er toe willen bewegen om bij herinrichtingsprojecten in de openbare ruimte standaard glasvezel, of loze leidingen tbv glasvezel, op te nemen in aanbestedingsbestekken. Hoge snelheid internet is een randvoorwaarde voor de stad van de toekomst en ik denk dat we er allemaal bij gebaat zijn om tegen minimale investeringen (glasvezel/loze leidingen aan leggen als de straat toch al open ligt is namelijk praktisch verwaarloosbaar) in de komende jaren het beste netwerk van alle steden in nederland te bouwen, zodat Rotterdam haar aanzienlijke sprint in stedelijke competitiviteit van de afgelopen jaren kan voortzetten.

Gerelateerde Plannen

Foodkrant cover 2017

FOODKRANT ROTTERDAM

Gratis krant voor Rotterdam over gezond, duurzaam & plantaardig(er) eten

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Impact die je proeft

MOWGLI

Consumenten in staat stellen om een positieve impact te hebben op de wereld, gewoon via de dagelijkse boodschappen. Makkelijk, betaalbaar en verdomd lekker! Bij MOWGLI vind je plantaardige producten en ideeën voor heerlijke en verantwoorde maaltijden

Bekijk dit plan
Emc 3

Zero Foodwaste Rotterdam

Zero food waste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Bekijk dit plan
Rotterdamse tegelbakkerij

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Bekijk dit plan

SB/ Stunning B

Zelf ontworpen babyproducten met een pedagogische visie.

Bekijk dit plan
24 6 2017

Meal under water

Het is een origineel idee van een restaurant wat mensen zal aantrekken omdat het heel anders is dan normaal. Het restaurant bevat glazen bollen die in een meer bewegen.

Bekijk dit plan
Paint design

Rotterdams likkie verf

De Maas en onze prachtige stad liggen vol met plastic afval. Laten we dit waardeloze plastic afval transformeren naar een waardevol Rotterdams likkie verf.

Bekijk dit plan
Meer plannen