Ontdek › Plan

Rotterdam Connected

Aangemaakt: 20 juni 2016

Rotterdam economisch vooruit

Door heel Rotterdam gefaseerd high speed internet aanleggen. Bij elke herinrichting van straten meteen een (loze) leiding opnemen waar glasvezel ingeblazen kan worden.

De stad is constant in ontwikkeling. De stad (en maatschappij) van de toekomst zal meer en meer gebaseerd zijn op "the internet of things". De inwoners van de toekomst zullen dan ook sneller internet verwachten. Ik stel voor dat bij elke herinrichting (als de straten open liggen) er ten minste een loze leiding in gaat zodat toekomstige investeringen in het Rotterdamse (glasvezel)-netwerk veel lager liggen. Connectiviteit is alles in de toekomst.

Waarom goed voor Rotterdam?

Snel internet is een must voor de ondernemers van morgen, de families van morgen, de bedrijven van vandaag (en morgen). Om nieuwe tech startups te trekken is een goede en snelle verbinding van groot belang. Bovendien is er in maatschappij van morgen steeds meer ruimte om vanuit huis te werken, en zal apparatuur zelfs met elkaar onderling communiceren. DUS: creeer een snel netwerk als voorwaarde voor slimme stad, de stad van de toekomst.

Waarom vernieuwend?

Dit is niet zozeer vernieuwend, maar wel slimmer omgaan met reguliere renovatie en onderhoud activiteiten. Als de ergens in de stad een straat opengaat (denk aan onderhoud riolering, water, gas, nieuwe bestrating etc…) zijn de meerkosten voor een glasvezel kabeltje verwaarloosbaar. Het zou dus een standaard post moeten in elk bestek voor de openbare ruimte. Bouw een goed netwerk op waar iedereen van profiteert zonder dat het drukt op de begroting.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: particulier met een goed idee

Contactpersoon: klaas Boersma

Wij zoeken

Dit plan gaat niet om een investering, maar om beleid. Ik zou ik de gemeente er toe willen bewegen om bij herinrichtingsprojecten in de openbare ruimte standaard glasvezel, of loze leidingen tbv glasvezel, op te nemen in aanbestedingsbestekken. Hoge snelheid internet is een randvoorwaarde voor de stad van de toekomst en ik denk dat we er allemaal bij gebaat zijn om tegen minimale investeringen (glasvezel/loze leidingen aan leggen als de straat toch al open ligt is namelijk praktisch verwaarloosbaar) in de komende jaren het beste netwerk van alle steden in nederland te bouwen, zodat Rotterdam haar aanzienlijke sprint in stedelijke competitiviteit van de afgelopen jaren kan voortzetten.

Gerelateerde Plannen

Letters yj

WYJzer 7mijlslaarzen plan

Ondernemers beter, slimmer, creatiever en rendabeler laten werken, zodat grote stappen mogelijk zijn met hun prachtige idee of dienst. Door opheffen van blokkades, omdenken van de problemen op het diverse gebieden.

Bekijk dit plan

Restart Network: We Rise By Lifting Others

In the heart of Rotterdam, we create a world class, tuition-free technology school for refugees and underprivileged people. Restart Network offers an empowering one year long experience and enables people to kickstart a career in the IT industry.

Bekijk dit plan
London union   dinerama   daytime mezzanine shot 11   credit johnny stephens

VREETjeROT

Een ongebruikte plek in Rotterdam omtoveren tot een unieke eet- en drinkgelegenheid waar streetfood ondernemers hun eten kunnen aanbieden, heel het jaar door.

Bekijk dit plan
Logo wm

WEmove - Economie van de Vriendschap

Mensen met een minimuminkomen en weinig kansen op de arbeidsmarkt vormen zelfregiegroepen en gaan op kleine schaal ondernemen.

Bekijk dit plan
Img 0471

Korte keten van bodem tot bord

Direct online producten kopen bij de boer uit jouw regio en afhalen bij een afhaalpunt bij jou in de wijk

Bekijk dit plan
Rotterdamse tegelbakkerij

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Bekijk dit plan
R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Het water centraal

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Bekijk dit plan
Meer plannen