Ontdek › Plan

Rotterdam Connected

Aangemaakt: 20 juni 2016

Rotterdam economisch vooruit

Door heel Rotterdam gefaseerd high speed internet aanleggen. Bij elke herinrichting van straten meteen een (loze) leiding opnemen waar glasvezel ingeblazen kan worden.

De stad is constant in ontwikkeling. De stad (en maatschappij) van de toekomst zal meer en meer gebaseerd zijn op "the internet of things". De inwoners van de toekomst zullen dan ook sneller internet verwachten. Ik stel voor dat bij elke herinrichting (als de straten open liggen) er ten minste een loze leiding in gaat zodat toekomstige investeringen in het Rotterdamse (glasvezel)-netwerk veel lager liggen. Connectiviteit is alles in de toekomst.

Waarom goed voor Rotterdam?

Snel internet is een must voor de ondernemers van morgen, de families van morgen, de bedrijven van vandaag (en morgen). Om nieuwe tech startups te trekken is een goede en snelle verbinding van groot belang. Bovendien is er in maatschappij van morgen steeds meer ruimte om vanuit huis te werken, en zal apparatuur zelfs met elkaar onderling communiceren. DUS: creeer een snel netwerk als voorwaarde voor slimme stad, de stad van de toekomst.

Waarom vernieuwend?

Dit is niet zozeer vernieuwend, maar wel slimmer omgaan met reguliere renovatie en onderhoud activiteiten. Als de ergens in de stad een straat opengaat (denk aan onderhoud riolering, water, gas, nieuwe bestrating etc…) zijn de meerkosten voor een glasvezel kabeltje verwaarloosbaar. Het zou dus een standaard post moeten in elk bestek voor de openbare ruimte. Bouw een goed netwerk op waar iedereen van profiteert zonder dat het drukt op de begroting.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: particulier met een goed idee

Contactpersoon: klaas Boersma

Wij zoeken

Dit plan gaat niet om een investering, maar om beleid. Ik zou ik de gemeente er toe willen bewegen om bij herinrichtingsprojecten in de openbare ruimte standaard glasvezel, of loze leidingen tbv glasvezel, op te nemen in aanbestedingsbestekken. Hoge snelheid internet is een randvoorwaarde voor de stad van de toekomst en ik denk dat we er allemaal bij gebaat zijn om tegen minimale investeringen (glasvezel/loze leidingen aan leggen als de straat toch al open ligt is namelijk praktisch verwaarloosbaar) in de komende jaren het beste netwerk van alle steden in nederland te bouwen, zodat Rotterdam haar aanzienlijke sprint in stedelijke competitiviteit van de afgelopen jaren kan voortzetten.

Gerelateerde Plannen

Cover 5 march

Work-Life Balance Conference

De leidinggevende gezondheidsexperts, ondernemers en relatieexperts naar Rotterdam te brengen om een Utopia te creëren van kennis.

Bekijk dit plan
Blue food gr 10

Zero Foodwaste Rotterdam

Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Bekijk dit plan
London union   dinerama   daytime mezzanine shot 11   credit johnny stephens

VREETjeROT

Een ongebruikte plek in Rotterdam omtoveren tot een unieke eet- en drinkgelegenheid waar streetfood ondernemers hun eten kunnen aanbieden, heel het jaar door.

Bekijk dit plan
Vpro tegenlicht   aerofarms in newark 02

Rotterdamse Boerin zoekt Voedselflat

Bloemkool in het Oude Noorden, boontjes in Charlois, tomaten in het Nieuwe Westen

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Iam

IAM

Dromenjagers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen met multimedia! Startend met unieke CV video’s of foto portretten en een aansluitend, inspirerend online blog die het gezicht toont van dromenjagers in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Meer plannen