Ontdek › Plan

Rotterdams Beeldfonds

Aangemaakt: 30 januari 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Dit doen we door de stad fotografisch te documenteren en bestaand fotografisch materiaal te openbaren.

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Het Beeldfonds investeert in het beeld van de stad en openbaart dit beeld op www.hetbeeldvanrotterdam.nl. Dit doet het Beeldfonds door langdurig impactvolle ontwikkelingen in de stad fotografische te documenteren en autonome documentaire projecten te initiëren. Daarnaast verzamelt het Beeldfonds actief al bestaand beeldmateriaal waarbij de stad in beeld is. Door de samenwerking met Atlas Van Stolk wordt dit (born digital) archief voor de lange termijn bewaard. In samenwerking met de Rotterdamse bibliotheken werken we samen aan het openbaren van het beeld en geven we een Rotterdamse aanvulling op het educatieprogramma (mediawijsheid/ beeldkraken) zoals dit in samenwerking met Atlas Van Stolk wordt ontwikkeld.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door al aanwezig materiaal waarbij de stad in beeld is te verzamelen en te openbaren, brengen we de hele stad in beeld. Daarnaast wordt het door de langdurige documentaire projecten (denk aan de uitvoering van de Woonvisie, de stedebouwkundige ontwikkeling van M4H maar ook het gebruik van stadsparken, 13-jarige Rotterdammers) mogelijk om van de stad te leren.
Daarnaast is het zo dat je vandaag de foto van gisteren niet meer kunt maken.

Waarom vernieuwend?

Het is een nieuwe manier om om te gaan met bestaand materiaal, we openbaren door digitale tentoonstellingen te maken die via streaming worden aangeboden op schermen in de stad. Daarnaast kunnen we door de documentaire programma's een directe relatie leggen met de bestaande archieven. Daarnaast is het de snelste en meest toegankelijke manier om de hele stad in beeld te brengen en te houden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Rotterdams Beeldfonds

Contactpersoon: Anne Bloemendaal

Wij zoeken

Ik zoek hulp voor het waardevrij taggen van beelden.

Gerelateerde Plannen

Healthy People Lab: casus 2

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Bekijk dit plan
Mi4h crowdfunding site

5 Fair Design Labs

Materieel voor 5 prototyping en productie faciliteiten. Voor hét Rotterdamse stadslab voor lokale design productie in 4Havens Rotterdam.

Bekijk dit plan
Center afbeelding

MEC Center

De jonge creatieve ondernemers krijgen een plek om zich te ontwikkelen in hun vakgebied. Joran en Richard willen met het MEC Center een vriendengroep creëren en zo het beste bij de jonge ondernemers naar boven brengen!

Bekijk dit plan
Artzone 010 artlab

ARTZONE-010

Semi-permanent kunstlaboratorium als experimentele vrijplaats en proeftuin voor beeldende kunst en design.

Bekijk dit plan
18402183 313462979090328 4514116040855299248 o

MAKERDAM

Makerdam is een makers platform bestaande uit kantoorruimten met een gedeelde Fablab.

Bekijk dit plan
161107 abri disclaimer

ABRI: the Future of Making

De nieuwste 3D maaktechnologie wordt levensgroot toegepast in een Rotterdams pioniersproject: een 3D betongeprinte watertaxi halte. Deze revolutionaire, duurzame bouwmethode heeft een grote invloed op de bouw, infrastructuur en architectuur.

Bekijk dit plan

HéWi

HéWi is een project om Rotterdammers uit de anonimiteit te halen en op een creatieve manier aan elkaar te introduceren.

Bekijk dit plan
Meer plannen