Ontdek › Plan

Rotterdams Beeldfonds

Aangemaakt: 30 januari 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Dit doen we door de stad fotografisch te documenteren en bestaand fotografisch materiaal te openbaren.

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Het Beeldfonds investeert in het beeld van de stad en openbaart dit beeld op www.hetbeeldvanrotterdam.nl. Dit doet het Beeldfonds door langdurig impactvolle ontwikkelingen in de stad fotografische te documenteren en autonome documentaire projecten te initiëren. Daarnaast verzamelt het Beeldfonds actief al bestaand beeldmateriaal waarbij de stad in beeld is. Door de samenwerking met Atlas Van Stolk wordt dit (born digital) archief voor de lange termijn bewaard. In samenwerking met de Rotterdamse bibliotheken werken we samen aan het openbaren van het beeld en geven we een Rotterdamse aanvulling op het educatieprogramma (mediawijsheid/ beeldkraken) zoals dit in samenwerking met Atlas Van Stolk wordt ontwikkeld.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door al aanwezig materiaal waarbij de stad in beeld is te verzamelen en te openbaren, brengen we de hele stad in beeld. Daarnaast wordt het door de langdurige documentaire projecten (denk aan de uitvoering van de Woonvisie, de stedebouwkundige ontwikkeling van M4H maar ook het gebruik van stadsparken, 13-jarige Rotterdammers) mogelijk om van de stad te leren.
Daarnaast is het zo dat je vandaag de foto van gisteren niet meer kunt maken.

Waarom vernieuwend?

Het is een nieuwe manier om om te gaan met bestaand materiaal, we openbaren door digitale tentoonstellingen te maken die via streaming worden aangeboden op schermen in de stad. Daarnaast kunnen we door de documentaire programma's een directe relatie leggen met de bestaande archieven. Daarnaast is het de snelste en meest toegankelijke manier om de hele stad in beeld te brengen en te houden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Rotterdams Beeldfonds

Contactpersoon: Anne Bloemendaal

Wij zoeken

Ik zoek hulp voor het waardevrij taggen van beelden.

Gerelateerde Plannen

Mhl rotterdam happylist

MyHappyList

Houd jouw lijst bij met activiteiten die jij nog graag wilt doen in Rotterdam, deel deze lijst met je goede vrienden en collega's en beleef de happy momenten samen!

Bekijk dit plan
Creating on the block

Creating on the Block

Een drietal blockchain experimenten voor zelfstandigen in de Rotterdamse creatieve industrie. Kunnen we met een gedecentraliseerd platform hookups, samenwerking en uitbesteding van werk faciliteren?

Bekijk dit plan
Daydream sideview

Daydream

Een donkere, zachte ruimte waarin zakenlui tussen de werkuren door kunnen genieten van muziek en visuals, gebaseerd op de brainwave entertainment voor een optimaal resultaat. Rust en ruimte staan centraal.

Bekijk dit plan
Tunnelvisie01

Tunnelvisie

Tunnelvisie is een lange reeks aaneengeschakelde schermen in de metrotunnel, die door de snelheid van de metro een geanimeerd verhaal vertellen.

Bekijk dit plan
Madieke josefien01

Meekit Teams

Makerspaces en scholen verbinden aan jonge makers, zodat zij met techniek en creativiteit aan de slag gaan én aan de slag blijven!

Bekijk dit plan
Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan
Samenleven van dale

Op weg naar Samen Stad

Het Nieuwe Instituut wil samen met partners in de stad en met haar achterban van ontwerpers, denkers en makers de ambitie om ‘samen te leven’ in Rotterdam handen en voeten geven. We gaan daarom werken aan een actieagenda voor een 'inclusieve' stad.

Bekijk dit plan
Meer plannen