Ontdek › Plan

Rotterdams Beeldfonds

Aangemaakt: 30 januari 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Dit doen we door de stad fotografisch te documenteren en bestaand fotografisch materiaal te openbaren.

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Het Beeldfonds investeert in het beeld van de stad en openbaart dit beeld op www.hetbeeldvanrotterdam.nl. Dit doet het Beeldfonds door langdurig impactvolle ontwikkelingen in de stad fotografische te documenteren en autonome documentaire projecten te initiëren. Daarnaast verzamelt het Beeldfonds actief al bestaand beeldmateriaal waarbij de stad in beeld is. Door de samenwerking met Atlas Van Stolk wordt dit (born digital) archief voor de lange termijn bewaard. In samenwerking met de Rotterdamse bibliotheken werken we samen aan het openbaren van het beeld en geven we een Rotterdamse aanvulling op het educatieprogramma (mediawijsheid/ beeldkraken) zoals dit in samenwerking met Atlas Van Stolk wordt ontwikkeld.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door al aanwezig materiaal waarbij de stad in beeld is te verzamelen en te openbaren, brengen we de hele stad in beeld. Daarnaast wordt het door de langdurige documentaire projecten (denk aan de uitvoering van de Woonvisie, de stedebouwkundige ontwikkeling van M4H maar ook het gebruik van stadsparken, 13-jarige Rotterdammers) mogelijk om van de stad te leren.
Daarnaast is het zo dat je vandaag de foto van gisteren niet meer kunt maken.

Waarom vernieuwend?

Het is een nieuwe manier om om te gaan met bestaand materiaal, we openbaren door digitale tentoonstellingen te maken die via streaming worden aangeboden op schermen in de stad. Daarnaast kunnen we door de documentaire programma's een directe relatie leggen met de bestaande archieven. Daarnaast is het de snelste en meest toegankelijke manier om de hele stad in beeld te brengen en te houden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Rotterdams Beeldfonds

Contactpersoon: Anne Bloemendaal

Wij zoeken

Ik zoek hulp voor het waardevrij taggen van beelden.

Gerelateerde Plannen

FashionLab Rotterdam

Fashion Lab Rotterdam is een innovatieve en creatieve werkplaats voor verschillende doelgroepen om elkaar te versterken, ondersteunen, samen te werken en ervaring op kunnen doen.

Bekijk dit plan
Shooters paradise front

Shooters Paradise

Shooters Paradise is een Rotterdamse galerie die fotografen met een grote online following op socialmedia een platform biedt om hun werk zichtbaar te maken aan de stad.

Bekijk dit plan
 18

Little Wotan: Kunstlab voor stedelijke transitie

Little Wotan ontwikkelt kunstprojecten voor stedelijke transitie; in co-creatie met bewoners, kunstenaars en wetenschappers. We gebruiken daarvoor interactieve werkvormen waaronder serious games, met als doel: maatschappelijke impact realiseren.

Bekijk dit plan
Tourbuzz

TOUR-BUZZ

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
Samenleven van dale

Op weg naar Samen Stad

Het Nieuwe Instituut wil samen met partners in de stad en met haar achterban van ontwerpers, denkers en makers de ambitie om ‘samen te leven’ in Rotterdam handen en voeten geven. We gaan daarom werken aan een actieagenda voor een 'inclusieve' stad.

Bekijk dit plan
Flow

FLOW

Ontwikkeling een serious game gericht op verlichting van problemen van kinderen met autisme spectrum problemen (ASP).

Bekijk dit plan
Creating on the block

Creating on the Block

Een drietal blockchain experimenten voor zelfstandigen in de Rotterdamse creatieve industrie. Kunnen we met een gedecentraliseerd platform hookups, samenwerking en uitbesteding van werk faciliteren?

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2016 10 31 om 11.48.36

KunstenLab voor Futurologie

Het Laatste Nieuws over de Toekomst: 10 burgers laten zich een intensieve week lang informeren, inspireren en geven hun eigen visie op de toekomst

Bekijk dit plan
Meer plannen