Ontdek › Plan

Rotterdams Beeldfonds

Aangemaakt: 30 januari 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Dit doen we door de stad fotografisch te documenteren en bestaand fotografisch materiaal te openbaren.

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Het Beeldfonds investeert in het beeld van de stad en openbaart dit beeld op www.hetbeeldvanrotterdam.nl. Dit doet het Beeldfonds door langdurig impactvolle ontwikkelingen in de stad fotografische te documenteren en autonome documentaire projecten te initiëren. Daarnaast verzamelt het Beeldfonds actief al bestaand beeldmateriaal waarbij de stad in beeld is. Door de samenwerking met Atlas Van Stolk wordt dit (born digital) archief voor de lange termijn bewaard. In samenwerking met de Rotterdamse bibliotheken werken we samen aan het openbaren van het beeld en geven we een Rotterdamse aanvulling op het educatieprogramma (mediawijsheid/ beeldkraken) zoals dit in samenwerking met Atlas Van Stolk wordt ontwikkeld.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door al aanwezig materiaal waarbij de stad in beeld is te verzamelen en te openbaren, brengen we de hele stad in beeld. Daarnaast wordt het door de langdurige documentaire projecten (denk aan de uitvoering van de Woonvisie, de stedebouwkundige ontwikkeling van M4H maar ook het gebruik van stadsparken, 13-jarige Rotterdammers) mogelijk om van de stad te leren.
Daarnaast is het zo dat je vandaag de foto van gisteren niet meer kunt maken.

Waarom vernieuwend?

Het is een nieuwe manier om om te gaan met bestaand materiaal, we openbaren door digitale tentoonstellingen te maken die via streaming worden aangeboden op schermen in de stad. Daarnaast kunnen we door de documentaire programma's een directe relatie leggen met de bestaande archieven. Daarnaast is het de snelste en meest toegankelijke manier om de hele stad in beeld te brengen en te houden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Rotterdams Beeldfonds

Contactpersoon: Anne Bloemendaal

Wij zoeken

Ik zoek hulp voor het waardevrij taggen van beelden.

Gerelateerde Plannen

Tunnelvisie01

Tunnelvisie

Tunnelvisie is een lange reeks aaneengeschakelde schermen in de metrotunnel, die door de snelheid van de metro een geanimeerd verhaal vertellen.

Bekijk dit plan
Tourbuzz

TOUR-BUZZ

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
Cliq jij mee 1 638

CLIQ - Connecting Culture & Business

Een nieuw netwerk voor ‘challengers en game changers’ in cultuur en bedrijfsleven

Bekijk dit plan
Vt museum rdam 01 web

Cultuurwerkplaats

Het ontwikkelen van het product cultuurwerkplaats middels 2 pilots: Bewoners en culturele ondernemers uit de buurt werken samen aan het verbeteren van de sociale en economische situatie van de wijk en hun bewoners.

Bekijk dit plan
3897499 orig

Muziek

Muziektechnologie

Bekijk dit plan
Katendrecht.obr properstock   fenix loodsen vogelvlucht

De Kracht van Katendrecht

Een stedelijke manifestatie op en over Katendrecht als voorbeeld van Rotterdamse vernieuwing, waarin het oude karakter, nieuwbouw en attracties gezamenlijk bijdragen tot een nieuwe culturele hotspot in de stad.

Bekijk dit plan
Vb medium

Vernieuwende vertelvormen voor journalistiek

Online tijdschrift Vers Beton brengt Rotterdamse onderzoeksjournalistiek naar een groter publiek door middel van een vernieuwende manier van online storytelling, in samenwerking met de Rotterdamse creatieve industrie.

Bekijk dit plan
Meer plannen