Ontdek › Plan

Rotterdams Beeldfonds

Aangemaakt: 30 januari 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Dit doen we door de stad fotografisch te documenteren en bestaand fotografisch materiaal te openbaren.

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Het Beeldfonds investeert in het beeld van de stad en openbaart dit beeld op www.hetbeeldvanrotterdam.nl. Dit doet het Beeldfonds door langdurig impactvolle ontwikkelingen in de stad fotografische te documenteren en autonome documentaire projecten te initiëren. Daarnaast verzamelt het Beeldfonds actief al bestaand beeldmateriaal waarbij de stad in beeld is. Door de samenwerking met Atlas Van Stolk wordt dit (born digital) archief voor de lange termijn bewaard. In samenwerking met de Rotterdamse bibliotheken werken we samen aan het openbaren van het beeld en geven we een Rotterdamse aanvulling op het educatieprogramma (mediawijsheid/ beeldkraken) zoals dit in samenwerking met Atlas Van Stolk wordt ontwikkeld.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door al aanwezig materiaal waarbij de stad in beeld is te verzamelen en te openbaren, brengen we de hele stad in beeld. Daarnaast wordt het door de langdurige documentaire projecten (denk aan de uitvoering van de Woonvisie, de stedebouwkundige ontwikkeling van M4H maar ook het gebruik van stadsparken, 13-jarige Rotterdammers) mogelijk om van de stad te leren.
Daarnaast is het zo dat je vandaag de foto van gisteren niet meer kunt maken.

Waarom vernieuwend?

Het is een nieuwe manier om om te gaan met bestaand materiaal, we openbaren door digitale tentoonstellingen te maken die via streaming worden aangeboden op schermen in de stad. Daarnaast kunnen we door de documentaire programma's een directe relatie leggen met de bestaande archieven. Daarnaast is het de snelste en meest toegankelijke manier om de hele stad in beeld te brengen en te houden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Rotterdams Beeldfonds

Contactpersoon: Anne Bloemendaal

Wij zoeken

Ik zoek hulp voor het waardevrij taggen van beelden.

Gerelateerde Plannen

Daydream sideview

Daydream

Een donkere, zachte ruimte waarin zakenlui tussen de werkuren door kunnen genieten van muziek en visuals, gebaseerd op de brainwave entertainment voor een optimaal resultaat. Rust en ruimte staan centraal.

Bekijk dit plan
Uitzwaai visual

de uit(Z)waai

Innovatief landmark in de buitenruimte om uit te waaien, welkom te heten, te ontmoeten, te bewegen dus te beleven.

Bekijk dit plan
Cliq jij mee 1 638

CLIQ - Connecting Culture & Business

Een nieuw netwerk voor ‘challengers en game changers’ in cultuur en bedrijfsleven

Bekijk dit plan
Tunnelvisie01

Tunnelvisie

Tunnelvisie is een lange reeks aaneengeschakelde schermen in de metrotunnel, die door de snelheid van de metro een geanimeerd verhaal vertellen.

Bekijk dit plan
 18

Little Wotan: Kunstlab voor stedelijke transitie

Little Wotan ontwikkelt kunstprojecten voor stedelijke transitie; in co-creatie met bewoners, kunstenaars en wetenschappers. We gebruiken daarvoor interactieve werkvormen waaronder serious games, met als doel: maatschappelijke impact realiseren.

Bekijk dit plan
3897499 orig

Muziek

Muziektechnologie

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2016 10 31 om 11.48.36

KunstenLab voor Futurologie

Het Laatste Nieuws over de Toekomst: 10 burgers laten zich een intensieve week lang informeren, inspireren en geven hun eigen visie op de toekomst

Bekijk dit plan
Stadspodium knitting in the city 28 augustus fotografie joline van den oever dsc 0497

Een Granny's Finest club in iedere wijk van Rotterdam

De handwerkclub en het designermerk van Granny's Finest zijn middelen om ouderen maar ook generaties op laagdrempelige wijze bij elkaar te brengen. Hierdoor wordt eenzaamheid onder ouderen voorkomen.

Bekijk dit plan
Meer plannen