Ontdek › Plan

ROTTERDAM'S PURE ARTERIES AND VEINS.

Aangemaakt: 18 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Houd waterlichamen en de omliggende gebieden vrij van menselijke afvalstoffen en natuurlijk afval. Verbeter de ecologie voor zwemvogels en het uiterlijk van de stad.

Mijn bedrijf wil onze geliefde stad Rotterdam schoner, mooier en milieuvriendelijker maken. Rotterdam is een kuststad met de enorme rivier en veel vijvers en kanalen.In het centrum van de stad zien ze er meestal goed uit, wat niet gezegd kan worden over andere delen van Rotterdam. Dat is de reden waarom ik een idee heb om waterlichamen in onze stad te reinigen.Mijn bedrijf verzamelt drijvend afval en afval dat te zien is langs de rand van de rivier,evenals natuurlijk afval, zoals gevallen bladeren en takken verdronken en mensen die op hellingen zijn.Tijdens het warme weer beginnen geaccumuleerd afval en afval te vervallen en stinken,wat ongemak veroorzaakt voor mensen die dicht bij water wonen. We willen een mini-catamaran of eco-boot gebruiken voor het verzamelen van afval weg van de rivieroevers en rubberen kostuums en laarzen, netels en netten voor werkzaamheden aan de kust.Met behulp van speciale netten verzamelen we alle afval dat drijft en in het geval van schadelijke algenbloei.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een mooie stad met veel vijvers en kanalen en een enorm aantal vogels. Door menselijk afval en bomen die dichtbij het water groeien, raken ze zeer snel vervuild. Dit verwent het uiterlijk van de stadsdelen en de habitat van zwemmende vogels. Het schoonmaken geeft onze stad een perfect zicht, een kans om op het gladde ijs te schaatsen als het koud genoeg is en de gezondheid van nieuwe generaties vogels. Zwanen, eenden en ganzen zouden dit erg op prijs stellen.

Waarom vernieuwend?

Er is een bepaalde nieuwheid in de aanpak omdat mijn bedrijf zowel afval verzamelt dat op het oppervlak drijft als op de bodem ligt. We zullen ook zorgen voor het schoonmaken van struikgewas, struiken en hellingen naar waterlichamen. Het werk zal niet alleen in het centrum maar ook in alle wijken met grachten en openbare parken in Rotterdam worden gedaan. Ik zou ook graag aandacht besteden aan het schoonmaken van nesten en het creëren van nieuwe vogelnestplaatsen voor het leggen van eieren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 20180225 151557

Doe mee

Contactpersoon: Ivan Lihhatsov

Gerelateerde Plannen

Brick met fiets

BRICK! De deelfiets parkeertegel.

BRICK! De deelfiets parkeertegel waar de deelfietsen netjes gestald kunnen worden.

Bekijk dit plan
Banner rec def

Healing Places - Prototypes

Healing Places is a cross-disciplinary project that aims to create in Rotterdam West prototypes of sensory and therapeutic spaces in the city to improve the population’s physical and mental health.

Bekijk dit plan
Bef aft lunetten r

Sociaal lichtfabrikaat voor de stad van idee tot markt

Als lichtarchitecten verbeteren we met visie en techniek openbare ruimten en maken deze aantrekkelijk voor verblijf, wandeling en veilige sociale plek.

Bekijk dit plan
Pretotype 1  city sky temple met uitleg

City Sky Temple

Door middel van het intrigeren van een therapeutische rooftop stilte tuin hebben de overprikkelde Rotterdammers een toevluchtsoord van groenvoorziening te midden van de stad waar zij tot rust kunnen komen en kunnen ontspannen.

Bekijk dit plan
Urbanmining jvdt

Urban Mining with Credits

Wij introduceren een nieuwe vorm van crowdfunden. Met als inzet de waarde van afval en het circulair toepassen van grondstoffen.

Bekijk dit plan
Sk de kas logo liggend

Stadskwekerij De Kas

De omvorming van een binnenterrein met Kas in hartje Rotterdam tot een multifunctioneel kenniscentrum over ecologisch groen en kleinschalig waterbeheer. We gaan dit doen vanuit onze leidende waarden biodiversiteit, toegankelijkheid en verbinding

Bekijk dit plan
Rattrap

Het Rattenparadijs

Het rattenparadijs is een plan om de rattenoverlast in het groen te verminderen. We doen dit met een nieuwe observatie- en vangmethode waarbij grote aantrekkelijke kooien als observatie- en vangmethode worden gebruikt.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Boomtoppers: alle Rotterdammers kunnen de boom in!

Boomtoppers wil een outdoor sportprogramma rond boomklimmen in een stedelijke omgeving ontwikkelen dat geschikt is voor alle doelgroepen.

Bekijk dit plan
Meer plannen