Ontdek › Plan

ROTTERDAM'S PURE ARTERIES AND VEINS.

Aangemaakt: 18 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Houd waterlichamen en de omliggende gebieden vrij van menselijke afvalstoffen en natuurlijk afval. Verbeter de ecologie voor zwemvogels en het uiterlijk van de stad.

Mijn bedrijf wil onze geliefde stad Rotterdam schoner, mooier en milieuvriendelijker maken. Rotterdam is een kuststad met de enorme rivier en veel vijvers en kanalen.In het centrum van de stad zien ze er meestal goed uit, wat niet gezegd kan worden over andere delen van Rotterdam. Dat is de reden waarom ik een idee heb om waterlichamen in onze stad te reinigen.Mijn bedrijf verzamelt drijvend afval en afval dat te zien is langs de rand van de rivier,evenals natuurlijk afval, zoals gevallen bladeren en takken verdronken en mensen die op hellingen zijn.Tijdens het warme weer beginnen geaccumuleerd afval en afval te vervallen en stinken,wat ongemak veroorzaakt voor mensen die dicht bij water wonen. We willen een mini-catamaran of eco-boot gebruiken voor het verzamelen van afval weg van de rivieroevers en rubberen kostuums en laarzen, netels en netten voor werkzaamheden aan de kust.Met behulp van speciale netten verzamelen we alle afval dat drijft en in het geval van schadelijke algenbloei.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een mooie stad met veel vijvers en kanalen en een enorm aantal vogels. Door menselijk afval en bomen die dichtbij het water groeien, raken ze zeer snel vervuild. Dit verwent het uiterlijk van de stadsdelen en de habitat van zwemmende vogels. Het schoonmaken geeft onze stad een perfect zicht, een kans om op het gladde ijs te schaatsen als het koud genoeg is en de gezondheid van nieuwe generaties vogels. Zwanen, eenden en ganzen zouden dit erg op prijs stellen.

Waarom vernieuwend?

Er is een bepaalde nieuwheid in de aanpak omdat mijn bedrijf zowel afval verzamelt dat op het oppervlak drijft als op de bodem ligt. We zullen ook zorgen voor het schoonmaken van struikgewas, struiken en hellingen naar waterlichamen. Het werk zal niet alleen in het centrum maar ook in alle wijken met grachten en openbare parken in Rotterdam worden gedaan. Ik zou ook graag aandacht besteden aan het schoonmaken van nesten en het creëren van nieuwe vogelnestplaatsen voor het leggen van eieren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 20180225 151557

Doe mee

Contactpersoon: Ivan Lihhatsov

Gerelateerde Plannen

D1f17a 301c2965122c40d68d93f5bd191b42f6 mv2 d 3264 2034 s 2

Stadslab Hanze Route

De Hanze route is een initiatief om de ruimtelijke ordening in Nederland van een nieuwe decentrale integrale strategie te voorzien geïnspireerd op het Hanzemodel. Dit om zachte en harde beleidsdoelen te verbinden op alle niveau (micro, meso, macro)

Bekijk dit plan
23137.1587.2b1d 1

Unieke Rotterdamse Zebrapaden

Zebrapaden Uniek Rotterdams maken

Bekijk dit plan
Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
Banner rec def

Healing Places - Prototypes

Healing Places is a cross-disciplinary project that aims to create in Rotterdam West prototypes of sensory and therapeutic spaces in the city to improve the population’s physical and mental health.

Bekijk dit plan
12095074 1563914070514491 3124467014853026157 o

BroodNodig

No bread to waste! - BroodNodig haalt het brood van straat en uit de vuilnisbak!

Bekijk dit plan
Image

Vondelpark in Rotterdam

Een leuk vondelpark (Amsterdam) in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Picture rudolf teunissen lunetten

Social citylights

We gaan de openbare ruimte beleving verbeteren met ecologisch verantwoord lichtdesign wat een straat aantrekkelijk en veilig maakt in beleving en identiteit. Het versterkt de beleving en identiteit van de buurt.

Bekijk dit plan
Scan 35

De Taaltuin in Spangen Verrijkt!

De Taaltuin in Spangen wil spelen voor alle kinderen mogelijk maken, met een selectie van 8 nieuwe taalspeelleerobjecten!

Bekijk dit plan
Meer plannen