Ontdek › Plan

ROTTERDAM'S PURE ARTERIES AND VEINS.

Aangemaakt: 18 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Houd waterlichamen en de omliggende gebieden vrij van menselijke afvalstoffen en natuurlijk afval. Verbeter de ecologie voor zwemvogels en het uiterlijk van de stad.

Mijn bedrijf wil onze geliefde stad Rotterdam schoner, mooier en milieuvriendelijker maken. Rotterdam is een kuststad met de enorme rivier en veel vijvers en kanalen.In het centrum van de stad zien ze er meestal goed uit, wat niet gezegd kan worden over andere delen van Rotterdam. Dat is de reden waarom ik een idee heb om waterlichamen in onze stad te reinigen.Mijn bedrijf verzamelt drijvend afval en afval dat te zien is langs de rand van de rivier,evenals natuurlijk afval, zoals gevallen bladeren en takken verdronken en mensen die op hellingen zijn.Tijdens het warme weer beginnen geaccumuleerd afval en afval te vervallen en stinken,wat ongemak veroorzaakt voor mensen die dicht bij water wonen. We willen een mini-catamaran of eco-boot gebruiken voor het verzamelen van afval weg van de rivieroevers en rubberen kostuums en laarzen, netels en netten voor werkzaamheden aan de kust.Met behulp van speciale netten verzamelen we alle afval dat drijft en in het geval van schadelijke algenbloei.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een mooie stad met veel vijvers en kanalen en een enorm aantal vogels. Door menselijk afval en bomen die dichtbij het water groeien, raken ze zeer snel vervuild. Dit verwent het uiterlijk van de stadsdelen en de habitat van zwemmende vogels. Het schoonmaken geeft onze stad een perfect zicht, een kans om op het gladde ijs te schaatsen als het koud genoeg is en de gezondheid van nieuwe generaties vogels. Zwanen, eenden en ganzen zouden dit erg op prijs stellen.

Waarom vernieuwend?

Er is een bepaalde nieuwheid in de aanpak omdat mijn bedrijf zowel afval verzamelt dat op het oppervlak drijft als op de bodem ligt. We zullen ook zorgen voor het schoonmaken van struikgewas, struiken en hellingen naar waterlichamen. Het werk zal niet alleen in het centrum maar ook in alle wijken met grachten en openbare parken in Rotterdam worden gedaan. Ik zou ook graag aandacht besteden aan het schoonmaken van nesten en het creëren van nieuwe vogelnestplaatsen voor het leggen van eieren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 20180225 151557

Doe mee

Contactpersoon: Ivan Lihhatsov

Gerelateerde Plannen

Route    initiatieven groen recreatie

De Groene Marathon Rotterdam

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

Bekijk dit plan
Pretotype 1  city sky temple met uitleg

City Sky Temple

Door middel van het intrigeren van een therapeutische rooftop stilte tuin hebben de overprikkelde Rotterdammers een toevluchtsoord van groenvoorziening te midden van de stad waar zij tot rust kunnen komen en kunnen ontspannen.

Bekijk dit plan
27540907 1654057537993505 4442018546364373022 n

Rotterdamse Academie voor Stadsastronauten (RASA)

RASA is een multidisciplinair project van schrijfster en theatermaker Marjolijn van Heemstra en futurologiestudio Monnik. De missie van RASA is om de sterrenhemel zichtbaar te maken boven de Blaak.

Bekijk dit plan
Noahs park concept 2a crop

Noah ‘s Park

Noah droomt van rust, groen en water. Een varend park waar verweesde bomen en planten, mensen en verhalen hun toevluchtsoord vinden te midden van een snel verdichtende stad.

Bekijk dit plan
Sam 5522

Rondje Coolhaven

Bewoners, ondernemers, instellingen, studenten en docenten werken samen aan een strategie om de kades rondom de Coolhaven te vergroenen. Deze plek is een van de weinige plekken van de stad waar je echt dicht bij het water kunt zijn.

Bekijk dit plan
Straatkijkers2

De Rotterdamse Straatkijkers

100 dagen uitkijken op 1 lijn. De straten maken Rotterdam! Deze willen wij in de kijker zetten als onderdeel van de stad!

Bekijk dit plan
2012 800 impressie new web

rotstuin voor de buurt

Even vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.

Bekijk dit plan
Meer plannen