Ontdek › Plan

ROTTERDAM'S PURE ARTERIES AND VEINS.

Aangemaakt: 18 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Houd waterlichamen en de omliggende gebieden vrij van menselijke afvalstoffen en natuurlijk afval. Verbeter de ecologie voor zwemvogels en het uiterlijk van de stad.

Mijn bedrijf wil onze geliefde stad Rotterdam schoner, mooier en milieuvriendelijker maken. Rotterdam is een kuststad met de enorme rivier en veel vijvers en kanalen.In het centrum van de stad zien ze er meestal goed uit, wat niet gezegd kan worden over andere delen van Rotterdam. Dat is de reden waarom ik een idee heb om waterlichamen in onze stad te reinigen.Mijn bedrijf verzamelt drijvend afval en afval dat te zien is langs de rand van de rivier,evenals natuurlijk afval, zoals gevallen bladeren en takken verdronken en mensen die op hellingen zijn.Tijdens het warme weer beginnen geaccumuleerd afval en afval te vervallen en stinken,wat ongemak veroorzaakt voor mensen die dicht bij water wonen. We willen een mini-catamaran of eco-boot gebruiken voor het verzamelen van afval weg van de rivieroevers en rubberen kostuums en laarzen, netels en netten voor werkzaamheden aan de kust.Met behulp van speciale netten verzamelen we alle afval dat drijft en in het geval van schadelijke algenbloei.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een mooie stad met veel vijvers en kanalen en een enorm aantal vogels. Door menselijk afval en bomen die dichtbij het water groeien, raken ze zeer snel vervuild. Dit verwent het uiterlijk van de stadsdelen en de habitat van zwemmende vogels. Het schoonmaken geeft onze stad een perfect zicht, een kans om op het gladde ijs te schaatsen als het koud genoeg is en de gezondheid van nieuwe generaties vogels. Zwanen, eenden en ganzen zouden dit erg op prijs stellen.

Waarom vernieuwend?

Er is een bepaalde nieuwheid in de aanpak omdat mijn bedrijf zowel afval verzamelt dat op het oppervlak drijft als op de bodem ligt. We zullen ook zorgen voor het schoonmaken van struikgewas, struiken en hellingen naar waterlichamen. Het werk zal niet alleen in het centrum maar ook in alle wijken met grachten en openbare parken in Rotterdam worden gedaan. Ik zou ook graag aandacht besteden aan het schoonmaken van nesten en het creëren van nieuwe vogelnestplaatsen voor het leggen van eieren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 20180225 151557

Doe mee

Contactpersoon: Ivan Lihhatsov

Gerelateerde Plannen

Dsc 8506

PleinPark 't Landje Cool-Zuid

Plein 't Landje in Cool-Zuid is nu een stenig en monofunctioneel sport- en speelplein. Stadslab Cool-Zuid wil samen met gebruikers en betrokkenen van plein 't Landje het plein transformeren tot een zachter en groener PleinPark voor de hele buurt.

Bekijk dit plan

ketting ruimen

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Bekijk dit plan
12186260 985097854864770 775381055880705094 o

Veilige Buurt

Een communicatie app die het makkelijker maakt elkaar te leren kennen en contact te houden.

Bekijk dit plan
20180415 151926

Rotterdam: Print Your City!

In the project Print Your City!, Rotterdam residents upcycle their plastic waste into their public space with the use of robotic 3D printing. In this way Rotterdam uses citizen involvement to become more circular!

Bekijk dit plan
Img 8114

Oostplein Verlicht!

Een lichtend voorbeeld hoe bewoners, ondernemers, kunstenaars en architecten van een doorgangsplein een verblijfsplein maken.

Bekijk dit plan
Levendlicht concept

Levend Licht

Het project brengt door interactief licht de brugwachtershuisjes van Rotterdam tijdens zonsondergang tot leven. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan een levendig, poetisch en menselijk straatbeeld in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Bef aft lunetten r

Sociaal lichtfabrikaat voor de stad van idee tot markt

Als lichtarchitecten verbeteren we met visie en techniek openbare ruimten en maken deze aantrekkelijk voor verblijf, wandeling en veilige sociale plek.

Bekijk dit plan
Meer plannen