Ontdek › Plan

Rotterdam Volleybalstad

Subsidie toegekend € 10.890,00

Aangemaakt: 09 juni 2017

Sport beweegt Rotterdam

Concreet wil Stichting Rotterdam de samenwerking aangaan met zo’n 10 tot 15 volleybalverenigingen in de regio Rotterdam. Het eredivisieteam van Stichting Rotterdam Volleybal moet boven deze verenigingen komen te “hangen” (op dit moment is in de stichting het eerste team van de vereniging Fusion ondergebracht). Hiermee moet niet alleen het sportieve, financiële en organisatorische draagvlak en de publieke belangstelling voor het topvolleybal, maar ook de maatschappelijke rol en het bereik van het topvolleybalteam worden vergroot.

Waarom goed voor Rotterdam?

Iedere vereniging heeft daarbij de mogelijkheid om activiteiten te plannen in scholen en in de wijk met als doel de herkenbaarheid van de eigen vereniging te vergroten, deelname aan de sport te stimuleren en de betrokkenheid van de wijk bij de vereniging te vergroten.De verenigingen leren van elkaar op het gebied van ledenwerving, kaderwerving,vrijwilligersbeleid, sponsorwerving, technisch beleid, talentontwikkeling, etc. Daarnaast wordt het ontstaan van even volleybalcommunity gestimuleerd.

Waarom vernieuwend?

De structuur die met deze samenwerking ontstaat is innovatief (niet eerder vertoond) en maatschappelijk relevant (de volleybalsport, met als belangrijkste kenmerken samenspel, dynamiek en geen fysiek contact, zal herkenbaarder worden op scholen en in de wijken).

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logordamvolleybal

Doe mee

Contactpersoon: D.P. Lans

Gerelateerde Plannen

Voorbeeldfoto

Golfen op de Kop

Een golfaccommodatie op het grasveldje naast het Nieuwe Luxor.

Bekijk dit plan
Rotterdam trimt

Fit happens 010

Het zowel fysiek als virtueel zichtbaar maken van de manier waarop de hele buitenruimte als sportterrein kan worden gebruikt. Het plan beoogt op een ultiem laagdrempelige wijze beweging onder Rotterdammers te bevorderen.

Bekijk dit plan
Thumbnail logo 4 %28aangepaste skyline   felle groen%29

CLEAN AIR RUNNING 010

Clean air running 010 helpt de Rotterdammer om te sporten in schone lucht. We maken op een slimme en innovatieve wijze gebruik van data om hardlopers beter te informeren over de luchtkwaliteit in hun stad.

Bekijk dit plan
Kangoo jumps atletiekbaan

Kangoo Jumps Running - Project

Veilig hardlopen zonder blessures

Bekijk dit plan
Logo sportschool 010

SportSchool 010

SportSchool 010 combineert sport en leren voor iedereen!

Bekijk dit plan
Logo zuiderpark frisbee experience

Zuiderpark Frisbee Experience

Een innovatief en sportief nieuw Frisbee plan.

Bekijk dit plan
Dsc04393

Wandelen in Schiebroek

Tot maximaal 10 km wekelijks wandelen in een rustig tempo door de wijk.. Dit plan is al in werking gedurende 60 wandelingen!

Bekijk dit plan
Meer plannen