Ontdek › Plan

Rotterdam voor de 17 global SDG's

Aangemaakt: 31 mei 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Het event lanceert de 17 SDG's voor Rotterdam, door Rotterdam en met Rotterdam. Het event creërt verbindingen, synergiën tussen- en een overzicht van alle duurzame initiatieven die Rotterdam rijk is.

Plennid organiseert Rotterdam voor de 17 global Sustainable Development Goals. Enkel SAMEN kunnen deze doelen voor 2030 realiseren. Daarnaast heeft gemeente Rotterdam het doel om de meest duurzame gemeente van Nederland te worden. De 17 SDG's raken alle lagen van de samenleving en om die reden is heel Rotterdam erbij gebaat.

Het event brengt alle duurzame ondernemers en initiatieven samen en creërt synergiën en verbindingen tussen deze partijen. Tijdens het event zullen enkele keyspelers uit de duurzame industrie spreken en hun visie delen.

Door middel van workshops zullen alle doelen gepresenteerd worden. Aan ieder doel zal een Rotterdams bedrijf, project of initiatief gekoppeld zijn.

Het event zal tevens dienen als kick-off van het platform dat Plennid in samenwerking met meerdere partijen gaat opzetten om zo het overzicht te creëren waar gemeente Rotterdam al jaren naar op zoek is.

De opbrengsten dienen als investering in dit platform.

Waarom goed voor Rotterdam?

In het programma Duurzaam 2015-2018 ‘Duurzaam en dichterbij de Rotterdammer’ maakte Gemeente Rotterdam duidelijk dat ze duurzaamheid dichterbij de Rotterdammer wil brengen.

Wij van Plennid zijn vastberaden ale deze uitdagingen aan te gaan.

Waarom vernieuwend?

De 17 global Sustainable Development Goals bieden een kapstok en overzicht voor alle thema's en onderwerpen die vanuit CityLab010 worden benoemd. Deze doelen worden nog door geen enkele partij als dusdanig gebruikt.

Op deze manier zal er ook meer bewustzijn onder de Rotterdammer ontstaan en zal het inwoners triggeren om actiever hiermee aan de slag te gaan.

Datum: maart 2018

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Sdg event september

Doe mee

Organisatie: Plennid

Contactpersoon: Kees van Rengs

Wij zoeken

Wat wij zoeken zijn partijen die tijdens het event één van de 17 doelen door middel van een workshop willen representeren. Daarnaast zijn we op zoek naar organisaties, bedrijven en initiatieven die onderdeel uit willen maken van het platform voor Duurzaam Rotterdam.

Van CityLab010 vragen wij een subsidie om het event professioneel op zetten en in te richten. Om een zo’n groot mogelijke impact voor Rotterdam te bewerkstelligen.

Tenslotte, willen we een actieve samenwerking met gemeente Rotterdam.

Gerelateerde Plannen

Test image skyecho v1

HD Weather and Storm surveillance on your doorstep

Our plan is to offer Rotterdam high resolution (street level) weather surveillance products that helps citizens and local companies becoming more resilient to storm and weather disruptive events.

Bekijk dit plan
Biocascade

Drijvende Afvalwaterrotonde

Ontwikkelen van een drijvende groenvoorziening, die ook dienst doet als afvalwaterzuivering.

Bekijk dit plan

"ode" aan de BioDiversiteit

Het bedenken en maken van een "monument" /standbeeld ter ere van de Biodiversiteit

Bekijk dit plan
Dakakker

Slimdak

Een proefopstelling van een dak dat 7 x meer water buffert dan een gewoon groendak, bovenop het dakpaviljoen van Het Schieblock

Bekijk dit plan
Agora tech lab

Agora Tech Lab (www.agoratechlab.com)

Agora Tech Lab wil een belongingssysteem bouwen op blockchain waarmee burgers beloond kunnen worden voor het recyclen van afval.

Bekijk dit plan
18951302 1824207254561981 1589704468107003175 n

Autovrije dagen Rotterdam

Maandelijks autovrije dagen in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Logo makkiebike

MakkieBike

Bij MakkieBike lease je een fiets. Zo ben je altijd voorzien van een fiets voor een laag bedrag per maand, inclusief reparaties!

Bekijk dit plan
1486 rotterdam marketing

ZERO EMISSION TRANSPORT voor Rotterdam!

Zero Emissie transportdienst voor de Rotterdamse binnenstad - stadslogistiek met 19 tons elektrische vrachtwagens

Bekijk dit plan
Meer plannen