Ontdek › Plan

Rotterdam voor de 17 global SDG's

Aangemaakt: 31 mei 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Het event lanceert de 17 SDG's voor Rotterdam, door Rotterdam en met Rotterdam. Het event creërt verbindingen, synergiën tussen- en een overzicht van alle duurzame initiatieven die Rotterdam rijk is.

Plennid organiseert Rotterdam voor de 17 global Sustainable Development Goals. Enkel SAMEN kunnen deze doelen voor 2030 realiseren. Daarnaast heeft gemeente Rotterdam het doel om de meest duurzame gemeente van Nederland te worden. De 17 SDG's raken alle lagen van de samenleving en om die reden is heel Rotterdam erbij gebaat.

Het event brengt alle duurzame ondernemers en initiatieven samen en creërt synergiën en verbindingen tussen deze partijen. Tijdens het event zullen enkele keyspelers uit de duurzame industrie spreken en hun visie delen.

Door middel van workshops zullen alle doelen gepresenteerd worden. Aan ieder doel zal een Rotterdams bedrijf, project of initiatief gekoppeld zijn.

Het event zal tevens dienen als kick-off van het platform dat Plennid in samenwerking met meerdere partijen gaat opzetten om zo het overzicht te creëren waar gemeente Rotterdam al jaren naar op zoek is.

De opbrengsten dienen als investering in dit platform.

Waarom goed voor Rotterdam?

In het programma Duurzaam 2015-2018 ‘Duurzaam en dichterbij de Rotterdammer’ maakte Gemeente Rotterdam duidelijk dat ze duurzaamheid dichterbij de Rotterdammer wil brengen.

Wij van Plennid zijn vastberaden ale deze uitdagingen aan te gaan.

Waarom vernieuwend?

De 17 global Sustainable Development Goals bieden een kapstok en overzicht voor alle thema's en onderwerpen die vanuit CityLab010 worden benoemd. Deze doelen worden nog door geen enkele partij als dusdanig gebruikt.

Op deze manier zal er ook meer bewustzijn onder de Rotterdammer ontstaan en zal het inwoners triggeren om actiever hiermee aan de slag te gaan.

Datum: maart 2018

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Sdg event september

Doe mee

Organisatie: Plennid

Contactpersoon: Kees van Rengs

Wij zoeken

Wat wij zoeken zijn partijen die tijdens het event één van de 17 doelen door middel van een workshop willen representeren. Daarnaast zijn we op zoek naar organisaties, bedrijven en initiatieven die onderdeel uit willen maken van het platform voor Duurzaam Rotterdam.

Van CityLab010 vragen wij een subsidie om het event professioneel op zetten en in te richten. Om een zo’n groot mogelijke impact voor Rotterdam te bewerkstelligen.

Tenslotte, willen we een actieve samenwerking met gemeente Rotterdam.

Gerelateerde Plannen

"ode" aan de BioDiversiteit

Het bedenken en maken van een "monument" /standbeeld ter ere van de Biodiversiteit

Bekijk dit plan
20161006 je ken t dak op logo def

Het Rotterdamse Dakenboek Je ken 't dak op!

In Rotterdam ligt 14,5 miljoen vierkante meter plat dak smachtend te wachten op invulling. Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op! laat zien wat er al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn.

Bekijk dit plan
Treewifi

Treewifi010

TreeWiFi010 is een slim vogelhuisje dat lokaal de luchtkwaliteit meet, is de lucht schoon, dan krijgt de hele straat gratis wifi!

Bekijk dit plan
Biocascade

Drijvende Afvalwaterrotonde

Ontwikkelen van een drijvende groenvoorziening, die ook dienst doet als afvalwaterzuivering.

Bekijk dit plan
2016 09 16 12.44.44

Dakgaard

Het beheren van de boomgaard op het dak van het treinstation Hofplein met bijenstand en compostwormenboerdeij.

Bekijk dit plan
12901368 1031865426894843 851048262647949262 o

De BMX Fietsschool

Praktijkgerichte verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen en/of buurtkinderen met de BMX fiets

Bekijk dit plan
Flickbike

FlickBike: Find, Ride, Drop

Deelfiets oplossing zonder vaste stallingen: na gebruik hoeft fiets niet terug. Gebruikers vinden en openen een fiets met een app.

Bekijk dit plan
Slide1

Samen voor Rotterdam

We redden voedselsurplus door het te doneren aan liefdadigheidsinstellingen. We zetten ons hiermee in voor de buurt en tegen voedselverspilling.

Bekijk dit plan
Meer plannen