Ontdek › Plan

Ruimtemissie voor leerlingen

Aangemaakt: 28 januari 2018

Heb hart voor onderwijs

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Al een aantal jaren organiseren wij op het Vreewijk Lyceum (voorheen Calvijn Vreewijk) een ruimtemissie. Wij vinden dit onder andere belangrijk omdat de lucht- en ruimtevaart een onderbelichte beroepsgroep is binnen het onderwijs. Bij dit project zijn de vakken techniek, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, kunst & media en Nederlands betrokken.

Gedurende tien weken zijn de leerlingen uit 3 atheneum in opleiding om een ruimtereis (hierna: de missie) te organiseren. Na een sollicitatie ronde gaan ze in hun eigen groep allerlei opdrachten doen om de missie voor te bereiden. Iedere groep heeft een captain. De captains communiceren met elkaar om ervoor te zorgen dat alles op elkaar blijft afgesteld. Alle schakels moeten immers goed werken om de astronauten uiteindelijk weer veilig op aarde te krijgen. De docenten bewaken het proces. Zij gaan pas helpen als een captain hierom vraagt.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een vooruitstrevende en technische stad. Lucht- en ruimtevaart is een belangrijke stap naar de toekomst.

Waarom vernieuwend?

Wij zijn de enige school in de regio Rotterdam die een uitgebreid project over lucht- en ruimtevaart aanbieden. Alles wat de leerlingen in de eerste drie jaren van de middelbare school hebben geleerd komt samen in een project. De leerlingen moeten samenwerken, presenteren, organiseren, onderzoeken en nog veel meer.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Ruimtereis 2016

Doe mee

Organisatie: Vreewijk Lyceum, een Calvijnschool

Contactpersoon: Femke Wansink

Wij zoeken

Wij zoeken investeerders in onze missie! De leerlingen betalen ons 30,- euro om mee te doen aan de missie. Voorgaande jaren konden we dit bedrag aanvullen met subsidiegelden, maar wij hebben te horen gekregen dat deze niet meer beschikbaar zijn. Aanvullend hebben wij een bedrag van 3500,- euro nodig om een missie kosteloos te kunnen draaien. Wat de missie duurder maakt dan een gemiddelde schoolexcursie is de huur van de Space Expo.

Gerelateerde Plannen

Bizzy b. uitsnede titel   bijtje

Bizzy B. - voor veerkrachtige jongeren

Een trainingsprogramma voor talentontwikkeling op het middelbare onderwijs, gericht op verhoging van de mentale veerkracht en de emotionele intelligentie. Jongeren stimuleren tot het ontwikkelen en eigen maken van de 21-eeuwse vaardigheden.

Bekijk dit plan
Thought 2123970 960 720

Onderwijsaanbod010

Een slimme verbinding tussen het Rotterdamse onderwijsaanbod en Rotterdamse onderwijsprofessional

Bekijk dit plan
Img 0013

Veerkracht Huis

Een compleet programma voor ouders die hun integrale persoonlijke groei zal ondersteunen om veilige gezinnen te versterken

Bekijk dit plan

Digitale geletterdheid in de wijk

Leerlingen van de Haven Havo en kwetsbare bewoners van de wijk Feijenoord krijgen gezamenlijk les in Digitale Geletterdheid

Bekijk dit plan
Bij artikel

"Samen voor Taal"

Samen met ouders de (taal)ontwikkeling van kinderen in de plusopvang stimuleren. Een aantrekkelijk, eenvoudig en vooral LEUK programma ontwikkelen waarin samen oefenen en voorbeeld gedrag voorop staan.

Bekijk dit plan
1383758 1421285188084569 1395309728 n

Onderwijs van de 21e eeuw!

Een onderwijsysteem invoeren waarin ieder kind zich maximaal ontplooit, talent mag ontwikkelen en klaar is voor de toekomst.

Bekijk dit plan
Website sbwr l

Samen bouwen we Rotterdam

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

Bekijk dit plan
Meer plannen