Ontdek › Plan

Ruimtemissie voor leerlingen

Aangemaakt: 28 januari 2018

Heb hart voor onderwijs

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Al een aantal jaren organiseren wij op het Vreewijk Lyceum (voorheen Calvijn Vreewijk) een ruimtemissie. Wij vinden dit onder andere belangrijk omdat de lucht- en ruimtevaart een onderbelichte beroepsgroep is binnen het onderwijs. Bij dit project zijn de vakken techniek, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, kunst & media en Nederlands betrokken.

Gedurende tien weken zijn de leerlingen uit 3 atheneum in opleiding om een ruimtereis (hierna: de missie) te organiseren. Na een sollicitatie ronde gaan ze in hun eigen groep allerlei opdrachten doen om de missie voor te bereiden. Iedere groep heeft een captain. De captains communiceren met elkaar om ervoor te zorgen dat alles op elkaar blijft afgesteld. Alle schakels moeten immers goed werken om de astronauten uiteindelijk weer veilig op aarde te krijgen. De docenten bewaken het proces. Zij gaan pas helpen als een captain hierom vraagt.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een vooruitstrevende en technische stad. Lucht- en ruimtevaart is een belangrijke stap naar de toekomst.

Waarom vernieuwend?

Wij zijn de enige school in de regio Rotterdam die een uitgebreid project over lucht- en ruimtevaart aanbieden. Alles wat de leerlingen in de eerste drie jaren van de middelbare school hebben geleerd komt samen in een project. De leerlingen moeten samenwerken, presenteren, organiseren, onderzoeken en nog veel meer.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Ruimtereis 2016

Doe mee

Organisatie: Vreewijk Lyceum, een Calvijnschool

Contactpersoon: Femke Wansink

Wij zoeken

Wij zoeken investeerders in onze missie! De leerlingen betalen ons 30,- euro om mee te doen aan de missie. Voorgaande jaren konden we dit bedrag aanvullen met subsidiegelden, maar wij hebben te horen gekregen dat deze niet meer beschikbaar zijn. Aanvullend hebben wij een bedrag van 3500,- euro nodig om een missie kosteloos te kunnen draaien. Wat de missie duurder maakt dan een gemiddelde schoolexcursie is de huur van de Space Expo.

Gerelateerde Plannen

Images 1

Fawaka Naschools Ondernemen

Kinderen maken op jonge leeftijd kennis met duurzaam ondernemen. En daarmee zicht op een aantrekkelijk toekomstperspectief.

Bekijk dit plan
Raw image

Raw.Authentic.Heart Tour 2016 by Fernando Halman

Een interactieve seminar gericht aan jong volwassenen waarin Fernando Halman jou de Raw.Authentic.Heart methode gaat leren.

Bekijk dit plan
Logo dit is talent

DIT IS TALENT

Versneld afgestudeerd HBO-ers opleiden tot startbekwaam groepsleerkracht in het basisonderwijs voor de gemeente Rotterdam.

Bekijk dit plan
Image

debat010

Rotterdamse leerlingen uit verschillende culturen, religies en lagen van de bevolking gaan met elkaar in debat.

Bekijk dit plan
Img 0470

Havenschool

Ondernemende, nieuwsgierige en betrokken jongeren opleiden die bewuste toekomstkeuzes kunnen maken

Bekijk dit plan

4 YOU

Kinderen een kans geven op eigen ontplooiing in cultuur,dans,toneel,muziek en ouders/verzorgers ondersteuning bieden bij de opvoeding

Bekijk dit plan
1218 rotterdam marketing

Smart port, meiden aan boord

Wij stimuleren meiden te kiezen voor een carrière in de Rotterdamse haven en industrie. Dit doen we met een magazine vol rolmodellen, voor en door meiden, de "Havenskills"-netwerktraining en praktijkbezoeken.

Bekijk dit plan
Website sbwr l

Samen bouwen we Rotterdam

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

Bekijk dit plan
Meer plannen