Ontdek › Plan

Rustaurant Rotterdam

Aangemaakt: 12 september 2016

Rotterdam economisch vooruit

Een akoestisch aangename setting (rust) kan restaurantbezoekers met een gehoorprobleem helpen het sociale karakter van een gezamenlijk etentje op een prettige manier te ervaren.

In veel restaurants overheerst herrie (slechte akoestiek, achtergrondmuziek, geluid uit keuken of van koffiezetmachine etc.). Voor mensen met een gehoorprobleem is een rustige ambiance een must om het sociale karakter van een gezamenlijk etentje te ervaren.
Het ‘rustaurant’ wordt dus gekenmerkt:
- door rust (door akoestische voorzieningen) en door het tot een minimum terugdringen van omgevingsgeluiden;
- door een inrichting waarbij de privacy wordt gehandhaafd met scheidingswandjes met kalme visuele (natuur-) opnamen;
- en het staat garant voor voortreffelijk eten (hip en gastronomisch verantwoord eten voor een betaalbare prijs).

Waarom goed voor Rotterdam?

In Nederland zijn veel mensen (ca 1,7 miljoen) die een problematisch gehoor hebben. En daardoor uitgesloten zijn van bepaalde sociale activiteiten. Velen daarvan leven in Rotterdam. Rotterdam wil een stad zijn voor alle inwoners. Daarom is het goed de diversiteit te vergroten en een extra aanbod te scheppen in een sector (eten in een restaurant) die volop in ontwikkeling is, maar aan een bepaalde groep voorbij gaat.

Waarom vernieuwend?

In onze wereld is veel lawaai die door velen als geluidshinder wordt ervaren. Dat is voor een deel niet te voorkomen. Tegelijkertijd is er te weinig aandacht voor. Daarom is het een verrijking van de samenleving als er nieuwe faciliteiten worden geschapen om van rust (stilte) te kunnen profiteren. Juist in restaurants ontbreekt deze invalshoek meestal volledig. Deze welzijnsinjectie vergt veel inspanning en is relatief kostbaar. Maar de techniek brengt nieuwe mogelijkheden binnen handbereik.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rustaurant

Doe mee

Organisatie: Bureau Eenvoud Loont (BEL)

Contactpersoon: Frank Faber

Wij zoeken

Het verzoek is ingediend. In afwachting van een reactie verwachting ik vooralsnog geen hulp.

Gerelateerde Plannen

Leapfunder 1

AirDnD

AirDnD.nl, voluit Air Drink ’n Dine, is het platform waar iedereen een huiskamerrestaurant kan starten en reserveren.

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Impact die je proeft

MOWGLI

Consumenten in staat stellen om een positieve impact te hebben op de wereld, gewoon via de dagelijkse boodschappen. Makkelijk, betaalbaar en verdomd lekker! Bij MOWGLI vind je plantaardige producten en ideeën voor heerlijke en verantwoorde maaltijden

Bekijk dit plan
Letters yj

WYJzer 7mijlslaarzen plan

Ondernemers beter, slimmer, creatiever en rendabeler laten werken, zodat grote stappen mogelijk zijn met hun prachtige idee of dienst. Door opheffen van blokkades, omdenken van de problemen op het diverse gebieden.

Bekijk dit plan
Rotterdamse tegelbakkerij

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Bekijk dit plan
Iam

IAM

Dromenjagers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen met multimedia! Startend met unieke CV video’s of foto portretten en een aansluitend, inspirerend online blog die het gezicht toont van dromenjagers in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Vuilnis

Met BetterBeGreen op weg naar de cellulose economie

BetterBeGreen gaat met gangbare, simpele en kleinschalige apparatuur productie van cellulose bioplastic uit oud papier maken

Bekijk dit plan

Rotterdam Connected

Door heel Rotterdam gefaseerd high speed internet aanleggen. Bij elke herinrichting van straten meteen een (loze) leiding opnemen waar glasvezel ingeblazen kan worden.

Bekijk dit plan
Meer plannen