Ontdek › Plan

Rustaurant Rotterdam

Aangemaakt: 12 september 2016

Rotterdam economisch vooruit

Een akoestisch aangename setting (rust) kan restaurantbezoekers met een gehoorprobleem helpen het sociale karakter van een gezamenlijk etentje op een prettige manier te ervaren.

In veel restaurants overheerst herrie (slechte akoestiek, achtergrondmuziek, geluid uit keuken of van koffiezetmachine etc.). Voor mensen met een gehoorprobleem is een rustige ambiance een must om het sociale karakter van een gezamenlijk etentje te ervaren.
Het ‘rustaurant’ wordt dus gekenmerkt:
- door rust (door akoestische voorzieningen) en door het tot een minimum terugdringen van omgevingsgeluiden;
- door een inrichting waarbij de privacy wordt gehandhaafd met scheidingswandjes met kalme visuele (natuur-) opnamen;
- en het staat garant voor voortreffelijk eten (hip en gastronomisch verantwoord eten voor een betaalbare prijs).

Waarom goed voor Rotterdam?

In Nederland zijn veel mensen (ca 1,7 miljoen) die een problematisch gehoor hebben. En daardoor uitgesloten zijn van bepaalde sociale activiteiten. Velen daarvan leven in Rotterdam. Rotterdam wil een stad zijn voor alle inwoners. Daarom is het goed de diversiteit te vergroten en een extra aanbod te scheppen in een sector (eten in een restaurant) die volop in ontwikkeling is, maar aan een bepaalde groep voorbij gaat.

Waarom vernieuwend?

In onze wereld is veel lawaai die door velen als geluidshinder wordt ervaren. Dat is voor een deel niet te voorkomen. Tegelijkertijd is er te weinig aandacht voor. Daarom is het een verrijking van de samenleving als er nieuwe faciliteiten worden geschapen om van rust (stilte) te kunnen profiteren. Juist in restaurants ontbreekt deze invalshoek meestal volledig. Deze welzijnsinjectie vergt veel inspanning en is relatief kostbaar. Maar de techniek brengt nieuwe mogelijkheden binnen handbereik.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rustaurant

Doe mee

Organisatie: Bureau Eenvoud Loont (BEL)

Contactpersoon: Frank Faber

Wij zoeken

Het verzoek is ingediend. In afwachting van een reactie verwachting ik vooralsnog geen hulp.

Gerelateerde Plannen

Vuilnis

Met BetterBeGreen op weg naar de cellulose economie

BetterBeGreen gaat met gangbare, simpele en kleinschalige apparatuur productie van cellulose bioplastic uit oud papier maken

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 06 om 14.21.27

Rotterdam Deelstad

‘Rotterdam Deelstad’ verzamelt alle Rotterdamse deelinitiatieven op een online platform. Zodat met deze kennis delen voor alle Rotterdammers makkelijker wordt en zij hun leven zo duurzamer en socialer maken, en geld besparen.

Bekijk dit plan
Logo cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

Bekijk dit plan
London union   dinerama   daytime mezzanine shot 11   credit johnny stephens

VREETjeROT

Een ongebruikte plek in Rotterdam omtoveren tot een unieke eet- en drinkgelegenheid waar streetfood ondernemers hun eten kunnen aanbieden, heel het jaar door.

Bekijk dit plan
Rotterdamse tegelbakkerij

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Bekijk dit plan
Bierpapier kopie

PapierLab Rotterdam

Een plek realiseren waar cellulose-houdende reststromen uit Rotterdam e.o. omgezet worden tot waardevolle grondstof voor het maken van papier en karton. In dit PapierLab kunnen mensen verschillende werk en creatieve ervaringen opdoen.

Bekijk dit plan
Vpro tegenlicht   aerofarms in newark 02

Rotterdamse Boerin zoekt Voedselflat

Bloemkool in het Oude Noorden, boontjes in Charlois, tomaten in het Nieuwe Westen

Bekijk dit plan
Rotterdam flexpackerz city

Rotterdam Flexpackerz City

Maak van Rotterdam 1 grote coworking space! Met de Flexpackerz app brengen we alle flexwerkplekken in kaart, verbinden we zzp'ers, ondernemers, professionals en studenten face to face, creëren waardevolle connecties en maken Rotterdam nog gerser!

Bekijk dit plan
Meer plannen