Ontdek › Plan

Stem voor dansers - Salsa Community

Aangemaakt: 23 mei 2018

Sport beweegt Rotterdam

Verbinding door dansen. Striktly is een platform waarop nieuwe- tot professionele dansers hun ervaring en kennis met elkaar delen.

Het hoogste doel is verbinding door (salsa) dansen.

In de praktijk bestaat de salsawereld in Rotterdam uit zeer diverse achtergronden. Je komt erdoor in aanraking met mensen die je anders nooit had ontmoet, allen met als verbindende factor: Passie voor (salsa) dansen.

Hier mogen méér nieuwe mensen mee in aanraking komen. En de huidige hobby- tot professionele dansers helpen elkaar het meeste uit de dans te halen.

Echter is het huidige aanbod, dat ervoor zorgt dat men salsa kan dansen, niet allemaal even goed of duidelijk. Daar ligt dus een drempel om ermee te starten.

Eenmaal begonnen is het een uitzoekwerk wat er bij jouw behoeften past. Salsa is namelijk niet 1 uurtje dansles in de week maar wordt een lifestyle. Van dansschoenen-jacht tot nieuwe vrienden om de oefenavonden mee te bezoeken.

Uit onderzoek blijkt dat een online, interactief platform een overkoepelende oplossing biedt om alles en iedereen actief met elkaar te verbinden.

Waarom goed voor Rotterdam?

De impact van dit plan is cultureel, sociaal maatschappelijk en goed voor zowel de lichamelijke- als geestelijke gezondheid.

Rotterdam heeft een bruisende salsa community, welke staat te springen om meer dansers te verwelkomen. En om zelf meer plezier uit hun hobby te willen halen + delen!

Als gevolg zou dit initiatief de eerste ter wereld kunnen zijn die de community innoveert. Laagdrempelig maakt voor nieuwe mensen om deel te nemen aan deze vrolijke hobby.

Waarom vernieuwend?

Het is innovatief omdat "offline bewegen" wordt vergroot door "online interactie"

Deze interactie stimuleert Striktly vanuit het huidige netwerk, bij dansscholen en evenementen. Gebruikers op het platform verdienen punten bij interactie die ze "offline" kunnen besteden, voor korting of gratis danslessen/feesten.

Vernieuwend omdat er nog geen organisatie bestaat die alle dansers een stem geeft. En die faciliteert om met elkaar in contact te komen, om zo nog meer plezier uit de hobby te halen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Summer striktly

Doe mee

Organisatie: Striktly Salsa & Bachata

Contactpersoon: Cammy Kempke

E-mail: cammy@striktly.nl

Wij zoeken

- Dansers / enthousiastelingen die zich willen inzetten dit doel te realiseren;
- investeerders die meer willen weten;
- werkplek - kantoorruimte kosteloos voor het eerste jaar;
- geld om het platform technologisch te laten bouwen.

Positieve aandacht, zoals laatst van het Algemeen Dagblad: "Mensen worden hier blij van" bit.ly/artikelADstriktly

Gerelateerde Plannen

Dsc04393

Wandelen in Schiebroek

Tot maximaal 10 km wekelijks wandelen in een rustig tempo door de wijk.. Dit plan is al in werking gedurende 60 wandelingen!

Bekijk dit plan

Walking Basketbal

De Dreamteam Foundation wil geïnspireerd door het succes van Walking Basketball in Rotterdam de sport uitbreiden,

Bekijk dit plan
 logo  cycling connects op wit

Cycling Connects Rotterdam

De sociale integratie van nieuwkomers (vluchtelingen/asielzoekers/statushouders) bevorderen middels beweging en sportparticipatie met de focus op fietsen. Een stad creëren waar de nieuwkomer wordt verwelkomd door de reeds gevestigde Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Botlek hoogvliet 1

Superhelden Superspetters zwemles

Wij bieden zwemlessen speciaal voor kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis aan, wij laten zien dat zwemmen leuk is willen kinderen die afstand tot de maatschappij hebben ruimte geven om te sporten op hun niveau.

Bekijk dit plan
Sneakyfitness flash

Sneaky Fitness

Sneaky Fitness: spelenderwijs stimuleren van beweging en sociale cohesie in Bospolder/Tussendijken

Bekijk dit plan
Logo hoe wit

House of esports

Het creëren van een epicentrum voor de esports. Waarin de maatschappelijke waardes centraal staat.

Bekijk dit plan
Curlingfoto

Curlingbaan Rotterdam

Curling is hot en wij maken het spel voor iedereen bereikbaar; Rotterdam krijgt elke winter haar eigen curlingbaan, in een aparte

Bekijk dit plan
Meer plannen