Ontdek › Plan

Stem voor dansers - Salsa Community

Aangemaakt: 23 mei 2018

Sport beweegt Rotterdam

Verbinding door dansen. Striktly is een platform waarop nieuwe- tot professionele dansers hun ervaring en kennis met elkaar delen.

Het hoogste doel is verbinding door (salsa) dansen.

In de praktijk bestaat de salsawereld in Rotterdam uit zeer diverse achtergronden. Je komt erdoor in aanraking met mensen die je anders nooit had ontmoet, allen met als verbindende factor: Passie voor (salsa) dansen.

Hier mogen méér nieuwe mensen mee in aanraking komen. En de huidige hobby- tot professionele dansers helpen elkaar het meeste uit de dans te halen.

Echter is het huidige aanbod, dat ervoor zorgt dat men salsa kan dansen, niet allemaal even goed of duidelijk. Daar ligt dus een drempel om ermee te starten.

Eenmaal begonnen is het een uitzoekwerk wat er bij jouw behoeften past. Salsa is namelijk niet 1 uurtje dansles in de week maar wordt een lifestyle. Van dansschoenen-jacht tot nieuwe vrienden om de oefenavonden mee te bezoeken.

Uit onderzoek blijkt dat een online, interactief platform een overkoepelende oplossing biedt om alles en iedereen actief met elkaar te verbinden.

Waarom goed voor Rotterdam?

De impact van dit plan is cultureel, sociaal maatschappelijk en goed voor zowel de lichamelijke- als geestelijke gezondheid.

Rotterdam heeft een bruisende salsa community, welke staat te springen om meer dansers te verwelkomen. En om zelf meer plezier uit hun hobby te willen halen + delen!

Als gevolg zou dit initiatief de eerste ter wereld kunnen zijn die de community innoveert. Laagdrempelig maakt voor nieuwe mensen om deel te nemen aan deze vrolijke hobby.

Waarom vernieuwend?

Het is innovatief omdat "offline bewegen" wordt vergroot door "online interactie"

Deze interactie stimuleert Striktly vanuit het huidige netwerk, bij dansscholen en evenementen. Gebruikers op het platform verdienen punten bij interactie die ze "offline" kunnen besteden, voor korting of gratis danslessen/feesten.

Vernieuwend omdat er nog geen organisatie bestaat die alle dansers een stem geeft. En die faciliteert om met elkaar in contact te komen, om zo nog meer plezier uit de hobby te halen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Summer striktly

Doe mee

Organisatie: Striktly Salsa & Bachata

Contactpersoon: Cammy Kempke

E-mail: cammy@striktly.nl

Wij zoeken

- Dansers / enthousiastelingen die zich willen inzetten dit doel te realiseren;
- investeerders die meer willen weten;
- werkplek - kantoorruimte kosteloos voor het eerste jaar;
- geld om het platform technologisch te laten bouwen.

Positieve aandacht, zoals laatst van het Algemeen Dagblad: "Mensen worden hier blij van" bit.ly/artikelADstriktly

Gerelateerde Plannen

Dsc 7266 als slim object1

Sport Events & People Connected

Mensen pro-actief en laagdrempelig verbinden met sport events, activiteiten en faciliteiten in de buurt die aansluiten op hun persoonlijke interesse profiel.

Bekijk dit plan
20160730 081337 resized

Fitnesspark Buitensport in Hoogvliet.

SPORTEN MAAKT SAMENLEVINGEN ACTIEF MET TRAINEN VOOR IEDEREEN.

Bekijk dit plan
Dsc 3910 %281%29

JUST DO IT - Sporten met topsporters

Ons project heeft als doel om de Rotterdamse jeugd actief aan het sporten te krijgen door de inzet van topsporters als rolmodel.

Bekijk dit plan
Curlingfoto

Curlingbaan Rotterdam

Curling is hot en wij maken het spel voor iedereen bereikbaar; Rotterdam krijgt elke winter haar eigen curlingbaan, in een aparte

Bekijk dit plan
Afbeelding heel delfshaven bij de club

Heel Delfshaven bij de club

Heel Delfshaven bij de club zorgt er voor dat door actieve programmering en goed faciliteren heel Delfshaven gaat sporten.

Bekijk dit plan
Festafit online

Gezond Feesten met FestaFit

Concept om Rotterdammers op een vernieuwende manier fitter en meer ontspannen te maken door te dansen!

Bekijk dit plan
Dance

Challenge

Jongeren met problemen helpen om hun eigen leven op orde te krijgen met hulp om zich voor te bereiden op een mooie toekomst.

Bekijk dit plan
Voorbeeldfoto

Golfen op de Kop

Een golfaccommodatie op het grasveldje naast het Nieuwe Luxor.

Bekijk dit plan
Meer plannen