Ontdek › Plan

Samen bouwen we Rotterdam

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Heb hart voor onderwijs

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

SbwR ziet dat de verschillen in welstand tussen verschillende wijken in Rotterdam en verschillende bevolkingsgroepen steeds groter worden. We zien ook dat het voor een groep jongeren van een andere etnische achtergrond of uit een sociaal achterstandsmilieu moeilijk is om aan een stage of werk te komen, of de juiste keuzes te maken in het leven of studie. We erkennen dat discriminatie en ontbreken van adequate steun uit hun omgeving daar een rol in speelt. Onze oplossing bestaat uit het overbruggen van kloven tussen de jongeren, maatschappelijk succes en het bedrijfsleven door middel van een netwerk van individuele relaties.

Waarom goed voor Rotterdam?

SbwR is goed voor Rotterdam omdat het een werkelijke bijdrage levert aan het succes van jongeren, jeugdwerkloosheid (nu en toekomstig) bestrijd én een relevante bijdrage levert aan duurzame samenlevingsopbouw. Daarbij richt SbwR zich vooral op de 80% in het midden, die thans in project nog vaak de minste aandacht krijgt.

Waarom vernieuwend?

Het innoverende in deze aanpak zit hem niet alleen in het bijeenbrengen van jongeren én ooms en tantes én het bedrijfsleven, maar vooral ook in het op een oom / tante-manier bijstaan van de jongeren. Voor het bedrijfsleven is van groot belang dat er een ander – buiten het bedrijf is – die de jongere wegwijs maakt in (de cultuur van) die wereld; zo kan het bedrijfsleven zich richten op vaardigheden binnen het vak en het bedrijf zelf.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Website sbwr l

Doe mee

Organisatie: Samen bouwen we Rotterdam

Contactpersoon: Dorine Cleton

Wij zoeken

Contacten met andere organisaties voor jongeren, zodat degene die niet tot onze doelgroep behoren eenvoudig doorgeleid kunnen worden.

Gerelateerde Plannen

Download

Leren voor de toekomst

Het tegengaan van ongelijkheid in het onderwijs door meer dan alleen huiswerkbegeleiding aan te bieden. Zoals het bespreken van obstakels die functioneren in de Rotterdamse samenleving kunnen belemmeren en het aanmoedigen van ouderbetrokkenheid.

Bekijk dit plan
Logo imc basis nieuwe huisstijlkleuren

IMC Basis op de Talmaschool

Maatschappijgericht onderwijs integreren op de Talmaschool met als doel de leerlingen erop voor te bereiden dat ze later zelfstandige, gemotiveerde en verantwoorde keuzes kunnen maken voor hun opleiding en beroep.

Bekijk dit plan
Sportschool 010   citylab

Educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord

Het aanbieden van educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord en dit beschikbaar maken voor iedereen.

Bekijk dit plan
Dsc 0054

Nieuwe technologie in Rotterdams primair onderwijs

Rotterdamse scholen worden klaargestoomd voor de 21e eeuw met onze lessen en workshops in nieuwe technologie en programmeren in het primair onderwijs. Voor kind èn leerkracht.

Bekijk dit plan

Digitale geletterdheid in de wijk

Leerlingen van de Haven Havo en kwetsbare bewoners van de wijk Feijenoord krijgen gezamenlijk les in Digitale Geletterdheid

Bekijk dit plan
02abdb93 23c1 4680 919e a4476c0379e1 374 00000033c0b1cbf5

Sterke gelukkige kinderen

Kinderen die hun talenten ontwikkelen die zij nodig hebben om gelukkige mensen te worden

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

De Gamer 010

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

Bekijk dit plan
Images

SKILLS op Zuid

SKILLS lessen met individuele coaching zodat de Rotterdam Zuid leerling zijn krachten en talenten beter leert kennen. De jongeren binnen het onderwijs 1 op 1 begeleiden zodat schooluitval en risicogedrag wordt tegengegaan.

Bekijk dit plan
Meer plannen