Ontdek › Plan

Samen bouwen we Rotterdam

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Heb hart voor onderwijs

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

SbwR ziet dat de verschillen in welstand tussen verschillende wijken in Rotterdam en verschillende bevolkingsgroepen steeds groter worden. We zien ook dat het voor een groep jongeren van een andere etnische achtergrond of uit een sociaal achterstandsmilieu moeilijk is om aan een stage of werk te komen, of de juiste keuzes te maken in het leven of studie. We erkennen dat discriminatie en ontbreken van adequate steun uit hun omgeving daar een rol in speelt. Onze oplossing bestaat uit het overbruggen van kloven tussen de jongeren, maatschappelijk succes en het bedrijfsleven door middel van een netwerk van individuele relaties.

Waarom goed voor Rotterdam?

SbwR is goed voor Rotterdam omdat het een werkelijke bijdrage levert aan het succes van jongeren, jeugdwerkloosheid (nu en toekomstig) bestrijd én een relevante bijdrage levert aan duurzame samenlevingsopbouw. Daarbij richt SbwR zich vooral op de 80% in het midden, die thans in project nog vaak de minste aandacht krijgt.

Waarom vernieuwend?

Het innoverende in deze aanpak zit hem niet alleen in het bijeenbrengen van jongeren én ooms en tantes én het bedrijfsleven, maar vooral ook in het op een oom / tante-manier bijstaan van de jongeren. Voor het bedrijfsleven is van groot belang dat er een ander – buiten het bedrijf is – die de jongere wegwijs maakt in (de cultuur van) die wereld; zo kan het bedrijfsleven zich richten op vaardigheden binnen het vak en het bedrijf zelf.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Website sbwr l

Doe mee

Organisatie: Samen bouwen we Rotterdam

Contactpersoon: Dorine Cleton

Wij zoeken

Contacten met andere organisaties voor jongeren, zodat degene die niet tot onze doelgroep behoren eenvoudig doorgeleid kunnen worden.

Gerelateerde Plannen

02abdb93 23c1 4680 919e a4476c0379e1 374 00000033c0b1cbf5

Sterke gelukkige kinderen

Kinderen die hun talenten ontwikkelen die zij nodig hebben om gelukkige mensen te worden

Bekijk dit plan

Speel het Challenge the future-game!

Met een creatief spel zetten bewoners zelf hun wijk ‘op de kaart’. Kinderen/buurtbewoners spelen het spel. Doel is om hen bewust te maken van uitdagingen en keuzes in hun wijk, en via ‘Right to Challenge’ budget te genereren.

Bekijk dit plan
Buitenzijde denktank grijs logo vmbo

Livestream community

Leren binnen en buiten de school door drempelloze kennisdeling

Bekijk dit plan
15027785 1453632861328632 8517574308174883803 n

De onderneming, dat ben jij!

De leerlingen van Rotterdam-Zuid willen wij ondernemende vaardigheden mee geven, zodat zij niet alleen nu, maar ook in de toekomst in staat zijn onze wijk naar “the next level” te tillen.

Bekijk dit plan
Aanvraag

Unitonderwijs voor Wereldburgers Mariaschool

Unit onderwijs waarin elk kind uniek is en uitgroeit tot levenskunstenaar en waar wij recht doen aan samen voor het talent van uw kind

Bekijk dit plan
Klaar voor de toekomst

010010 010 Klaar voor de toekomst

We zitten aan de vooravond van een enorme technologische versnelling. Willen we daar als Rotterdam op voorbereid zijn dan moeten we zorgen dat onze kinderen daarop zijn voorbereid anders missen we de boot!

Bekijk dit plan
Makerspace

Makerspace in de bieb!

Bibliotheek Rotterdam heeft met de Makerspace het primaire doel om jeugd en jongeren in aanraking te brengen met nieuwe (maak)technieken, hen door (o.a.) workshops kennis te laten maken met en enthousiasmeren voor moderne techniek en maakcultuur.

Bekijk dit plan
Vg logo

Verticale Groep

Verticale Groep voegt een leeftijdsgemengde groep toe aan het basisonderwijs om kinderen weerbaarder te maken. Er wordt ook gewerkt aan 21st eeuwse vaardigheden die kinderen leren omgaan met anderen.

Bekijk dit plan
Meer plannen