Ontdek › Plan

Samen bouwen we Rotterdam

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Heb hart voor onderwijs

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

SbwR ziet dat de verschillen in welstand tussen verschillende wijken in Rotterdam en verschillende bevolkingsgroepen steeds groter worden. We zien ook dat het voor een groep jongeren van een andere etnische achtergrond of uit een sociaal achterstandsmilieu moeilijk is om aan een stage of werk te komen, of de juiste keuzes te maken in het leven of studie. We erkennen dat discriminatie en ontbreken van adequate steun uit hun omgeving daar een rol in speelt. Onze oplossing bestaat uit het overbruggen van kloven tussen de jongeren, maatschappelijk succes en het bedrijfsleven door middel van een netwerk van individuele relaties.

Waarom goed voor Rotterdam?

SbwR is goed voor Rotterdam omdat het een werkelijke bijdrage levert aan het succes van jongeren, jeugdwerkloosheid (nu en toekomstig) bestrijd én een relevante bijdrage levert aan duurzame samenlevingsopbouw. Daarbij richt SbwR zich vooral op de 80% in het midden, die thans in project nog vaak de minste aandacht krijgt.

Waarom vernieuwend?

Het innoverende in deze aanpak zit hem niet alleen in het bijeenbrengen van jongeren én ooms en tantes én het bedrijfsleven, maar vooral ook in het op een oom / tante-manier bijstaan van de jongeren. Voor het bedrijfsleven is van groot belang dat er een ander – buiten het bedrijf is – die de jongere wegwijs maakt in (de cultuur van) die wereld; zo kan het bedrijfsleven zich richten op vaardigheden binnen het vak en het bedrijf zelf.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Website sbwr l

Doe mee

Organisatie: Samen bouwen we Rotterdam

Contactpersoon: Dorine Cleton

Wij zoeken

Contacten met andere organisaties voor jongeren, zodat degene die niet tot onze doelgroep behoren eenvoudig doorgeleid kunnen worden.

Gerelateerde Plannen

Img 0470

Havenschool

Ondernemende, nieuwsgierige en betrokken jongeren opleiden die bewuste toekomstkeuzes kunnen maken

Bekijk dit plan
Shutterstock 113457850

ONDERWIJSLAB & TALENTSCOUTPROGRAMMA

Het realiseren van een voltijds onderwijsvoorziening voor hoog-intelligente én hoog-sensitieve leerlingen, waarbij de school op een innovatieve manier als onderwijslab en talentscoutprogramma wordt ingericht.

Bekijk dit plan
Aware online   training bewust op het internet voor ouders3

Rotterdam: bewust en veilig op het internet

Rotterdamse jeugd, ouders en professionals bewuster en veiliger op het internet maken.

Bekijk dit plan
Perpetual plastic

Perpetual Plastic 010

Waar lespakketten vaak in de schoolbanken blijven hangen willen wij de eerste interactieve recycle-les-machines in de klassen van Rotterdam introduceren zodat Rotterdams plastic afval een bron wordt voor een nieuwe ding.

Bekijk dit plan

Teach de Teacher-blijvend professionaliseren.

Alle leerkrachten, zowel pabo als zittende krijgen een actuele LAB omgeving waarin voldoende ontwikkel- en professionaliserings- en opleidingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden voor zowel leerlingen als leraren.

Bekijk dit plan
Plaatje city lab

Thuis in Taal

Met Thuis in Taal werken we op o.a. peuterscholen samen met laaggeletterde ouders om overdracht van taalproblemen te voorkomen.

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan

Adminbedriijf.nl (future financials)

Een ‘ontmoetingsplaats’ waar studenten van het Mbo en van het Hbo uitstekend worden voorbereid op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Meer plannen