Ontdek › Plan

Samen bouwen we Rotterdam

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Heb hart voor onderwijs

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

SbwR ziet dat de verschillen in welstand tussen verschillende wijken in Rotterdam en verschillende bevolkingsgroepen steeds groter worden. We zien ook dat het voor een groep jongeren van een andere etnische achtergrond of uit een sociaal achterstandsmilieu moeilijk is om aan een stage of werk te komen, of de juiste keuzes te maken in het leven of studie. We erkennen dat discriminatie en ontbreken van adequate steun uit hun omgeving daar een rol in speelt. Onze oplossing bestaat uit het overbruggen van kloven tussen de jongeren, maatschappelijk succes en het bedrijfsleven door middel van een netwerk van individuele relaties.

Waarom goed voor Rotterdam?

SbwR is goed voor Rotterdam omdat het een werkelijke bijdrage levert aan het succes van jongeren, jeugdwerkloosheid (nu en toekomstig) bestrijd én een relevante bijdrage levert aan duurzame samenlevingsopbouw. Daarbij richt SbwR zich vooral op de 80% in het midden, die thans in project nog vaak de minste aandacht krijgt.

Waarom vernieuwend?

Het innoverende in deze aanpak zit hem niet alleen in het bijeenbrengen van jongeren én ooms en tantes én het bedrijfsleven, maar vooral ook in het op een oom / tante-manier bijstaan van de jongeren. Voor het bedrijfsleven is van groot belang dat er een ander – buiten het bedrijf is – die de jongere wegwijs maakt in (de cultuur van) die wereld; zo kan het bedrijfsleven zich richten op vaardigheden binnen het vak en het bedrijf zelf.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Website sbwr l

Doe mee

Organisatie: Samen bouwen we Rotterdam

Contactpersoon: Dorine Cleton

Wij zoeken

Contacten met andere organisaties voor jongeren, zodat degene die niet tot onze doelgroep behoren eenvoudig doorgeleid kunnen worden.

Gerelateerde Plannen

Estudiar medicina

FLARE

Onderwijs instellingen en bewoners van Rotterdam bekend maken met het nieuwe leren d.m.v. Microsoft Hololens.

Bekijk dit plan
Gedije aan de maas green copper

Gedijen aan de Maas

Jongerencoachen in een warme, positieve motiverende omgeving.Natuurlijk opvoeden in een tweede thuishuis.

Bekijk dit plan
Futureflextaglined

Future Flex

Willen we ons onderwijs verbeteren en met de tijd mee laten gaan, dan valt of staat dit met voldoende professionele ruimte voor leraren om hiermee aan de slag te gaan. Daar zetten we op in met de pilot 'Future Flex'.

Bekijk dit plan
Img 0470

Havenschool

Ondernemende, nieuwsgierige en betrokken jongeren opleiden die bewuste toekomstkeuzes kunnen maken

Bekijk dit plan
Buitenzijde denktank grijs logo vmbo

Livestream community

Leren binnen en buiten de school door drempelloze kennisdeling

Bekijk dit plan
Plaatje city lab

Thuis in Taal

Met Thuis in Taal werken we op o.a. peuterscholen samen met laaggeletterde ouders om overdracht van taalproblemen te voorkomen.

Bekijk dit plan
02abdb93 23c1 4680 919e a4476c0379e1 374 00000033c0b1cbf5

Sterke gelukkige kinderen

Kinderen die hun talenten ontwikkelen die zij nodig hebben om gelukkige mensen te worden

Bekijk dit plan

Flippen in Rotterdam; actieve leerlingen in de klas!

De leerling en docent creëren samen in een theaterlab kunstgeschiedenis instructiefilmpjes voor het voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Meer plannen