Ontdek › Plan

Digitaal schoolplein scholengroep Charlois.

Subsidie toegekend € 17.974,00

Aangemaakt: 20 juli 2015

Onderwerpen: Heb hart voor onderwijs, Een duurzame en bereikbare stad en Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep samen

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep met elkaar in verbinding. Het is een werkplek waar we samen (in eerste instantie de experts binnen de scholengroep Charlois) aan de slag gaan. Waar we vraagstukken oplossen, ‘dingen’ maken, samen Leren inhoud geven. Een plek dus waar we werken, leren en organiseren verweven met 'social software' lerend en lenig maken. Een werkplek waarop we laten zien wat we doen, successen delen en onderwijsruimte verkennen. Het digitale schoolplein gaat verder dan de traditionele communicatie kanalen. We zijn al in staat om te zenden, we durven al wat meer te delen. Een volgende stap is het verwerken van die gedeelde data/ info, zodat we elkaar kunnen versterken. Zo maken we van de scholengroep Charlois een grote participatie organisatie.

Waarom goed voor Rotterdam?

In de basis is het digitale schoolplein opschaalbaar naar het hele openbare onderwijs in Rotterdam. En met een beetje lef van iedereen wordt het een denominatie doorbrekend platform.

Waarom vernieuwend?

Verbindt scholen met elkaar, ouders, leerlingen, jeugdwerkers en wijkbewoners op een 21e eeuwse manier.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Hqdefault

Doe mee

Organisatie: Obs De Globe

Contactpersoon: Han de Jonge

E-mail: h.dejonge@obsdeglobe.nl

Wij zoeken

Kennis van crossmediale mogelijkheden.
Kennis van moderatie
Kennis om zo’n platform te kunnen bouwen
Scholing over hoe je te bewegen binnen zo’n platform.
Scholing ten aanzien van hoe de mensen te verleiden om van het traditionele zenden te komen tot het verwerken van elkaars info/ data en de stap te maken om elkaar (en dus het onderwijs in Rotterdam) te versterken.

Gerelateerde Plannen

Banner kiesjekoers

Kies Je Koers

Achttienjarige studenten worden met behulp van onze online tool “Kies je koers” beter voorbereid op hun leven na school!

Bekijk dit plan
Img 6344

"Maak nieuwsgierig onderwijs"

Een nieuw onderwijsconcept. Binnen -en buitenschools worden nieuwe kennis en vaardigheden gekoppeld aan innovatie op alle gebieden

Bekijk dit plan
Li 400x400 logo

De Muren hebben Oren

In dit project ontmoeten Rotterdamse leerlingen tussen de 10-12 jaar uit diverse wijken van de stad elkaar en interviewen zij samen stadsgenoten over hun geschiedenis. Al deze persoonlijke verhalen verbinden de inwoners met elkaar en met Rotterdam.

Bekijk dit plan
Campus hoogvliet ai exterieur 1

Projectplan Campus Academie Hoogvliet

Het doel is om bassischoolleerlingen uit groep 8 in Hoogvliet extra aandacht, ondersteuning en huiswerkbegeleiding aan te bieden.

Bekijk dit plan
Klaar voor de toekomst

010010 010 Klaar voor de toekomst

We zitten aan de vooravond van een enorme technologische versnelling. Willen we daar als Rotterdam op voorbereid zijn dan moeten we zorgen dat onze kinderen daarop zijn voorbereid anders missen we de boot!

Bekijk dit plan
Logo dit is talent

DIT IS TALENT

Versneld afgestudeerd HBO-ers opleiden tot startbekwaam groepsleerkracht in het basisonderwijs voor de gemeente Rotterdam.

Bekijk dit plan
Bij artikel

"Samen voor Taal"

Samen met ouders de (taal)ontwikkeling van kinderen in de plusopvang stimuleren. Een aantrekkelijk, eenvoudig en vooral LEUK programma ontwikkelen waarin samen oefenen en voorbeeld gedrag voorop staan.

Bekijk dit plan
Banner citylab010

JONGEREN & TECHNIEK

In ons werk zien wij regelmatig het enthousiasme onder jongeren met betrekking tot techniek. Ons doel is informeel leren stimuleren en te combineren met de arbeidsmarkt, dit plan is een onderzoek naar de mogelijkheden en de haalbaarheid.

Bekijk dit plan
Meer plannen