Ontdek › Plan

Digitaal schoolplein scholengroep Charlois.

Subsidie toegekend € 17.974,00

Aangemaakt: 20 juli 2015

Onderwerpen: Heb hart voor onderwijs, Een duurzame en bereikbare stad en Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep samen

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep met elkaar in verbinding. Het is een werkplek waar we samen (in eerste instantie de experts binnen de scholengroep Charlois) aan de slag gaan. Waar we vraagstukken oplossen, ‘dingen’ maken, samen Leren inhoud geven. Een plek dus waar we werken, leren en organiseren verweven met 'social software' lerend en lenig maken. Een werkplek waarop we laten zien wat we doen, successen delen en onderwijsruimte verkennen. Het digitale schoolplein gaat verder dan de traditionele communicatie kanalen. We zijn al in staat om te zenden, we durven al wat meer te delen. Een volgende stap is het verwerken van die gedeelde data/ info, zodat we elkaar kunnen versterken. Zo maken we van de scholengroep Charlois een grote participatie organisatie.

Waarom goed voor Rotterdam?

In de basis is het digitale schoolplein opschaalbaar naar het hele openbare onderwijs in Rotterdam. En met een beetje lef van iedereen wordt het een denominatie doorbrekend platform.

Waarom vernieuwend?

Verbindt scholen met elkaar, ouders, leerlingen, jeugdwerkers en wijkbewoners op een 21e eeuwse manier.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Hqdefault

Doe mee

Organisatie: Obs De Globe

Contactpersoon: Han de Jonge

E-mail: h.dejonge@obsdeglobe.nl

Wij zoeken

Kennis van crossmediale mogelijkheden.
Kennis van moderatie
Kennis om zo’n platform te kunnen bouwen
Scholing over hoe je te bewegen binnen zo’n platform.
Scholing ten aanzien van hoe de mensen te verleiden om van het traditionele zenden te komen tot het verwerken van elkaars info/ data en de stap te maken om elkaar (en dus het onderwijs in Rotterdam) te versterken.

Gerelateerde Plannen

Makerspace

Makerspace in de bieb!

Bibliotheek Rotterdam heeft met de Makerspace het primaire doel om jeugd en jongeren in aanraking te brengen met nieuwe (maak)technieken, hen door (o.a.) workshops kennis te laten maken met en enthousiasmeren voor moderne techniek en maakcultuur.

Bekijk dit plan

4 YOU

Kinderen een kans geven op eigen ontplooiing in cultuur,dans,toneel,muziek en ouders/verzorgers ondersteuning bieden bij de opvoeding

Bekijk dit plan
Afbeelding onderwijs inclusief op de zalmplaatschool

PCB ZALMPLAAT Onderwijs inclusief

We kunnen in de school preventief passende hulp bieden zodat we uitval voorkomen en leerlingen in hun kracht zetten.

Bekijk dit plan
Mamacafe

Mamacafé

Het Mamacafé is een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar in dialoog kunnen gaan en waar kinderen kunnen spelen. Tegelijkertijd wordt bijdrage geleverd aan opvoedingsondersteuning en ontwikkelingsstimulering.

Bekijk dit plan
Image gwk

GrowWizzKid Rotterdam

Met GrowWizzKid gebruikt de groeicyclus van planten als kapstok voor vakoverstijgend onderwijs dmv ontdekkend leren. De intrinsieke nieuwsgierigheid van kinderen wordt geprikkeld waardoor lesstof beter beklijft.

Bekijk dit plan
Futureflextaglined

Future Flex

Willen we ons onderwijs verbeteren en met de tijd mee laten gaan, dan valt of staat dit met voldoende professionele ruimte voor leraren om hiermee aan de slag te gaan. Daar zetten we op in met de pilot 'Future Flex'.

Bekijk dit plan
Banner citylab010

JONGEREN & TECHNIEK

In ons werk zien wij regelmatig het enthousiasme onder jongeren met betrekking tot techniek. Ons doel is informeel leren stimuleren en te combineren met de arbeidsmarkt, dit plan is een onderzoek naar de mogelijkheden en de haalbaarheid.

Bekijk dit plan
02abdb93 23c1 4680 919e a4476c0379e1 374 00000033c0b1cbf5

Sterke gelukkige kinderen

Kinderen die hun talenten ontwikkelen die zij nodig hebben om gelukkige mensen te worden

Bekijk dit plan
Meer plannen