Ontdek › Plan

Digitaal schoolplein scholengroep Charlois.

Subsidie toegekend € 17.974,00

Aangemaakt: 20 juli 2015

Onderwerpen: Heb hart voor onderwijs, Een duurzame en bereikbare stad en Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep samen

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep met elkaar in verbinding. Het is een werkplek waar we samen (in eerste instantie de experts binnen de scholengroep Charlois) aan de slag gaan. Waar we vraagstukken oplossen, ‘dingen’ maken, samen Leren inhoud geven. Een plek dus waar we werken, leren en organiseren verweven met 'social software' lerend en lenig maken. Een werkplek waarop we laten zien wat we doen, successen delen en onderwijsruimte verkennen. Het digitale schoolplein gaat verder dan de traditionele communicatie kanalen. We zijn al in staat om te zenden, we durven al wat meer te delen. Een volgende stap is het verwerken van die gedeelde data/ info, zodat we elkaar kunnen versterken. Zo maken we van de scholengroep Charlois een grote participatie organisatie.

Waarom goed voor Rotterdam?

In de basis is het digitale schoolplein opschaalbaar naar het hele openbare onderwijs in Rotterdam. En met een beetje lef van iedereen wordt het een denominatie doorbrekend platform.

Waarom vernieuwend?

Verbindt scholen met elkaar, ouders, leerlingen, jeugdwerkers en wijkbewoners op een 21e eeuwse manier.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Hqdefault

Doe mee

Organisatie: Obs De Globe

Contactpersoon: Han de Jonge

E-mail: h.dejonge@obsdeglobe.nl

Wij zoeken

Kennis van crossmediale mogelijkheden.
Kennis van moderatie
Kennis om zo’n platform te kunnen bouwen
Scholing over hoe je te bewegen binnen zo’n platform.
Scholing ten aanzien van hoe de mensen te verleiden om van het traditionele zenden te komen tot het verwerken van elkaars info/ data en de stap te maken om elkaar (en dus het onderwijs in Rotterdam) te versterken.

Gerelateerde Plannen

Kleuters

In Ontwikkeling Bedreigde Kleuters (IOBK) 2.0

Het opzetten van een voorziening voor startende kleuters, die door specifiek gedrag nog niet kunnen functioneren in een reguliere kleutergroep. Deze kinderen krijgen een intensieve begeleiding zodat zij wel goed kunnen instromen/functioneren.

Bekijk dit plan
Beeld voor internet

Taal voor Mekaar

We zetten kinderen met een taalachterstand in hun kracht door gelijkere kansen te bieden op een succesvolle toekomst in onze samenleving.

Bekijk dit plan
Img 0473

Plan Naschoolse Educatieve Activiteiten

Na school, op school en voor iedereen

Bekijk dit plan
Calvijn business school rgb

Versterk je netwerk

Wij willen de leerlingen van Calvijn Business school nog beter voorbereiden op de toekomst. Dat willen wij, naast het bieden van een sterk onderwijscurriculum, doen door onze leerlingen, op structurele basis, kennis te laten maken met het werkveld.

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan
Nao %282%29

Nao nou! Een robot in de kleuterklas.

Een robot kan een leerkracht niet vervangen, wel ondersteunen. Wij maken een robotdidactiek voor kleuters en een simpele manier om de robot aan te sturen.

Bekijk dit plan
Logo imc basis nieuwe huisstijlkleuren

IMC Basis op de Talmaschool

Maatschappijgericht onderwijs integreren op de Talmaschool met als doel de leerlingen erop voor te bereiden dat ze later zelfstandige, gemotiveerde en verantwoorde keuzes kunnen maken voor hun opleiding en beroep.

Bekijk dit plan
Image gwk

GrowWizzKid Rotterdam

Met GrowWizzKid gebruikt de groeicyclus van planten als kapstok voor vakoverstijgend onderwijs dmv ontdekkend leren. De intrinsieke nieuwsgierigheid van kinderen wordt geprikkeld waardoor lesstof beter beklijft.

Bekijk dit plan
Meer plannen