Ontdek › Plan

Digitaal schoolplein scholengroep Charlois.

Subsidie toegekend € 17.974,00

Aangemaakt: 20 juli 2015

Onderwerpen: Heb hart voor onderwijs, Een duurzame en bereikbare stad en Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep samen

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep met elkaar in verbinding. Het is een werkplek waar we samen (in eerste instantie de experts binnen de scholengroep Charlois) aan de slag gaan. Waar we vraagstukken oplossen, ‘dingen’ maken, samen Leren inhoud geven. Een plek dus waar we werken, leren en organiseren verweven met 'social software' lerend en lenig maken. Een werkplek waarop we laten zien wat we doen, successen delen en onderwijsruimte verkennen. Het digitale schoolplein gaat verder dan de traditionele communicatie kanalen. We zijn al in staat om te zenden, we durven al wat meer te delen. Een volgende stap is het verwerken van die gedeelde data/ info, zodat we elkaar kunnen versterken. Zo maken we van de scholengroep Charlois een grote participatie organisatie.

Waarom goed voor Rotterdam?

In de basis is het digitale schoolplein opschaalbaar naar het hele openbare onderwijs in Rotterdam. En met een beetje lef van iedereen wordt het een denominatie doorbrekend platform.

Waarom vernieuwend?

Verbindt scholen met elkaar, ouders, leerlingen, jeugdwerkers en wijkbewoners op een 21e eeuwse manier.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Hqdefault

Doe mee

Organisatie: Obs De Globe

Contactpersoon: Han de Jonge

E-mail: h.dejonge@obsdeglobe.nl

Wij zoeken

Kennis van crossmediale mogelijkheden.
Kennis van moderatie
Kennis om zo’n platform te kunnen bouwen
Scholing over hoe je te bewegen binnen zo’n platform.
Scholing ten aanzien van hoe de mensen te verleiden om van het traditionele zenden te komen tot het verwerken van elkaars info/ data en de stap te maken om elkaar (en dus het onderwijs in Rotterdam) te versterken.

Gerelateerde Plannen

Mijn boek boek

Mijn boek - Verhalen uit Rotterdam

Rotterdamse verhalen voor leerlingen van alle Rotterdamse basisscholen. Omdat lezen leuk is!

Bekijk dit plan

Flippen in Rotterdam; actieve leerlingen in de klas!

De leerling en docent creëren samen in een theaterlab kunstgeschiedenis instructiefilmpjes voor het voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Logo maakotheek

Maakotheek

Maakotheek helpt scholen en leerlingen om Wetenschap & Techniek zo leuk en uitdagend te maken als het is. De Maakotheek komt naar de scholen toe met een gebalanceerd aanbod van kennis, spullen en onderhoud in een roulerend systeem.

Bekijk dit plan
Super schoool

Super Schoool

De ambitie van Super Schoool is om reguliere basisscholen de keuze te bieden een excellente school te worden in het toepassen van de Wet Passend Onderwijs.

Bekijk dit plan
Lampje

Wij-maken-Rotterdam: jouw licht op vragen van de stad!

Rotterdamse leerlingen laten hun licht schijnen over sociaal-maatschappelijke vraagstukken van de stad in contextrijk onderwijs & een gemeenschap te creëren die bijdragen aan een duurzame wij-samenleving

Bekijk dit plan

Mentale Veerkracht als pijler van de Hef

Ons plan is om mentale veerkracht en welbevinden tot belangrijke pijlers van ons schoolbeleid te maken

Bekijk dit plan
Mamacafe

Mamacafé

Het Mamacafé is een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar in dialoog kunnen gaan en waar kinderen kunnen spelen. Tegelijkertijd wordt bijdrage geleverd aan opvoedingsondersteuning en ontwikkelingsstimulering.

Bekijk dit plan
Meer plannen