Ontdek › Plan

"Samen voor Taal"

Subsidie toegekend € 50.000,00

Aangemaakt: 02 juni 2016

Heb hart voor onderwijs

Samen met ouders de (taal)ontwikkeling van kinderen in de plusopvang stimuleren. Een aantrekkelijk, eenvoudig en vooral LEUK programma ontwikkelen waarin samen oefenen en voorbeeld gedrag voorop staan.

Op elke locatie Plusopvang (Charlois, Beverwaard, Crooswijk, Zevenkamp en Centrum) komen we tot een programma waarin we samen met ouders actief aan de slag gaan met VVE. We bieden ouders de mogelijkheid om op de opvang samen met een pedagogisch medeweker én de kinderen te oefenen. Hierdoor zien ouders dat het leuk is om samen met je kind met taal bezig te zijn waardoor zij dit thuis ook gaan doen. Stap voor stap leren, vooral van elkaar, samen werken aan de toekomst van de kinderen.

Ouders moeten het vooral LEUK gaan vinden om met taal aan de slag te gaan. Hierdoor krijgen kinderen meer taal aangeboden, wordt de band tussen ouder en kind versterkt en kunnen achterstanden minder worden bij overgang naar de basisschool.

Bijkomend voordeel is dat ouders hun netwerk uitbreiden, ruimte hebben om vragen te stellen en actief betrokken raken bij onze kinderopvang.

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij menen dat wij als Kinderopvang Plus een extra grote rol moeten spelen in de taalontwikkeling van jonge kinderen. De kinderen die wij in huis hebben zijn nog kwetsbaarder dan kinderen die in een prettige thuisomgeving met betrokken ouders en zonder al te grote zorgen opgroeien. Onze rol is om steeds weer in te zetten op de ontwikkeling van onze kinderen, dit samen met de ouders. Die vaak kwetsbaar zijn maar zeker niet minder betrokken en al helemaal niet minder wensen voor hun kinderen.

Waarom vernieuwend?

Alle bestaande programma's rondom taalontwikkeling in de kinderopvang zijn gericht op de 'reguliere' ouder. Onze doelgroep ouders vraagt om een andere aanpak, meer op maat gemaakt en rekening houdend met de problemen die zijn het hoofd moeten bieden. Juist de kinderen van deze ouders hebben veel baat bij extra inzet op taalontwikkeling, samen met ouders kan er op dit vlak veel meer bereikt worden.

Daarom juist voor deze doelgroep die binnen Rotterdam behoorlijk groot is.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Bij artikel

Doe mee

Organisatie: Van Veldhuizen Stichting, kinderopvang Plus Dikkertje Dap

Contactpersoon: Anouk Esser

Gerelateerde Plannen

Img 0470

Havenschool

Ondernemende, nieuwsgierige en betrokken jongeren opleiden die bewuste toekomstkeuzes kunnen maken

Bekijk dit plan
Knikkergek

KnikkerGEK

Experimenteren, leren in het basisonderwijs met en door knikkers: knettergek van knikkers.

Bekijk dit plan

4 YOU

Kinderen een kans geven op eigen ontplooiing in cultuur,dans,toneel,muziek en ouders/verzorgers ondersteuning bieden bij de opvoeding

Bekijk dit plan
Logo

The Science Tour & Junior ScienceBattle

Middelbare scholieren helpen bij hun profielkeuze en hun profielwerkstuk laten presenteren voor een publiek in het theater.

Bekijk dit plan
Edu logo citylab

Het Rotterdamse sociale innovatie & educatie platform

Futureskills is een platform dat lespakketten (modules) en workshops ontwikkelt. Futureskills ontwikkelt deze educatieve programma’s rondom de vierde industriële revolutie.

Bekijk dit plan
Coolll

COOLLL (werknaam)

Experimentele vaardigheden en techniek voor VO-leerlingen. Serieus werk maken van verbinding van VO- en PO-scholen, inhoudelijke aanbieders, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Bekijk dit plan
Dsc 0054

Nieuwe technologie in Rotterdams primair onderwijs

Rotterdamse scholen worden klaargestoomd voor de 21e eeuw met onze lessen en workshops in nieuwe technologie en programmeren in het primair onderwijs. Voor kind èn leerkracht.

Bekijk dit plan
Mamacafe

Mamacafé

Het Mamacafé is een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar in dialoog kunnen gaan en waar kinderen kunnen spelen. Tegelijkertijd wordt bijdrage geleverd aan opvoedingsondersteuning en ontwikkelingsstimulering.

Bekijk dit plan
Meer plannen