Ontdek › Plan

"Samen voor Taal"

Subsidie toegekend € 50.000,00

Aangemaakt: 02 juni 2016

Heb hart voor onderwijs

Samen met ouders de (taal)ontwikkeling van kinderen in de plusopvang stimuleren. Een aantrekkelijk, eenvoudig en vooral LEUK programma ontwikkelen waarin samen oefenen en voorbeeld gedrag voorop staan.

Op elke locatie Plusopvang (Charlois, Beverwaard, Crooswijk, Zevenkamp en Centrum) komen we tot een programma waarin we samen met ouders actief aan de slag gaan met VVE. We bieden ouders de mogelijkheid om op de opvang samen met een pedagogisch medeweker én de kinderen te oefenen. Hierdoor zien ouders dat het leuk is om samen met je kind met taal bezig te zijn waardoor zij dit thuis ook gaan doen. Stap voor stap leren, vooral van elkaar, samen werken aan de toekomst van de kinderen.

Ouders moeten het vooral LEUK gaan vinden om met taal aan de slag te gaan. Hierdoor krijgen kinderen meer taal aangeboden, wordt de band tussen ouder en kind versterkt en kunnen achterstanden minder worden bij overgang naar de basisschool.

Bijkomend voordeel is dat ouders hun netwerk uitbreiden, ruimte hebben om vragen te stellen en actief betrokken raken bij onze kinderopvang.

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij menen dat wij als Kinderopvang Plus een extra grote rol moeten spelen in de taalontwikkeling van jonge kinderen. De kinderen die wij in huis hebben zijn nog kwetsbaarder dan kinderen die in een prettige thuisomgeving met betrokken ouders en zonder al te grote zorgen opgroeien. Onze rol is om steeds weer in te zetten op de ontwikkeling van onze kinderen, dit samen met de ouders. Die vaak kwetsbaar zijn maar zeker niet minder betrokken en al helemaal niet minder wensen voor hun kinderen.

Waarom vernieuwend?

Alle bestaande programma's rondom taalontwikkeling in de kinderopvang zijn gericht op de 'reguliere' ouder. Onze doelgroep ouders vraagt om een andere aanpak, meer op maat gemaakt en rekening houdend met de problemen die zijn het hoofd moeten bieden. Juist de kinderen van deze ouders hebben veel baat bij extra inzet op taalontwikkeling, samen met ouders kan er op dit vlak veel meer bereikt worden.

Daarom juist voor deze doelgroep die binnen Rotterdam behoorlijk groot is.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Bij artikel

Doe mee

Organisatie: Van Veldhuizen Stichting, kinderopvang Plus Dikkertje Dap

Contactpersoon: Anouk Esser

Gerelateerde Plannen

Knikkergek

KnikkerGEK

Experimenteren, leren in het basisonderwijs met en door knikkers: knettergek van knikkers.

Bekijk dit plan

BuurtBizKids

In BuurtBizKids leren basisschoolkinderen hun mening te vormen en te uiten en gaan de dialoog aan met elkaar en buurtbewoners.

Bekijk dit plan

PCB ZALMPLAAT Onderwijs inclusief

We kunnen in de school preventief passende hulp bieden zodat we uitval voorkomen en leerlingen in hun kracht zetten.

Bekijk dit plan
Engels

Na onderwijs komt wereldwijs

Met een actief naschools programma kinderen klaarstomen voor een kansrijke toekomst

Bekijk dit plan
Family first

Super Family, gepassioneerde ondersteuning bij TOS

Een eerlijke kans voor kinderen met TOS in het reguliere onderwijs, gepassioneerde onderwijs- en opvoedingsondersteuning.

Bekijk dit plan
Artikel ad 20 maart 2018

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen.

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen en hun familie met uitleen uitdagende spellen en boeken rondom thema hoogbegaafdheid in combinatie met ontmoetingen voor de ouders.

Bekijk dit plan
Neon light of cloud storage rv0fk7t8  f0000

Alle Ruimte

Alle Ruimte = onderwijs X vakmanschap X ruimte ... in Oud-Charlois

Bekijk dit plan
Beweeglokaal

BeweegPlus School

Minder zitten - meer bewegen!

Bekijk dit plan
Meer plannen