Ontdek › Plan

"Samen voor Taal"

Subsidie toegekend € 50.000,00

Aangemaakt: 02 juni 2016

Heb hart voor onderwijs

Samen met ouders de (taal)ontwikkeling van kinderen in de plusopvang stimuleren. Een aantrekkelijk, eenvoudig en vooral LEUK programma ontwikkelen waarin samen oefenen en voorbeeld gedrag voorop staan.

Op elke locatie Plusopvang (Charlois, Beverwaard, Crooswijk, Zevenkamp en Centrum) komen we tot een programma waarin we samen met ouders actief aan de slag gaan met VVE. We bieden ouders de mogelijkheid om op de opvang samen met een pedagogisch medeweker én de kinderen te oefenen. Hierdoor zien ouders dat het leuk is om samen met je kind met taal bezig te zijn waardoor zij dit thuis ook gaan doen. Stap voor stap leren, vooral van elkaar, samen werken aan de toekomst van de kinderen.

Ouders moeten het vooral LEUK gaan vinden om met taal aan de slag te gaan. Hierdoor krijgen kinderen meer taal aangeboden, wordt de band tussen ouder en kind versterkt en kunnen achterstanden minder worden bij overgang naar de basisschool.

Bijkomend voordeel is dat ouders hun netwerk uitbreiden, ruimte hebben om vragen te stellen en actief betrokken raken bij onze kinderopvang.

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij menen dat wij als Kinderopvang Plus een extra grote rol moeten spelen in de taalontwikkeling van jonge kinderen. De kinderen die wij in huis hebben zijn nog kwetsbaarder dan kinderen die in een prettige thuisomgeving met betrokken ouders en zonder al te grote zorgen opgroeien. Onze rol is om steeds weer in te zetten op de ontwikkeling van onze kinderen, dit samen met de ouders. Die vaak kwetsbaar zijn maar zeker niet minder betrokken en al helemaal niet minder wensen voor hun kinderen.

Waarom vernieuwend?

Alle bestaande programma's rondom taalontwikkeling in de kinderopvang zijn gericht op de 'reguliere' ouder. Onze doelgroep ouders vraagt om een andere aanpak, meer op maat gemaakt en rekening houdend met de problemen die zijn het hoofd moeten bieden. Juist de kinderen van deze ouders hebben veel baat bij extra inzet op taalontwikkeling, samen met ouders kan er op dit vlak veel meer bereikt worden.

Daarom juist voor deze doelgroep die binnen Rotterdam behoorlijk groot is.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Bij artikel

Doe mee

Organisatie: Van Veldhuizen Stichting, kinderopvang Plus Dikkertje Dap

Contactpersoon: Anouk Esser

Gerelateerde Plannen

Family first

Super Family, gepassioneerde gezinsondersteuning

Persoonlijke en betrokken gezinsondersteuning met oog voor potentie waarin professionals op gezinsniveau samenwerken om gezinnen te laten groeien en bloeien.

Bekijk dit plan
Website sbwr l

Samen bouwen we Rotterdam

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

Bekijk dit plan
Talkx

TALKX - het sprekend kind- lesmethodiek & event

Kinderen een podium geven om hun belevenissen en bevindingen te leren delen. Volwassenen leren te luisteren naar het verhaal en de stem van het kind.

Bekijk dit plan
Gedije aan de maas green copper

Gedijen aan de Maas

Jongerencoachen in een warme, positieve motiverende omgeving.Natuurlijk opvoeden in een tweede thuishuis.

Bekijk dit plan
Futureflextaglined

Future Flex

Willen we ons onderwijs verbeteren en met de tijd mee laten gaan, dan valt of staat dit met voldoende professionele ruimte voor leraren om hiermee aan de slag te gaan. Daar zetten we op in met de pilot 'Future Flex'.

Bekijk dit plan
Estudiar medicina

FLARE

Onderwijs instellingen en bewoners van Rotterdam bekend maken met het nieuwe leren d.m.v. Microsoft Hololens.

Bekijk dit plan
Kleuters

In Ontwikkeling Bedreigde Kleuters (IOBK) 2.0

Het opzetten van een voorziening voor startende kleuters, die door specifiek gedrag nog niet kunnen functioneren in een reguliere kleutergroep. Deze kinderen krijgen een intensieve begeleiding zodat zij wel goed kunnen instromen/functioneren.

Bekijk dit plan
10615451 383301478491784 5498673520405854829 n

Mijn superpap

De burgerkracht van kinderen die een ouder moeten missen wordt vergroot doordat het sociaal netwerk preventief bewustwording creëert en het onderwerp oppakt met het kind, door middel van het boek 'mijn superpap'!

Bekijk dit plan
Meer plannen