Ontdek › Plan

Shooters Paradise

Aangemaakt: 31 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Shooters Paradise is een Rotterdamse galerie die fotografen met een grote online following op socialmedia een platform biedt om hun werk zichtbaar te maken aan de stad.

Onze galerie onderscheidt zich van reeds bestaande galeries doordat zij enkel het werk van gevestigde fotografen tentoonstellen. De kunstwerken van fotografen in ons netwerk worden eigenlijk alleen online geëxposeerd, apps als Instagram fungeren hierbij als de online galerij. Zij hebben hun roem vergaard via social media met een groot aantal volgers en dus ook een groot bereik. Het online verkregen succes wordt door de gevestigde orde doorgaans niet herkend. Het feit dat hun werk alleen online wordt ‘tentoongesteld’ houdt in dat zij weinig tot geen mogelijkheden hebben om hun werk daadwerkelijk tentoon te stellen en te verkopen. Tóch opmerkelijk als men stilstaat bij het gegeven dat dergelijke social media accounts dagelijks door tientallen duizenden geïnteresseerden op de voet gevolgd worden. Wij stellen als eerste doel om het werk van hen toegankelijker en tastbaar te maken voor de stad, en tegelijkertijd de betekenis van deze lokale fotografen voor de stad te openbaren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Cultureel gezien draagt ons project bij aan de documentatie van Rotterdam als stad omdat niet alleen de iconische kenmerken van Rotterdam zichtbaar worden gemaakt, maar ook aandacht ontstaat voor het nog onontdekte. Een mogelijkheid is dat deze kunstwerken onderdeel worden van het Rotterdams Archief en blijvend bijdragen aan het cultureel erfgoed. Economisch gezien draagt ons project bij aan het versterken van de lokale economie doordat wij de spil vormen tussen deze creatievelingen en bedrijven

Waarom vernieuwend?

Zoals eerder benoemd wordt Rotterdam door zijn iconische architectuur als ‘Shooter’s Paradise’ gezien, dit is reeds bekend in de Nederlandse fotografiescene, de voedingsbodem is dus al aanwezig. Daarnaast dragen Internet en de opmars van social media bij aan een proces van globalisering dat onderlinge afstanden gemakkelijk weet te overbruggen. Dit biedt nieuwe kansen en mogelijkheden omdat ook de internationale fotografiescene steeds makkelijker een ‘kijkje’ kan nemen in onze stad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Shooters paradise front

Doe mee

Organisatie: Studio Blaak

Contactpersoon: Marwan Magroun

Wij zoeken

We zoeken hulp bij het realiseren van Shooters Paradise.

Gerelateerde Plannen

LABELTJUHH

De kracht van muziek

Bekijk dit plan
18402183 313462979090328 4514116040855299248 o

MAKERDAM

Makerdam is een makers platform bestaande uit kantoorruimten met een gedeelde Fablab.

Bekijk dit plan
Katendrecht.obr properstock   fenix loodsen vogelvlucht

De Kracht van Katendrecht

Een stedelijke manifestatie op en over Katendrecht als voorbeeld van Rotterdamse vernieuwing, waarin het oude karakter, nieuwbouw en attracties gezamenlijk bijdragen tot een nieuwe culturele hotspot in de stad.

Bekijk dit plan
Verstopt pand

Bouwplaats Brienenoord

Bouwplaats Brienenoord is een sociaal, artistiek en duurzaam herontwikkelingsproject van het oude zomerkampgebouw op het Eiland van Brienenoord.

Bekijk dit plan

Rotterdams Beeldfonds

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Dit doen we door de stad fotografisch te documenteren en bestaand fotografisch materiaal te openbaren.

Bekijk dit plan
Bureauconvoi websiteblokken 600x400px def4

Convoi Exceptionnel

Convoi Exceptionnel is een jaargang voor jongeren uit Rotterdam die willen ontdekken wat voor hen in de toekomst allemaal mogelijk is, op het gebied van kunst, cultuur, media en maatschappij.

Bekijk dit plan
Tourbuzz

TOUR-BUZZ

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
Samenleven van dale

Op weg naar Samen Stad

Het Nieuwe Instituut wil samen met partners in de stad en met haar achterban van ontwerpers, denkers en makers de ambitie om ‘samen te leven’ in Rotterdam handen en voeten geven. We gaan daarom werken aan een actieagenda voor een 'inclusieve' stad.

Bekijk dit plan
Meer plannen