Ontdek › Plan

Shooters Paradise

Aangemaakt: 31 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Shooters Paradise is een Rotterdamse galerie die fotografen met een grote online following op socialmedia een platform biedt om hun werk zichtbaar te maken aan de stad.

Onze galerie onderscheidt zich van reeds bestaande galeries doordat zij enkel het werk van gevestigde fotografen tentoonstellen. De kunstwerken van fotografen in ons netwerk worden eigenlijk alleen online geëxposeerd, apps als Instagram fungeren hierbij als de online galerij. Zij hebben hun roem vergaard via social media met een groot aantal volgers en dus ook een groot bereik. Het online verkregen succes wordt door de gevestigde orde doorgaans niet herkend. Het feit dat hun werk alleen online wordt ‘tentoongesteld’ houdt in dat zij weinig tot geen mogelijkheden hebben om hun werk daadwerkelijk tentoon te stellen en te verkopen. Tóch opmerkelijk als men stilstaat bij het gegeven dat dergelijke social media accounts dagelijks door tientallen duizenden geïnteresseerden op de voet gevolgd worden. Wij stellen als eerste doel om het werk van hen toegankelijker en tastbaar te maken voor de stad, en tegelijkertijd de betekenis van deze lokale fotografen voor de stad te openbaren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Cultureel gezien draagt ons project bij aan de documentatie van Rotterdam als stad omdat niet alleen de iconische kenmerken van Rotterdam zichtbaar worden gemaakt, maar ook aandacht ontstaat voor het nog onontdekte. Een mogelijkheid is dat deze kunstwerken onderdeel worden van het Rotterdams Archief en blijvend bijdragen aan het cultureel erfgoed. Economisch gezien draagt ons project bij aan het versterken van de lokale economie doordat wij de spil vormen tussen deze creatievelingen en bedrijven

Waarom vernieuwend?

Zoals eerder benoemd wordt Rotterdam door zijn iconische architectuur als ‘Shooter’s Paradise’ gezien, dit is reeds bekend in de Nederlandse fotografiescene, de voedingsbodem is dus al aanwezig. Daarnaast dragen Internet en de opmars van social media bij aan een proces van globalisering dat onderlinge afstanden gemakkelijk weet te overbruggen. Dit biedt nieuwe kansen en mogelijkheden omdat ook de internationale fotografiescene steeds makkelijker een ‘kijkje’ kan nemen in onze stad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Shooters paradise front

Doe mee

Organisatie: Studio Blaak

Contactpersoon: Marwan Magroun

Wij zoeken

We zoeken hulp bij het realiseren van Shooters Paradise.

Gerelateerde Plannen

Momv3 800px

Miracles of Music

In Miracles of Music leren mantelzorgers hoe zij muziek kunnen inzetten tijdens de zorg voor hun kwetsbare naaste. Om daarmee het eigen leven en dat van hun kind, ouder of partner plezieriger en aangenamer te maken.

Bekijk dit plan
Stadspodium knitting in the city 28 augustus fotografie joline van den oever dsc 0497

Een Granny's Finest club in iedere wijk van Rotterdam

De handwerkclub en het designermerk van Granny's Finest zijn middelen om ouderen maar ook generaties op laagdrempelige wijze bij elkaar te brengen. Hierdoor wordt eenzaamheid onder ouderen voorkomen.

Bekijk dit plan
Artzone 010 artlab

ARTZONE-010

Semi-permanent kunstlaboratorium als experimentele vrijplaats en proeftuin voor beeldende kunst en design.

Bekijk dit plan
Untitled 1

The International Museum of Political Violence

The International Museum of Political Violence in Rotterdam explores the wide spectrum of political violence throughout history through visual arts, design, multimedia, and (educational) technology.

Bekijk dit plan
 18

Little Wotan: Kunstlab voor stedelijke transitie

Little Wotan ontwikkelt kunstprojecten voor stedelijke transitie; in co-creatie met bewoners, kunstenaars en wetenschappers. We gebruiken daarvoor interactieve werkvormen waaronder serious games, met als doel: maatschappelijke impact realiseren.

Bekijk dit plan
Cliq jij mee 1 638

CLIQ - Connecting Culture & Business

Een nieuw netwerk voor ‘challengers en game changers’ in cultuur en bedrijfsleven

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Experiencing Rotterdam

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Bekijk dit plan
Tunnelvisie01

Tunnelvisie

Tunnelvisie is een lange reeks aaneengeschakelde schermen in de metrotunnel, die door de snelheid van de metro een geanimeerd verhaal vertellen.

Bekijk dit plan
Meer plannen