Ontdek › Plan

Shooters Paradise

Aangemaakt: 31 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Shooters Paradise is een Rotterdamse galerie die fotografen met een grote online following op socialmedia een platform biedt om hun werk zichtbaar te maken aan de stad.

Onze galerie onderscheidt zich van reeds bestaande galeries doordat zij enkel het werk van gevestigde fotografen tentoonstellen. De kunstwerken van fotografen in ons netwerk worden eigenlijk alleen online geëxposeerd, apps als Instagram fungeren hierbij als de online galerij. Zij hebben hun roem vergaard via social media met een groot aantal volgers en dus ook een groot bereik. Het online verkregen succes wordt door de gevestigde orde doorgaans niet herkend. Het feit dat hun werk alleen online wordt ‘tentoongesteld’ houdt in dat zij weinig tot geen mogelijkheden hebben om hun werk daadwerkelijk tentoon te stellen en te verkopen. Tóch opmerkelijk als men stilstaat bij het gegeven dat dergelijke social media accounts dagelijks door tientallen duizenden geïnteresseerden op de voet gevolgd worden. Wij stellen als eerste doel om het werk van hen toegankelijker en tastbaar te maken voor de stad, en tegelijkertijd de betekenis van deze lokale fotografen voor de stad te openbaren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Cultureel gezien draagt ons project bij aan de documentatie van Rotterdam als stad omdat niet alleen de iconische kenmerken van Rotterdam zichtbaar worden gemaakt, maar ook aandacht ontstaat voor het nog onontdekte. Een mogelijkheid is dat deze kunstwerken onderdeel worden van het Rotterdams Archief en blijvend bijdragen aan het cultureel erfgoed. Economisch gezien draagt ons project bij aan het versterken van de lokale economie doordat wij de spil vormen tussen deze creatievelingen en bedrijven

Waarom vernieuwend?

Zoals eerder benoemd wordt Rotterdam door zijn iconische architectuur als ‘Shooter’s Paradise’ gezien, dit is reeds bekend in de Nederlandse fotografiescene, de voedingsbodem is dus al aanwezig. Daarnaast dragen Internet en de opmars van social media bij aan een proces van globalisering dat onderlinge afstanden gemakkelijk weet te overbruggen. Dit biedt nieuwe kansen en mogelijkheden omdat ook de internationale fotografiescene steeds makkelijker een ‘kijkje’ kan nemen in onze stad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Shooters paradise front

Doe mee

Organisatie: Studio Blaak

Contactpersoon: Marwan Magroun

Wij zoeken

We zoeken hulp bij het realiseren van Shooters Paradise.

Gerelateerde Plannen

Vt museum rdam 01 web

Cultuurwerkplaats

Het ontwikkelen van het product cultuurwerkplaats middels 2 pilots: Bewoners en culturele ondernemers uit de buurt werken samen aan het verbeteren van de sociale en economische situatie van de wijk en hun bewoners.

Bekijk dit plan
Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan

Rotterdams Beeldfonds

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Dit doen we door de stad fotografisch te documenteren en bestaand fotografisch materiaal te openbaren.

Bekijk dit plan
The commune background

TheCommune

The Commune is Rotterdam’s first design community dedicated to social innovation in the city.

Bekijk dit plan
Creating on the block

Creating on the Block

Een drietal blockchain experimenten voor zelfstandigen in de Rotterdamse creatieve industrie. Kunnen we met een gedecentraliseerd platform hookups, samenwerking en uitbesteding van werk faciliteren?

Bekijk dit plan
Architectuurroute 'rondje rotterdam' met leerlingen van accent 'de rotterdam.1

New Futuristic Minds

Een event over mode, lifestyl, kunst, innovatie, duurzaamheid, architectuur van Rotterdam en stad van mogelijkheden de boventoon voeren.

Bekijk dit plan
Mi4h crowdfunding site

5 Fair Design Labs

Materieel voor 5 prototyping en productie faciliteiten. Voor hét Rotterdamse stadslab voor lokale design productie in 4Havens Rotterdam.

Bekijk dit plan
Mhl rotterdam happylist

MyHappyList

Houd jouw lijst bij met activiteiten die jij nog graag wilt doen in Rotterdam, deel deze lijst met je goede vrienden en collega's en beleef de happy momenten samen!

Bekijk dit plan
Meer plannen