Ontdek › Plan

Shooters Paradise

Aangemaakt: 31 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Shooters Paradise is een Rotterdamse galerie die fotografen met een grote online following op socialmedia een platform biedt om hun werk zichtbaar te maken aan de stad.

Onze galerie onderscheidt zich van reeds bestaande galeries doordat zij enkel het werk van gevestigde fotografen tentoonstellen. De kunstwerken van fotografen in ons netwerk worden eigenlijk alleen online geëxposeerd, apps als Instagram fungeren hierbij als de online galerij. Zij hebben hun roem vergaard via social media met een groot aantal volgers en dus ook een groot bereik. Het online verkregen succes wordt door de gevestigde orde doorgaans niet herkend. Het feit dat hun werk alleen online wordt ‘tentoongesteld’ houdt in dat zij weinig tot geen mogelijkheden hebben om hun werk daadwerkelijk tentoon te stellen en te verkopen. Tóch opmerkelijk als men stilstaat bij het gegeven dat dergelijke social media accounts dagelijks door tientallen duizenden geïnteresseerden op de voet gevolgd worden. Wij stellen als eerste doel om het werk van hen toegankelijker en tastbaar te maken voor de stad, en tegelijkertijd de betekenis van deze lokale fotografen voor de stad te openbaren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Cultureel gezien draagt ons project bij aan de documentatie van Rotterdam als stad omdat niet alleen de iconische kenmerken van Rotterdam zichtbaar worden gemaakt, maar ook aandacht ontstaat voor het nog onontdekte. Een mogelijkheid is dat deze kunstwerken onderdeel worden van het Rotterdams Archief en blijvend bijdragen aan het cultureel erfgoed. Economisch gezien draagt ons project bij aan het versterken van de lokale economie doordat wij de spil vormen tussen deze creatievelingen en bedrijven

Waarom vernieuwend?

Zoals eerder benoemd wordt Rotterdam door zijn iconische architectuur als ‘Shooter’s Paradise’ gezien, dit is reeds bekend in de Nederlandse fotografiescene, de voedingsbodem is dus al aanwezig. Daarnaast dragen Internet en de opmars van social media bij aan een proces van globalisering dat onderlinge afstanden gemakkelijk weet te overbruggen. Dit biedt nieuwe kansen en mogelijkheden omdat ook de internationale fotografiescene steeds makkelijker een ‘kijkje’ kan nemen in onze stad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Shooters paradise front

Doe mee

Organisatie: Studio Blaak

Contactpersoon: Marwan Magroun

Wij zoeken

We zoeken hulp bij het realiseren van Shooters Paradise.

Gerelateerde Plannen

Stadspodium knitting in the city 28 augustus fotografie joline van den oever dsc 0497

Een Granny's Finest club in iedere wijk van Rotterdam

De handwerkclub en het designermerk van Granny's Finest zijn middelen om ouderen maar ook generaties op laagdrempelige wijze bij elkaar te brengen. Hierdoor wordt eenzaamheid onder ouderen voorkomen.

Bekijk dit plan
Dsc03804

Unity For Rotterdam

Concert: 'I Have a Dream' & Droomoptochten.

Bekijk dit plan
Unknown

Red De Hef!

Redt het monument De Hef van megalomane architecten en projectontwikkelaars die er een tourist trap van willen maken.

Bekijk dit plan
Voor door

WERKPLAATS VOOR DOOR

Creatieve werkplaats in Middelland voor jongeren, ter verbreding van de horizon en een beter toekomstperspectief. Door en met support van kunstenaars, vakmensen en coaches.

Bekijk dit plan
The commune background

TheCommune

The Commune is Rotterdam’s first design community dedicated to social innovation in the city.

Bekijk dit plan
Untitled 1

The International Museum of Political Violence

The International Museum of Political Violence in Rotterdam explores the wide spectrum of political violence throughout history through visual arts, design, multimedia, and (educational) technology.

Bekijk dit plan

FashionLab Rotterdam

Fashion Lab Rotterdam is een innovatieve en creatieve werkplaats voor verschillende doelgroepen om elkaar te versterken, ondersteunen, samen te werken en ervaring op kunnen doen.

Bekijk dit plan
3897499 orig

Muziek

Muziektechnologie

Bekijk dit plan
Meer plannen