Ontdek › Plan

Sluiting van de laatste Rotterdamse kolencentrale

Aangemaakt: 21 april 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Dankzij de financiële bijdrage van Citylab010 kunnen we de laatste kolencentrale in Rotterdam sluiten per juli 2018.

Op 1 juli 2017 sluiten de kolencentrales Maasvlakte I & II. Nu moet die laatste nog dicht. Wij - Rotterdammers verenigd in een burgerbeweging "Rotterdams Klimaat Initiatief" werken aan sluiting van kolencentrale MPP3 (Uniper). Klinkt dit te ludiek? Die sluiting is zéér nodig!

Alle Rotterdammers zijn hierbij gebaat: voor een gezondere bevolking (luchtkwaliteit) en een duurzame leefomgeving. Onze stad ligt praktisch aan zee: laten we er voor zorgen dat we ook in Rotterdam de klimaatdoelstellingen halen & onze droge voeten houden door die vervuiler op de Maasvlakte zo snel mogelijk te sluiten.

Bovenstaande methode kan best succesvol zijn. In Amsterdam loopt 'n crowdfunding om geld in te zamelen om de centrale te sluiten. Financiers Triodosbank, Stichting Doen en Vandebron hebben 'n bedrag toegezegd om de Hemwegcentrale dicht te krijgen. Het Rijk heeft al 926 miljoen euro betaald om de R'damse centrales te "vergroenen": zij kan dus mooi onze cofinancier worden!

Waarom goed voor Rotterdam?

Een schone stad die op de toekomst is voorbereid gaat alle Rotterdammers aan. Daar dragen wij - als Rotterdams burgerinitiatief - aan bij. We houden van onze stad en willen dat R'dam een voorbeeldstad is.

Per 1 juli 2018 willen we ze dicht hebben & gaan we met alle Rotterdammers een feestje geven en nadenken over herbestemming....'n Klimhal? Lasergaming? Poptempel? Heeft iemand een leuk plan hiervoor?

Waarom vernieuwend?

De sluiting zal een volgende stap zijn in het toekomstbestendig maken van de haven. Nog nooit hebben burgers ervoor gezorgd dat een kolencentrale definitief gesloten is. Laten wij daar een start in maken!

Citylab010 is bedoeld om ideeën met een publiek doel te financieren. Die kolencentrale kán niet nog jarenlang CO2 uitstoten en onze lucht vervuilen. De sluiting van de laatste centrale op de Maasvlakte versnellen is daarom een prachtig project voor Citylab010, voor 'n toekomstbestendige stad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

 1x 1

Doe mee

Organisatie: Rotterdams Klimaat Initiatief

Contactpersoon: Vatan Hüzeir

Wij zoeken

Cofinanciers
Burgers die met ons mee actie voeren
Experts in het sluiten en herbestemmen van kolencentrales
Een link naar Henny van der Most

Gerelateerde Plannen

Sdg event september

Rotterdam voor de 17 global SDG's

Het event lanceert de 17 SDG's voor Rotterdam, door Rotterdam en met Rotterdam. Het event creërt verbindingen, synergiën tussen- en een overzicht van alle duurzame initiatieven die Rotterdam rijk is.

Bekijk dit plan
Concept pick up website

Dirt-E

Het opzetten van een gratis ophaaldienst van elektronisch afval bij bedrijven en particulieren binnen regio Rotterdam.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 21 om 17.58.53

EXPOSITIE ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN

De attractieve expositie, plaats van samenkomst en kennisdeler over het WHY WHAT en HOW van het transitie-proces van Rotterdam als leefbare en duurzame stad...

Bekijk dit plan
Introductietraining 1024x682

KlimaatGesprekken

KlimaatGesprekken wil Rotterdammers helpen in het verduurzamen van hun levenstijl, op een manier die hoop, humor en handelingsperspectief biedt. Zo willen we de klimaattransitie inspirerend en sneller te maken.

Bekijk dit plan
Materiaal met logo

Van plastic naar PLASTICIET

Plasticiet is een initiatief dat inspeelt op een van de grootste afvalstromen die het minst benut wordt namelijk: plastic. Wij geloven dat we met een sterk materiaal, design en kleinschalige gemeenschappen de wereld een beetje beter kunnen maken.

Bekijk dit plan

Herenboeren Rotterdam

Onze drijfveer is dat we meer grip willen op wat we eten. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Bekijk dit plan
A west

ZOOMDAK GROEN

We gaan het Zoomdak vergroenen met en door bewoners. Zo wordt het dak een fijne groene plek om te gebruiken voor de buurt.

Bekijk dit plan

aangename buitenwijken, milieubeleid en voorzieningen

overal waar de metro komt uniek en speciaal maken. Integraal milieubeleid met voorzieningen voor aangenamer leven.

Bekijk dit plan
Meer plannen