Ontdek › Plan

Sluiting van de laatste Rotterdamse kolencentrale

Aangemaakt: 21 april 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Dankzij de financiële bijdrage van Citylab010 kunnen we de laatste kolencentrale in Rotterdam sluiten per juli 2018.

Op 1 juli 2017 sluiten de kolencentrales Maasvlakte I & II. Nu moet die laatste nog dicht. Wij - Rotterdammers verenigd in een burgerbeweging "Rotterdams Klimaat Initiatief" werken aan sluiting van kolencentrale MPP3 (Uniper). Klinkt dit te ludiek? Die sluiting is zéér nodig!

Alle Rotterdammers zijn hierbij gebaat: voor een gezondere bevolking (luchtkwaliteit) en een duurzame leefomgeving. Onze stad ligt praktisch aan zee: laten we er voor zorgen dat we ook in Rotterdam de klimaatdoelstellingen halen & onze droge voeten houden door die vervuiler op de Maasvlakte zo snel mogelijk te sluiten.

Bovenstaande methode kan best succesvol zijn. In Amsterdam loopt 'n crowdfunding om geld in te zamelen om de centrale te sluiten. Financiers Triodosbank, Stichting Doen en Vandebron hebben 'n bedrag toegezegd om de Hemwegcentrale dicht te krijgen. Het Rijk heeft al 926 miljoen euro betaald om de R'damse centrales te "vergroenen": zij kan dus mooi onze cofinancier worden!

Waarom goed voor Rotterdam?

Een schone stad die op de toekomst is voorbereid gaat alle Rotterdammers aan. Daar dragen wij - als Rotterdams burgerinitiatief - aan bij. We houden van onze stad en willen dat R'dam een voorbeeldstad is.

Per 1 juli 2018 willen we ze dicht hebben & gaan we met alle Rotterdammers een feestje geven en nadenken over herbestemming....'n Klimhal? Lasergaming? Poptempel? Heeft iemand een leuk plan hiervoor?

Waarom vernieuwend?

De sluiting zal een volgende stap zijn in het toekomstbestendig maken van de haven. Nog nooit hebben burgers ervoor gezorgd dat een kolencentrale definitief gesloten is. Laten wij daar een start in maken!

Citylab010 is bedoeld om ideeën met een publiek doel te financieren. Die kolencentrale kán niet nog jarenlang CO2 uitstoten en onze lucht vervuilen. De sluiting van de laatste centrale op de Maasvlakte versnellen is daarom een prachtig project voor Citylab010, voor 'n toekomstbestendige stad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

 1x 1

Doe mee

Organisatie: Rotterdams Klimaat Initiatief

Contactpersoon: Vatan Hüzeir

Wij zoeken

Cofinanciers
Burgers die met ons mee actie voeren
Experts in het sluiten en herbestemmen van kolencentrales
Een link naar Henny van der Most

Gerelateerde Plannen

Logo makkiebike

MakkieBike

Bij MakkieBike lease je een fiets. Zo ben je altijd voorzien van een fiets voor een laag bedrag per maand, inclusief reparaties!

Bekijk dit plan
Blueroof team

BlueRoof - Circulaire Groene Daken

BlueRoof ontwikkelt de toepassing van restmaterialen voor de aanleg van groene daken. Op deze manier worden echt duurzame groene daken toegankelijk gemaakt voor elke Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Logo get rid

"Get Rid" organiseert: "Homey"

Get Rid blaast gebruikte materialen een nieuw leven in.

Bekijk dit plan
Cirkel logo

CIRKEL

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Bekijk dit plan

Stadswindenergie010

Mijn plan is dat Rotterdam centrum gebruik gaat maken van zijn stadswind om horeca, cultuur- en andere openbare gebouwen energie-zelfvoorzienend te maken.

Bekijk dit plan
Plantengang 3

Moss Air Filter

Het realiseren van een natuurlijk luchtfilter van levend mos in het innovatieve BlueCity, waardoor buitenlucht gezuiverd van fijnstof in de werkruimtes geleid wordt. Dit stelt ons in staat de optimale opstelling voor zo'n mosfilter te onderzoeken.

Bekijk dit plan
Rotterdamplasticfree

RotterdamPlasticfree

Rotterdamplasticfree is een samenwerkingsverband van Rotterdamse organisaties die de hoeveelheid plastic in de stad stevig terugdringen. Zij voeren op lokaal niveau acties uit om de problematiek die plastic veroorzaakt een halt toe te roepen.

Bekijk dit plan
12901368 1031865426894843 851048262647949262 o

De BMX Fietsschool

Praktijkgerichte verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen en/of buurtkinderen met de BMX fiets

Bekijk dit plan
Meer plannen