Ontdek › Plan

Smart port, meiden aan boord

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Heb hart voor onderwijs

Wij stimuleren meiden te kiezen voor een carrière in de Rotterdamse haven en industrie. Dit doen we met een magazine vol rolmodellen, voor en door meiden, de "Havenskills"-netwerktraining en praktijkbezoeken.

Uit onze gesprekken met havenbedrijven bleek dat zij mensen nodig hebben die bij binnenkomst beschikken over de specifieke kennis die het werken in de haven vereist. Vanwege de hectiek van het werk en de enorme kosten wanneer fouten worden gemaakt, is er vrijwel nooit de mogelijkheid om iemand ‘on the job’ die kennis op te laten doen. Daarom raadden zij ons aan ons met een volgend initiatief specifiek te richten op meiden die de keuze voor een opleiding nog moeten maken. In de praktijk betekent dat meiden in de leeftijd van circa 15-25 jaar. In het project “Smart port, meiden aan boord” willen wij, naast de productie en verspreiding van een magazine, daadwerkelijk aan de slag met meiden om hen te laten ontdekken wat zij met hun talenten in de haven kunnen, en versterken wij hun netwerkvaardigheden. Tot slot willen wij hen middels bedrijfsbezoeken, schoolbezoeken en inspiratiesessies met belangrijke havennetwerken een inkijkje geven in de dagelijkse praktijk van de Rotterdamse haven.

Waarom goed voor Rotterdam?

Smart port, meiden aan boord draagt op de middellange en lange termijn bij aan het terugdringen van jeugdwerkloosheid en dreigende personeelstekorten in de haven en industrie richting 2030: Wij investeren nu in duurzame arbeidsperspectieven voor straks.

Waarom vernieuwend?

• Het enige Rotterdamse initiatief dat zich richt op studie- en beroepskeuze specifiek voor meiden richting de haven en industrie
• Het enige Rotterdamse initiatief dat tegelijkertijd inzet op talentontwikkeling en bewustwording van de mate waarin meiden zich laten beïnvloeden door traditionele rolpatronen ten aanzien van werk.
• Een inspiratiemagazine voor en door meiden, training en praktijkbezoeken, specifiek voor de sector haven gecombineerd in 1 project

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

1218 rotterdam marketing

Doe mee

Organisatie: Dona Daria

Contactpersoon: Carola Dogan / Patricia Ooms

Wij zoeken

Financiële middelen om uitvoering te kunnen geven aan dit innovatieve plan. Ook zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste bedrijven in de haven en industrie, die graag de samenwerking met ons aangaan om meiden te inspireren tot een carrière in deze kansrijke, boeiende sector.

Gerelateerde Plannen

Hqdefault

Digitaal schoolplein scholengroep Charlois.

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep samen

Bekijk dit plan
Imc basis logo

IMC Basis Rotterdam

Op school leer je voor later, bij IMC Basis leer nú wat later is

Bekijk dit plan
Logo2 meesterlijk

Meesterlijk Rotterdam

Vakmanschap in Onderwijs! voor een betere aansluiting op het beroepsveld.

Bekijk dit plan
Website sbwr l

Samen bouwen we Rotterdam

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

Bekijk dit plan
Download

Leren voor de toekomst

Het tegengaan van ongelijkheid in het onderwijs door meer dan alleen huiswerkbegeleiding aan te bieden. Zoals het bespreken van obstakels die functioneren in de Rotterdamse samenleving kunnen belemmeren en het aanmoedigen van ouderbetrokkenheid.

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan
F83ad43a c548 494b 97ee fe3273fa6c37

Schoolschaken op alle basisscholen in Rotterdam

Schaken op school. In het lesprogramma of na schooltijd in de groepen 3 t/m 6 van alle basisscholen in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Koeientuin ztekst 2

Floating Farm Educatie

De Floating Farm (FF) wil basisschoolleerlingen in de regio Rotterdam verbinden met de agrarische sector (veehouderij) en dit combineren met kennis over een gezond voedingspatroon.

Bekijk dit plan
Meer plannen