Ontdek › Plan

Smart port, meiden aan boord

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Heb hart voor onderwijs

Wij stimuleren meiden te kiezen voor een carrière in de Rotterdamse haven en industrie. Dit doen we met een magazine vol rolmodellen, voor en door meiden, de "Havenskills"-netwerktraining en praktijkbezoeken.

Uit onze gesprekken met havenbedrijven bleek dat zij mensen nodig hebben die bij binnenkomst beschikken over de specifieke kennis die het werken in de haven vereist. Vanwege de hectiek van het werk en de enorme kosten wanneer fouten worden gemaakt, is er vrijwel nooit de mogelijkheid om iemand ‘on the job’ die kennis op te laten doen. Daarom raadden zij ons aan ons met een volgend initiatief specifiek te richten op meiden die de keuze voor een opleiding nog moeten maken. In de praktijk betekent dat meiden in de leeftijd van circa 15-25 jaar. In het project “Smart port, meiden aan boord” willen wij, naast de productie en verspreiding van een magazine, daadwerkelijk aan de slag met meiden om hen te laten ontdekken wat zij met hun talenten in de haven kunnen, en versterken wij hun netwerkvaardigheden. Tot slot willen wij hen middels bedrijfsbezoeken, schoolbezoeken en inspiratiesessies met belangrijke havennetwerken een inkijkje geven in de dagelijkse praktijk van de Rotterdamse haven.

Waarom goed voor Rotterdam?

Smart port, meiden aan boord draagt op de middellange en lange termijn bij aan het terugdringen van jeugdwerkloosheid en dreigende personeelstekorten in de haven en industrie richting 2030: Wij investeren nu in duurzame arbeidsperspectieven voor straks.

Waarom vernieuwend?

• Het enige Rotterdamse initiatief dat zich richt op studie- en beroepskeuze specifiek voor meiden richting de haven en industrie
• Het enige Rotterdamse initiatief dat tegelijkertijd inzet op talentontwikkeling en bewustwording van de mate waarin meiden zich laten beïnvloeden door traditionele rolpatronen ten aanzien van werk.
• Een inspiratiemagazine voor en door meiden, training en praktijkbezoeken, specifiek voor de sector haven gecombineerd in 1 project

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

1218 rotterdam marketing

Doe mee

Organisatie: Dona Daria

Contactpersoon: Carola Dogan / Patricia Ooms

Wij zoeken

Financiële middelen om uitvoering te kunnen geven aan dit innovatieve plan. Ook zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste bedrijven in de haven en industrie, die graag de samenwerking met ons aangaan om meiden te inspireren tot een carrière in deze kansrijke, boeiende sector.

Gerelateerde Plannen

Adminbedriijf.nl (future financials)

Een ‘ontmoetingsplaats’ waar studenten van het Mbo en van het Hbo uitstekend worden voorbereid op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan

Uit Grootmoeders Keuken

'Uit Grootmoeders Keuken' is een Rotterdams productlabel met de smaak van 'toen', de producten worden gemaakt met de hulp van Rotterdamse oma's en opa's.

Bekijk dit plan

Flippen in Rotterdam; actieve leerlingen in de klas!

De leerling en docent creëren samen in een theaterlab kunstgeschiedenis instructiefilmpjes voor het voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Img 1149

Jeugdgemeenteraad Rotterdam

Kinderen leren de kunst van het democratisch samenleven onder leiding van acteurs in de raadszaal van het stadhuis.

Bekijk dit plan
2016 10 13 photo 00000230

ROoster10

Meer jongeren haken af bij het reguliere onderwijs om sociale, emotionele, economische of culturele redenen. ROoster10 is hun huiskamer, luisterend oor en huiswerkbegeleiding.

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan
Imc basis logo

IMC Basis Rotterdam

Op school leer je voor later, bij IMC Basis leer nú wat later is

Bekijk dit plan
Istock 538026338

Een oplossing voor 'Thuiszitters'

Stichting Bloemfleur wil graag een school starten voor 'thuiszitters' waar door middel van een combinatie van zorg, creatieve ontwikkeling en onderwijs, maatwerk wordt geleverd.

Bekijk dit plan
Meer plannen