Ontdek › Plan

Smart port, meiden aan boord

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Heb hart voor onderwijs

Wij stimuleren meiden te kiezen voor een carrière in de Rotterdamse haven en industrie. Dit doen we met een magazine vol rolmodellen, voor en door meiden, de "Havenskills"-netwerktraining en praktijkbezoeken.

Uit onze gesprekken met havenbedrijven bleek dat zij mensen nodig hebben die bij binnenkomst beschikken over de specifieke kennis die het werken in de haven vereist. Vanwege de hectiek van het werk en de enorme kosten wanneer fouten worden gemaakt, is er vrijwel nooit de mogelijkheid om iemand ‘on the job’ die kennis op te laten doen. Daarom raadden zij ons aan ons met een volgend initiatief specifiek te richten op meiden die de keuze voor een opleiding nog moeten maken. In de praktijk betekent dat meiden in de leeftijd van circa 15-25 jaar. In het project “Smart port, meiden aan boord” willen wij, naast de productie en verspreiding van een magazine, daadwerkelijk aan de slag met meiden om hen te laten ontdekken wat zij met hun talenten in de haven kunnen, en versterken wij hun netwerkvaardigheden. Tot slot willen wij hen middels bedrijfsbezoeken, schoolbezoeken en inspiratiesessies met belangrijke havennetwerken een inkijkje geven in de dagelijkse praktijk van de Rotterdamse haven.

Waarom goed voor Rotterdam?

Smart port, meiden aan boord draagt op de middellange en lange termijn bij aan het terugdringen van jeugdwerkloosheid en dreigende personeelstekorten in de haven en industrie richting 2030: Wij investeren nu in duurzame arbeidsperspectieven voor straks.

Waarom vernieuwend?

• Het enige Rotterdamse initiatief dat zich richt op studie- en beroepskeuze specifiek voor meiden richting de haven en industrie
• Het enige Rotterdamse initiatief dat tegelijkertijd inzet op talentontwikkeling en bewustwording van de mate waarin meiden zich laten beïnvloeden door traditionele rolpatronen ten aanzien van werk.
• Een inspiratiemagazine voor en door meiden, training en praktijkbezoeken, specifiek voor de sector haven gecombineerd in 1 project

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

1218 rotterdam marketing

Doe mee

Organisatie: Dona Daria

Contactpersoon: Carola Dogan / Patricia Ooms

Wij zoeken

Financiële middelen om uitvoering te kunnen geven aan dit innovatieve plan. Ook zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste bedrijven in de haven en industrie, die graag de samenwerking met ons aangaan om meiden te inspireren tot een carrière in deze kansrijke, boeiende sector.

Gerelateerde Plannen

Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan
Veerkracht010 gr

VEERKRACHT010

Onze jongeren van nu, zijn de Rotterdammers van morgen. Samen bouwen wij aan hun veerkracht en zelfredzaamheid

Bekijk dit plan
15027785 1453632861328632 8517574308174883803 n

De onderneming, dat ben jij!

De leerlingen van Rotterdam-Zuid willen wij ondernemende vaardigheden mee geven, zodat zij niet alleen nu, maar ook in de toekomst in staat zijn onze wijk naar “the next level” te tillen.

Bekijk dit plan
2016 10 13 photo 00000230

ROoster10

Meer jongeren haken af bij het reguliere onderwijs om sociale, emotionele, economische of culturele redenen. ROoster10 is hun huiskamer, luisterend oor en huiswerkbegeleiding.

Bekijk dit plan
1383758 1421285188084569 1395309728 n

Onderwijs van de 21e eeuw!

Een onderwijsysteem invoeren waarin ieder kind zich maximaal ontplooit, talent mag ontwikkelen en klaar is voor de toekomst.

Bekijk dit plan
P3220093

Onderzoekend leren op de Zalmplaatschool

Onderzoekend en ontwerpend leren op de Zalmplaatschool ! 21 ste Century Skills

Bekijk dit plan
Mijn boek boek

Mijn boek - Verhalen uit Rotterdam

Rotterdamse verhalen voor leerlingen van alle Rotterdamse basisscholen. Omdat lezen leuk is!

Bekijk dit plan
Bij artikel

"Samen voor Taal"

Samen met ouders de (taal)ontwikkeling van kinderen in de plusopvang stimuleren. Een aantrekkelijk, eenvoudig en vooral LEUK programma ontwikkelen waarin samen oefenen en voorbeeld gedrag voorop staan.

Bekijk dit plan
Meer plannen