Ontdek › Plan

Sociaal lichtfabrikaat voor de stad van idee tot markt

Aangemaakt: 01 juni 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Als lichtarchitecten verbeteren we met visie en techniek openbare ruimten en maken deze aantrekkelijk voor verblijf, wandeling en veilige sociale plek.

We willen enkele werkmodellen uitwerken en pilots realiseren. De werkmodellen willen we met de fabrikant voorbereiden op marktintegratie waardoor onze oplossingen schaal baar zijn.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kent een lichtplan. De vormgeving welke wij hanteren, creëert meerwaarde die, indien schaalbaar, leidt tot sociaal economische verbeteringen in wijken, winkel- of stadscentra. Onze verkregen Awards zijn een internationale oproep voor optimalisering van openbare ruimte door licht. We willen hier als lichtvormgevers op reageren en met onze oplossingen inzicht en mogelijkheden verruimen. Dit kan in meerdere wijken, voor droomstraten, voor cultuur of sociale veiligheid.

Waarom vernieuwend?

Met een juiste markttoegankelijkheid kunnen stedelijke ruimteontwikkelaars de openbare ruimte schaalbaar en sociaal verbeteren. Ons schema van visuele ergonomie en techniek kant zich soms tegen gangbare richtlijnen die openbare ruimtebeleving onderdrukt maar versterkt juist de meerwaardes die urbane ontwikkelaars zoeken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Bef aft lunetten r

Doe mee

Organisatie: Daglicht & Vorm

Contactpersoon: Rudolf Teunissen

E-mail: rteunissen@luna.nl

Wij zoeken

We zoeken wijken en winkelstraten die we sociaal kunnen verbeteren door verbijzondering met licht. we zoeken strategische partners om dit proffesioneel op te zetten en om de ambitie te laten groeien.

Gerelateerde Plannen

Banner rec def

Healing Places - Prototypes

Healing Places is a cross-disciplinary project that aims to create in Rotterdam West prototypes of sensory and therapeutic spaces in the city to improve the population’s physical and mental health.

Bekijk dit plan

Parkeervergunningen wijgen m.b.v. app

Een app waarin je zowel als inwoner als ondernemer binnen Gemeente Rotterdam je parkeervergunning aan/uit kan zetten en wisselen van kentekens

Bekijk dit plan
Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Bekijk dit plan
Noahs park concept 2a crop

Noah ‘s Park

Noah droomt van rust, groen en water. Een varend park waar verweesde bomen en planten, mensen en verhalen hun toevluchtsoord vinden te midden van een snel verdichtende stad.

Bekijk dit plan

Botanische Tuin Afrikaanderwijk

We willen graag van onze tuin een plek maken waar ieder mens met al zijn zintuigen natuur kan beleven.

Bekijk dit plan
Scan 35

De Taaltuin in Spangen Verrijkt!

De Taaltuin in Spangen wil spelen voor alle kinderen mogelijk maken, met een selectie van 8 nieuwe taalspeelleerobjecten!

Bekijk dit plan
Brick met fiets

BRICK! De deelfiets parkeertegel.

BRICK! De deelfiets parkeertegel waar de deelfietsen netjes gestald kunnen worden.

Bekijk dit plan

ketting ruimen

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Bekijk dit plan
Meer plannen