Ontdek › Plan

Sociaal lichtfabrikaat voor de stad van idee tot markt

Aangemaakt: 01 juni 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Als lichtarchitecten verbeteren we met visie en techniek openbare ruimten en maken deze aantrekkelijk voor verblijf, wandeling en veilige sociale plek.

We willen enkele werkmodellen uitwerken en pilots realiseren. De werkmodellen willen we met de fabrikant voorbereiden op marktintegratie waardoor onze oplossingen schaal baar zijn.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kent een lichtplan. De vormgeving welke wij hanteren, creëert meerwaarde die, indien schaalbaar, leidt tot sociaal economische verbeteringen in wijken, winkel- of stadscentra. Onze verkregen Awards zijn een internationale oproep voor optimalisering van openbare ruimte door licht. We willen hier als lichtvormgevers op reageren en met onze oplossingen inzicht en mogelijkheden verruimen. Dit kan in meerdere wijken, voor droomstraten, voor cultuur of sociale veiligheid.

Waarom vernieuwend?

Met een juiste markttoegankelijkheid kunnen stedelijke ruimteontwikkelaars de openbare ruimte schaalbaar en sociaal verbeteren. Ons schema van visuele ergonomie en techniek kant zich soms tegen gangbare richtlijnen die openbare ruimtebeleving onderdrukt maar versterkt juist de meerwaardes die urbane ontwikkelaars zoeken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Bef aft lunetten r

Doe mee

Organisatie: Daglicht & Vorm

Contactpersoon: Rudolf Teunissen

E-mail: rteunissen@luna.nl

Wij zoeken

We zoeken wijken en winkelstraten die we sociaal kunnen verbeteren door verbijzondering met licht. we zoeken strategische partners om dit proffesioneel op te zetten en om de ambitie te laten groeien.

Gerelateerde Plannen

Levendlicht concept

Levend Licht

Het project brengt door interactief licht de brugwachtershuisjes van Rotterdam tijdens zonsondergang tot leven. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan een levendig, poetisch en menselijk straatbeeld in Rotterdam.

Bekijk dit plan

Kinderen maken de stad

Een ontmoetingsplek waar generaties samen kunnen spelen en waar sociale barrières worden doorbroken.

Bekijk dit plan
Dsc 8506

PleinPark 't Landje Cool-Zuid

Plein 't Landje in Cool-Zuid is nu een stenig en monofunctioneel sport- en speelplein. Stadslab Cool-Zuid wil samen met gebruikers en betrokkenen van plein 't Landje het plein transformeren tot een zachter en groener PleinPark voor de hele buurt.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Drijvend park

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Bekijk dit plan
Urbanmining jvdt

Urban Mining with Credits

Wij introduceren een nieuwe vorm van crowdfunden. Met als inzet de waarde van afval en het circulair toepassen van grondstoffen.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Boomtoppers: alle Rotterdammers kunnen de boom in!

Boomtoppers wil een outdoor sportprogramma rond boomklimmen in een stedelijke omgeving ontwikkelen dat geschikt is voor alle doelgroepen.

Bekijk dit plan
12186260 985097854864770 775381055880705094 o

Veilige Buurt

Een communicatie app die het makkelijker maakt elkaar te leren kennen en contact te houden.

Bekijk dit plan
Kaartje zuid driehoek

ROAR

Een kunstproject rondom de steunpilaren van metrolijn D/E in Rotterdam Zuid.

Bekijk dit plan
Meer plannen