Ontdek › Plan

Sociaal lichtfabrikaat voor de stad van idee tot markt

Aangemaakt: 01 juni 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Als lichtarchitecten verbeteren we met visie en techniek openbare ruimten en maken deze aantrekkelijk voor verblijf, wandeling en veilige sociale plek.

We willen enkele werkmodellen uitwerken en pilots realiseren. De werkmodellen willen we met de fabrikant voorbereiden op marktintegratie waardoor onze oplossingen schaal baar zijn.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kent een lichtplan. De vormgeving welke wij hanteren, creëert meerwaarde die, indien schaalbaar, leidt tot sociaal economische verbeteringen in wijken, winkel- of stadscentra. Onze verkregen Awards zijn een internationale oproep voor optimalisering van openbare ruimte door licht. We willen hier als lichtvormgevers op reageren en met onze oplossingen inzicht en mogelijkheden verruimen. Dit kan in meerdere wijken, voor droomstraten, voor cultuur of sociale veiligheid.

Waarom vernieuwend?

Met een juiste markttoegankelijkheid kunnen stedelijke ruimteontwikkelaars de openbare ruimte schaalbaar en sociaal verbeteren. Ons schema van visuele ergonomie en techniek kant zich soms tegen gangbare richtlijnen die openbare ruimtebeleving onderdrukt maar versterkt juist de meerwaardes die urbane ontwikkelaars zoeken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Bef aft lunetten r

Doe mee

Organisatie: Daglicht & Vorm

Contactpersoon: Rudolf Teunissen

E-mail: rteunissen@luna.nl

Wij zoeken

We zoeken wijken en winkelstraten die we sociaal kunnen verbeteren door verbijzondering met licht. we zoeken strategische partners om dit proffesioneel op te zetten en om de ambitie te laten groeien.

Gerelateerde Plannen

12186260 985097854864770 775381055880705094 o

Veilige Buurt

Een communicatie app die het makkelijker maakt elkaar te leren kennen en contact te houden.

Bekijk dit plan

STADSSTUKKEN

City Pieces maakt de diversiteit van stedelijke omgeving zichtbaar middels interactieve installaties die een verbinding maken met de omgeving en haar bewoners.

Bekijk dit plan
Bohlogo

Tuin Ben Oude NijHuis

Het inrichten van een veilige tuin voor (dementerende) ouderen met een laag inkomen; een tuin die ook voor buurtbewoners toegankelijk is en waar allerlei buurtactiviteiten gehouden zullen worden.

Bekijk dit plan
20180415 151926

Rotterdam: Print Your City!

In the project Print Your City!, Rotterdam residents upcycle their plastic waste into their public space with the use of robotic 3D printing. In this way Rotterdam uses citizen involvement to become more circular!

Bekijk dit plan
Levendlicht concept

Levend Licht

Het project brengt door interactief licht de brugwachtershuisjes van Rotterdam tijdens zonsondergang tot leven. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan een levendig, poetisch en menselijk straatbeeld in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Brick met fiets

BRICK! De deelfiets parkeertegel.

BRICK! De deelfiets parkeertegel waar de deelfietsen netjes gestald kunnen worden.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Drijvend park

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Bekijk dit plan
Jan metz fenomena

Water Fenomena Rotterdam Prins Alexander

Op het Prins Alexanderplein, in het hart van de laagst gelegen bebouwde polder van Europa, wordt een Water Fenomena georganiseerd; een publieksevenement voor jong en oud dat het Nederlandse thema ‘water en waterbeheer’ onder de aandacht brengt.

Bekijk dit plan
Meer plannen