Ontdek › Plan

Sociaal lichtfabrikaat voor de stad van idee tot markt

Aangemaakt: 01 juni 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Als lichtarchitecten verbeteren we met visie en techniek openbare ruimten en maken deze aantrekkelijk voor verblijf, wandeling en veilige sociale plek.

We willen enkele werkmodellen uitwerken en pilots realiseren. De werkmodellen willen we met de fabrikant voorbereiden op marktintegratie waardoor onze oplossingen schaal baar zijn.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kent een lichtplan. De vormgeving welke wij hanteren, creëert meerwaarde die, indien schaalbaar, leidt tot sociaal economische verbeteringen in wijken, winkel- of stadscentra. Onze verkregen Awards zijn een internationale oproep voor optimalisering van openbare ruimte door licht. We willen hier als lichtvormgevers op reageren en met onze oplossingen inzicht en mogelijkheden verruimen. Dit kan in meerdere wijken, voor droomstraten, voor cultuur of sociale veiligheid.

Waarom vernieuwend?

Met een juiste markttoegankelijkheid kunnen stedelijke ruimteontwikkelaars de openbare ruimte schaalbaar en sociaal verbeteren. Ons schema van visuele ergonomie en techniek kant zich soms tegen gangbare richtlijnen die openbare ruimtebeleving onderdrukt maar versterkt juist de meerwaardes die urbane ontwikkelaars zoeken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Bef aft lunetten r

Doe mee

Organisatie: Daglicht & Vorm

Contactpersoon: Rudolf Teunissen

E-mail: rteunissen@luna.nl

Wij zoeken

We zoeken wijken en winkelstraten die we sociaal kunnen verbeteren door verbijzondering met licht. we zoeken strategische partners om dit proffesioneel op te zetten en om de ambitie te laten groeien.

Gerelateerde Plannen

1

Crooswijksebocht ""Groenpoort naar de Rottemeren"'

Een groene Stadspoort naar het natuurgebied de Rottemeren

Bekijk dit plan
12186260 985097854864770 775381055880705094 o

Veilige Buurt

Een communicatie app die het makkelijker maakt elkaar te leren kennen en contact te houden.

Bekijk dit plan
2012 800 impressie new web

rotstuin voor de buurt

Even vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.

Bekijk dit plan

ketting ruimen

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Bekijk dit plan
Fao infographic urbantrees en

Smart Urban Forest, de waarde van bomen

Iedereen houdt van bomen. Wij willen Rotterdam vergroenen met meer en mooiere bomen door omwonenden en bedrijven via blockchain en nieuwe business modellen mede-eigenaar te maken

Bekijk dit plan
Gezondewijk2

GezondeWijk door VoedselEducatie010

Stichting VoedselEducatie010 rolt een structureel educatief programma uit, over Voedselwijsheid, Gezonde Leefstijl en Taalvaardigheid, voor ouders en kinderen in de wijk Bloemhof.

Bekijk dit plan
Scan 25

De Muizentrapstraat in De Taaltuin in Spangen

De Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.

Bekijk dit plan
Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
Meer plannen