Ontdek › Plan

Social citylights

Aangemaakt: 30 mei 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

We gaan de openbare ruimte beleving verbeteren met ecologisch verantwoord lichtdesign wat een straat aantrekkelijk en veilig maakt in beleving en identiteit. Het versterkt de beleving en identiteit van de buurt.

We achten ons initiatief noodzakelijk om zo voor het Lichtplan Rotterdam een aanvulling te zijn met duurzame waarden. Nog steeds zorgt een groot deel van de openbare rijwegverlichting voor een veilige rijweg maar verhindert het een optimale openbare ruimte beleving. De eerste heeft voorrang maar wij willen een hoge openbare ruimte beleving realiseren en deze integreren met bestaande verlichting. Door een eigen visueel ergonomisch (ervaring uit wetenschappelijk onderzoek) en een eigen vormgeving pakken we dit structureel aan. Onze studies en werkmodellen dienen tot verbeteringen te leiden. We gaan nieuwe lichttechnieken ontwikkelen en toetsen, resultaten van pilots voor typische Rotterdamse locaties kunnen leiden tot nieuwe belevingen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Op ecologische basis mooie artistieke welkome ruimte en verbindingen maken met licht.

Waarom vernieuwend?

De combinatie van uitgangspunten in techniek en vormgeving verbindt nieuwe uitgangspunten voor de stedelijke beleving die ook in de avond onder druk staat.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Picture rudolf teunissen lunetten

Doe mee

Organisatie: Lichtarchitect lichtkunstenaar

Contactpersoon: Rudolf Teunissen

Wij zoeken

Ondersteuning in het realiseren van lichtonderzoeken die een bijdrage leveren aan het Rotterdams lichtplan.

Gerelateerde Plannen

Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Bekijk dit plan
2012 800 impressie new web

rotstuin voor de buurt

Even vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.

Bekijk dit plan
Sam 5522

Rondje Coolhaven

Bewoners, ondernemers, instellingen, studenten en docenten werken samen aan een strategie om de kades rondom de Coolhaven te vergroenen. Deze plek is een van de weinige plekken van de stad waar je echt dicht bij het water kunt zijn.

Bekijk dit plan

Gezonde Hotspots Delfshaven

Gedurende een jaar transformeren we een openbaar plein in Delfshaven in een helende, stressverlichtende omgeving.

Bekijk dit plan
Fao infographic urbantrees en

Smart Urban Forest, de waarde van bomen

Iedereen houdt van bomen. Wij willen Rotterdam vergroenen met meer en mooiere bomen door omwonenden en bedrijven via blockchain en nieuwe business modellen mede-eigenaar te maken

Bekijk dit plan
Logo sb

De Stadsboswachter

De Stadsboswachter zorgt voor beheer, behoud en beleven van het stadsbos. Hij bouwt het stadsboswachtershuis als ontmoetingsplek en werkplaats voor de makers, bewoners, ondernemers en beheerders van de stad.

Bekijk dit plan
Pieterdehoochbrugbrug impressiecitylab010

OPEN DICHT bruggedichten.

Wachten was nog nooit zo leuk! De onderkant van bruggen over de Delfshavense Schie wordt verfraaid met poëzie en de bijbehorende website met DIY programma overbrugt de weg naar school en thuis.

Bekijk dit plan
Voorbeeld container bijplaatsing

AI foto analyse buitenruimte

Het ontwikkelen van een algoritme waarmee foto's van de buitenruimte geanalyseerd kunnen worden, zodat automatisch bepaald kan worden of er misstanden in de omgeving aanwezig zijn.

Bekijk dit plan
Meer plannen