Ontdek › Plan

Social citylights

Aangemaakt: 30 mei 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

We gaan de openbare ruimte beleving verbeteren met ecologisch verantwoord lichtdesign wat een straat aantrekkelijk en veilig maakt in beleving en identiteit. Het versterkt de beleving en identiteit van de buurt.

We achten ons initiatief noodzakelijk om zo voor het Lichtplan Rotterdam een aanvulling te zijn met duurzame waarden. Nog steeds zorgt een groot deel van de openbare rijwegverlichting voor een veilige rijweg maar verhindert het een optimale openbare ruimte beleving. De eerste heeft voorrang maar wij willen een hoge openbare ruimte beleving realiseren en deze integreren met bestaande verlichting. Door een eigen visueel ergonomisch (ervaring uit wetenschappelijk onderzoek) en een eigen vormgeving pakken we dit structureel aan. Onze studies en werkmodellen dienen tot verbeteringen te leiden. We gaan nieuwe lichttechnieken ontwikkelen en toetsen, resultaten van pilots voor typische Rotterdamse locaties kunnen leiden tot nieuwe belevingen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Op ecologische basis mooie artistieke welkome ruimte en verbindingen maken met licht.

Waarom vernieuwend?

De combinatie van uitgangspunten in techniek en vormgeving verbindt nieuwe uitgangspunten voor de stedelijke beleving die ook in de avond onder druk staat.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Picture rudolf teunissen lunetten

Doe mee

Organisatie: Lichtarchitect lichtkunstenaar

Contactpersoon: Rudolf Teunissen

Wij zoeken

Ondersteuning in het realiseren van lichtonderzoeken die een bijdrage leveren aan het Rotterdams lichtplan.

Gerelateerde Plannen

Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
Citylab010 voorstelspeeltuintjeplaatje

Mooi Mooier Middelland Speeltuintje

De bewoners van de Hondiusstraat en de omliggende straten willen de verwaarloosde speelplek op de hoek graag herinrichten, zodat alle kinderen dicht bij huis weer lekker buiten kunnen spelen en de plek weer een vrolijke en verzorgde aanblik biedt.

Bekijk dit plan
Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Bekijk dit plan
Logo sb

De Stadsboswachter

De Stadsboswachter zorgt voor beheer, behoud en beleven van het stadsbos. Hij bouwt het stadsboswachtershuis als ontmoetingsplek en werkplaats voor de makers, bewoners, ondernemers en beheerders van de stad.

Bekijk dit plan
20180415 151926

Rotterdam: Print Your City!

In the project Print Your City!, Rotterdam residents upcycle their plastic waste into their public space with the use of robotic 3D printing. In this way Rotterdam uses citizen involvement to become more circular!

Bekijk dit plan
Sk de kas logo liggend

Stadskwekerij De Kas

De omvorming van een binnenterrein met Kas in hartje Rotterdam tot een multifunctioneel kenniscentrum over ecologisch groen en kleinschalig waterbeheer. We gaan dit doen vanuit onze leidende waarden biodiversiteit, toegankelijkheid en verbinding

Bekijk dit plan

Botanische Tuin Afrikaanderwijk

We willen graag van onze tuin een plek maken waar ieder mens met al zijn zintuigen natuur kan beleven.

Bekijk dit plan
Banner rec def

Healing Places - Prototypes

Healing Places is a cross-disciplinary project that aims to create in Rotterdam West prototypes of sensory and therapeutic spaces in the city to improve the population’s physical and mental health.

Bekijk dit plan
Meer plannen