Ontdek › Plan

Social citylights

Aangemaakt: 30 mei 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

We gaan de openbare ruimte beleving verbeteren met ecologisch verantwoord lichtdesign wat een straat aantrekkelijk en veilig maakt in beleving en identiteit. Het versterkt de beleving en identiteit van de buurt.

We achten ons initiatief noodzakelijk om zo voor het Lichtplan Rotterdam een aanvulling te zijn met duurzame waarden. Nog steeds zorgt een groot deel van de openbare rijwegverlichting voor een veilige rijweg maar verhindert het een optimale openbare ruimte beleving. De eerste heeft voorrang maar wij willen een hoge openbare ruimte beleving realiseren en deze integreren met bestaande verlichting. Door een eigen visueel ergonomisch (ervaring uit wetenschappelijk onderzoek) en een eigen vormgeving pakken we dit structureel aan. Onze studies en werkmodellen dienen tot verbeteringen te leiden. We gaan nieuwe lichttechnieken ontwikkelen en toetsen, resultaten van pilots voor typische Rotterdamse locaties kunnen leiden tot nieuwe belevingen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Op ecologische basis mooie artistieke welkome ruimte en verbindingen maken met licht.

Waarom vernieuwend?

De combinatie van uitgangspunten in techniek en vormgeving verbindt nieuwe uitgangspunten voor de stedelijke beleving die ook in de avond onder druk staat.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Picture rudolf teunissen lunetten

Doe mee

Organisatie: Lichtarchitect lichtkunstenaar

Contactpersoon: Rudolf Teunissen

Wij zoeken

Ondersteuning in het realiseren van lichtonderzoeken die een bijdrage leveren aan het Rotterdams lichtplan.

Gerelateerde Plannen

Gezondewijk2

GezondeWijk door VoedselEducatie010

Stichting VoedselEducatie010 rolt een structureel educatief programma uit, over Voedselwijsheid, Gezonde Leefstijl en Taalvaardigheid, voor ouders en kinderen in de wijk Bloemhof.

Bekijk dit plan
Groengoed!

Kansrijke Tuinen

Gezamenlijk tuinieren in de wijk voor een mooie, veilige en kindvriendelijke buitenruimte

Bekijk dit plan
Scan 25

De Muizentrapstraat in De Taaltuin in Spangen

De Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.

Bekijk dit plan
20180415 151926

Rotterdam: Print Your City!

In the project Print Your City!, Rotterdam residents upcycle their plastic waste into their public space with the use of robotic 3D printing. In this way Rotterdam uses citizen involvement to become more circular!

Bekijk dit plan
Image

Vondelpark in Rotterdam

Een leuk vondelpark (Amsterdam) in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Kindervuurwerk

Nationale Kinder Vuurwerk Rotterdam

Een groot vuurwerk bij de Erasmusbrug om 19.00 uur op 31 december om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te beginnen. Speciaal voor kinderen en gezinnen om hen op te laten groeien met een traditie van groot georganiseerd vuurwerk.

Bekijk dit plan
Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
12186260 985097854864770 775381055880705094 o

Veilige Buurt

Een communicatie app die het makkelijker maakt elkaar te leren kennen en contact te houden.

Bekijk dit plan
Meer plannen