Ontdek › Plan

SpareSpace; Co-retailing in Rotterdam

Aangemaakt: 19 september 2016

Rotterdam economisch vooruit

SpareSpace maakt verborgen ondernemers zichtbaar in vier wijken in Rotterdam. Webshops, ambachtslieden, startende bedrijven, ondernemende statushouders worden zichtbaar, verlevendigen de winkelstraten en helpen elkaar vooruit.

SpareSpace maakt nieuwe ondernemers zichtbaar en brengt nieuwe energie in winkelgebieden. Zonder langdurige huurcontracten en hoge investeringen start jouw onderneming in een winkelpand in Rotterdam. Deelnemende ondernemers delen een ruimte en helpen elkaar ieders onderneming verder te brengen en betreffende locaties te ontwikkelen. Binnen 1,5 jaar groeien we naar een marktconforme huur en duurzame bedrijfsplannen. Doel is een concept van co retailing dat zich zelfstandig door Rotterdam gaat verspreiden. SpareSpace is al gestart in Het Oude Westen met plannen voor oa een opnamestudio . Ondernemers, studenten van Hogeschool Rotterdam, de Alliantie en de Cultuurscouts doen al mee. Per locatie gaan we met lokaal betrokken in gesprek voor een passende invulling van leegstand. Met een investering van €72.000 openen we 4 SpareSpaces om vervolgens continue 4 locaties te hebben in Rotterdam waardoor overal en altijd ruimte beschikbaar is voor 'nieuwe' winkeliers in winkelstraten.

Waarom goed voor Rotterdam?

De arbeidsmarkt verandert. Hybride combinaties van vast werk en eigen ondernemerschap nemen toe. Zeker in Rotterdam. Deze diversiteit en creativiteit in ondernemerschap is een geweldige kans voor de stad maar heeft instrumenten nodig dit mogelijk te maken. Richting vastgoedpartijen en ondernemers maar ook tussen ondernemers onderling. SpareSpace zorgt voor innovatie en interactie en sluit naadloos aan op de analyse uit de EVR2016; Next economy, next city.

Waarom vernieuwend?

Co-retailing verbindt partijen die elkaar niet verstaan. Maatschappelijke ontwikkeling en commercieel rendement vertaald naar een concreet instrument. Vastgoed en kleine ondernemers vinden elkaar. Met zaken als hoogwaardige inrichting, interactieve etalages en begeleiding bij marketing maakt SpareSpace de verborgen bedrijvigheid van ondernemers in wijken zichtbaar voor de stad en daarbuiten. SpareSpace is aangemerkt als kansrijk landelijk experiment wijkeconomieen door Platform 31.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Sparespace  locatie

Doe mee

Organisatie: SpareSpace

Contactpersoon: Dennis Mous

Wij zoeken

Wij zoeken:
- subsidie om de eerste 4 SpareSpaces te openen
- ondersteuning in het bekend worden onder onze doelgroep

Dit project wordt niet verder ontwikkeld

Gerelateerde Plannen

L45 finaldesign

Line 45

Een zipline in hartje Rotterdam

Bekijk dit plan

SB/ Stunning B

Zelf ontworpen babyproducten met een pedagogische visie.

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Img 0471

Korte keten van bodem tot bord

Direct online producten kopen bij de boer uit jouw regio en afhalen bij een afhaalpunt bij jou in de wijk

Bekijk dit plan
Rustaurant

Rustaurant Rotterdam

Een akoestisch aangename setting (rust) kan restaurantbezoekers met een gehoorprobleem helpen het sociale karakter van een gezamenlijk etentje op een prettige manier te ervaren.

Bekijk dit plan

Restart Network: We Rise By Lifting Others

In the heart of Rotterdam, we create a world class, tuition-free technology school for refugees and underprivileged people. Restart Network offers an empowering one year long experience and enables people to kickstart a career in the IT industry.

Bekijk dit plan
Plaatje

Offcourse: on track towards Coderdam

Opzetten van een gratis toegankelijk fysiek en viruteel platform waar mensen samen komen om te leren programmeren en beter aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Meer plannen