Ontdek › Plan

SpareSpace; Co-retailing in Rotterdam

Aangemaakt: 19 september 2016

Rotterdam economisch vooruit

SpareSpace maakt verborgen ondernemers zichtbaar in vier wijken in Rotterdam. Webshops, ambachtslieden, startende bedrijven, ondernemende statushouders worden zichtbaar, verlevendigen de winkelstraten en helpen elkaar vooruit.

SpareSpace maakt nieuwe ondernemers zichtbaar en brengt nieuwe energie in winkelgebieden. Zonder langdurige huurcontracten en hoge investeringen start jouw onderneming in een winkelpand in Rotterdam. Deelnemende ondernemers delen een ruimte en helpen elkaar ieders onderneming verder te brengen en betreffende locaties te ontwikkelen. Binnen 1,5 jaar groeien we naar een marktconforme huur en duurzame bedrijfsplannen. Doel is een concept van co retailing dat zich zelfstandig door Rotterdam gaat verspreiden. SpareSpace is al gestart in Het Oude Westen met plannen voor oa een opnamestudio . Ondernemers, studenten van Hogeschool Rotterdam, de Alliantie en de Cultuurscouts doen al mee. Per locatie gaan we met lokaal betrokken in gesprek voor een passende invulling van leegstand. Met een investering van €72.000 openen we 4 SpareSpaces om vervolgens continue 4 locaties te hebben in Rotterdam waardoor overal en altijd ruimte beschikbaar is voor 'nieuwe' winkeliers in winkelstraten.

Waarom goed voor Rotterdam?

De arbeidsmarkt verandert. Hybride combinaties van vast werk en eigen ondernemerschap nemen toe. Zeker in Rotterdam. Deze diversiteit en creativiteit in ondernemerschap is een geweldige kans voor de stad maar heeft instrumenten nodig dit mogelijk te maken. Richting vastgoedpartijen en ondernemers maar ook tussen ondernemers onderling. SpareSpace zorgt voor innovatie en interactie en sluit naadloos aan op de analyse uit de EVR2016; Next economy, next city.

Waarom vernieuwend?

Co-retailing verbindt partijen die elkaar niet verstaan. Maatschappelijke ontwikkeling en commercieel rendement vertaald naar een concreet instrument. Vastgoed en kleine ondernemers vinden elkaar. Met zaken als hoogwaardige inrichting, interactieve etalages en begeleiding bij marketing maakt SpareSpace de verborgen bedrijvigheid van ondernemers in wijken zichtbaar voor de stad en daarbuiten. SpareSpace is aangemerkt als kansrijk landelijk experiment wijkeconomieen door Platform 31.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Sparespace  locatie

Doe mee

Organisatie: SpareSpace

Contactpersoon: Dennis Mous

Wij zoeken

Wij zoeken:
- subsidie om de eerste 4 SpareSpaces te openen
- ondersteuning in het bekend worden onder onze doelgroep

Dit project wordt niet verder ontwikkeld

Gerelateerde Plannen

London union   dinerama   daytime mezzanine shot 11   credit johnny stephens

VREETjeROT

Een ongebruikte plek in Rotterdam omtoveren tot een unieke eet- en drinkgelegenheid waar streetfood ondernemers hun eten kunnen aanbieden, heel het jaar door.

Bekijk dit plan
Logo hotel in eigen stad

Hotel in eigen stad

’Hotel in eigen stad’ is een on-line concept dat bewoners wil stimuleren in de eigen stad een hotelkamer te boeken.

Bekijk dit plan
Cover 5 march

Work-Life Balance Conference

De leidinggevende gezondheidsexperts, ondernemers en relatieexperts naar Rotterdam te brengen om een Utopia te creëren van kennis.

Bekijk dit plan
Wetlab

Gegroeid in Rotterdam

Het wetlab van BlueCity, een circulaire hub gevestigd in voormalig Tropicana, wordt zo ontwikkeld dat het mogelijk is om drie soorten onderzoek te doen in BlueCity Lab: bacterieel onderzoek, schimmels, en gisten.

Bekijk dit plan
Logo wm

WEmove - Economie van de Vriendschap

Mensen met een minimuminkomen en weinig kansen op de arbeidsmarkt vormen zelfregiegroepen en gaan op kleine schaal ondernemen.

Bekijk dit plan
Infantes e 2015 asparagopsis taxiformis ojoinvasoras 20 10 2016

Blue Harvest Nederland

Blue Harvest gaat een heel speciaal soort zeewier kweken in Blue City. Dit speciale tropische zeewier kan de methaanuitstoot van vee met wel 99% verminderen.

Bekijk dit plan
Vuilnis

Met BetterBeGreen op weg naar de cellulose economie

BetterBeGreen gaat met gangbare, simpele en kleinschalige apparatuur productie van cellulose bioplastic uit oud papier maken

Bekijk dit plan
Iam

IAM

Dromenjagers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen met multimedia! Startend met unieke CV video’s of foto portretten en een aansluitend, inspirerend online blog die het gezicht toont van dromenjagers in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Meer plannen