Ontdek › Plan

SpareSpace; Co-retailing in Rotterdam

Aangemaakt: 19 september 2016

Rotterdam economisch vooruit

SpareSpace maakt verborgen ondernemers zichtbaar in vier wijken in Rotterdam. Webshops, ambachtslieden, startende bedrijven, ondernemende statushouders worden zichtbaar, verlevendigen de winkelstraten en helpen elkaar vooruit.

SpareSpace maakt nieuwe ondernemers zichtbaar en brengt nieuwe energie in winkelgebieden. Zonder langdurige huurcontracten en hoge investeringen start jouw onderneming in een winkelpand in Rotterdam. Deelnemende ondernemers delen een ruimte en helpen elkaar ieders onderneming verder te brengen en betreffende locaties te ontwikkelen. Binnen 1,5 jaar groeien we naar een marktconforme huur en duurzame bedrijfsplannen. Doel is een concept van co retailing dat zich zelfstandig door Rotterdam gaat verspreiden. SpareSpace is al gestart in Het Oude Westen met plannen voor oa een opnamestudio . Ondernemers, studenten van Hogeschool Rotterdam, de Alliantie en de Cultuurscouts doen al mee. Per locatie gaan we met lokaal betrokken in gesprek voor een passende invulling van leegstand. Met een investering van €72.000 openen we 4 SpareSpaces om vervolgens continue 4 locaties te hebben in Rotterdam waardoor overal en altijd ruimte beschikbaar is voor 'nieuwe' winkeliers in winkelstraten.

Waarom goed voor Rotterdam?

De arbeidsmarkt verandert. Hybride combinaties van vast werk en eigen ondernemerschap nemen toe. Zeker in Rotterdam. Deze diversiteit en creativiteit in ondernemerschap is een geweldige kans voor de stad maar heeft instrumenten nodig dit mogelijk te maken. Richting vastgoedpartijen en ondernemers maar ook tussen ondernemers onderling. SpareSpace zorgt voor innovatie en interactie en sluit naadloos aan op de analyse uit de EVR2016; Next economy, next city.

Waarom vernieuwend?

Co-retailing verbindt partijen die elkaar niet verstaan. Maatschappelijke ontwikkeling en commercieel rendement vertaald naar een concreet instrument. Vastgoed en kleine ondernemers vinden elkaar. Met zaken als hoogwaardige inrichting, interactieve etalages en begeleiding bij marketing maakt SpareSpace de verborgen bedrijvigheid van ondernemers in wijken zichtbaar voor de stad en daarbuiten. SpareSpace is aangemerkt als kansrijk landelijk experiment wijkeconomieen door Platform 31.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Sparespace  locatie

Doe mee

Organisatie: SpareSpace

Contactpersoon: Dennis Mous

Wij zoeken

Wij zoeken:
- subsidie om de eerste 4 SpareSpaces te openen
- ondersteuning in het bekend worden onder onze doelgroep

Dit project wordt niet verder ontwikkeld

Gerelateerde Plannen

Leapfunder 1

AirDnD

AirDnD.nl, voluit Air Drink ’n Dine, is het platform waar iedereen een huiskamerrestaurant kan starten en reserveren.

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Vpro tegenlicht   aerofarms in newark 02

Rotterdamse Boerin zoekt Voedselflat

Bloemkool in het Oude Noorden, boontjes in Charlois, tomaten in het Nieuwe Westen

Bekijk dit plan

DS/ Dienst Samenwerking

je schulden overzicht van deurwaardes, gerechtelijke deurwaardes, schuldeisers via DS aanvragen, incassobureaus

Bekijk dit plan
Rotterdamse tegelbakkerij

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Bekijk dit plan
Infantes e 2015 asparagopsis taxiformis ojoinvasoras 20 10 2016

Blue Harvest Nederland

Blue Harvest gaat een heel speciaal soort zeewier kweken in Blue City. Dit speciale tropische zeewier kan de methaanuitstoot van vee met wel 99% verminderen.

Bekijk dit plan

SB/ Stunning B

Zelf ontworpen babyproducten met een pedagogische visie.

Bekijk dit plan
13700146 548350882019941 6436243010701029569 n

Stadse Streekwinkel Rotterdam

De Stadse Streekwinkel combineert de dagelijkse beschikbaarheid en korte afstand tot de consument in de stad met een boerderijwinkel. Het is de plek waar boeren en makers uit de regio zichtbaar en dagelijks toegankelijk worden voor de stedeling.

Bekijk dit plan
Meer plannen