Ontdek › Plan

SpareSpace; Co-retailing in Rotterdam

Aangemaakt: 19 september 2016

Rotterdam economisch vooruit

SpareSpace maakt verborgen ondernemers zichtbaar in vier wijken in Rotterdam. Webshops, ambachtslieden, startende bedrijven, ondernemende statushouders worden zichtbaar, verlevendigen de winkelstraten en helpen elkaar vooruit.

SpareSpace maakt nieuwe ondernemers zichtbaar en brengt nieuwe energie in winkelgebieden. Zonder langdurige huurcontracten en hoge investeringen start jouw onderneming in een winkelpand in Rotterdam. Deelnemende ondernemers delen een ruimte en helpen elkaar ieders onderneming verder te brengen en betreffende locaties te ontwikkelen. Binnen 1,5 jaar groeien we naar een marktconforme huur en duurzame bedrijfsplannen. Doel is een concept van co retailing dat zich zelfstandig door Rotterdam gaat verspreiden. SpareSpace is al gestart in Het Oude Westen met plannen voor oa een opnamestudio . Ondernemers, studenten van Hogeschool Rotterdam, de Alliantie en de Cultuurscouts doen al mee. Per locatie gaan we met lokaal betrokken in gesprek voor een passende invulling van leegstand. Met een investering van €72.000 openen we 4 SpareSpaces om vervolgens continue 4 locaties te hebben in Rotterdam waardoor overal en altijd ruimte beschikbaar is voor 'nieuwe' winkeliers in winkelstraten.

Waarom goed voor Rotterdam?

De arbeidsmarkt verandert. Hybride combinaties van vast werk en eigen ondernemerschap nemen toe. Zeker in Rotterdam. Deze diversiteit en creativiteit in ondernemerschap is een geweldige kans voor de stad maar heeft instrumenten nodig dit mogelijk te maken. Richting vastgoedpartijen en ondernemers maar ook tussen ondernemers onderling. SpareSpace zorgt voor innovatie en interactie en sluit naadloos aan op de analyse uit de EVR2016; Next economy, next city.

Waarom vernieuwend?

Co-retailing verbindt partijen die elkaar niet verstaan. Maatschappelijke ontwikkeling en commercieel rendement vertaald naar een concreet instrument. Vastgoed en kleine ondernemers vinden elkaar. Met zaken als hoogwaardige inrichting, interactieve etalages en begeleiding bij marketing maakt SpareSpace de verborgen bedrijvigheid van ondernemers in wijken zichtbaar voor de stad en daarbuiten. SpareSpace is aangemerkt als kansrijk landelijk experiment wijkeconomieen door Platform 31.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Sparespace  locatie

Doe mee

Organisatie: SpareSpace

Contactpersoon: Dennis Mous

Wij zoeken

Wij zoeken:
- subsidie om de eerste 4 SpareSpaces te openen
- ondersteuning in het bekend worden onder onze doelgroep

Dit project wordt niet verder ontwikkeld

Gerelateerde Plannen

Img 0471

Korte keten van bodem tot bord

Direct online producten kopen bij de boer uit jouw regio en afhalen bij een afhaalpunt bij jou in de wijk

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 24 at 12.53.49 pm

Tweedehands Rotterdam

We fotograferen tweedehands kleding in Rotterdam en bieden deze gezamenlijk aan op een online platform. Met slimme zoek en aanbeveling technieken maken we Tweedehands Rotterdam het betere alternatief voor een uniek modieus uiterlijk.

Bekijk dit plan
Img 2824 %281%29

Firmhouse Venture Lab

Firmhouse Venture Lab is een programma voor ondernemers, waarbij deelnemers op hun individuele vaardigheden worden geselecteerd en tijdens het programma de volle ruimte krijgen om met elkaar startups te vormen rondom hun beste eigenschappen.

Bekijk dit plan
Vuilnis

Met BetterBeGreen op weg naar de cellulose economie

BetterBeGreen gaat met gangbare, simpele en kleinschalige apparatuur productie van cellulose bioplastic uit oud papier maken

Bekijk dit plan
Rustaurant

Rustaurant Rotterdam

Een akoestisch aangename setting (rust) kan restaurantbezoekers met een gehoorprobleem helpen het sociale karakter van een gezamenlijk etentje op een prettige manier te ervaren.

Bekijk dit plan
Hopstago

HopstaGo, a Go-to-Market Accelerator

HopstaGo is a Go-To-Market Accelerator program for New Innovative and Impactful products from Rotterdam. The Accelerator program is funded through "pay it forward" financial model, supporting new Innovative Products to make a Global Impact.

Bekijk dit plan
Vpro tegenlicht   aerofarms in newark 02

Rotterdamse Boerin zoekt Voedselflat

Bloemkool in het Oude Noorden, boontjes in Charlois, tomaten in het Nieuwe Westen

Bekijk dit plan

Rotterdam Connected

Door heel Rotterdam gefaseerd high speed internet aanleggen. Bij elke herinrichting van straten meteen een (loze) leiding opnemen waar glasvezel ingeblazen kan worden.

Bekijk dit plan
Meer plannen