Ontdek › Plan

SpareSpace; Co-retailing in Rotterdam

Aangemaakt: 19 september 2016

Rotterdam economisch vooruit

SpareSpace maakt verborgen ondernemers zichtbaar in vier wijken in Rotterdam. Webshops, ambachtslieden, startende bedrijven, ondernemende statushouders worden zichtbaar, verlevendigen de winkelstraten en helpen elkaar vooruit.

SpareSpace maakt nieuwe ondernemers zichtbaar en brengt nieuwe energie in winkelgebieden. Zonder langdurige huurcontracten en hoge investeringen start jouw onderneming in een winkelpand in Rotterdam. Deelnemende ondernemers delen een ruimte en helpen elkaar ieders onderneming verder te brengen en betreffende locaties te ontwikkelen. Binnen 1,5 jaar groeien we naar een marktconforme huur en duurzame bedrijfsplannen. Doel is een concept van co retailing dat zich zelfstandig door Rotterdam gaat verspreiden. SpareSpace is al gestart in Het Oude Westen met plannen voor oa een opnamestudio . Ondernemers, studenten van Hogeschool Rotterdam, de Alliantie en de Cultuurscouts doen al mee. Per locatie gaan we met lokaal betrokken in gesprek voor een passende invulling van leegstand. Met een investering van €72.000 openen we 4 SpareSpaces om vervolgens continue 4 locaties te hebben in Rotterdam waardoor overal en altijd ruimte beschikbaar is voor 'nieuwe' winkeliers in winkelstraten.

Waarom goed voor Rotterdam?

De arbeidsmarkt verandert. Hybride combinaties van vast werk en eigen ondernemerschap nemen toe. Zeker in Rotterdam. Deze diversiteit en creativiteit in ondernemerschap is een geweldige kans voor de stad maar heeft instrumenten nodig dit mogelijk te maken. Richting vastgoedpartijen en ondernemers maar ook tussen ondernemers onderling. SpareSpace zorgt voor innovatie en interactie en sluit naadloos aan op de analyse uit de EVR2016; Next economy, next city.

Waarom vernieuwend?

Co-retailing verbindt partijen die elkaar niet verstaan. Maatschappelijke ontwikkeling en commercieel rendement vertaald naar een concreet instrument. Vastgoed en kleine ondernemers vinden elkaar. Met zaken als hoogwaardige inrichting, interactieve etalages en begeleiding bij marketing maakt SpareSpace de verborgen bedrijvigheid van ondernemers in wijken zichtbaar voor de stad en daarbuiten. SpareSpace is aangemerkt als kansrijk landelijk experiment wijkeconomieen door Platform 31.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Sparespace  locatie

Doe mee

Organisatie: SpareSpace

Contactpersoon: Dennis Mous

Wij zoeken

Wij zoeken:
- subsidie om de eerste 4 SpareSpaces te openen
- ondersteuning in het bekend worden onder onze doelgroep

Dit project wordt niet verder ontwikkeld

Gerelateerde Plannen

Restart Network: We Rise By Lifting Others

In the heart of Rotterdam, we create a world class, tuition-free technology school for refugees and underprivileged people. Restart Network offers an empowering one year long experience and enables people to kickstart a career in the IT industry.

Bekijk dit plan
Spireaux header7 01

Verse Spirulina productie in het centrum van Rotterdam

Het produceren van verse Spirulina in zelf ontworpen, hoog efficiënte, fotobioreactoren in het oude Tropicana zwembad

Bekijk dit plan
Rotterdamse tegelbakkerij

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Bekijk dit plan

DS/ Dienst Samenwerking

je schulden overzicht van deurwaardes, gerechtelijke deurwaardes, schuldeisers via DS aanvragen, incassobureaus

Bekijk dit plan
Iam

IAM

Dromenjagers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen met multimedia! Startend met unieke CV video’s of foto portretten en een aansluitend, inspirerend online blog die het gezicht toont van dromenjagers in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Vpro tegenlicht   aerofarms in newark 02

Rotterdamse Boerin zoekt Voedselflat

Bloemkool in het Oude Noorden, boontjes in Charlois, tomaten in het Nieuwe Westen

Bekijk dit plan
24 6 2017

Meal under water

Het is een origineel idee van een restaurant wat mensen zal aantrekken omdat het heel anders is dan normaal. Het restaurant bevat glazen bollen die in een meer bewegen.

Bekijk dit plan
Img 0471

Korte keten van bodem tot bord

Direct online producten kopen bij de boer uit jouw regio en afhalen bij een afhaalpunt bij jou in de wijk

Bekijk dit plan
Meer plannen