Ontdek › Plan

Speel het Challenge the future-game!

Aangemaakt: 24 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Met een creatief spel zetten bewoners zelf hun wijk ‘op de kaart’. Kinderen/buurtbewoners spelen het spel. Doel is om hen bewust te maken van uitdagingen en keuzes in hun wijk, en via ‘Right to Challenge’ budget te genereren.

De openbare ruimte moet plek bieden aan een toenemend aantal functionaliteiten (wonen, parkeren, verkeer, recreatie). In de stad neemt de druk op de openbare ruimte toe. Inwoners zijn zich vaak weinig bewust van ontwikkelingen en welke invloed dit heeft op hun omgeving. Wel hebben zij bruikbare ervaringen met de inrichting en het beheer van de wijk. Wat willen de jongere generaties in de wijk? Zij zijn de bewoners van de toekomst en willen daar met plezier wonen, hun kinderen laten spelen in een gezonde omgeving. Vanuit toekomstbeelden en ervaringen uit het verleden willen wij de kinderen en bewoners bewustmaken van de uitdagingen in hun wijk. Door hen te laten bepalen hoe hun ‘wijk van de toekomst’ eruitziet. Wij maken daarvoor een spel. Zo zien inwoners welke invloed zij hebben op beheertaken en plannen van de gemeente. Het resultaat van ons plan is om met een ‘Right to Challenge’ geld ‘de wijk in te brengen’. Daarmee verbeteren bewoners hun wijk, passend bij de ideeën uit het spel.

Waarom goed voor Rotterdam?

We maken mensen bewuster van toekomstige uitdagingen voor hun omgeving. We bieden hen invloed op de beheertaken en plannen van de gemeente, om deze beter bij de lokale behoeftes aan te sluiten. Voor de gemeente bieden we met het spel een instrument om in meer wijken eenzelfde gesprek aan te gaan. Het spel maakt inhoudelijke issues concreet, is voor (middelbare) schoolkinderen en bewoners leuk om te spelen en legt een verbinding met de inhoudelijke plannen en beheertaken van de gemeente.

Waarom vernieuwend?

Met een spel geven we de (middelbare) schoolkinderen en bewoners een stem in het inrichten/beheren van hun leefomgeving. Het spel maakt abstracte onderwerpen visueel en tastbaar. Een spel is leuk om toe te passen, brengt het gesprek en de dialoog op gang tussen bewoners onderling. Maar ook tussen bewoners en gemeente. De resultaten liggen niet alleen in de (verre) toekomst, maar komen terug in het heden – via de “Right to Challenge” is geld beschikbaar om direct iets voor de wijk te doen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: APPM

Contactpersoon: Bart Budding

Wij zoeken

Feedback op ons plan. Wat zou behulpzaam voor de gemeente?

Gerelateerde Plannen

Artikel ad 20 maart 2018

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen.

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen en hun familie met uitleen uitdagende spellen en boeken rondom thema hoogbegaafdheid in combinatie met ontmoetingen voor de ouders.

Bekijk dit plan
Coolll

COOLLL (werknaam)

Experimentele vaardigheden en techniek voor VO-leerlingen. Serieus werk maken van verbinding van VO- en PO-scholen, inhoudelijke aanbieders, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Bekijk dit plan

Teach de Teacher-blijvend professionaliseren.

Alle leerkrachten, zowel pabo als zittende krijgen een actuele LAB omgeving waarin voldoende ontwikkel- en professionaliserings- en opleidingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden voor zowel leerlingen als leraren.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

De Gamer 010

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

Bekijk dit plan
Img 2268

Gedijen aan de Maas

Jongerencoachen in een warme, positieve motiverende omgeving.Natuurlijk opvoeden in een tweede thuishuis.

Bekijk dit plan
02abdb93 23c1 4680 919e a4476c0379e1 374 00000033c0b1cbf5

Sterke gelukkige kinderen

Kinderen die hun talenten ontwikkelen die zij nodig hebben om gelukkige mensen te worden

Bekijk dit plan
Logo dit is talent

DIT IS TALENT

Versneld afgestudeerd HBO-ers opleiden tot startbekwaam groepsleerkracht in het basisonderwijs voor de gemeente Rotterdam.

Bekijk dit plan
Images

SKILLS op Zuid

SKILLS lessen met individuele coaching zodat de Rotterdam Zuid leerling zijn krachten en talenten beter leert kennen. De jongeren binnen het onderwijs 1 op 1 begeleiden zodat schooluitval en risicogedrag wordt tegengegaan.

Bekijk dit plan
Meer plannen