Ontdek › Plan

Speel het Challenge the future-game!

Aangemaakt: 24 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Met een creatief spel zetten bewoners zelf hun wijk ‘op de kaart’. Kinderen/buurtbewoners spelen het spel. Doel is om hen bewust te maken van uitdagingen en keuzes in hun wijk, en via ‘Right to Challenge’ budget te genereren.

De openbare ruimte moet plek bieden aan een toenemend aantal functionaliteiten (wonen, parkeren, verkeer, recreatie). In de stad neemt de druk op de openbare ruimte toe. Inwoners zijn zich vaak weinig bewust van ontwikkelingen en welke invloed dit heeft op hun omgeving. Wel hebben zij bruikbare ervaringen met de inrichting en het beheer van de wijk. Wat willen de jongere generaties in de wijk? Zij zijn de bewoners van de toekomst en willen daar met plezier wonen, hun kinderen laten spelen in een gezonde omgeving. Vanuit toekomstbeelden en ervaringen uit het verleden willen wij de kinderen en bewoners bewustmaken van de uitdagingen in hun wijk. Door hen te laten bepalen hoe hun ‘wijk van de toekomst’ eruitziet. Wij maken daarvoor een spel. Zo zien inwoners welke invloed zij hebben op beheertaken en plannen van de gemeente. Het resultaat van ons plan is om met een ‘Right to Challenge’ geld ‘de wijk in te brengen’. Daarmee verbeteren bewoners hun wijk, passend bij de ideeën uit het spel.

Waarom goed voor Rotterdam?

We maken mensen bewuster van toekomstige uitdagingen voor hun omgeving. We bieden hen invloed op de beheertaken en plannen van de gemeente, om deze beter bij de lokale behoeftes aan te sluiten. Voor de gemeente bieden we met het spel een instrument om in meer wijken eenzelfde gesprek aan te gaan. Het spel maakt inhoudelijke issues concreet, is voor (middelbare) schoolkinderen en bewoners leuk om te spelen en legt een verbinding met de inhoudelijke plannen en beheertaken van de gemeente.

Waarom vernieuwend?

Met een spel geven we de (middelbare) schoolkinderen en bewoners een stem in het inrichten/beheren van hun leefomgeving. Het spel maakt abstracte onderwerpen visueel en tastbaar. Een spel is leuk om toe te passen, brengt het gesprek en de dialoog op gang tussen bewoners onderling. Maar ook tussen bewoners en gemeente. De resultaten liggen niet alleen in de (verre) toekomst, maar komen terug in het heden – via de “Right to Challenge” is geld beschikbaar om direct iets voor de wijk te doen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: APPM

Contactpersoon: Bart Budding

Wij zoeken

Feedback op ons plan. Wat zou behulpzaam voor de gemeente?

Gerelateerde Plannen

Sportschool 010   citylab

Educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord

Het aanbieden van educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord en dit beschikbaar maken voor iedereen.

Bekijk dit plan
02abdb93 23c1 4680 919e a4476c0379e1 374 00000033c0b1cbf5

Sterke gelukkige kinderen

Kinderen die hun talenten ontwikkelen die zij nodig hebben om gelukkige mensen te worden

Bekijk dit plan
Plaatje city lab

Thuis in Taal

Met Thuis in Taal werken we op o.a. peuterscholen samen met laaggeletterde ouders om overdracht van taalproblemen te voorkomen.

Bekijk dit plan
Calvijn business school rgb

Versterk je netwerk

Wij willen de leerlingen van Calvijn Business school nog beter voorbereiden op de toekomst. Dat willen wij, naast het bieden van een sterk onderwijscurriculum, doen door onze leerlingen, op structurele basis, kennis te laten maken met het werkveld.

Bekijk dit plan

Teach de Teacher-blijvend professionaliseren.

Alle leerkrachten, zowel pabo als zittende krijgen een actuele LAB omgeving waarin voldoende ontwikkel- en professionaliserings- en opleidingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden voor zowel leerlingen als leraren.

Bekijk dit plan
Edu logo citylab

Het Rotterdamse sociale innovatie & educatie platform

Futureskills is een platform dat lespakketten (modules) en workshops ontwikkelt. Futureskills ontwikkelt deze educatieve programma’s rondom de vierde industriële revolutie.

Bekijk dit plan
Aware online   training bewust op het internet voor ouders3

Rotterdam: bewust en veilig op het internet

Rotterdamse jeugd, ouders en professionals bewuster en veiliger op het internet maken.

Bekijk dit plan
Meer plannen