Ontdek › Plan

SpelenisDelen

Aangemaakt: 31 mei 2018

Een mobiele Pop-up Playground om Rotterdammers weer te laten spelen. Met als doel weerbaarheid en creatief oplossingsvermogen te vergroten.

Een portable Pop-Up Playground die op eenvoudige wijze op allerlei openbare gelegenheden kan neerstrijken. Zien spelen doet spelen.
De Pop Up Playground geeft mensen de gelegenheid om samen te spelen. Zij faciliteert, creëert, stimuleert en coördineert Het Nieuwe Spelen:veilig, vergroot weerbaarheid,doet beroep op creativiteit,verbindt en op basis van inclusiviteit.
Spelen in breedste zin van het woord om een bijdrage te leveren aan vergroten van weerbaarheid en creatief oplossingsvermogen van kwetsbare Rotterdammers en grootstedelijke problematiek.

2:Oprichten Kenniscentrum op het gebied van duurzame weerbaarheid Rotterdamse : bundelen van krachten, mensen, middelen, methodieken, aanbod op gebied van weerbaarheid.
3: Om te Komen tot een Rotterdamse Sluitende Aanpak Weerbaarheid

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam op de kaart zetten als De SpeelStad en de Stad die Weerbaarheid en het belang van Spelen als doel en middel om weerbaarheid te vergroten. Doordat spelen bijdraagt aan het creatief oplossingsvermogen van Rotterdamse inwoners.Interactie tussen alle generaties en culturen
• Verbinding tussen mensen wereldwijd
• Creativiteit
• Weerbaarheid
• Talentontwikkeling
• Integratie,participatie,
preventie en veiligheid.

Waarom vernieuwend?

Spelen en met name buitenspelen verbindt en is een simpele universele oplossing voor een universeel probleem. En geeft antwoord op de vragen:
Welk spel spelen we? Hoe wordt het spel gespeeld en welke spelregels, geschreven en ongeschreven, hanteren we? Wat doen we met spelbrekers valsspelers? Wat is de inzet? Kortom Wat zijn de reglementen en Statuten van Rotterdam?

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 20180519 wa0014

Doe mee

Contactpersoon: E.M. Soares

E-mail: spelenisdelen@gmail.com

Telefoon: 0610510499

Wij zoeken

We kunnen alle hulp gebruiken om het Nieuwe Spelen op de kaart te zetten, om de Pop-up Playground te realiseren om uiteindelijk te komen tot een bundeling van krachten op het gebied van weerbaarheid en een Sluitende Rotterdamse Aanpak Weerbaarheid te Realiseren, dank!

Gerelateerde Plannen

Open deuren, open gemeenschappen

Het organiseren van een open nacht voor alle gebedshuizen in Rotterdam, met als doel het leggen van verbindingen tussen verschillende groepen in de stad.

Bekijk dit plan

Baby voeden in de stad

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Bekijk dit plan
Prostudentlife   logo transparant

Prostudentlife

Een online community voor jongeren en studenten die alles uit hun leven willen halen

Bekijk dit plan
1494409531752 1494382941

QAbroedplaats APP

Wijkbreed in zetten op samenwerken, gebruikmakend van talenten en ervaringen van personen, instanties en bedrijven om als professionals tot een doorgaande lijn te komen op het gebied van de algehele ontwikkeling van het kind, door middel van een APP

Bekijk dit plan
Hardnekkige vragen

Hardnekkige problemen pakken wij bij de wortel aan

Wij hebben een overvloed aan best practices, tools en experts. Waar zijn diegenen, die ervoor zorgen dat niet alleen de deeloplossingen functioneren, maar ook het geheel op bedrijfs- en systeemniveau?

Bekijk dit plan

KONINKRIJKSRACE

De Koninkrijksrace is een zeiltocht van Rotterdam naar Willemstad Curacao met een bemanning die een weerspiegeling van de Nederlandse samenleving vormt.

Bekijk dit plan
Hugo simons to the 3rd port pertroleum  1024x1024

Rotte Canoe

Kano tochten, water ring Rotterdam. Vanaf Maritiem Museum naar Euromast, Kralingseplas of Lage bergse bos over de Rotte.

Bekijk dit plan
Meer plannen