Ontdek › Plan

SpelenisDelen

Aangemaakt: 31 mei 2018

Een mobiele Pop-up Playground om Rotterdammers weer te laten spelen. Met als doel weerbaarheid en creatief oplossingsvermogen te vergroten.

Een portable Pop-Up Playground die op eenvoudige wijze op allerlei openbare gelegenheden kan neerstrijken. Zien spelen doet spelen.
De Pop Up Playground geeft mensen de gelegenheid om samen te spelen. Zij faciliteert, creëert, stimuleert en coördineert Het Nieuwe Spelen:veilig, vergroot weerbaarheid,doet beroep op creativiteit,verbindt en op basis van inclusiviteit.
Spelen in breedste zin van het woord om een bijdrage te leveren aan vergroten van weerbaarheid en creatief oplossingsvermogen van kwetsbare Rotterdammers en grootstedelijke problematiek.

2:Oprichten Kenniscentrum op het gebied van duurzame weerbaarheid Rotterdamse : bundelen van krachten, mensen, middelen, methodieken, aanbod op gebied van weerbaarheid.
3: Om te Komen tot een Rotterdamse Sluitende Aanpak Weerbaarheid

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam op de kaart zetten als De SpeelStad en de Stad die Weerbaarheid en het belang van Spelen als doel en middel om weerbaarheid te vergroten. Doordat spelen bijdraagt aan het creatief oplossingsvermogen van Rotterdamse inwoners.Interactie tussen alle generaties en culturen
• Verbinding tussen mensen wereldwijd
• Creativiteit
• Weerbaarheid
• Talentontwikkeling
• Integratie,participatie,
preventie en veiligheid.

Waarom vernieuwend?

Spelen en met name buitenspelen verbindt en is een simpele universele oplossing voor een universeel probleem. En geeft antwoord op de vragen:
Welk spel spelen we? Hoe wordt het spel gespeeld en welke spelregels, geschreven en ongeschreven, hanteren we? Wat doen we met spelbrekers valsspelers? Wat is de inzet? Kortom Wat zijn de reglementen en Statuten van Rotterdam?

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 20180519 wa0014

Doe mee

Contactpersoon: E.M. Soares

E-mail: spelenisdelen@gmail.com

Telefoon: 0610510499

Wij zoeken

We kunnen alle hulp gebruiken om het Nieuwe Spelen op de kaart te zetten, om de Pop-up Playground te realiseren om uiteindelijk te komen tot een bundeling van krachten op het gebied van weerbaarheid en een Sluitende Rotterdamse Aanpak Weerbaarheid te Realiseren, dank!

Gerelateerde Plannen

Afbeelding 2 versie 2 kl

365 dagen zwemmen in de Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas is perfect zwemwater, maar vaak erg koud. Wij willen kijken hoe we het aangenamer kunnen maken.

Bekijk dit plan

Groen, grijs en gelukkig

Ouderen stimuleren om in de tuin te werken, stil te staan bij de schoonheid van natuur, natuurherinneringen van vroeger ophalen.

Bekijk dit plan
Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

The Place to Be op Zuid

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

Bekijk dit plan
Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan
Met elkaar voor elkaar

Magic Mix

Idealisme in de praktijk toepassen is een vernieuwend concept. Door diverse doelgroepen te mixen, ontstaat de magic mix.

Bekijk dit plan
1494409531752 1494382941

QAbroedplaats APP

Wijkbreed in zetten op samenwerken, gebruikmakend van talenten en ervaringen van personen, instanties en bedrijven om als professionals tot een doorgaande lijn te komen op het gebied van de algehele ontwikkeling van het kind, door middel van een APP

Bekijk dit plan
Wandeling uitnodigend kleiner formaat

Waarde netwerk voor jong en oud

Ouderen worden door jonge mensen geholpen om hun zelfstandigheid te behouden en jongeren worden geholpen om zelfstandiger te worden.

Bekijk dit plan
Meer plannen