Ontdek › Plan

Stadse Streekwinkel Rotterdam

Aangemaakt: 09 november 2016

Rotterdam economisch vooruit

De Stadse Streekwinkel combineert de dagelijkse beschikbaarheid en korte afstand tot de consument in de stad met een boerderijwinkel. Het is de plek waar boeren en makers uit de regio zichtbaar en dagelijks toegankelijk worden voor de stedeling.

De Stadse Streekwinkel combineert de dagelijkse beschikbaarheid en korte afstand tot de consument in de stad met een boerderijwinkel, gevat in een hedendaags retailconcept. Het is de plek waar boeren en kleine makers uit de regio zichtbaar en dagelijks toegankelijk worden voor de stedeling. Een winkel die de herkomst van de producten op een voor stedeling transparante, informatieve en aantrekkelijke manier kan weergeven. Op die manier krijgt de lokale boer en producent de mogelijkheid om zich aan de stedeling te presenteren en de beschikking over een korte directe afzet met daarbij een eerlijke prijs. De consument krijgt producten uit de eigen regio, met unieke herkomstinformatie, binnen handbereik in een vorm en op een plek die past bij de hedendaagse gemakszoekende consument. Waar gewenst door de consument vindt in de winkel een bereidingsstap plaats, zodat de producten beschikbaar zijn in de gewenste vorm (vers, bewerkt, bereid) en afgestemd op voorkeuren.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Stadse Streekwinkel draagt bij aan een duurzame korte voedselketen en de regionale economie. De winkel draagt bij aan kennis en inzicht bij boer en consument in een gezonde vraaggestuurde voedselketen. De transparantie zorgt voor het vergroten van kennis over en vertrouwen in ons eten. Dit is goed voor 1) meer gezonde Rotterdammers die weten hoe ze gezond willen eten, 2) werkgelegenheid in Rotterdam en de regionale economie en 3) gezonde boeren bedrijven in een mooi landschap.

Waarom vernieuwend?

Met de Stadse Streekwinkel transformeert Rechtstreex de voedselketen van een op marketing en economisch gerichte voedselketen naar een op duurzame en vraaggestuurde voedselketen. Een keten waarin people, planet en profit weer terug in balans komen. Een nieuwe voedselketen van weer vertrouwde samenwerking, waar herkomst en maker bekend zijn, lokaal ingericht met andere sociale waarden, met aandacht voor bodem en product, waar de opbrengsten in de keten (transparant) eerlijk verdeeld worden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

13700146 548350882019941 6436243010701029569 n

Doe mee

Organisatie: Rechtstreex

Contactpersoon: Maarten Bouten

Wij zoeken

Financiele bijdrage, retail expertise, positionering expertise en locatie Stadse Streekwinkel.

Gerelateerde Plannen

Bringo 23 bus

TOERISTENSHUTTLE ( ROTTERDAM SKYLINE TOUR )

Toeristen een rondrit aanbieden met ROTTERDAM SKYLINE TOUR langs de highlights van Rotterdam

Bekijk dit plan
Letters yj

WYJzer 7mijlslaarzen plan

Ondernemers beter, slimmer, creatiever en rendabeler laten werken, zodat grote stappen mogelijk zijn met hun prachtige idee of dienst. Door opheffen van blokkades, omdenken van de problemen op het diverse gebieden.

Bekijk dit plan
Rotterdam flexpackerz city

Rotterdam Flexpackerz City

Maak van Rotterdam 1 grote coworking space! Met de Flexpackerz app brengen we alle flexwerkplekken in kaart, verbinden we zzp'ers, ondernemers, professionals en studenten face to face, creëren waardevolle connecties en maken Rotterdam nog gerser!

Bekijk dit plan

Business succes: jong geleerd, oud gedaan!

Startende ondernemers worden persoonlijk begeleid door ervaren Rotterdamse Ondernemers

Bekijk dit plan
Afbeelding voor plan

Een stad zonder gas

De Nederlandse samenleving staat voor een grote opgave bij de verduurzaming van de woningvoorraad en het dagelijkse leven.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 15 om 19.50.27

Big Data Rotterdam

Onafhankelijk ecosysteem waar bedrijven de juiste kennis krijgen om succes te hebben met Big Data en Wetenschap.

Bekijk dit plan
Infantes e 2015 asparagopsis taxiformis ojoinvasoras 20 10 2016

Blue Harvest Nederland

Blue Harvest gaat een heel speciaal soort zeewier kweken in Blue City. Dit speciale tropische zeewier kan de methaanuitstoot van vee met wel 99% verminderen.

Bekijk dit plan
Bierpapier kopie

PapierLab Rotterdam

Een plek realiseren waar cellulose-houdende reststromen uit Rotterdam e.o. omgezet worden tot waardevolle grondstof voor het maken van papier en karton. In dit PapierLab kunnen mensen verschillende werk en creatieve ervaringen opdoen.

Bekijk dit plan
Meer plannen