Ontdek › Plan

Stadse Streekwinkel Rotterdam

Aangemaakt: 09 november 2016

Rotterdam economisch vooruit

De Stadse Streekwinkel combineert de dagelijkse beschikbaarheid en korte afstand tot de consument in de stad met een boerderijwinkel. Het is de plek waar boeren en makers uit de regio zichtbaar en dagelijks toegankelijk worden voor de stedeling.

De Stadse Streekwinkel combineert de dagelijkse beschikbaarheid en korte afstand tot de consument in de stad met een boerderijwinkel, gevat in een hedendaags retailconcept. Het is de plek waar boeren en kleine makers uit de regio zichtbaar en dagelijks toegankelijk worden voor de stedeling. Een winkel die de herkomst van de producten op een voor stedeling transparante, informatieve en aantrekkelijke manier kan weergeven. Op die manier krijgt de lokale boer en producent de mogelijkheid om zich aan de stedeling te presenteren en de beschikking over een korte directe afzet met daarbij een eerlijke prijs. De consument krijgt producten uit de eigen regio, met unieke herkomstinformatie, binnen handbereik in een vorm en op een plek die past bij de hedendaagse gemakszoekende consument. Waar gewenst door de consument vindt in de winkel een bereidingsstap plaats, zodat de producten beschikbaar zijn in de gewenste vorm (vers, bewerkt, bereid) en afgestemd op voorkeuren.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Stadse Streekwinkel draagt bij aan een duurzame korte voedselketen en de regionale economie. De winkel draagt bij aan kennis en inzicht bij boer en consument in een gezonde vraaggestuurde voedselketen. De transparantie zorgt voor het vergroten van kennis over en vertrouwen in ons eten. Dit is goed voor 1) meer gezonde Rotterdammers die weten hoe ze gezond willen eten, 2) werkgelegenheid in Rotterdam en de regionale economie en 3) gezonde boeren bedrijven in een mooi landschap.

Waarom vernieuwend?

Met de Stadse Streekwinkel transformeert Rechtstreex de voedselketen van een op marketing en economisch gerichte voedselketen naar een op duurzame en vraaggestuurde voedselketen. Een keten waarin people, planet en profit weer terug in balans komen. Een nieuwe voedselketen van weer vertrouwde samenwerking, waar herkomst en maker bekend zijn, lokaal ingericht met andere sociale waarden, met aandacht voor bodem en product, waar de opbrengsten in de keten (transparant) eerlijk verdeeld worden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

13700146 548350882019941 6436243010701029569 n

Doe mee

Organisatie: Rechtstreex

Contactpersoon: Maarten Bouten

Wij zoeken

Financiele bijdrage, retail expertise, positionering expertise en locatie Stadse Streekwinkel.

Gerelateerde Plannen

Rotterdam flexpackerz city

Rotterdam Flexpackerz City

Maak van Rotterdam 1 grote coworking space! Met de Flexpackerz app brengen we alle flexwerkplekken in kaart, verbinden we zzp'ers, ondernemers, professionals en studenten face to face, creëren waardevolle connecties en maken Rotterdam nog gerser!

Bekijk dit plan
Infantes e 2015 asparagopsis taxiformis ojoinvasoras 20 10 2016

Blue Harvest Nederland

Blue Harvest gaat een heel speciaal soort zeewier kweken in Blue City. Dit speciale tropische zeewier kan de methaanuitstoot van vee met wel 99% verminderen.

Bekijk dit plan
Viapunten drone beeld

ViaTim

De wijk verbinden door een netwerk van ViaPunten. Een ViaPunt is een buurtgenoot die pakketten voor zijn/haar buurt ontvangt.

Bekijk dit plan

SB/ Stunning B

Zelf ontworpen babyproducten met een pedagogische visie.

Bekijk dit plan
Logo

ZomerOndernemer

ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het opzetten van een eigen bedrijf in de zomervakantie. In korte tijd leren de jongeren de basiselementen van het ondernemerschap kennen door daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Bekijk dit plan
Cover 5 march

Work-Life Balance Conference

De leidinggevende gezondheidsexperts, ondernemers en relatieexperts naar Rotterdam te brengen om een Utopia te creëren van kennis.

Bekijk dit plan
London union   dinerama   daytime mezzanine shot 11   credit johnny stephens

VREETjeROT

Een ongebruikte plek in Rotterdam omtoveren tot een unieke eet- en drinkgelegenheid waar streetfood ondernemers hun eten kunnen aanbieden, heel het jaar door.

Bekijk dit plan
Meer plannen