Ontdek › Plan

Stadse Streekwinkel Rotterdam

Aangemaakt: 09 november 2016

Rotterdam economisch vooruit

De Stadse Streekwinkel combineert de dagelijkse beschikbaarheid en korte afstand tot de consument in de stad met een boerderijwinkel. Het is de plek waar boeren en makers uit de regio zichtbaar en dagelijks toegankelijk worden voor de stedeling.

De Stadse Streekwinkel combineert de dagelijkse beschikbaarheid en korte afstand tot de consument in de stad met een boerderijwinkel, gevat in een hedendaags retailconcept. Het is de plek waar boeren en kleine makers uit de regio zichtbaar en dagelijks toegankelijk worden voor de stedeling. Een winkel die de herkomst van de producten op een voor stedeling transparante, informatieve en aantrekkelijke manier kan weergeven. Op die manier krijgt de lokale boer en producent de mogelijkheid om zich aan de stedeling te presenteren en de beschikking over een korte directe afzet met daarbij een eerlijke prijs. De consument krijgt producten uit de eigen regio, met unieke herkomstinformatie, binnen handbereik in een vorm en op een plek die past bij de hedendaagse gemakszoekende consument. Waar gewenst door de consument vindt in de winkel een bereidingsstap plaats, zodat de producten beschikbaar zijn in de gewenste vorm (vers, bewerkt, bereid) en afgestemd op voorkeuren.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Stadse Streekwinkel draagt bij aan een duurzame korte voedselketen en de regionale economie. De winkel draagt bij aan kennis en inzicht bij boer en consument in een gezonde vraaggestuurde voedselketen. De transparantie zorgt voor het vergroten van kennis over en vertrouwen in ons eten. Dit is goed voor 1) meer gezonde Rotterdammers die weten hoe ze gezond willen eten, 2) werkgelegenheid in Rotterdam en de regionale economie en 3) gezonde boeren bedrijven in een mooi landschap.

Waarom vernieuwend?

Met de Stadse Streekwinkel transformeert Rechtstreex de voedselketen van een op marketing en economisch gerichte voedselketen naar een op duurzame en vraaggestuurde voedselketen. Een keten waarin people, planet en profit weer terug in balans komen. Een nieuwe voedselketen van weer vertrouwde samenwerking, waar herkomst en maker bekend zijn, lokaal ingericht met andere sociale waarden, met aandacht voor bodem en product, waar de opbrengsten in de keten (transparant) eerlijk verdeeld worden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

13700146 548350882019941 6436243010701029569 n

Doe mee

Organisatie: Rechtstreex

Contactpersoon: Maarten Bouten

Wij zoeken

Financiele bijdrage, retail expertise, positionering expertise en locatie Stadse Streekwinkel.

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2017 04 06 om 14.21.27

Rotterdam Deelstad

‘Rotterdam Deelstad’ verzamelt alle Rotterdamse deelinitiatieven op een online platform. Zodat met deze kennis delen voor alle Rotterdammers makkelijker wordt en zij hun leven zo duurzamer en socialer maken, en geld besparen.

Bekijk dit plan
Iam

IAM

Dromenjagers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen met multimedia! Startend met unieke CV video’s of foto portretten en een aansluitend, inspirerend online blog die het gezicht toont van dromenjagers in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
L45 finaldesign

Line 45

Een zipline in hartje Rotterdam

Bekijk dit plan
Impact die je proeft

MOWGLI

Consumenten in staat stellen om een positieve impact te hebben op de wereld, gewoon via de dagelijkse boodschappen. Makkelijk, betaalbaar en verdomd lekker! Bij MOWGLI vind je plantaardige producten en ideeën voor heerlijke en verantwoorde maaltijden

Bekijk dit plan
Vuilnis

Met BetterBeGreen op weg naar de cellulose economie

BetterBeGreen gaat met gangbare, simpele en kleinschalige apparatuur productie van cellulose bioplastic uit oud papier maken

Bekijk dit plan
Sparespace  locatie

SpareSpace; Co-retailing in Rotterdam

SpareSpace maakt verborgen ondernemers zichtbaar in vier wijken in Rotterdam. Webshops, ambachtslieden, startende bedrijven, ondernemende statushouders worden zichtbaar, verlevendigen de winkelstraten en helpen elkaar vooruit.

Bekijk dit plan
Infantes e 2015 asparagopsis taxiformis ojoinvasoras 20 10 2016

Blue Harvest Nederland

Blue Harvest gaat een heel speciaal soort zeewier kweken in Blue City. Dit speciale tropische zeewier kan de methaanuitstoot van vee met wel 99% verminderen.

Bekijk dit plan
Meer plannen