Ontdek › Plan

Stadskwekerij De Kas

Aangemaakt: 22 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

De omvorming van een binnenterrein met Kas in hartje Rotterdam tot een multifunctioneel kenniscentrum over ecologisch groen en kleinschalig waterbeheer. We gaan dit doen vanuit onze leidende waarden biodiversiteit, toegankelijkheid en verbinding

De huidige kas moet worden gerenoveerd en heringericht voor verschillende functies, op een duurzame manier. We streven naar flexibele units die gaan dienen als informatiecentrum, werkplekken, groepsruimte en kwekerij. Het omliggende terrein wordt onthard en omgevormd tot een ecologische tuin met educatieve functie. In de kas komen kennis en kunde op het vlak van water en groen samen. In de kwekerij groeien planten die goed zijn voor insecten en vogels. Bewoners worden uitgenodigd zaden en planten te delen en vrijwilligers werken mee op de kwekerij. We willen het werk en de plek ook geschikt maken voor ouderen en minder validen uit de wijk. In de tuin, die fijn is om in te verblijven, ziet de bezoeker allerlei voorbeelden en informatie van realiseerbaar waterbeheer in (semi/openbare) tuin. Door de centrale ligging is Stadskwekerij De Kas een uitgelezen plek voor het bijeenkomen van groeninitiatieven, bewoners en professionals op spontaan en georganiseerd niveau.

Waarom goed voor Rotterdam?

Met Stadskwekerij De Kas zetten we ons in om de stad leefbaar, groen en gezond te houden. Het wordt een voorbeeld van gesloten kringlopen. Rotterdammers vinden hier praktijkvoorbeelden, schriftelijke informatie, materiaal en advies op het gebied van biodiversiteit en waterbeheer/klimaatadaptatie en kunnen laagdrempelig deskundig advies op maat krijgen. (Semi)professionals van ontwerp tot aanleg en beheer van ecologisch groen en waterbeheer delen kennis en kunde. Er is een workshop programma.

Waarom vernieuwend?

We * brengen kennis en praktijk samen* zijn ontmoetingsplaats, kenniscentrum en praktijklocatie in één*brengen mensen samen die elkaar anders niet tegenkomen: wijkbewoners, kleine ondernemers, studenten en vrijwilligers, iedereen is welkom *zijn een voorbeeld van ecologisch groen, klimaatadaptieve maatregelen en duurzaamheid* liggen midden in de stad*brengen het handelingsperspectief voor bewoners letterlijk en figuurlijk dichterbij.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Sk de kas logo liggend

Doe mee

Organisatie: Stichting Stadskwekerij De Kas

Contactpersoon: Eva Bes en Marja Versteeg

E-mail: info@stadskwekerijdekas.nl

Adres: locatie: van Beuningenstraat 22, 3039WE Rotterdam

Wij zoeken

We zoeken mensen met hart voor dit plan die ons willen ontlasten of helpen op het gebied van organisatie financiën en fondsenwerving in duurzame sector.

Gerelateerde Plannen

Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
Levendlicht concept

Levend Licht

Het project brengt door interactief licht de brugwachtershuisjes van Rotterdam tijdens zonsondergang tot leven. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan een levendig, poetisch en menselijk straatbeeld in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Img 8114

Oostplein Verlicht!

Een lichtend voorbeeld hoe bewoners, ondernemers, kunstenaars en architecten van een doorgangsplein een verblijfsplein maken.

Bekijk dit plan
Afbeelding poort van hoop 1

Poort van Hoop

De poort van Hoop is een reële tastbare poort die gesitueerd is op Maasvlakte 2. Een nieuw landmark voor de stad en voor het land.

Bekijk dit plan
Scan 35

De Taaltuin in Spangen Verrijkt!

De Taaltuin in Spangen wil spelen voor alle kinderen mogelijk maken, met een selectie van 8 nieuwe taalspeelleerobjecten!

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Drijvend park

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Bekijk dit plan
Fao infographic urbantrees en

the benefits of trees, de waarde van Rotterdamse bomen

Iedereen houdt van bomen. Wij willen Rotterdam vergroenen met meer en mooiere bomen door omwonenden en bedrijven via blockchain en nieuwe business modellen mede-eigenaar te maken

Bekijk dit plan
Rotterdam   3d next level  v4

Rotterdam in 3D

Een eyecatcher en icoon voor onze stad: Rotterdam in 3D. Wij willen niet alleen in pop-up de letters “Rotterdam” in 3D realiseren, maar ook de belangrijkste gebouwen en eyecatchers van de stad erin verwerken, zodat iedereen ermee op de foto kan!

Bekijk dit plan
Meer plannen