Ontdek › Plan

Stadswerker

Aangemaakt: 23 mei 2017

Dus echt iedereen aan het werk

Wij geven mensen de kans om op een van onze projecten aan het werk te gaan. Op basis van hun competenties zorgen wij voor de match naar diverse werkgevers.

“Stadswerker” biedt op een projectmatige manier een perspectief, voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, op betaald werk en/of zelfstandig ondernemerschap.

Door het aanbieden van werkplekken op de bij ons onder handen zijnde projecten waardoor wij direct kunnen toetsen op de skills en talenten van de mensen die met een afstand tot de arbeidsmarkt graag aan de slag willen gaan.
Hierbij zorgen wij voor een verder ontwikkeling op het gebied van samenwerken, onderlinge communicatie vaardigheden, competenties, talent en vervolgopleidingskansen.

De bij ons aangesloten bedrijven kunnen doorlopend gebruik maken van het scouten van de juiste talenten waarbij door ons gekeken wordt of er een gezonde match gemaakt wordt op basis van de eerder genoemde competenties en de vraag vanuit het bedrijfsleven.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door verbinding te zoeken tussen ons netwerk en de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een projectmatige basis halen wij mensen uit hun isolement en dragen wij bij aan een betere doorstroming van mensen naar de arbeidsmarkt.

Belangrijk is dat we daarmee de stijging van het aantal uitkeringen te beperken en indirect meer vertrouwen geven aan die mensen die nu niet aan een baan kunnen komen maar wel willen.

Waarom vernieuwend?

Doordat wij direct mensen aan het werk zetten zonder al te veel voorwaarden is de drempel lager om deel te nemen. Hierdoor kunnen wij snel en deskundig de talenten van iedere kandidaat ontdekken. Door deze talenten bij de potentiële werkgevers kenbaar te maken zal er eerder een match ontstaan. Hierdoor neem de kans op een langdurige werkrelatie toe. Tevens zorgen wij voor een gezonde doorstroom zodat er altijd plaats is voor nieuwe kandidaten.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schoenfabriek wim 1953

Doe mee

Contactpersoon: Michon van der Salm

Wij zoeken

Wij zijn op zoek naar organisaties die mensen met een uitkering begeleiden.

Gerelateerde Plannen

Logo seedz rgb

SeedZ - socio-economische incubator in Rotterdam

Door een pragmatische en creatieve aanpak biedt SeedZ met Rotterdamse eigenzinnigheid een werkzaam perspectief op betaald werk en/of zelfstandig ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Talentsbook en ece

Talentvol 010 op Talentsbook

Door uitbreiding van Talentsbook en samenwerking met het Erasmus Centre for Entrepreneurship willen we meer Rotterdamse jongeren hun talenten laten inzetten zodat zij op natuurlijke manier werkervaring opdoen en geld verdienen.

Bekijk dit plan
Entree werk

Entree Werk: een succesvolle start!

Entree Werk! Het versterken van de startsituatie van kwetsbare jongeren op de Rotterdamse arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Logo midden

De Blauwe Krokodil

Mensen met een arbeidsbeperking die hun digitale talent inzetten en hiermee aanvullend inkomen genereren. Ze kunnen op deze manier deelnemen aan de veranderende arbeidsmarkt die steeds flexibeler wordt.

Bekijk dit plan
Vangnet

Vangnetovereenkomst

Basisinkomen via een private Vangnetovereenkomst

Bekijk dit plan
Images

Re-integratie - van kansloos naar kansrijk

Ieder burger in Rotterdam heeft recht op een eerlijke kans om zichzelf te scholen en te werken. Met dit plan stimuleren wij jongeren om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien tot een waardevolle werknemer/ondernemer

Bekijk dit plan
170522 rmunt oaseopzuid inbeeld

Stadskruidentuin R'Munt maakt de Oase op Zuid

Wij maken een oase op Zuid van meer van 100 soorten kruiden en eetbare bloemen, uit alle windstreken. In deze oase groeit plezier in het werk, inzicht in je eigen kracht en de kracht van je omgeving, en vakkunde over natuurlijke groei & echte smaak.

Bekijk dit plan

MicroFranchise010

MicroFranchise010 ontwikkelt franchise concepten waar werkzoekenden zich als micro-ondernemer op laagdrempelige manier bij aan kunnen sluiten.

Bekijk dit plan
Meer plannen