Ontdek › Plan

Stadswerker

Aangemaakt: 23 mei 2017

Dus echt iedereen aan het werk

Wij geven mensen de kans om op een van onze projecten aan het werk te gaan. Op basis van hun competenties zorgen wij voor de match naar diverse werkgevers.

“Stadswerker” biedt op een projectmatige manier een perspectief, voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, op betaald werk en/of zelfstandig ondernemerschap.

Door het aanbieden van werkplekken op de bij ons onder handen zijnde projecten waardoor wij direct kunnen toetsen op de skills en talenten van de mensen die met een afstand tot de arbeidsmarkt graag aan de slag willen gaan.
Hierbij zorgen wij voor een verder ontwikkeling op het gebied van samenwerken, onderlinge communicatie vaardigheden, competenties, talent en vervolgopleidingskansen.

De bij ons aangesloten bedrijven kunnen doorlopend gebruik maken van het scouten van de juiste talenten waarbij door ons gekeken wordt of er een gezonde match gemaakt wordt op basis van de eerder genoemde competenties en de vraag vanuit het bedrijfsleven.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door verbinding te zoeken tussen ons netwerk en de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een projectmatige basis halen wij mensen uit hun isolement en dragen wij bij aan een betere doorstroming van mensen naar de arbeidsmarkt.

Belangrijk is dat we daarmee de stijging van het aantal uitkeringen te beperken en indirect meer vertrouwen geven aan die mensen die nu niet aan een baan kunnen komen maar wel willen.

Waarom vernieuwend?

Doordat wij direct mensen aan het werk zetten zonder al te veel voorwaarden is de drempel lager om deel te nemen. Hierdoor kunnen wij snel en deskundig de talenten van iedere kandidaat ontdekken. Door deze talenten bij de potentiële werkgevers kenbaar te maken zal er eerder een match ontstaan. Hierdoor neem de kans op een langdurige werkrelatie toe. Tevens zorgen wij voor een gezonde doorstroom zodat er altijd plaats is voor nieuwe kandidaten.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schoenfabriek wim 1953

Doe mee

Contactpersoon: Michon van der Salm

Wij zoeken

Wij zijn op zoek naar organisaties die mensen met een uitkering begeleiden.

Gerelateerde Plannen

Foto tienervader i

Toolz & Talent

Toolz & Talent geeft jonge vaders, die geen startkwalificatie of werk hebben, mentale en fysieke gereedschappen mee, om zo een rolmodel voor hun kind(eren) te zijn.

Bekijk dit plan
Ninaflitstsr 11

Sea Rangers: de Rotterdamse banen voor de toekomst

Tijdens een bootcamp van 5 weken krijgen groepen (werkloze) jongeren een nieuwe start en kans op een unieke carrière op zee.

Bekijk dit plan
170522 rmunt oaseopzuid inbeeld

Stadskruidentuin R'Munt maakt de Oase op Zuid

Wij maken een oase op Zuid van meer van 100 soorten kruiden en eetbare bloemen, uit alle windstreken. In deze oase groeit plezier in het werk, inzicht in je eigen kracht en de kracht van je omgeving, en vakkunde over natuurlijke groei & echte smaak.

Bekijk dit plan
Ontbrekende schakel

Rotterdam Schakelt!

Rotterdam kent veel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Rotterdam Schakelt! verbindt hen direct met werkgevers en de instellingen die werken aan hun plaatsing.

Bekijk dit plan
Robin   emma at work

Experience LAB Rotterdam

Jongeren met een chronische fysieke aandoening stimuleren naar een zelfstandige toekomst, door een lokaal netwerk te vormen dat draagvlak creëert en jongeren ondersteunt met als doel een duurzame werkplek te vinden voor deze jongeren.

Bekijk dit plan
Sparespace ondernemers jpeg

SpareSpace; Verborgen ondernemerschap in Rotterdam

Veel ondernemerschap is verborgen op zolderkamers of schuurtjes en kan niet/ durft niet een onderneming te starten. SpareSpace bouwwt samen met lokale experts een platform om verborgen ondernemerschap te vinden, verbinden en zichtbaar te maken.

Bekijk dit plan

MicroFranchise010

MicroFranchise010 ontwikkelt franchise concepten waar werkzoekenden zich als micro-ondernemer op laagdrempelige manier bij aan kunnen sluiten.

Bekijk dit plan
Meer plannen