Ontdek › Plan

Stadswindenergie010

Aangemaakt: 18 december 2016

Een duurzame en bereikbare stad

Mijn plan is dat Rotterdam centrum gebruik gaat maken van zijn stadswind om horeca, cultuur- en andere openbare gebouwen energie-zelfvoorzienend te maken.

Ik kwam op dit idee omdat ik op kruisplein liep en er een enorme wind stond. Door de bedrijfsleider van in de doelen heb ik me laten vertellen dat ze hier enorme last van hebben omdat het terras op de kruising van kruisplein en schouwburgplein staat en daar soms een verraderlijke windkracht staat die zich tussen de hoge gebouwen van Rotterdam een weg baant. Toen bedacht ik me de dat Rotterdam gebruik zou moeten maken van deze zelfbenoemde 'stadswind'. Hoe mooi zou het bijvoorbeeld zijn als de doelen zou kunnen draaien op de energie van de stadswind ter plaatse. Deze energie zou opgewekt moeten worden door windmolens op kleine schaal. Ook de hoge wolkenkrabbers in Rotterdam lenen zich voor het opwekken van windenergie op hoge hoogte.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is de laatste jaren enorm aan de weg aan het timmeren door te bouwen en verbeteren van de stad, te werken met veiligheidsbeleid dat enorm zijn vruchten afwerpt. Maar op ecologisch niveau kan Rotterdam enorme slagen slaan door vernieuwend te zijn op gebied van groene energie. Rotterdam is uitermate geschikt om als wereldstad een vooraanstaande rol te spelen bij de stijd tegen klimaatverandering en zal als voorbeeldfunctie kunnen dienen voor alle grote steden in de wereld.

Waarom vernieuwend?

Het idee om een klimaatneutraal leven te leiden is natuurlijk niet nieuw en de laatste jaren is hier enorm veel aandacht voor. De grote initiatieven blijven in de grote steden echter afwezig en dat is een gemiste kans.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: student

Contactpersoon: Sebastian Kruszel

Wij zoeken

Als de gemeente dit een goed plan lijkt, wil ik heel graag helpen om het te realiseren maar het is dermate veelomvattend en heeft betrekking op derden dat het vooral vanuit de gemeente zou moeten worden gerealiseerd. Ik heb daarnaast ook weinig kennis van de technische aspecten voor het opwekken van energie. Wat ik heb is een idee dat verder uit moet worden gewerkt.

Gerelateerde Plannen

Concept pick up website

Dirt-E

Het opzetten van een gratis ophaaldienst van elektronisch afval bij bedrijven en particulieren binnen regio Rotterdam.

Bekijk dit plan
Banner ctylab0100

Don't waste it

Polyester maken van Rotterdams plastic afval. Dat is het idee.

Bekijk dit plan
Logo makkiebike

MakkieBike

Bij MakkieBike lease je een fiets. Zo ben je altijd voorzien van een fiets voor een laag bedrag per maand, inclusief reparaties!

Bekijk dit plan
Bag

Fruitleather Rotterdam.

Gebruikt fruitafval voor een goedkoper en milieuvriendelijk alternatief in de leerindustrie.

Bekijk dit plan
Materiaal met logo

Van plastic naar PLASTICIET

Plasticiet is een initiatief dat inspeelt op een van de grootste afvalstromen die het minst benut wordt namelijk: plastic. Wij geloven dat we met een sterk materiaal, design en kleinschalige gemeenschappen de wereld een beetje beter kunnen maken.

Bekijk dit plan
Flickbike

FlickBike: Find, Ride, Drop

Deelfiets oplossing zonder vaste stallingen: na gebruik hoeft fiets niet terug. Gebruikers vinden en openen een fiets met een app.

Bekijk dit plan
Slide1

Samen voor Rotterdam

We redden voedselsurplus door het te doneren aan liefdadigheidsinstellingen. We zetten ons hiermee in voor de buurt en tegen voedselverspilling.

Bekijk dit plan
Dakdorpen walden rotterdam

Dakdorpen Rotterdam

Het grijze dakoppervlak van Rotterdam activeren en omtoveren tot een groene oase voor natuur, recreatie en wonen!

Bekijk dit plan
Meer plannen