Ontdek › Plan

van SPANG ONDERNEMEN tot ....Starrenbucks

Aangemaakt: 25 april 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Spang Ondernemen: Leren, ondernemen en zorgen voor elkaar vanuit een betrokken gemeenschap als basis voor succesvol ondernemerchap

In Spangen zijn relatief veel inwoners structureel werkeloos, mede door taalachterstand. Spang Ondernemen laat Spangenaren via het ondernemerschap zelf het heft in handen nemen. In een tweejarig traject krijgen de zelfgemotiveerde (en lager geletterde) deelnemers - vanuit de veilige omgeving van de eigen wijk - scholing, coaching en ondernemerservaring aangereikt. Leren, ondernemen en zorgen voor elkaar vanuit een betrokken gemeenschap vormen de basis om via Spang Ondernemen succesvol als ondernemer te kunnen starten. Het twee jaar durende traject vindt plaats met behoud van uitkering. Vanaf het tweede trajectjaar gaan de zes aspirant-ondernemers actief aan de slag met de acquisitie van hun eigen (op te richten) bedrijf. Binnen de beschutting van Spang Ondernemen starten zij in dat jaar hun ook eigen (collectieve) bedrijf. Na twee jaar hebben ten minste vier van de zes deelnemers met succes hun start up gerealiseerd en is er wellicht de ondernemershub Starrenbucks gerealiseerd.

Waarom goed voor Rotterdam?

Spang Ondernemen als ondernemersincubator spijkert ieder half jaar zes Spangenaren met een aanzienlijke taalachterstand gedurende anderhalf jaar bij, zodat zij minimaal het taalniveau A2 achter zich hebben gelaten. Daarnaast levert Spang’ ondernemen ieder half jaar 6 nieuwe ondernemingen op, en draagt daarbij jaarlijks bij aan het genereren van een extra zelf verdiend en verworven wijkinkomen van tenminste € 250.000,- per jaar.

Waarom vernieuwend?

Spang Ondernemen is een uniek concept die een coöperatieve wijkgerichte ondernemersaanpak (het zogenaamde inbesteden) combineert met taalachterstandsbestrijding. Dit bereikt zij door inschakeling van het reeds actieve ondernemerspotentieel en het versterken van de al in de wijk aanwezige betrokken (sociale) netwerken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Nwelogouitjezelf

Doe mee

Organisatie: UitJezelf

Contactpersoon: Hugo Post

E-mail: hugo@uitjezelf.nu

Telefoon: 010 - 84 30 197

Adres: Havenstraat 197, 3024 SK Rotterdam

Wij zoeken

Grotere opdrachtgevers, het liefst ook (basis)scholen, uit en om de wijk, die aan ondernemende Spangenaren (als collectief, hun een eerste grote opdracht wil gunnen. Voor de startface hebben we het hierbij met name om schoonmaak-diensten.

Gerelateerde Plannen

Logo seedz rgb

SeedZ - socio-economische incubator in Rotterdam

Door een pragmatische en creatieve aanpak biedt SeedZ met Rotterdamse eigenzinnigheid een werkzaam perspectief op betaald werk en/of zelfstandig ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Foto deelnemer wmo radar %283%29

Talent aan het werk

Traineeship van 23 maanden voor jongeren met een afgeronde Mbo 2 opleiding bij diverse bedrijven van de Facillicom Group

Bekijk dit plan
To reach 2697951 600 300x182 2x

Project Smart 2018

De kortste weg naar een betaalde baan in 2018; en unieke werkervaringsplaatsen.

Bekijk dit plan
Favicon werkenvoorelkaar

Expeditie Rotterdam

Vijftigplussers met een taalachterstand aan het werk. Op een vernieuwende manier taalachterstand inlopen en werk vinden.

Bekijk dit plan

Facilicom Traineeship

Inrichten van een traineeship voor jongeren (jongens en meisjes) die net hun opleiding niveau 2 bij het Albeda hebben afgerond.

Bekijk dit plan

Young & FamousFestival

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Bekijk dit plan
Robin   emma at work

Experience LAB Rotterdam

Jongeren met een chronische fysieke aandoening stimuleren naar een zelfstandige toekomst, door een lokaal netwerk te vormen dat draagvlak creëert en jongeren ondersteunt met als doel een duurzame werkplek te vinden voor deze jongeren.

Bekijk dit plan
Meer plannen