Ontdek › Plan

van SPANG ONDERNEMEN tot ....Starrenbucks

Aangemaakt: 25 april 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Spang Ondernemen: Leren, ondernemen en zorgen voor elkaar vanuit een betrokken gemeenschap als basis voor succesvol ondernemerchap

In Spangen zijn relatief veel inwoners structureel werkeloos, mede door taalachterstand. Spang Ondernemen laat Spangenaren via het ondernemerschap zelf het heft in handen nemen. In een tweejarig traject krijgen de zelfgemotiveerde (en lager geletterde) deelnemers - vanuit de veilige omgeving van de eigen wijk - scholing, coaching en ondernemerservaring aangereikt. Leren, ondernemen en zorgen voor elkaar vanuit een betrokken gemeenschap vormen de basis om via Spang Ondernemen succesvol als ondernemer te kunnen starten. Het twee jaar durende traject vindt plaats met behoud van uitkering. Vanaf het tweede trajectjaar gaan de zes aspirant-ondernemers actief aan de slag met de acquisitie van hun eigen (op te richten) bedrijf. Binnen de beschutting van Spang Ondernemen starten zij in dat jaar hun ook eigen (collectieve) bedrijf. Na twee jaar hebben ten minste vier van de zes deelnemers met succes hun start up gerealiseerd en is er wellicht de ondernemershub Starrenbucks gerealiseerd.

Waarom goed voor Rotterdam?

Spang Ondernemen als ondernemersincubator spijkert ieder half jaar zes Spangenaren met een aanzienlijke taalachterstand gedurende anderhalf jaar bij, zodat zij minimaal het taalniveau A2 achter zich hebben gelaten. Daarnaast levert Spang’ ondernemen ieder half jaar 6 nieuwe ondernemingen op, en draagt daarbij jaarlijks bij aan het genereren van een extra zelf verdiend en verworven wijkinkomen van tenminste € 250.000,- per jaar.

Waarom vernieuwend?

Spang Ondernemen is een uniek concept die een coöperatieve wijkgerichte ondernemersaanpak (het zogenaamde inbesteden) combineert met taalachterstandsbestrijding. Dit bereikt zij door inschakeling van het reeds actieve ondernemerspotentieel en het versterken van de al in de wijk aanwezige betrokken (sociale) netwerken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Nwelogouitjezelf

Doe mee

Organisatie: UitJezelf

Contactpersoon: Hugo Post

E-mail: hugo@uitjezelf.nu

Telefoon: 010 - 84 30 197

Adres: Havenstraat 197, 3024 SK Rotterdam

Wij zoeken

Grotere opdrachtgevers, het liefst ook (basis)scholen, uit en om de wijk, die aan ondernemende Spangenaren (als collectief, hun een eerste grote opdracht wil gunnen. Voor de startface hebben we het hierbij met name om schoonmaak-diensten.

Gerelateerde Plannen

170522 rmunt oaseopzuid inbeeld

Stadskruidentuin R'Munt maakt de Oase op Zuid

Wij maken een oase op Zuid van meer van 100 soorten kruiden en eetbare bloemen, uit alle windstreken. In deze oase groeit plezier in het werk, inzicht in je eigen kracht en de kracht van je omgeving, en vakkunde over natuurlijke groei & echte smaak.

Bekijk dit plan

Young & FamousFestival

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Bekijk dit plan

Facilicom Traineeship

Inrichten van een traineeship voor jongeren (jongens en meisjes) die net hun opleiding niveau 2 bij het Albeda hebben afgerond.

Bekijk dit plan
Img 5126

GEEN woorden maar BEELDEN

Dit plan helpt iedereen aan een baan dmv beelden!

Bekijk dit plan
Ontbrekende schakel

Rotterdam Schakelt!

Rotterdam kent veel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Rotterdam Schakelt! verbindt hen direct met werkgevers en de instellingen die werken aan hun plaatsing.

Bekijk dit plan
Linkedin cover

Empowering female newcomers to enter the labour market

She Matters is a social enterprise recruitment agency empowering women who have a refugee or forced migration background.

Bekijk dit plan
Clv.v25.2d.ondernemerskasten

Uit de Kast in Het Wijkpaleis!

Uit de kast! biedt in de laagdrempelige omgeving van het Wijkpaleis een werkkast voor startende makers als tussenstap naar een eigen werkruimte. Hiermee worden de wijkeconomie en werkgelegenheid in Rotterdam West gestimuleerd.

Bekijk dit plan
Meer plannen