Ontdek › Plan

Superhelden Superspetters zwemles

Aangemaakt: 20 september 2018

Sport beweegt Rotterdam

Wij bieden zwemlessen speciaal voor kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis aan, wij laten zien dat zwemmen leuk is willen kinderen die afstand tot de maatschappij hebben ruimte geven om te sporten op hun niveau.

Kinderen met een TOS hebben moeite met het verwerken van talige informatie. In een land als Nederland is zwemles geen overbodige luxe, en met name een stad als Rotterdam waar we omgeven zijn door water. Echter zijn de meeste zwemlessen in Rotterdam vol, zijn het grote groepen, staan de docenten aan de kant en zijn de instructies toch net iets te talig voor kinderen met een TOS.

Om de veiligheid van Rotterdamse kinderen, met name met TOS te verantwoorden en ze watervrij te maken, hebben wij in samenwerking met Optisport een zwemles in het leven geroepen speciaal voor kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis.
Tijdens deze les is een pedagoog in het water naast een senso-motorisch therapeut /zweminstructeur. Met gebarenondersteuning en korte talige opdrachten maken we het zwemmen voor deze kinderen leuk, sportief en toegankelijk. Zwemsporten zijn super leuk, maar dan moeten we wel een goede basis neer kunnen zetten. Dat doen we met de Superhelden Superspetters

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is omgeven door water, kinderen die zichzelf niet goed uit kunnen drukken, kunnen minder makkelijk om hulp vragen. Wij willen deze doelgroep dan ook graag watervrij maken in een nieuwe officiële zwemmethode met extra pedagogische ondersteuning. Hierdoor wordt Rotterdam niet alleen voor de kinderen veiliger, het maakt voor de kinderen zwemmen ook leuk en kan als sport gezien worden.

Waarom vernieuwend?

Zwemlessen zijn er in alle soorten en maten, echter wordt er in slechts enkele gevallen rekening gehouden met de instructiebehoefte van een kind met een TOS. Hierdoor zijn wij met een nieuwe methode in zee gegaan om dit ons eigen te maken en voor kinderen echt een Superhelden Superspetters zwemles te organiseren speciaal voor deze doelgroep. Wij zijn de eerste instantie die deze lessen in Nederland geeft.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Botlek hoogvliet 1

Doe mee

Organisatie: Super Family

Contactpersoon: Kitty Loduvica Hiert

Wij zoeken

Ik zoek hulp bij de gemeente om in Rotterdam andere zwemscholen en verenigingen bewust te maken van de mogelijkheden voor deze kinderen. Wij willen laten zien dat zwemmen leuk is en dat het iets anders inrichten van de zwemles, de toegankelijkheid tot de basis en uiteindelijk de zwemsport een hele positieve uitwerking heeft voor niet alleen deze kinderen, maar ook voor andere kinderen waar ze later bij aan kunnen sluiten.

Gerelateerde Plannen

Summer striktly

Stem voor dansers - Salsa Community

Verbinding door dansen. Striktly is een platform waarop nieuwe- tot professionele dansers hun ervaring en kennis met elkaar delen.

Bekijk dit plan
Dance

Challenge

Jongeren met problemen helpen om hun eigen leven op orde te krijgen met hulp om zich voor te bereiden op een mooie toekomst.

Bekijk dit plan
01 logo

De Doorlopert - uitdagende sportroutes

De ‘DooRlopert’ is een initiatief dat sporten in de buitenlucht spannend en laagdrempelig maakt.

Bekijk dit plan
Rotterdam trimt

Fit happens 010

Het zowel fysiek als virtueel zichtbaar maken van de manier waarop de hele buitenruimte als sportterrein kan worden gebruikt. Het plan beoogt op een ultiem laagdrempelige wijze beweging onder Rotterdammers te bevorderen.

Bekijk dit plan
P1960190

Witte Boten Plan

Het ‘Witte Botenplan’ maakt het mogelijk dat iedereen die wil gaan roeien op de Willem-Alexander Baan een boot kan pakken om plezier te hebben op het water. 10 sportieve roeiboten Volans4all worden gratis ter beschikking gesteld.

Bekijk dit plan
20160730 081337 resized

Fitnesspark Buitensport in Hoogvliet.

SPORTEN MAAKT SAMENLEVINGEN ACTIEF MET TRAINEN VOOR IEDEREEN.

Bekijk dit plan
Spot tijdelijk logo def

SPOT (Speelplek Participatieve Ontwerp Toolkit)

SPOT is er voor alle Rotterdamse kinderen die behoefte hebben aan meer gevarieerde speelplekken. De toolkit bevat ontwerpuitdagingen waarmee kinderen en begeleiders bestaande speelplekken voor iedereen uitdagend kunnen maken.

Bekijk dit plan
Citylabsitefoto

UnoDuo_010

UnoDuo010 wil ook dat fysiek beperkten zich veilig, betaalbaar, sportief, sociaal en met plezier per fiets kunnen verplaatsen.

Bekijk dit plan
Meer plannen