Ontdek › Plan

Symfonie ‘De Veilige Straat’

Aangemaakt: 28 april 2018

Veilige stad

Door het opzetten van een nieuw samenwerkingsverband tussen partners op het gebied van veiligheid, onderwijs, radicalisering, welzijn en cultuur, willen we de overlast van jongeren op straat verhelpen en jongeren een nieuwe kans geven.

De verschillende stappen in het project zien er als volgt uit:
1. We gaan jongeren op straat aanspreken en werven om hun talent te laten ontdekken in de muziek.
2. We geven ze een combinatie van lessen. Enerzijds gericht op de samenleving, anderzijds op muziek. Ook Radar geeft bijvoorbeeld workshops op het vlak van radicalisering.
3. Tevens gaan we zorgen voor ouderbetrokkenheid (bv. via bijeenkomsten).
4. We gaan vervolgens een programma draaien waarmee de jongeren de kans krijgen om door te stromen naar een muziekschool en een muziekinstrument kunnen aanschaffen.
5. Tijdens het project gaan we met de jongeren ook kijken of we taken in de wijk kunnen doen (vrijwilligerswerk), zodat mensen hen ook van een hele andere kant leren kennen. We willen activiteiten gaan koppelen aan liedjes (bv. qua tekst). Ook gaan we mini-concerten geven, bijvoorbeeld bij instellingen voor ouderen.

Waarom goed voor Rotterdam?

We dragen bij aan een leefbaarder en veiliger klimaat in de wijken. Jongerenwerk dat zich richt op talentontwikkeling - bijvoorbeeld muziek maken - blijkt jeugdcriminaliteit te helpen voorkomen blijkt uit een onderzoek van Avans Hogeschool. Sport, computervaardigheden en kunst blijken de beste middelen om het meeste uit jongeren naar boven te halen als het gaat om talentontwikkeling. Dit is iets dat de initiatiefnemers van dit plan aan den lijve ondervonden hebben.

Waarom vernieuwend?

Door te kiezen voor de Urban Lifestyle verwachten we jongeren écht te kunnen prikkelen voor deelname. Het is iets dat hen aanspreekt.
Ook de activiteiten (bv. mini-concerten) komen nu helemaal niet voor, maar het kan mensen in een leuke sfeer dichterbij elkaar brengen. Op een manier die ze nog niet eerder ervaren hebben.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Plaatje

Doe mee

Organisatie: PoundCake

Contactpersoon: Eric da Cruz

Wij zoeken

Het consortium en het plan staat. We kunnen altijd ondersteuning gebruiken van vrijwilligers om te assisteren met events. Ook zijn nog meer connecties lokale bewoners altijd goed (hoe meer hoe beter), zodat we samen tot activiteiten kunnen komen.

Gerelateerde Plannen

Logo10

Maxed Guardian

Een alarmerings-applicatie die je vrienden, familie, kennissen en zelfs onbekenden alarmeert met je huidige locatie, wanneer je wordt aangerand of wordt beroofd.

Bekijk dit plan
Archel

Mijn Rugzak

In de Lampreibuurt en Zalmplaat met verschillende bewoners in contact komen over de actuele onderwerpen die daar spelen.

Bekijk dit plan
Banner

Het Goede Gebeuren

Het Goede Gebeuren wil de sociale cohesie in de stad Rotterdam versterken door meer aandacht te besteden aan vriendelijkheid en behulpzaamheid.

Bekijk dit plan

Secure ticketing 010 - voorkom ticketfraude

Met Securitix willen wij ticketingfraude tegengaan bij evenementen zoals populaire concerten en sportwedstrijden binnen de stad. Dit willen wij bereiken door (pop)cultuurpartners te verenigen en hen een veilig ticketingplatform te bieden.

Bekijk dit plan
Logo

Blijvend uit de Bajes

Om recidiven te verlagen, gaan wij (ex-)gedetineerden begeleiden met inzet van ervaringsdeskundigen, rolmodellen en sport.

Bekijk dit plan
12809561 935907393192036 9135257442044512869 n

ESSENBURGPARK

Een ruig en ongerepte groenstrook (RFC weg Rdam) behouden voor Rotterdam en het toegankelijk maken voor iedereen.

Bekijk dit plan
Psst.... er zijn ook grenzen!

PSST.....er zijn ook grenzen!!

VERBALE, MENTALE EN FYSIEKE WEERBAARHEID VOOR JONGEREN BIJ SEKSUELE INTIMIDATIE OP STRAAT

Bekijk dit plan
Meer plannen