Ontdek › Plan

Symfonie ‘De Veilige Straat’

Aangemaakt: 28 april 2018

Veilige stad

Door het opzetten van een nieuw samenwerkingsverband tussen partners op het gebied van veiligheid, onderwijs, radicalisering, welzijn en cultuur, willen we de overlast van jongeren op straat verhelpen en jongeren een nieuwe kans geven.

De verschillende stappen in het project zien er als volgt uit:
1. We gaan jongeren op straat aanspreken en werven om hun talent te laten ontdekken in de muziek.
2. We geven ze een combinatie van lessen. Enerzijds gericht op de samenleving, anderzijds op muziek. Ook Radar geeft bijvoorbeeld workshops op het vlak van radicalisering.
3. Tevens gaan we zorgen voor ouderbetrokkenheid (bv. via bijeenkomsten).
4. We gaan vervolgens een programma draaien waarmee de jongeren de kans krijgen om door te stromen naar een muziekschool en een muziekinstrument kunnen aanschaffen.
5. Tijdens het project gaan we met de jongeren ook kijken of we taken in de wijk kunnen doen (vrijwilligerswerk), zodat mensen hen ook van een hele andere kant leren kennen. We willen activiteiten gaan koppelen aan liedjes (bv. qua tekst). Ook gaan we mini-concerten geven, bijvoorbeeld bij instellingen voor ouderen.

Waarom goed voor Rotterdam?

We dragen bij aan een leefbaarder en veiliger klimaat in de wijken. Jongerenwerk dat zich richt op talentontwikkeling - bijvoorbeeld muziek maken - blijkt jeugdcriminaliteit te helpen voorkomen blijkt uit een onderzoek van Avans Hogeschool. Sport, computervaardigheden en kunst blijken de beste middelen om het meeste uit jongeren naar boven te halen als het gaat om talentontwikkeling. Dit is iets dat de initiatiefnemers van dit plan aan den lijve ondervonden hebben.

Waarom vernieuwend?

Door te kiezen voor de Urban Lifestyle verwachten we jongeren écht te kunnen prikkelen voor deelname. Het is iets dat hen aanspreekt.
Ook de activiteiten (bv. mini-concerten) komen nu helemaal niet voor, maar het kan mensen in een leuke sfeer dichterbij elkaar brengen. Op een manier die ze nog niet eerder ervaren hebben.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Sympfonie de veilige straat

Doe mee

Organisatie: PoundCake

Contactpersoon: Eric da Cruz

Wij zoeken

Het consortium en het plan staat. We kunnen altijd ondersteuning gebruiken van vrijwilligers om te assisteren met events. Ook zijn nog meer connecties lokale bewoners altijd goed (hoe meer hoe beter), zodat we samen tot activiteiten kunnen komen.

Gerelateerde Plannen

Person 2910695 1920

Raise A Flag

Raise A Flag verhoogt de (ervaren) veiligheid en stelt mensen in staat om te durven doen wat ze willen. Het zegt: Hier ben ik! Bij mij ben je veilig.

Bekijk dit plan
Voorbeeld kenteken kenteken bewijs

kenteken bewijs en kenteken plaatje voor de fiets

het onmogelijk maken van gestolen fietsen door te verkopen. Iedere fiets een kenteken en de eigenaar een kentekenbewijs.

Bekijk dit plan
Beukelswij

BeukelsWij: Verleiden tot veiligheid

Een veiliger en prettiger leefomgeving rondom Beukelsweg en Beukelsdijk realiseren doort gedrag van verkeersdeelnemers met innovatieve maatregelen te beïnvloeden. Onze missie: het gevoel van een woonwijk creëren voor bewoners aan deze doorgaande weg.

Bekijk dit plan
E learning wijwijs

#Jij, Ik & de Wereld. (preventie radicalisering)

Lesmateriaal, Educatieve clips, Foto's en Film in een E-Learning omgeving. Waarbij zowel het gesprek op school als op straat en thuis worden ondersteund en gefaciliteerd.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 31 om 23.53.44

Maxed Guardian | Rotterdam

Een veiligheidsapplicatie in combinatie met een high-tech armband, waarmee je virtueel begeleid kan worden door je eigen netwerk naar jouw bestemming.

Bekijk dit plan
Ocolus samsung gear aut vrij

Virtual Buurtpreventie Academy Rotterdam

Om buurtpreventieteams optimaal voor te bereiden op onveilige situaties, ontwikkelen wij een Virtual Reality training. Dankzij deze levensechte en vernieuwende aanpak krijgen teamleden meer zelfvertrouwen en is Buurtpreventie klaar voor de toekomst.

Bekijk dit plan
Images

Vrij radicaal?

Preventie van radicalisering door inzet op de veerkracht van de sociale omgeving met ervaren ambassadeurs

Bekijk dit plan
Logo10

Maxed Guardian

Een alarmerings-applicatie die je vrienden, familie, kennissen en zelfs onbekenden alarmeert met je huidige locatie, wanneer je wordt aangerand of wordt beroofd.

Bekijk dit plan
Meer plannen