Ontdek › Plan

Taal voor Mekaar

Aangemaakt: 14 november 2016

Heb hart voor onderwijs

We zetten kinderen met een taalachterstand in hun kracht door gelijkere kansen te bieden op een succesvolle toekomst in onze samenleving.

Wij pakken op jonge leeftijd taalachterstand aan met een uniek programma. Dat doen we samen met vrijwilligers op Rotterdamse basisscholen. Met de speciaal ontwikkelde FAST®- methode verbeteren kinderen met een taalachterstand spelenderwijs hun spelling en technisch lezen met legostenen en kleuren. Zo bouwen we steen voor steen aan hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.
Ons programma is baanbrekend, omdat het toegankelijk is voor alle kinderen; we veel kinderen tegelijk 1-op-1 begeleiding bieden; ieder kind grote vooruitgang boekt.
Taal is één van de belangrijkste componenten voor succes in een maatschappij waarin we grote waarde hechten aan diversiteit en inclusiviteit. Om remedial teaching breed toegankelijk te maken heeft Taal voor Mekaar dit onderwijsondersteunende naschoolse taalprogramma ontwikkeld. Samen dragen we positief bij aan het integratieproces. Zo zetten we kinderen met een taalachterstand in hun kracht.

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit plan is ontwikkeld voor grote steden met een grote culturele diversiteit. Wij starten in Rotterdam in Delfshaven en hopen uit te groeien door de hele stad. Van de 55.000 Rotterdamse basisschoolleerlingen willen wij een groot deel helpen hun taalachterstand te verbeteren of weg te poetsen. Deze maatschappelijke benadering van een onderwijsthema kan zorgen voor positieve ontwikkelingen om ongelijkheid tegen te gaan.

Waarom vernieuwend?

Ons programma is ten eerste vernieuwd, omdat de toepassing van de FAST-methode uniek is. Wij willen niet het volgende dure bijlesinstituut zijn wat een groot deel van de bevolking uitsluit. kwaliteit moet toegankelijk voor iedereen die het nodig heeft. Ten tweede hebben we het zo opgezet dat we veel kinderen tegelijk kunnen helpen en toch 1-op-1 persoonlijke aandacht blijven bieden. Ten derde zijn we de voordeligste. Wij houden de kosten zo laag mogelijk en verdelen die ook eerlijk.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Beeld voor internet

Doe mee

Organisatie: stichting Taal voor Mekaar

Contactpersoon: marie-louise van nieuwenburg

Wij zoeken

advies over de onderwijssector en finaciele wegen voor stimulering.

Gerelateerde Plannen

Aanvraag

Unitonderwijs voor Wereldburgers Mariaschool

Unit onderwijs waarin elk kind uniek is en uitgroeit tot levenskunstenaar en waar wij recht doen aan samen voor het talent van uw kind

Bekijk dit plan
Raw image

Raw.Authentic.Heart Tour 2016 by Fernando Halman

Een interactieve seminar gericht aan jong volwassenen waarin Fernando Halman jou de Raw.Authentic.Heart methode gaat leren.

Bekijk dit plan
Lampje

Wij-maken-Rotterdam: jouw licht op vragen van de stad!

Rotterdamse leerlingen laten hun licht schijnen over sociaal-maatschappelijke vraagstukken van de stad in contextrijk onderwijs & een gemeenschap te creëren die bijdragen aan een duurzame wij-samenleving

Bekijk dit plan
Super schoool

Super Schoool

De ambitie van Super Schoool is om reguliere basisscholen de keuze te bieden een excellente school te worden in het toepassen van de Wet Passend Onderwijs.

Bekijk dit plan
Ct 001 ava p1

ConnecTeach010– Hét Rotterdamse lerarenplatform

ConnecTeach010 is een online en offline platform voor de Rotterdamse leerkracht. ConnecTeach010 brengt leerkrachten van VVE tot WO met elkaar in verbinding zonder tussenkomst van besturen.

Bekijk dit plan
Poster rotterdams po debat 2017

Leren debatteren voor het Rotterdamse basisonderwijs

De verbinding van burgerschap en Rotterdam in het toekomstgericht onderwijs.

Bekijk dit plan
Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan
Mamacafe

Mamacafé

Het Mamacafé is een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar in dialoog kunnen gaan en waar kinderen kunnen spelen. Tegelijkertijd wordt bijdrage geleverd aan opvoedingsondersteuning en ontwikkelingsstimulering.

Bekijk dit plan
Meer plannen