Ontdek › Plan

Taal voor Mekaar

Aangemaakt: 14 november 2016

Heb hart voor onderwijs

We zetten kinderen met een taalachterstand in hun kracht door gelijkere kansen te bieden op een succesvolle toekomst in onze samenleving.

Wij pakken op jonge leeftijd taalachterstand aan met een uniek programma. Dat doen we samen met vrijwilligers op Rotterdamse basisscholen. Met de speciaal ontwikkelde FAST®- methode verbeteren kinderen met een taalachterstand spelenderwijs hun spelling en technisch lezen met legostenen en kleuren. Zo bouwen we steen voor steen aan hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.
Ons programma is baanbrekend, omdat het toegankelijk is voor alle kinderen; we veel kinderen tegelijk 1-op-1 begeleiding bieden; ieder kind grote vooruitgang boekt.
Taal is één van de belangrijkste componenten voor succes in een maatschappij waarin we grote waarde hechten aan diversiteit en inclusiviteit. Om remedial teaching breed toegankelijk te maken heeft Taal voor Mekaar dit onderwijsondersteunende naschoolse taalprogramma ontwikkeld. Samen dragen we positief bij aan het integratieproces. Zo zetten we kinderen met een taalachterstand in hun kracht.

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit plan is ontwikkeld voor grote steden met een grote culturele diversiteit. Wij starten in Rotterdam in Delfshaven en hopen uit te groeien door de hele stad. Van de 55.000 Rotterdamse basisschoolleerlingen willen wij een groot deel helpen hun taalachterstand te verbeteren of weg te poetsen. Deze maatschappelijke benadering van een onderwijsthema kan zorgen voor positieve ontwikkelingen om ongelijkheid tegen te gaan.

Waarom vernieuwend?

Ons programma is ten eerste vernieuwd, omdat de toepassing van de FAST-methode uniek is. Wij willen niet het volgende dure bijlesinstituut zijn wat een groot deel van de bevolking uitsluit. kwaliteit moet toegankelijk voor iedereen die het nodig heeft. Ten tweede hebben we het zo opgezet dat we veel kinderen tegelijk kunnen helpen en toch 1-op-1 persoonlijke aandacht blijven bieden. Ten derde zijn we de voordeligste. Wij houden de kosten zo laag mogelijk en verdelen die ook eerlijk.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Beeld voor internet

Doe mee

Organisatie: stichting Taal voor Mekaar

Contactpersoon: marie-louise van nieuwenburg

Wij zoeken

advies over de onderwijssector en finaciele wegen voor stimulering.

Gerelateerde Plannen

Engels

Na onderwijs komt wereldwijs

Met een actief naschools programma kinderen klaarstomen voor een kansrijke toekomst

Bekijk dit plan
Img 0473

Plan Naschoolse Educatieve Activiteiten

Na school, op school en voor iedereen

Bekijk dit plan
Klaar voor de toekomst

010010 010 Klaar voor de toekomst

We zitten aan de vooravond van een enorme technologische versnelling. Willen we daar als Rotterdam op voorbereid zijn dan moeten we zorgen dat onze kinderen daarop zijn voorbereid anders missen we de boot!

Bekijk dit plan
Ruimtereis 2016

Ruimtemissie voor leerlingen

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Bekijk dit plan

Jeugdacademie Rotterdam

Jeugdacademie Rotterdam is een platform voor jongeren van 12 t/m 16 die geïnteresseerd zijn in filosofie, kunst en wetenschap.

Bekijk dit plan
1383758 1421285188084569 1395309728 n

Onderwijs van de 21e eeuw!

Een onderwijsysteem invoeren waarin ieder kind zich maximaal ontplooit, talent mag ontwikkelen en klaar is voor de toekomst.

Bekijk dit plan
Gelukshuislogo

Gelukkige scholen op Zuid

Geluk implementeren op de basisscholen in Zuid door middel van de gelukskoffermethodiek.

Bekijk dit plan
Meer plannen