Ontdek › Plan

TALENT ONTWIKKELT

Aangemaakt: 31 oktober 2018

Dus echt iedereen aan het werk

In Rotterdam is een grote vraag naar IT-ers. Tegelijkertijd is het vooral voor kwetsbare doelgroepen lastig om en baan te vinden. Het doel van het project is om binnen 1,5 jaar tijd een innovatieve sociale leer-werkplaats op te zetten.

In Rotterdam is de vraag naar IT-ers (en in het bijzonder coders) groot. Ontwikkelingen op het gebied van internet (of things), big data, blockchain, robots, kunstmatige intelligentie etc. zijn van belang voor de ontwikkeling van de stad. Niettemin is zichtbaar dat het vooral voor kwetsbare doelgroepen lastig blijft om en baan te vinden. Het idee van dit project is om een vernieuwend concept op te zetten en de praktijk te toetsen, waarmee Stichting Offcourse met diverse partners een plek creëert waar mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt een unieke leer-werkplek biedt.

Waarom goed voor Rotterdam?

Offcourse heeft tot doel werkgelegenheid te creëren voor doelgroepen uit Rotterdam die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en tegelijkertijd bedrijven te helpen die een tekort ervaren aan technisch geschoold personeel.

Waarom vernieuwend?

Zowel het originele platform als het idee voor een leer-werktraject is innovatief voor het onderwijs. De technologie van het platform is gebaseerd op learning analytics en machine learning. Zo veel als mogelijk wil Offcourse de content die via het platform gebruikt wordt, door het systeem zelf meta-dateren. De combinatie van online en offline leren met directe toepassing op de praktijk is bedoeld om het leerproces te verbeteren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Offcourse

Doe mee

Organisatie: Stichting Offcourse

Contactpersoon: Jan Hein Hoogstad

Wij zoeken

Partijen die interesse hebben in inzet van onze (toekomstige) medewerkers van de sociale werkplaats. Partners die producten op IT-vlak willen bouwen. Bedrijven die op zoek zijn naar IT-personeel. Maar ook zoeken we nog financiering om het project verder te kunnen afronden.

Gerelateerde Plannen

Foto tienervader i

Toolz & Talent

Toolz & Talent geeft jonge vaders, die geen startkwalificatie of werk hebben, mentale en fysieke gereedschappen mee, om zo een rolmodel voor hun kind(eren) te zijn.

Bekijk dit plan
Tvz homepage kruiden

Keukentaal

Rotterdammers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt door

Bekijk dit plan
Logo eigendraads

EigenDraads

Werk maken van en met textiel in de Rotterdamse stad en haven

Bekijk dit plan
Irk nedir

Geen woorden maar dagelijkse daden

Steve werkt met swipes, likes, een leuke vraag, een kleine opdracht of prikkelende opmerking. Gedurende ons FAST-programma vitaliseert, motiveert en prepareert Steve dagelijks kandidaten zodanig d persoonlijke doorbraken worden gerealiseerd.

Bekijk dit plan

lerenondernemerteworden praktijkopleiding

moelijk plaatsbaren jongeren? een doel tegeven

Bekijk dit plan
17792467 3d people man person with pieces jigsaw puzzle

Start met Status

Werkgevers met een personeelsvraag koppelen aan werkzoekende statushouders op het bedrijventerrein Schiebroek. Met een innovatieve aanpak vullen we een personeelsbehoefte in en verhogen we de arbeidsmarktparticipatie van statushouders.

Bekijk dit plan
To reach 2697951 600 300x182 2x

Project Smart 2018

De kortste weg naar een betaalde baan in 2018; en unieke werkervaringsplaatsen.

Bekijk dit plan
Logo midden

De Blauwe Krokodil

Mensen met een arbeidsbeperking die hun digitale talent inzetten en hiermee aanvullend inkomen genereren. Ze kunnen op deze manier deelnemen aan de veranderende arbeidsmarkt die steeds flexibeler wordt.

Bekijk dit plan
Meer plannen