Ontdek › Plan

TALENT ONTWIKKELT

Aangemaakt: 31 oktober 2018

Dus echt iedereen aan het werk

In Rotterdam is een grote vraag naar IT-ers. Tegelijkertijd is het vooral voor kwetsbare doelgroepen lastig om en baan te vinden. Het doel van het project is om binnen 1,5 jaar tijd een innovatieve sociale leer-werkplaats op te zetten.

In Rotterdam is de vraag naar IT-ers (en in het bijzonder coders) groot. Ontwikkelingen op het gebied van internet (of things), big data, blockchain, robots, kunstmatige intelligentie etc. zijn van belang voor de ontwikkeling van de stad. Niettemin is zichtbaar dat het vooral voor kwetsbare doelgroepen lastig blijft om en baan te vinden. Het idee van dit project is om een vernieuwend concept op te zetten en de praktijk te toetsen, waarmee Stichting Offcourse met diverse partners een plek creëert waar mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt een unieke leer-werkplek biedt.

Waarom goed voor Rotterdam?

Offcourse heeft tot doel werkgelegenheid te creëren voor doelgroepen uit Rotterdam die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en tegelijkertijd bedrijven te helpen die een tekort ervaren aan technisch geschoold personeel.

Waarom vernieuwend?

Zowel het originele platform als het idee voor een leer-werktraject is innovatief voor het onderwijs. De technologie van het platform is gebaseerd op learning analytics en machine learning. Zo veel als mogelijk wil Offcourse de content die via het platform gebruikt wordt, door het systeem zelf meta-dateren. De combinatie van online en offline leren met directe toepassing op de praktijk is bedoeld om het leerproces te verbeteren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Offcourse

Doe mee

Organisatie: Stichting Offcourse

Contactpersoon: Jan Hein Hoogstad

Wij zoeken

Partijen die interesse hebben in inzet van onze (toekomstige) medewerkers van de sociale werkplaats. Partners die producten op IT-vlak willen bouwen. Bedrijven die op zoek zijn naar IT-personeel. Maar ook zoeken we nog financiering om het project verder te kunnen afronden.

Gerelateerde Plannen

Ninaflitstsr 11

Sea Rangers: de Rotterdamse banen voor de toekomst

Tijdens een bootcamp van 5 weken krijgen groepen (werkloze) jongeren een nieuwe start en kans op een unieke carrière op zee.

Bekijk dit plan
Entree werk

Entree Werk: een succesvolle start!

Entree Werk! Het versterken van de startsituatie van kwetsbare jongeren op de Rotterdamse arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Vangnet

Vangnetovereenkomst

Basisinkomen via een private Vangnetovereenkomst

Bekijk dit plan
Bewegen naar werk 2.0

Proeftuin Bewegen naar Werk 2.0 Delfshaven

Een innovatieve integrale schaalbare aanpak op werkloosheid, vanuit onze beproefde interventie Bewegen naar Werk 1.0. Het Rotterdamse bedrijfsleven en wijknetwerk neemt actief medeverantwoordelijkheid in het werkloosheidsvraagstuk in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Logo seedz rgb

SeedZ - socio-economische incubator in Rotterdam

Door een pragmatische en creatieve aanpak biedt SeedZ met Rotterdamse eigenzinnigheid een werkzaam perspectief op betaald werk en/of zelfstandig ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Verbindingsofficier 3

High Performance Solide Plus

Kansloze werklozen aan het werk in Rotterdam. Bij Rotterdamse ondernemers die wat terug willen doen.

Bekijk dit plan
Meer plannen