Ontdek › Plan

Talentvol 010 op Talentsbook

Aangemaakt: 22 september 2016

Dus echt iedereen aan het werk

Door uitbreiding van Talentsbook en samenwerking met het Erasmus Centre for Entrepreneurship willen we meer Rotterdamse jongeren hun talenten laten inzetten zodat zij op natuurlijke manier werkervaring opdoen en geld verdienen.

Wij willen dat Rotterdamse jongeren zelfstandig geld kunnen verdien en van hun interesses en talent hun werk maken en ze werkervaring en werkplezier laten opdoen zodat zij duurzaam inzetbaar worden en niet meer afhankelijk zijn van instanties en bureaus die niet aansluiten op de belevingswereld en de talenten van jongeren.
Wij willen de website Talentsbook flink aanpassen zodat jongeren snel hun talenten en diensten kunnen verkopen en automatisch geld gestort krijgen op hun rekening, zodat het eenvoudig en aantrekkelijk is om een profiel aan te maken.
In samenwerking met het ECE willen wij 25 Talentsbook toptalenten laten deelnemen aan een programma van 10 weken dat ambitieuze, startende ondernemers in staat stelt ideeën om te zetten in succesvolle ondernemingen. Wij willen een campagneteam opzetten, ruimte huren op de Campus en, gesteund door topondernemers en professionals, werken aan het succesvol maken van dit project.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het project helpt Rotterdamse jongeren aan het werk en brengt Rotterdams talent bij Rotterdamse bedrijven binnen op een laagdrempelige manier. Het maakt jongeren minder afhankelijk van recruiters en bureaus en geeft ze de touwtjes van hun eigen carrière steviger in handen. Ook zorgt het ervoor dat talent niet verspild wordt en Rotterdamse jongeren op een natuurlijke manier werkervaring opdoen en hun talenten verder ontwikkelen.

Waarom vernieuwend?

Talentsbook is vernieuwend omdat het jongeren zelf de touwtjes in handen geeft en ze zelf hun eigen profiel laat opstellen en laat bepalen. Geen vaag bureau dat je in een hokje stopt, geen intercedent die niet snapt waar je vandaan komt, geen standaardpraatje van het UWV maar je eigen verhaal, je eigen ervaring en je eigen talenten bepalen en inzetten. Dat is wat Talentsbook mogelijk maakt.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Talentsbook en ece

Doe mee

Organisatie: Talentsbook

Contactpersoon: Najim el-Bouchtaoui

Wij zoeken

Financiële hulp en suggesties voor het nog directer bereiken van jongeren en bedrijven.

Gerelateerde Plannen

Logo 1

De WelWillers

Een groep uitkeringsgerechtigden gaan samen, met en voor elkaar aan de slag om zoveel mogelijk regulier betaalde arbeid te vinden

Bekijk dit plan
Foto tienervader i

Toolz & Talent

Toolz & Talent geeft jonge vaders, die geen startkwalificatie of werk hebben, mentale en fysieke gereedschappen mee, om zo een rolmodel voor hun kind(eren) te zijn.

Bekijk dit plan

'T WERKT!

zet cultuur, erfgoed en ondernemerschap in om langdurig werklozen te helpen aan betaald werk. Deelnemers volgen een intensief, persoonlijk programma van 6-8 weken (o.m. coaching, workshops en trainingen)

Bekijk dit plan
De wijkcooperatie werkt

Meer-Werk op Zuid!

Werk- en Wijkcommon het Gemaal is dé plek waar gewerkt wordt aan innovatieve wijkgerichte gebiedsontwikkeling. Een dynamische locatie die ruimte genereert voor lokale productie, kennisontwikkeling, ontmoeting en presentatie.

Bekijk dit plan
Op de site

Lekker Thuis (2)

Lekker Thuis regelt langer thuis wonen. Thuiswonende senioren belonen werkzoekende vijftigplussers voor maatwerk hulp.

Bekijk dit plan
491

Wijkvervoer in Versnelling

Centraal herkenbaar lean en mean verbinden en aanvullend vervoer met elkaar betaalbaar gaande te houden

Bekijk dit plan
Ninaflitstsr 11

Sea Rangers: de Rotterdamse banen voor de toekomst

Tijdens een bootcamp van 5 weken krijgen groepen (werkloze) jongeren een nieuwe start en kans op een unieke carrière op zee.

Bekijk dit plan
Robin   emma at work

Experience LAB Rotterdam

Jongeren met een chronische fysieke aandoening stimuleren naar een zelfstandige toekomst, door een lokaal netwerk te vormen dat draagvlak creëert en jongeren ondersteunt met als doel een duurzame werkplek te vinden voor deze jongeren.

Bekijk dit plan
Meer plannen