Ontdek › Plan

Talentvol 010 op Talentsbook

Aangemaakt: 22 september 2016

Dus echt iedereen aan het werk

Door uitbreiding van Talentsbook en samenwerking met het Erasmus Centre for Entrepreneurship willen we meer Rotterdamse jongeren hun talenten laten inzetten zodat zij op natuurlijke manier werkervaring opdoen en geld verdienen.

Wij willen dat Rotterdamse jongeren zelfstandig geld kunnen verdien en van hun interesses en talent hun werk maken en ze werkervaring en werkplezier laten opdoen zodat zij duurzaam inzetbaar worden en niet meer afhankelijk zijn van instanties en bureaus die niet aansluiten op de belevingswereld en de talenten van jongeren.
Wij willen de website Talentsbook flink aanpassen zodat jongeren snel hun talenten en diensten kunnen verkopen en automatisch geld gestort krijgen op hun rekening, zodat het eenvoudig en aantrekkelijk is om een profiel aan te maken.
In samenwerking met het ECE willen wij 25 Talentsbook toptalenten laten deelnemen aan een programma van 10 weken dat ambitieuze, startende ondernemers in staat stelt ideeën om te zetten in succesvolle ondernemingen. Wij willen een campagneteam opzetten, ruimte huren op de Campus en, gesteund door topondernemers en professionals, werken aan het succesvol maken van dit project.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het project helpt Rotterdamse jongeren aan het werk en brengt Rotterdams talent bij Rotterdamse bedrijven binnen op een laagdrempelige manier. Het maakt jongeren minder afhankelijk van recruiters en bureaus en geeft ze de touwtjes van hun eigen carrière steviger in handen. Ook zorgt het ervoor dat talent niet verspild wordt en Rotterdamse jongeren op een natuurlijke manier werkervaring opdoen en hun talenten verder ontwikkelen.

Waarom vernieuwend?

Talentsbook is vernieuwend omdat het jongeren zelf de touwtjes in handen geeft en ze zelf hun eigen profiel laat opstellen en laat bepalen. Geen vaag bureau dat je in een hokje stopt, geen intercedent die niet snapt waar je vandaan komt, geen standaardpraatje van het UWV maar je eigen verhaal, je eigen ervaring en je eigen talenten bepalen en inzetten. Dat is wat Talentsbook mogelijk maakt.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Talentsbook en ece

Doe mee

Organisatie: Talentsbook

Contactpersoon: Najim el-Bouchtaoui

Wij zoeken

Financiële hulp en suggesties voor het nog directer bereiken van jongeren en bedrijven.

Gerelateerde Plannen

Rebelz afbeelding

Rebelz aan de Rotte

Het creëren van extra leerwerkplekken specifiek voor de doelgroep vrouwelijke ex-gedetineerden met een taalachterstand. D.mv. de aanleg van een drijvend terras voor het restaurant Rebelz aan de Rotte.

Bekijk dit plan
170522 rmunt oaseopzuid inbeeld

Stadskruidentuin R'Munt maakt de Oase op Zuid

Wij maken een oase op Zuid van meer van 100 soorten kruiden en eetbare bloemen, uit alle windstreken. In deze oase groeit plezier in het werk, inzicht in je eigen kracht en de kracht van je omgeving, en vakkunde over natuurlijke groei & echte smaak.

Bekijk dit plan
2tango woordlogo met slogan

2Tango.Work

Om autisten te ondersteunen in het vinden en behouden van werk willen we een duurzame en slimme oplossing creëren gebaseerd op ons werk 2Tango.Signs, dat effectieve communicatie mogelijk maakt tussen autisten en zijn/haar collega’s en leidinggevende.

Bekijk dit plan
Afbeelding link2work

Link2Work 2.0

Maatwerk coachingstraject voor uitgevallen Rotterdamse jongeren in de leeftijdscategorie 16 t/m 27 jaar. Het doel is zelfvertrouwen, kennis en vaardigheden te ontwikkelen, zodat zij kunnen uitstromen naar een betaalde baan, stage of opleiding.

Bekijk dit plan

Ben jij werkfit?

Voor iedere burger in Rotterdam, die het recht heeft op een eerlijke kans om aan zichzelf te werken en werkfit te worden.

Bekijk dit plan
Img 3544

Refugees Forward Incubator: nieuwkomers ondernemen!

Refugees Forward biedt incubatorprogramma's aan aan ondernemers met een vluchtelingenachtergrond, in samenwerking met o.a. het Erasmus Center for Entrepreneurship. Binnen 4 maanden worden nieuwkomers begeleid van idee naar de start van een bedrijf.

Bekijk dit plan
Meer plannen