Ontdek › Plan

Teach de Teacher-blijvend professionaliseren.

Aangemaakt: 26 mei 2017

Heb hart voor onderwijs

Alle leerkrachten, zowel pabo als zittende krijgen een actuele LAB omgeving waarin voldoende ontwikkel- en professionaliserings- en opleidingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden voor zowel leerlingen als leraren.

Techniek College Rotterdam en Hogeschool Rotterdam hebben leraren, lerarenteams en schoolleiders ‘vanuit de werkvloer’ een initiatief opgestart samen met P@ssport. Doel van dit initiatief is een ontwikkel, test en acceptatie lab te creëren wat kennis en competenties stimuleert en tevens oplossingen op meerdere fronten kan aandragen op het gebied van communicatie, security en integratie Industrial 4.0 in bestaande omgevingen. Focuspunt is het integreren en uitvoeren van permanente, innovatieve lokale en internationale ontwikkelingen, professionalisering van integratie nieuwe technologieën in industriële omgevingen.

Waarom goed voor Rotterdam?

We problemen kunnen aanpakken die al onderkent zijn zoals:
Het aantal banen in de techniek stijgt spectaculair vakbekwame mensen – die hebben onderwijs nodig en nieuwe scholing in Industrial 4.0 technieken zoals bv fieldbus integratie IoT. Hierdoor wordt het opzetten van praktijkomgevingen door standaardisatie vereenvoudigt en versneld en kan er tevens een practoraat worden ingericht.

Waarom vernieuwend?

Alle leerkrachten, zowel pabo als zittende krijgen hierdoor een actuele omgeving waarin voldoende ontwikkel- en professionaliserings- en opleidingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden voor zowel leerlingen als leraren.
Door het lab te ondersteunen kunnen de beste leraren voor Rotterdam nu en in de toekomst aansluiting vinden met de Industrial 4.0 met bestaande Rotterdamse Botlek industrieën.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: P@ssport= cyberdefence critical infrastructure

Contactpersoon: peter rus

Wij zoeken

Een financiële bijdrage in het creëren van dit eerste kennis en competentie platform voor onderwijs op het gebied integratie van multivendor Industrial Control Automation omgevingen en deze nieuwe toepassingsgebieden kansen om groepen scholieren en studenten aan te spreken die niet zo snel voor de traditionele technische richtingen kiezen

Gerelateerde Plannen

Aware online   training bewust op het internet voor ouders3

Rotterdam: bewust en veilig op het internet

Rotterdamse jeugd, ouders en professionals bewuster en veiliger op het internet maken.

Bekijk dit plan
Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

De Gamer 010

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

Bekijk dit plan

Adminbedriijf.nl (future financials)

Een ‘ontmoetingsplaats’ waar studenten van het Mbo en van het Hbo uitstekend worden voorbereid op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Raw image

Raw.Authentic.Heart Tour 2016 by Fernando Halman

Een interactieve seminar gericht aan jong volwassenen waarin Fernando Halman jou de Raw.Authentic.Heart methode gaat leren.

Bekijk dit plan
F83ad43a c548 494b 97ee fe3273fa6c37

Schoolschaken op alle basisscholen in Rotterdam

Schaken op school. In het lesprogramma of na schooltijd in de groepen 3 t/m 6 van alle basisscholen in Rotterdam.

Bekijk dit plan
15027785 1453632861328632 8517574308174883803 n

De onderneming, dat ben jij!

De leerlingen van Rotterdam-Zuid willen wij ondernemende vaardigheden mee geven, zodat zij niet alleen nu, maar ook in de toekomst in staat zijn onze wijk naar “the next level” te tillen.

Bekijk dit plan
02abdb93 23c1 4680 919e a4476c0379e1 374 00000033c0b1cbf5

Sterke gelukkige kinderen

Kinderen die hun talenten ontwikkelen die zij nodig hebben om gelukkige mensen te worden

Bekijk dit plan
Meer plannen