Ontdek › Plan

Teach de Teacher-blijvend professionaliseren.

Aangemaakt: 26 mei 2017

Heb hart voor onderwijs

Alle leerkrachten, zowel pabo als zittende krijgen een actuele LAB omgeving waarin voldoende ontwikkel- en professionaliserings- en opleidingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden voor zowel leerlingen als leraren.

Techniek College Rotterdam en Hogeschool Rotterdam hebben leraren, lerarenteams en schoolleiders ‘vanuit de werkvloer’ een initiatief opgestart samen met P@ssport. Doel van dit initiatief is een ontwikkel, test en acceptatie lab te creëren wat kennis en competenties stimuleert en tevens oplossingen op meerdere fronten kan aandragen op het gebied van communicatie, security en integratie Industrial 4.0 in bestaande omgevingen. Focuspunt is het integreren en uitvoeren van permanente, innovatieve lokale en internationale ontwikkelingen, professionalisering van integratie nieuwe technologieën in industriële omgevingen.

Waarom goed voor Rotterdam?

We problemen kunnen aanpakken die al onderkent zijn zoals:
Het aantal banen in de techniek stijgt spectaculair vakbekwame mensen – die hebben onderwijs nodig en nieuwe scholing in Industrial 4.0 technieken zoals bv fieldbus integratie IoT. Hierdoor wordt het opzetten van praktijkomgevingen door standaardisatie vereenvoudigt en versneld en kan er tevens een practoraat worden ingericht.

Waarom vernieuwend?

Alle leerkrachten, zowel pabo als zittende krijgen hierdoor een actuele omgeving waarin voldoende ontwikkel- en professionaliserings- en opleidingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden voor zowel leerlingen als leraren.
Door het lab te ondersteunen kunnen de beste leraren voor Rotterdam nu en in de toekomst aansluiting vinden met de Industrial 4.0 met bestaande Rotterdamse Botlek industrieën.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: P@ssport= cyberdefence critical infrastructure

Contactpersoon: peter rus

Wij zoeken

Een financiële bijdrage in het creëren van dit eerste kennis en competentie platform voor onderwijs op het gebied integratie van multivendor Industrial Control Automation omgevingen en deze nieuwe toepassingsgebieden kansen om groepen scholieren en studenten aan te spreken die niet zo snel voor de traditionele technische richtingen kiezen

Gerelateerde Plannen

Aanvraag

Unitonderwijs voor Wereldburgers Mariaschool

Unit onderwijs waarin elk kind uniek is en uitgroeit tot levenskunstenaar en waar wij recht doen aan samen voor het talent van uw kind

Bekijk dit plan
Logo maakotheek

Maakotheek

Maakotheek helpt scholen en leerlingen om Wetenschap & Techniek zo leuk en uitdagend te maken als het is. De Maakotheek komt naar de scholen toe met een gebalanceerd aanbod van kennis, spullen en onderhoud in een roulerend systeem.

Bekijk dit plan
Neon light of cloud storage rv0fk7t8  f0000

Alle Ruimte

Alle Ruimte = creativiteit X vakmanschap X ruimte ... in Oud-Charlois

Bekijk dit plan
Raw image

Raw.Authentic.Heart Tour 2016 by Fernando Halman

Een interactieve seminar gericht aan jong volwassenen waarin Fernando Halman jou de Raw.Authentic.Heart methode gaat leren.

Bekijk dit plan

Flippen in Rotterdam; actieve leerlingen in de klas!

De leerling en docent creëren samen in een theaterlab kunstgeschiedenis instructiefilmpjes voor het voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Imc basis logo

IMC Basis Rotterdam

Op school leer je voor later, bij IMC Basis leer nú wat later is

Bekijk dit plan
Buitenzijde denktank grijs logo vmbo

Livestream community

Leren binnen en buiten de school door drempelloze kennisdeling

Bekijk dit plan
Website sbwr l

Samen bouwen we Rotterdam

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

Bekijk dit plan
Meer plannen