Ontdek › Plan

The Art Academy

Aangemaakt: 24 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Jong talent wordt niet de mogelijkheid geboden om hun artistieke vaardigheden professioneel te ontwikkelen. Deze jongeren zoeken een plaats waar zij kunnen doorgroeien in hun talent zonder beperkingen.

Deze beperkingen lossen wij op door met mensen te werken die ervaring hebben met bekend zijn en actief zijn in het vakgebied en dus niet alleen docent zijn. Wij leren deze mensen artiest te zijn, niet alleen een kunstvorm.

Wij geven twee soorten lessen: workshops en courses.
Workshop: een eenmalige les die een einddoel vaststelt i.e een nieuwe vaardigheid beheersen.
Course: een lessenpakket waar in wij altijd naar een voorstelling toe werken, waarbij de talenten in het voorprogramma van een bekende artiest staan, uitblinkers bieden we de kans om met de artiest op te treden.

Wij beschikken over een netwerk van artiesten en opdrachtgevers. Deze mensen zijn persoonlijke vrienden van ons en willen graag meewerken aan ons project.

Wij bieden jonge talenten echte kansen!

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij verhogen de arbeidsparticipatie onder jongeren door talenten te trainen en te koppelen aan opdrachtgevers uit ons netwerk.

De lessen en voorstellingen zorgen ervoor dat er meer aandacht en publiek richting Rotterdam komt.

Door ons mobiele project komen mensen met kleine culturele raakvlakken meer met elkaar in aanraking en dus zal dit de sociale cohesie onder jongeren bevorderen.

Wij zorgen ervoor dat het artistieke kennisniveau onder jongeren binnen Rotterdam toeneemt.

Waarom vernieuwend?

Wij stellen de mogelijkheid aan onze studenten om voor de workshop aan te geven welke stof zij behandeld willen hebben, onze docenten passen hun lessen hier op aan.

Onze lessen worden verzorgd door actieve artiesten.

Tijdens het leerprocess brengen wij onze studenten ook vaak in aanraking met het vakgebied.

De lessen die wij geven zijn niet gebonden aan een locatie, wij zijn mobiel en kunnen dus overal in Rotterdam lessen geven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

Doe mee

Organisatie: Jefferson Yaw Frempong-Manson

Contactpersoon: Hendrico Valentijn

Wij zoeken

Wij zoeken financiele ondersteuning en een groter netwerk.

Gerelateerde Plannen

Untitled 1

The International Museum of Political Violence

The International Museum of Political Violence in Rotterdam explores the wide spectrum of political violence throughout history through visual arts, design, multimedia, and (educational) technology.

Bekijk dit plan
Stadslab

Duizel Stadslab

Duizel Stadslab gaat samen met kunstenaars, ontwerpers en bewoners toekomstgericht werken aan duurzaamheid. Ons platform is het bruisende festival Duizel in het Park, drukbezocht en opgebouwd in en met Rotterdam Noord

Bekijk dit plan
Architectuurroute 'rondje rotterdam' met leerlingen van accent 'de rotterdam.1

New Futuristic Minds

Een event over mode, lifestyl, kunst, innovatie, duurzaamheid, architectuur van Rotterdam en stad van mogelijkheden de boventoon voeren.

Bekijk dit plan
The commune background

TheCommune

The Commune is Rotterdam’s first design community dedicated to social innovation in the city.

Bekijk dit plan
Cliq jij mee 1 638

CLIQ - Connecting Culture & Business

Een nieuw netwerk voor ‘challengers en game changers’ in cultuur en bedrijfsleven

Bekijk dit plan
Cover

Multiform

Multiform is an innovative tool to challenge the issue of inclusivity in our 21st century, diverse society. Multiform proposes games in the context of the sport class at school to teach openness and empathy, which will then filter into wider society.

Bekijk dit plan

ParcFloor

Met plastic afval een mobiel vloersysteem produceren. 100% circulair en voorkomen van schades aan bodem, voor, tijdens na evenementen.

Bekijk dit plan
Meer plannen