Ontdek › Plan

The Art Academy

Aangemaakt: 24 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Jong talent wordt niet de mogelijkheid geboden om hun artistieke vaardigheden professioneel te ontwikkelen. Deze jongeren zoeken een plaats waar zij kunnen doorgroeien in hun talent zonder beperkingen.

Deze beperkingen lossen wij op door met mensen te werken die ervaring hebben met bekend zijn en actief zijn in het vakgebied en dus niet alleen docent zijn. Wij leren deze mensen artiest te zijn, niet alleen een kunstvorm.

Wij geven twee soorten lessen: workshops en courses.
Workshop: een eenmalige les die een einddoel vaststelt i.e een nieuwe vaardigheid beheersen.
Course: een lessenpakket waar in wij altijd naar een voorstelling toe werken, waarbij de talenten in het voorprogramma van een bekende artiest staan, uitblinkers bieden we de kans om met de artiest op te treden.

Wij beschikken over een netwerk van artiesten en opdrachtgevers. Deze mensen zijn persoonlijke vrienden van ons en willen graag meewerken aan ons project.

Wij bieden jonge talenten echte kansen!

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij verhogen de arbeidsparticipatie onder jongeren door talenten te trainen en te koppelen aan opdrachtgevers uit ons netwerk.

De lessen en voorstellingen zorgen ervoor dat er meer aandacht en publiek richting Rotterdam komt.

Door ons mobiele project komen mensen met kleine culturele raakvlakken meer met elkaar in aanraking en dus zal dit de sociale cohesie onder jongeren bevorderen.

Wij zorgen ervoor dat het artistieke kennisniveau onder jongeren binnen Rotterdam toeneemt.

Waarom vernieuwend?

Wij stellen de mogelijkheid aan onze studenten om voor de workshop aan te geven welke stof zij behandeld willen hebben, onze docenten passen hun lessen hier op aan.

Onze lessen worden verzorgd door actieve artiesten.

Tijdens het leerprocess brengen wij onze studenten ook vaak in aanraking met het vakgebied.

De lessen die wij geven zijn niet gebonden aan een locatie, wij zijn mobiel en kunnen dus overal in Rotterdam lessen geven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

Doe mee

Organisatie: Jefferson Yaw Frempong-Manson

Contactpersoon: Hendrico Valentijn

Wij zoeken

Wij zoeken financiele ondersteuning en een groter netwerk.

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Experiencing Rotterdam

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Bekijk dit plan
Culture campsite image 02b

Culture Campsite

Culture Campsite is een duurzame stadscamping en publieke tentoonstelling inéén. Een plek waar je slaapt in kleinschalige architectuur tussen geurige planten op een steenworp afstand van de Maas en nog geen tien minuten van het centrum van Rotterdam.

Bekijk dit plan
Architectuurroute 'rondje rotterdam' met leerlingen van accent 'de rotterdam.1

New Futuristic Minds

Een event over mode, lifestyl, kunst, innovatie, duurzaamheid, architectuur van Rotterdam en stad van mogelijkheden de boventoon voeren.

Bekijk dit plan
Momv3 800px

Miracles of Music

In Miracles of Music leren mantelzorgers hoe zij muziek kunnen inzetten tijdens de zorg voor hun kwetsbare naaste. Om daarmee het eigen leven en dat van hun kind, ouder of partner plezieriger en aangenamer te maken.

Bekijk dit plan
Verstopt pand

Bouwplaats Brienenoord

Bouwplaats Brienenoord is een sociaal, artistiek en duurzaam herontwikkelingsproject van het oude zomerkampgebouw op het Eiland van Brienenoord.

Bekijk dit plan
Stadslab

Duizel Stadslab

Duizel Stadslab gaat samen met kunstenaars, ontwerpers en bewoners toekomstgericht werken aan duurzaamheid. Ons platform is het bruisende festival Duizel in het Park, drukbezocht en opgebouwd in en met Rotterdam Noord

Bekijk dit plan

RE GENERATE

REGENERATE is een tweejarig project gericht op de doorontwikkeling van het online platform voor beginnend creatief ondernemers.

Bekijk dit plan

FashionLab Rotterdam

Fashion Lab Rotterdam is een innovatieve en creatieve werkplaats voor verschillende doelgroepen om elkaar te versterken, ondersteunen, samen te werken en ervaring op kunnen doen.

Bekijk dit plan
Meer plannen