Ontdek › Plan

The Next School

Subsidie toegekend € 50.000,00

Aangemaakt: 31 mei 2017

Heb hart voor onderwijs

The Next School organiseert evenementen waar docenten samen met mensen uit de beroepspraktijk een opdracht ontwikkelen voor leerlingen. We matchen docent en professional en begeleiden ze in het ontwikkelen van een goede opdracht.

Leerlingen in het voortgezet onderwijs worden aan het werk gezet door een echte opdrachtgever. Tijdens dit proces leren ze wat een beroepenveld inhoudt en welke studies naar het beroep kunnen leiden. Ook ervaren ze hoe lesstof in de praktijk terugkomt, hoe ze later in bedrijven in teams zullen werken en hoe technologie in het werk terugkomt. Zo willen we leerlingen helpen om betere studiekeuzes te maken, meer motivatie te krijgen en 21st century skills op te doen.

Het idee om praktijk in de klas te brengen is niet nieuw. Tot nu toe blijven initiatieven echter klein omdat ze veel tijd kosten van docenten. Wij brengen hier verandering in. Door veel werk uit handen te nemen trekken we meer docenten over de streep. We maken de match met enthousiaste professionals en helpen docent en professional om op één avond samen tot een succesvolle opzet voor een opdracht te komen. Tijdens onze eerste avond op 15 juni gaan 12 docenten van 3 scholen samen met 12 professionals aan de slag.

Waarom goed voor Rotterdam?

In Rotterdam zijn circa 35.000 middelbare scholieren. Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse scholieren vaak ongemotiveerd zijn door een gebrek aan relevantie in de les, vaak geen goed beeld van studie en beroep vormen en vaak nog niet de vaardigheden meekrijgen die de 21ste eeuw van ze vraagt. In Rotterdam zijn 250.000 mensen werkzaam. Als we ook maar een klein deel van deze mensen bij het onderwijs betrekken kunnen we op al deze vlakken enorme vooruitgang boeken. Ons plan helpt daarbij.

Waarom vernieuwend?

Nieuw aan dit plan is dat we grote obstakels wegnemen die bestaan bij het brengen van ‘de praktijk’ in de klas. We brengen de partijen bij elkaar, begeleiden ze in het maken en geven van een opdracht en zetten alles dat in dit proces geleerd wordt in voor de volgende ronde. We richten ons niet op één type sector of opdracht, maar werken volledig vanuit de vraag van de scholen, zodat elke school die praktijk in de klas wil brengen bij ons terecht kan.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Foto citylab010

Doe mee

Organisatie: The Next School

Contactpersoon: Quinten Smit

Wij zoeken

Onze eerste Opdrachtavond op 15 juni 2017 zit vol. Voor onze volgend avond (volgend schooljaar, waarschijnlijk in oktober) zoeken we:
- docenten die graag samen met iemand uit de beroepspraktijk een opdracht willen maken
- mensen uit de beroepspraktijk die graag samen met een docent een opdracht willen maken

Gerelateerde Plannen

Grupo

Veerkracht Huis

Een compleet programma voor ouders die hun integrale persoonlijke groei zal ondersteunen om veilige gezinnen te versterken

Bekijk dit plan
Noa

Robotics

Leerlingen leren de onderwijsrobot programmeren om hem te laten dansen op eigen geprogrammeerde muziek. In dit plan wordt techniek verbonden met muziek en dans.

Bekijk dit plan
Poster rotterdams po debat 2017

Leren debatteren voor het Rotterdamse basisonderwijs

De verbinding van burgerschap en Rotterdam in het toekomstgericht onderwijs.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

De Gamer 010

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

Bekijk dit plan
Img 6344

"Maak nieuwsgierig onderwijs"

Een nieuw onderwijsconcept. Binnen -en buitenschools worden nieuwe kennis en vaardigheden gekoppeld aan innovatie op alle gebieden

Bekijk dit plan

Digitale geletterdheid in de wijk

Leerlingen van de Haven Havo en kwetsbare bewoners van de wijk Feijenoord krijgen gezamenlijk les in Digitale Geletterdheid

Bekijk dit plan
1218 rotterdam marketing

Smart port, meiden aan boord

Wij stimuleren meiden te kiezen voor een carrière in de Rotterdamse haven en industrie. Dit doen we met een magazine vol rolmodellen, voor en door meiden, de "Havenskills"-netwerktraining en praktijkbezoeken.

Bekijk dit plan
Download

Leren voor de toekomst

Het tegengaan van ongelijkheid in het onderwijs door meer dan alleen huiswerkbegeleiding aan te bieden. Zoals het bespreken van obstakels die functioneren in de Rotterdamse samenleving kunnen belemmeren en het aanmoedigen van ouderbetrokkenheid.

Bekijk dit plan
Meer plannen