Ontdek › Plan

The Next School

Subsidie toegekend € 50.000,00

Aangemaakt: 31 mei 2017

Heb hart voor onderwijs

The Next School organiseert evenementen waar docenten samen met mensen uit de beroepspraktijk een opdracht ontwikkelen voor leerlingen. We matchen docent en professional en begeleiden ze in het ontwikkelen van een goede opdracht.

Leerlingen in het voortgezet onderwijs worden aan het werk gezet door een echte opdrachtgever. Tijdens dit proces leren ze wat een beroepenveld inhoudt en welke studies naar het beroep kunnen leiden. Ook ervaren ze hoe lesstof in de praktijk terugkomt, hoe ze later in bedrijven in teams zullen werken en hoe technologie in het werk terugkomt. Zo willen we leerlingen helpen om betere studiekeuzes te maken, meer motivatie te krijgen en 21st century skills op te doen.

Het idee om praktijk in de klas te brengen is niet nieuw. Tot nu toe blijven initiatieven echter klein omdat ze veel tijd kosten van docenten. Wij brengen hier verandering in. Door veel werk uit handen te nemen trekken we meer docenten over de streep. We maken de match met enthousiaste professionals en helpen docent en professional om op één avond samen tot een succesvolle opzet voor een opdracht te komen. Tijdens onze eerste avond op 15 juni gaan 12 docenten van 3 scholen samen met 12 professionals aan de slag.

Waarom goed voor Rotterdam?

In Rotterdam zijn circa 35.000 middelbare scholieren. Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse scholieren vaak ongemotiveerd zijn door een gebrek aan relevantie in de les, vaak geen goed beeld van studie en beroep vormen en vaak nog niet de vaardigheden meekrijgen die de 21ste eeuw van ze vraagt. In Rotterdam zijn 250.000 mensen werkzaam. Als we ook maar een klein deel van deze mensen bij het onderwijs betrekken kunnen we op al deze vlakken enorme vooruitgang boeken. Ons plan helpt daarbij.

Waarom vernieuwend?

Nieuw aan dit plan is dat we grote obstakels wegnemen die bestaan bij het brengen van ‘de praktijk’ in de klas. We brengen de partijen bij elkaar, begeleiden ze in het maken en geven van een opdracht en zetten alles dat in dit proces geleerd wordt in voor de volgende ronde. We richten ons niet op één type sector of opdracht, maar werken volledig vanuit de vraag van de scholen, zodat elke school die praktijk in de klas wil brengen bij ons terecht kan.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Foto citylab010

Doe mee

Organisatie: The Next School

Contactpersoon: Quinten Smit

Wij zoeken

Onze eerste Opdrachtavond op 15 juni 2017 zit vol. Voor onze volgend avond (volgend schooljaar, waarschijnlijk in oktober) zoeken we:
- docenten die graag samen met iemand uit de beroepspraktijk een opdracht willen maken
- mensen uit de beroepspraktijk die graag samen met een docent een opdracht willen maken

Gerelateerde Plannen

Calvijn business school rgb

Versterk je netwerk

Wij willen de leerlingen van Calvijn Business school nog beter voorbereiden op de toekomst. Dat willen wij, naast het bieden van een sterk onderwijscurriculum, doen door onze leerlingen, op structurele basis, kennis te laten maken met het werkveld.

Bekijk dit plan
Veerkracht010 gr

VEERKRACHT010

Onze jongeren van nu, zijn de Rotterdammers van morgen. Samen bouwen wij aan hun veerkracht en zelfredzaamheid

Bekijk dit plan
Stickerboog

leuk leren 010

Spelen is leren. Het doel van het plan is om spelend leren beter op de kaart te zetten en meer Rotterdamse gezinnen met jonge kinderen toegang te geven tot leuk en leerzaam (spel)materiaal.

Bekijk dit plan
Aanvraag

Unitonderwijs voor Wereldburgers Mariaschool

Unit onderwijs waarin elk kind uniek is en uitgroeit tot levenskunstenaar en waar wij recht doen aan samen voor het talent van uw kind

Bekijk dit plan
Nao %282%29

Nao nou! Een robot in de kleuterklas.

Een robot kan een leerkracht niet vervangen, wel ondersteunen. Wij maken een robotdidactiek voor kleuters en een simpele manier om de robot aan te sturen.

Bekijk dit plan
Futureflextaglined

Future Flex

Willen we ons onderwijs verbeteren en met de tijd mee laten gaan, dan valt of staat dit met voldoende professionele ruimte voor leraren om hiermee aan de slag te gaan. Daar zetten we op in met de pilot 'Future Flex'.

Bekijk dit plan
Aware online   training bewust op het internet voor ouders3

Rotterdam: bewust en veilig op het internet

Rotterdamse jeugd, ouders en professionals bewuster en veiliger op het internet maken.

Bekijk dit plan

Teach de Teacher-blijvend professionaliseren.

Alle leerkrachten, zowel pabo als zittende krijgen een actuele LAB omgeving waarin voldoende ontwikkel- en professionaliserings- en opleidingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden voor zowel leerlingen als leraren.

Bekijk dit plan
Meer plannen