Ontdek › Plan

The Next School

Aangemaakt: 31 mei 2017

Heb hart voor onderwijs

The Next School organiseert evenementen waar docenten samen met mensen uit de beroepspraktijk een opdracht ontwikkelen voor leerlingen. We matchen docent en professional en begeleiden ze in het ontwikkelen van een goede opdracht.

Leerlingen in het voortgezet onderwijs worden aan het werk gezet door een echte opdrachtgever. Tijdens dit proces leren ze wat een beroepenveld inhoudt en welke studies naar het beroep kunnen leiden. Ook ervaren ze hoe lesstof in de praktijk terugkomt, hoe ze later in bedrijven in teams zullen werken en hoe technologie in het werk terugkomt. Zo willen we leerlingen helpen om betere studiekeuzes te maken, meer motivatie te krijgen en 21st century skills op te doen.

Het idee om praktijk in de klas te brengen is niet nieuw. Tot nu toe blijven initiatieven echter klein omdat ze veel tijd kosten van docenten. Wij brengen hier verandering in. Door veel werk uit handen te nemen trekken we meer docenten over de streep. We maken de match met enthousiaste professionals en helpen docent en professional om op één avond samen tot een succesvolle opzet voor een opdracht te komen. Tijdens onze eerste avond op 15 juni gaan 12 docenten van 3 scholen samen met 12 professionals aan de slag.

Waarom goed voor Rotterdam?

In Rotterdam zijn circa 35.000 middelbare scholieren. Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse scholieren vaak ongemotiveerd zijn door een gebrek aan relevantie in de les, vaak geen goed beeld van studie en beroep vormen en vaak nog niet de vaardigheden meekrijgen die de 21ste eeuw van ze vraagt. In Rotterdam zijn 250.000 mensen werkzaam. Als we ook maar een klein deel van deze mensen bij het onderwijs betrekken kunnen we op al deze vlakken enorme vooruitgang boeken. Ons plan helpt daarbij.

Waarom vernieuwend?

Nieuw aan dit plan is dat we grote obstakels wegnemen die bestaan bij het brengen van ‘de praktijk’ in de klas. We brengen de partijen bij elkaar, begeleiden ze in het maken en geven van een opdracht en zetten alles dat in dit proces geleerd wordt in voor de volgende ronde. We richten ons niet op één type sector of opdracht, maar werken volledig vanuit de vraag van de scholen, zodat elke school die praktijk in de klas wil brengen bij ons terecht kan.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Foto citylab010

Doe mee

Organisatie: The Next School

Contactpersoon: Quinten Smit

Wij zoeken

Onze eerste Opdrachtavond op 15 juni 2017 zit vol. Voor onze volgend avond (volgend schooljaar, waarschijnlijk in oktober) zoeken we:
- docenten die graag samen met iemand uit de beroepspraktijk een opdracht willen maken
- mensen uit de beroepspraktijk die graag samen met een docent een opdracht willen maken

Gerelateerde Plannen

Dsc 0054

Nieuwe technologie in Rotterdams primair onderwijs

Rotterdamse scholen worden klaargestoomd voor de 21e eeuw met onze lessen en workshops in nieuwe technologie en programmeren in het primair onderwijs. Voor kind èn leerkracht.

Bekijk dit plan
Ruimtereis 2016

Ruimtemissie voor leerlingen

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Bekijk dit plan
Banner citylab010

JONGEREN & TECHNIEK

In ons werk zien wij regelmatig het enthousiasme onder jongeren met betrekking tot techniek. Ons doel is informeel leren stimuleren en te combineren met de arbeidsmarkt, dit plan is een onderzoek naar de mogelijkheden en de haalbaarheid.

Bekijk dit plan
Vg logo

Verticale Groep

Verticale Groep voegt een leeftijdsgemengde groep toe aan het basisonderwijs om kinderen weerbaarder te maken. Er wordt ook gewerkt aan 21st eeuwse vaardigheden die kinderen leren omgaan met anderen.

Bekijk dit plan
Sportschool 010   citylab

Educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord

Het aanbieden van educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord en dit beschikbaar maken voor iedereen.

Bekijk dit plan
Aanvraag

Unitonderwijs voor Wereldburgers Mariaschool

Unit onderwijs waarin elk kind uniek is en uitgroeit tot levenskunstenaar en waar wij recht doen aan samen voor het talent van uw kind

Bekijk dit plan

Zuider Gymnasium

Het onderwijs beter aan laten sluiten bij de behoeften en de wensen van onze gymnasiumleerlingen uit Rotterdam-Zuid en omstreken. Wij willen onze leerlingen de kans geven om hun talenten te ontplooien in een veilige, uitdagende leeromgeving.

Bekijk dit plan
Meer plannen