Ontdek › Plan

The Next School

Subsidie toegekend € 50.000,00

Aangemaakt: 31 mei 2017

Heb hart voor onderwijs

The Next School organiseert evenementen waar docenten samen met mensen uit de beroepspraktijk een opdracht ontwikkelen voor leerlingen. We matchen docent en professional en begeleiden ze in het ontwikkelen van een goede opdracht.

Leerlingen in het voortgezet onderwijs worden aan het werk gezet door een echte opdrachtgever. Tijdens dit proces leren ze wat een beroepenveld inhoudt en welke studies naar het beroep kunnen leiden. Ook ervaren ze hoe lesstof in de praktijk terugkomt, hoe ze later in bedrijven in teams zullen werken en hoe technologie in het werk terugkomt. Zo willen we leerlingen helpen om betere studiekeuzes te maken, meer motivatie te krijgen en 21st century skills op te doen.

Het idee om praktijk in de klas te brengen is niet nieuw. Tot nu toe blijven initiatieven echter klein omdat ze veel tijd kosten van docenten. Wij brengen hier verandering in. Door veel werk uit handen te nemen trekken we meer docenten over de streep. We maken de match met enthousiaste professionals en helpen docent en professional om op één avond samen tot een succesvolle opzet voor een opdracht te komen. Tijdens onze eerste avond op 15 juni gaan 12 docenten van 3 scholen samen met 12 professionals aan de slag.

Waarom goed voor Rotterdam?

In Rotterdam zijn circa 35.000 middelbare scholieren. Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse scholieren vaak ongemotiveerd zijn door een gebrek aan relevantie in de les, vaak geen goed beeld van studie en beroep vormen en vaak nog niet de vaardigheden meekrijgen die de 21ste eeuw van ze vraagt. In Rotterdam zijn 250.000 mensen werkzaam. Als we ook maar een klein deel van deze mensen bij het onderwijs betrekken kunnen we op al deze vlakken enorme vooruitgang boeken. Ons plan helpt daarbij.

Waarom vernieuwend?

Nieuw aan dit plan is dat we grote obstakels wegnemen die bestaan bij het brengen van ‘de praktijk’ in de klas. We brengen de partijen bij elkaar, begeleiden ze in het maken en geven van een opdracht en zetten alles dat in dit proces geleerd wordt in voor de volgende ronde. We richten ons niet op één type sector of opdracht, maar werken volledig vanuit de vraag van de scholen, zodat elke school die praktijk in de klas wil brengen bij ons terecht kan.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Foto citylab010

Doe mee

Organisatie: The Next School

Contactpersoon: Quinten Smit

Wij zoeken

Onze eerste Opdrachtavond op 15 juni 2017 zit vol. Voor onze volgend avond (volgend schooljaar, waarschijnlijk in oktober) zoeken we:
- docenten die graag samen met iemand uit de beroepspraktijk een opdracht willen maken
- mensen uit de beroepspraktijk die graag samen met een docent een opdracht willen maken

Gerelateerde Plannen

Img 0470

Havenschool

Ondernemende, nieuwsgierige en betrokken jongeren opleiden die bewuste toekomstkeuzes kunnen maken

Bekijk dit plan
Image

debat010

Rotterdamse leerlingen uit verschillende culturen, religies en lagen van de bevolking gaan met elkaar in debat.

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan
Gelukshuislogo

Gelukkige scholen op Zuid

Geluk implementeren op de basisscholen in Zuid door middel van de gelukskoffermethodiek.

Bekijk dit plan
Li 400x400 logo

De Muren hebben Oren

In dit project ontmoeten Rotterdamse leerlingen tussen de 10-12 jaar uit diverse wijken van de stad elkaar en interviewen zij samen stadsgenoten over hun geschiedenis. Al deze persoonlijke verhalen verbinden de inwoners met elkaar en met Rotterdam.

Bekijk dit plan
Imc basis logo

IMC Basis Rotterdam

Op school leer je voor later, bij IMC Basis leer nú wat later is

Bekijk dit plan
10615451 383301478491784 5498673520405854829 n

Mijn superpap

De burgerkracht van kinderen die een ouder moeten missen wordt vergroot doordat het sociaal netwerk preventief bewustwording creëert en het onderwerp oppakt met het kind, door middel van het boek 'mijn superpap'!

Bekijk dit plan
Meer plannen